meet and greet........

ik heb het niet zelf verzonnen want dat zou wel heel pretentieus zijn. Maar het leuk de organisatie van 'wat beweegt Zwijndrecht' leuk om een meet and greet met mij te organiseren waarbij iemand mij vragen gaat stellen. Ik heb ook nog geen idee wat ik me hier precies bij voor moet stellen, but you only live once.....dus ik heb maar ja gezegd :-)

Lijkt het je leuk om er ook bij te zijn? Je bent van harte welkom 24 februari om 15.00 uur. Raadhuisplein 1 te Zwijndrecht, Parkeren naast het oude Raadhuis is gratis en de entree natuurlijk ook. Naast beelden van mij zijn er foto's te zien rond het thema Sport en beweging.

expositie Wat beweegt Zwijndrecht

Van 15 februari t/m 17 maart vindt in Zwijndrecht de expositie "wat beweegt Zwijndrecht" plaats. In het Oude Raadhuis (raadhuisplein 1 Zwijndrecht)

Het betreft een expositie van Foto's en mijn bronzen beelden. De getoonde foto's zijn de winnende n.a.v. een fotowedstrijd en hebben als thema sport en beweging.

De opening is op 15 februari om 17.00 uur bij KunZt in het oude Raadhuis door Iris Pruysen, gouden medaillewinnaar van de paralympische spelen. Ik ben daar ook bij aanwezig. Op 24 februari om 15.00 uur vindt nog een "meet and greet" plaats. Dus wil je mij ook ontmoeten dan weet je waar je me kan vinden.

.

hoe komt een bronzen beeld tot stand

heb je geen tijd om dit te lezen: Tijdens de open atelier middag op 24 maart (zie agenda op de homepage) ga ik dit ook uitleggen en aanschouwelijk maken met mallen en wasmodellen van beelden. Je bent van harte welkom om te komen kijken.


Voordat een bronzen beeld op een sokkel staat hebben er heel wat handelingen plaatsgevonden. Ik ga hier proberen een zo beknot mogelijke toelichting te geven waarom het maken van een beeld in brons zo arbeidsintensief is.

Het begint natuurlijk met een idee in mijn hoofd. Ik ga naar mijn atelier en maak een frame van ijzerdraad, de eerste handeling om te proberen dat wat in mijn hoofd zit uit te werken tot iets tastbaars.. Daarna pak ik een stuk inflexibele was, waar ik stukje van af snij en die ik moet verwarmen om er mee te kunnen boetseren.Ik werk het eerst grof uit en daarna ga ik alles verfijnen, voeten met teentjes, handen met vingers enz en pas op het laatst ga ik het gezicht zo maken dat het reflecteerd DAT wat ik met het beeld wilde uitdrukken. Als het helemaal naar mijn zin is breng ik het wassen beeld naar de bronsgieterij. Daar gaan ze om mijn beeld met siliconen een mal maken die open en dicht kan. Mijn wassen beeld wordt eruit gehaald, ze verwarmen een ander soort was die veel steviger en stugger is en laten dat vloeistof in de mal lopen. Even wachten tot het hard is en dan kan je de mal openen en er een volledig wassen beeld uthalen. Je hebt nl. een volledig wassen beeld nodig (dus zonder ijzerdraad ) om tot een bronzen beeld te kunnen komen. Nu ga je een bekisting timmeren en daar zet je het wassen beeld in, dat voorzien is van ontluchtingskanalen (rietjes, pinnetjes) om te voorkomen dat het brons straks stropt en niet tot in de vingerpuntjes doorloopt). De kist gooi je vervolgens vol met gips en als dat hard is haal je de wanden weg. Je hebt dan een gipsen mal met daarin je wassen beeld. Dit zet je in een oven en ga je verhitten. Daardoor smelt de was en onderin de mal zitten gaatjes, dus het loop allemaal uit de mal. Nu ga je het brons 1200 graden verhitten zodat dat ook vloeibaar wordt en dat giet je boven in de mal. Dat zoekt dan zijn weg in de mal in de holle vormen van je beeld . Deze gietmal kan niet open en dicht, zodra het brons weer is gestold moet je de mal kapot slaan en dan hou je het bronzen beeld over. De rietjes en de pinnetjes zijn in dit proced ook allemaal brons geworden en die moeten eraf gedremeld worden. Een tijdrovende klus. Bovendien worden de iets grotere of gecompliceerde beelden niet ineens gegoten maar worden er van het wasmodel delen afgesneden. Op al die delen moeten afzonderlijke mallen worden gemaakt en aan het einde wordt alles weer aan elkaar gelast. Het beeld heeft als het helemaal van al het gips is ontdaan een goud kleur, dan moet het nog gepatineerd worden. Je smeert het in met chemicalien en brandt dat in met een gasbrander, afhankelijk van welke chemicalien en hoe lang je de gasbrander erop houdt onstaan verschillende tinten van donkerbuin tot groen en van alles er tussen in.

In de voet komt een draadeind en daarvoor moet in de sokkel een gat geboord worden. Er zijn dan inmiddels zeker twee maanden verstreken. En DAN PAS kan ik laten zien wat ik oorspronkelijk in mijn hoofd hadbronzen beelden gouden expositie

Want dat is de First Art Fair in Amsterdam natuurlijk wel, de mercedes onder de kunstbeurzen (die niet georganiseerd worden voor sheiks en mensen die niet meer weten wat ze met hun geld moeten doen en een beleggingsobject zoeken). Dit is een beurs waar galerieen hun mooiste werk tonen en waar mensen komen die iets zoeken voor in hun huis of tuin en het kopen gewoon omdat ze het mooi vinden. Je kan je er heerlijk orienteren als je nog niet weet wat je precies mooi vindt, wat jouw smaak is. Of je een bronzen beeld wilt of misschien liever toch een schilderij...... Er is zoveel te zien abstact figuratief modern of wat meer behoudend, je vindt het er allemaal.

Kom lekker rond kijken en laat je betoveren. MISSCHIEN KAN JE NOG VRIJKAARTEN DOWNLOADEN via de galerie die 3 bronzen beelden van mij meeneemt naar de beurs Galerie Sille Oudewater. Zolang de voorraad nog strekt delen zij die nu uit. Dit is de link

www.sillekunst.nl/nieuws/11271-toegangskaarten-first-art-fair-amsterdam

16 januari 16.00 tot 21.00 uur is de feestelijke opening

17 t/m 20 januari 11.00-18.00 uur waarbij de vrijdagavond openstelling tot 21.00 uur heeft.

Passenger Terminal in Amsterdam Stand 2 Galerie Sille
goeie voornemens...........

Ik wens iedereen een mooi gezond gelukkig 2019 vooral degenen voor wie 2018 geen geweldig jaar was.

Voor mij was het een mooi jaar zowel zakelijk als prive.

Uiteraard mis ik mijn kinderen die in Barcelona wonen, maar on the bright side, geef ze eens ongelijk en 1 zit er maar tidelijk die krig ik hopelijk weer snel terug en ik heb gelukkig de mogelijkheid om naar ze toe te vliegen. Ik mag van de directie van Liliansbeelden - als ik in de weekenden ook nog flink doorwerk- best wel tussendoor een weekje weg ;-) en in deze tijd met whatsapp facetime enz enz hoef ik geen dag te missen wat er allemaal gebeurt op 1300 kilometer van mij vandaan. Ze zijn gezond en gelukkig daar en ik heb hier nog mijn lieve man en fijne vrienden. Dus hoewel ik er soms verdrietig om ben.........het kon allemaal veel en veel erger.

Mijn bedrijfje loopt goed, ik kan voorlopig gewoon doorkleien, dankzij alle mensen die een beeld van mij hebben gekocht, waarvoor onnoemelijk veel dank.

En dan tenslotte: Mijn goeie voornemen voor 2019: gedurende de maand Januari geen druppel alcohol drinken en geen geraffineerde suikers gebruiken.

Naar aanleiding van de IK PAS campagne ben ik zelf eigenlijk ook wel nieuwsgierig wat dat met me doet, of ik daar uberhaupt moeite mee zal hebben. Of ik gezelligheid niet teveel gekoppeld heb aan alcohol drinken. Met een bar hier in mijn huis waar ik echt het allerliefste zit omdat dat de gezelligste plek in mijn huis is, ben ik benieuwd of ik daar dan nog steeds het meest te vinden zal zijn. En omdat de lat natuurlijk nooit te laag moet liggen gooi ik ook meteen maar de suikers en het wit meel in de ban. Kom maar door met die beloftes van je fitter voelen, mooiere huid, beter slapen enz.......we gaan het zien.

Dus met een alcohol vrij biertje in mijn hand proost ik op jullie allemaal: gelukkig Nieuw Jaar lieve mensen


upgraden....

Ze kwam speciaal uit haar eigen studio naar mij omdat ze mijn beelden zo mooi vond, zei ze. Dat vond ik wel bijzonder want Anne van den Dungen was zelf ook deelneemster aan de open atelier route, die op dat moment nog in volle gang was. Nog verbaasder werd ik toen ze zei: je beelden zijn prachtig...maar....mag ik dat zeggen............(ik ademde in en zette me mentaal schrap) ..................je foto's.....die kunnen echt veel beter!! Pffftttt....ik ademde weer rustig uit.... je weet maar nooit, soms gebruiken mensen zo'n constructie om je eens lekker onderuit te trappen. Maar dat mijn foto's bagger zijn.......hahaha.....dat weet ik zelf ook wel. Dat is telkens een probleem. Als ik fotoboeken maak krijg ik regelmatig: de resolutie is te laag voor deze zone.......bij catalogussen krijg ik een mail terug met: het moet een foto zijn met minimaal 300 dpi...... Voor mij allemaal abacadabra. Ik heb wel eens iemand met een mooie toeter camera zo ver dat ze mij ook een foto stuurden van de foto's die ze van mijn beelden aan het maken waren tijdens exposities. Dan kreeg ik prachtige shots van mijn beelden in het landschap. Echt super mooi en artistiek verantwoord.......maar niet wat ik nodig had om als "we willen een blikvanger foto voor een advertentie" in te kunnen sturen. En nu was daar dus Anne die aanbood om het eens samen gewoon te proberen, voor haar was het ook nieuw om bronzen beelden vast te leggen. En DIT is het resultaat: ECHT GEWELDIG, haarscherp, blikvanger, mooie achtergrond, dpi's en pixels histogrammen en bladibladibla helemaal verantwoord en in orde ......

mijn duiker Don't drink and dive.

Dus binnenkort gaat er meer komen waar deze vandaan kwam. Wat Anne van den Dungen zelf te koop had tijdens de open atelierroute? Je kan het bekijken via instagram op : @justannefotografie. Indrukwekkend en mooi: Ik ga natuurlijk niet met de eerste de beste in zee :-)

unieke design lamp voor in je interieur

Soms is onbekend water een reden om om te draaien en niet te gaan zwemmen. Maar ik heb mezelf aangeleerd om er niet in te duiken (je nek breken is ook weer niet de bedoeling) maar me op zn minst even onder dompelen. Misschien is het een fout en ga ik rillend weer naar de kant, maar misschien is het heerlijk en komt er zometeen ook nog een bootje langs en word ik aan boord gehesen om nog meer onbekend water te ontdekken.

no guts no glory nietwaar? Zo ook toen Lutcia Marechal van LM lighting mij vroeg of ik er wat ik zag om met haar samen te werken. Zij had iets voor ogen: een rechthoek, met daarachter difuuslicht en op de rechthoek zouden kunstenaars iets kunnen schilderen. In samenwerking met Mooi Verlichting werd de rechthoek met de verlichting ontwikkeld. Lutcia had kennis gemaakt met mijn bronzen beelden via de mooie Galerie She ART in Nuenen en was ervan onder de indruk. Daardoor ontstond bij haar het idee om ook een lamp met een sculptuur in brons te maken.

En toen kwam de vraag of ik iets kon bedenken. Mijn eerste impuls was "omdraaien....onbekend terein, schoenmaker blijf bij je leest" dus...........jaaaaaaaaa ........daar ging ik eens goed over nadenken :-)    En ineens zag ik het: mijn Letting go die zich losmaakt van de rechthoek. Het was leuk en spannend om het eindresultaat te kunnen bekijken en ik ben zelf enorm enthousiast.

En nu kan iedereen het eindresultaat komen bekijken tijdens de Masters of LXRY event. De genius edition nog wel!!! Dat was de vroegere millionairs fair!!! Als ik nee had gezegd....te onbekend.....ik weet niet hoe dat moet....hoe dat eruit gaat zien.....enz enz. dan had ik deze boot gewoon gemist.....................


6 t/m 10 december


LEEF!!

Hier is ie dan mijn nieuwste beeld LEEF!!!!

Laat niemand je wijs maken dat je te oud bent om eens mega uit de band te springen, doe af en toe eens lekker gek als je je zo voelt, steek die kop boven het maaiveld en geniet van elke dag dat dat mogelijk is. Het leven is kort en alles hangt aan een zijden draad, wie heeft verzonnen dat gewoon doen al gek genoeg is??? Weg daarmee, opgroeien is prima maar waarom moet dat tot een suffe saaie versie van wie je ooit was?

Mijn motto is: LEEF!!! En met mijn beeld hoop ik iedereen die het ziet te inspireren: volg je eigen hart, en lach en dans zoveel als je wil.

Half vol of half leeg........

Alles over de ARA ART FAIR staat onder dit artikel.

Tadadada.....ik heb weer een nieuw beeld. Ik had al een schreeuw maar ik vond het thema "uitgeput zijn maar dolgelukkig omdat je iets hebt bereikt waar je heel diep voor bent gegaan, of waar je enorm veel stress over hebt gehad" te mooi om alweer los te laten. Die ontlading die door sommigen ook geinterpreteerd wordt als wanhoop....ik vind het mooi hoe die twee alles overheersende gevoelens zo dicht bij elkaar liggen. Voor de toeschouwer is zonder context niet eens te zien wat er gebeurt. Ook DAT vind ik mooi....hoe de 1 de pure overwinning ziet in dit beeld en de ander ziet machteloosheid. Een soort: het glas is half vol of het is half leeg. Kortom....ik moest er nog even induiken....en vandaar nu: De Schreeuw (2)

Dit beeld zal voor het eerst mee op pad gaan naar de ARA ART FAIR 10 en 11 juni in Hotel Ara Veerweg in Zwijndrecht. 10.00-17.00 uur

Kom gezellig langs om het te bekijken, info over het art event zie hieronder

and out with a BANG!!!

Wow....dat was ff een eindsprint!!! 5 weekenden exposities achter elkaar en natuurlijk heb ik de best for last bewaard. Dit weekend 10 en 11 november van 10.00 tot 18.00 uur vindt in Zwijndrecht De ARA ART FAIR voor de 12e keer plaats. En ik denk dat het mijn 5e keer wordt dat ik achter elkaar mee doe. DAT zegt op zich al genoeg maar ik wil het graag toch nog even toelichten. Het Van der Valk Hotel wordt een weekend lang omgetoverd in 1 grote maar vooral gezellige galerie. De zalen, sommige kamers, de gangen, de hal.......overal vindt je kunstenaars die hun werken laten zien en er graag over vertellen mocht je interesse hebben. De sfeer is warm, hartelijk, bedrijvig, vrolijk en er is zoveel te zien en te beleven. De organisatie zorgt niet alleen goed voor zichzelf en dat het evenement staat als een hotel ....maar ze zorgen ook geweldig goed voor ons de kunstenaars. Zoals : dit jaar wordt er een podium gegeven aan jonge ontwerpers om hun jassen te kunnen tonen maar ook in praktische zaken zoals een lunch voor de deelnemers. Het is echt een evenement met de insteek dat iedereen er van moet kunnen genieten en er wat aan kan hebben, het hotel, de kunstenaars en natuurlijk de gasten. Dat laatste blijkt ook weer uit de toegangsprijs: je betaalt 6 euro maar dat wordt eigenlijk gewoon weer terug gegeven als je in het restaurant ff gaat uitpuffen met je eerste cappuccino bijvoorbeeld, want die is gewoon gratis en het parkeren kost ook niks.

Kortom ....heb je tijd komend weekend, hou je van kunst, muziek, theater, lekker eten en ben je nieuwsgierig naar wat jonge ontwerpers hebben bedacht..... Dan mag je de ARA ART FAIR niet missen.

Je vindt mij met mijn beelden samen met de epoxy schilderijen van Robbert Struwer in de tweede grote glazen nis aan het einde van de gang op de Begane Grons links na de receptie.

de thuiswedstrijd

Normaal gesproken zou het een makkie zijn, lekker thuis exposeren en de mensen naar jou laten komen ipv eerst half Nederland doorrijden en al je beelden en de sokkels mee te slepen. Maar ja dat is een scenario uit de ideale wereld. Helaas hier in de werkelijkheid zit ik met een tuin en een atelier waar ik nou niet direct de deur wagenwijd voor open zou zetten. Daar moet eerst keihard voor gewerkt worden. Dus ik ben druk puin aan het ruimen, met groencontainers in de weer en zo langzamerhand begint zich hier iets af te tekenen waar ik wel wat mee kan. Dus kom gerust langs 3 of 4 november tussen 11.30 en 17.00 uur want als het goed is zitten wij dan met koffie klaar in een griezelig schoon atelier. Wij?? Ja WIj. Ik ga namelijk samen met mijn man Dick Steenhuisen die hartstikke gaaf schildert exposern.

En daarnaast kun je natuurlijk ook nog de totale Kunstroute Sparrenburg gaan lopen. Er zijn diverse ateliers in deze wijk die dit weekend open zijn en waar mensen jullie graag willen ontvangen om te laten zien waar ze zoal mee bezig zijn. Ik heb hier nog boekjes met het programma liggen. Maar als je het officieel wilt doen zou je kunnen starten bij Number One in Rosmalen waar ook een kleine overzichtstentoonstelling is zodat je ook gericht kunt kiezen wat je per se wilt zien.


TAM TAM

Nee ik ga niet op in het oerwoud zitten trommelen...TAMTAM is de afkorting van Tour Artistique Maastricht. Het is een kunstroute langs 12 lokaties allemaal in het centrum van Maastricht. op 27 en 28 oktober van 11.00-17.00 uur. Je kan het beste starten bij de VVV (het dinghuis) Kleine Staat 1 Maastricht aangezien zij ook de publiciteit verzorgen. Ik zit met mijn beelden bij het Bassin in de jachthaven van maastricht, in een voormalige galerie met gewelven. En ik sta daar samen met Tiny luyten die realistisch schildert en ook portretten in opdracht doet. Het adres is: Bassin 1 Maastricht (vlakbij het studenten hotel, dat overigens ook deeluitmaakt van de route). Er wordt tijdens de route ook voor muzikale omlijsting gezorgd. Jullie zijn uiteraard van harte welkom. De gehele route is gratis te bezoeken en Maastricht is natuurlijk een prachtige stad om in rond te wandelen. Dus wie weet tot ziens in het bassin.

Liliansbeelden goes International

Ik hoef nog Net niet te pakken en mijn beelden te verschepen....het is "slechts" naar Belgie, maar dat is toch ECHT een ander land en dus een internationale happening voor mij. Ik ben gevraagd om deel te nemen aan een Pop-up kunstevenement in Gent op 20 en 21 oktober van 10.00-18.00 uur. Komen jullie ook een weekendje Gent doen? Dan kun je voor je lekker aan het Belgische bier gaat eerst even wat cultuur snuiven in de op zich al prachtige Niklaas Kerk, waar 25 kunstenaars grote stands hebben en je kan genieten van schilderijen en beelden maar ook nog zondag van een bijzonder concert. Daar heb je overigens wel aparte toegangskaartjes voor nodig omdat het niet zomaar een concertje is maar een optreden van internationale muzikanten die hun sporen al hebben verdiend. Lees hier meer over het programma:

https://kunstexperimentengentblog.wordpress.com/2018/09/04/keg-pop-up-art-festival-gent/

Wat hoor er niet bij........

Nada, noppes, niks, nullll

In dit rijtje hoor Nullll er niet bij. Nullll is namelijk een nieuw concept kunstbeurs en staat juist voor terug naar de basis. En daarmee wordt bedoelt een beurs voor en door de kunstenaars zelf. Maar wel een professionele aanpak en een strenge ballotage op de deelnemers. Nulll is hooguit het aantal partijen dat tussen de kunstenaars en het publiek zit. Hierdoor is het wel een beetje experimenteel en een risico dat er misschien niet voldoende bezoekers op de been gebracht kunnen worden, maar aangezien mijn motto is "no guts no glory" besloot ik de sprong te wagen omdat het een sympathierk uitgangspunt is. Dat wij meer van dit soort initiatieven zouden moeten ontwikkelen om gezien en gehoord te worden in een landschap waarbij je vaak alleen via een galerie aan commerciele grote beurzen mee kan doen. Dit evenement zal plaatsvinden 5 6 en 7 oktober op een leuke trendy industriele locatie nl. de nieuwestad in    Amersfoort in de voormalige prodent fabriek. Er zijn 105 stands waar je kan genieten van diverse kunstvormen. Ik heb een grote stand samen met Robbert Struwer met zijn imponerede epoxy schilderijen. W e hopen jullie te kunnen ontmoeten tijdens Nullll.

Meer info: www.nulllll.com/5, 6, 7 OCTOBER 2018

De Nieuwe Stad, Prodentfabriek
Oude Fabrieksstraat 20
3812 NR Amersfoort
Nederland / Netherlands

Vr 18.00 - 21.00 uur

Za, Zo 11.00 - 17.00 u

GLAMperen

Ik moet een beetje met mijn tijd mee. Toen ik nog kampeerde was dat in een tent waar je in moest kruipen dus daar was ik gauw klaar mee. Maar nu ga ik ook GLAMPEREN en wel een beetje op stand dus ...... in Het Gooi EN l in een pagodetent. Ik neem mijn beelden ook mee....plaats zat!! En er is ook ruimte voor jullie allemaal dus kom gezellig langs voor het camping gevoel de luxe en neem mooi weer mee......of lieslaarzen.

Art fair Gooise Meren

Zondag 16 september 11.00-17.00 uur

Wilhelminaplantsoen te bussumArtcetera

ER gaan weer wat schatjes naar een tijdelijke opvanglocatie dit keer naar Galerie Artcetera in Badhoevedorp. De kleine maar heel gezellige galerie biedt tevens de mogelijkheid om tussen de kunstwerken lekker te lunchen of een ijsje te eten. Hierdoor probeert eigenaresse Tanja een sfeer te creeeren waardoor mensen makkelijk naar binnen stappen. Kunst is voor er voor iedereen die er oog voor heeft, maar soms zit het weggestopt in imponerende gebouwen met een iets te hoge drempel .......en als je dan toch over de barricade bent geklommen, je kleren afklopt en de scheur in je broek bekijkt, dan zie je dat jij niet de enige bent die een snelle check doet....of jij wel de moeite bent om voor op te staan! Ik overdrijf natuurlijk, maar ik denk dat jullie wel snappen wat ik bedoel. Ik ken mensen die echtl het een en ander te besteden hebben die zo'n behandeling kregen omdat ze op de fiets waren. Als je je daar niet prettig bij voelt: kom dan gezellig naar de opening van Artcetera!

7 september tussen 17.00 en 20.00 uur ben je van harte welkom in Badhoevedorp voor een mooie nieuwe expositie. Ik ben er zelf ook.

Arendstraat 5a

1171 DZ BADHOEVEDORP

. 0207371756

M. 0633727062

Openingstijden

dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 16.00 zaterdag: 11.00 - 16.00


voor meer info: https://www.galerieartcetera.nl/de-galerie/

wie komt er in mijn tent

Dit keer sla ik een tent op en wel op de Parade in Den Bosch waar 2 september Artibosch plaatsvindt. Ik hou niet van camperen dat is echt niks voor mij, maar een dagje met mijn bronzen vrienden in een pagodetent en voor je erin moet gaan slapen weer naar huis........ja......dat zie ik wel zitten. Die bronzen campinggasten zijn alleen niet zo communicatief......dus als je niks te doen hebt zondag......kom dan gezellig ff langs

meer info over artibosch:

/artibosch.nl/


Een geheime plek........

Kom je graag op locaties waar je normaal gesproken niet in mag en hou je van kunst, kastelen en wandelen? Noteer dan 25 en 26 augustus in je agenda.

De poorten van Kasteel Rijnhuizen Edisonbaaan 14 in Nieuwegein gaan dat weekend en alleen DAT weekend open voor het publiek. Op het landgoed rondom het kasteeltje vind je dan allerlei kunstenaars die hun werk laten opgaan in de omgeving. Ik sta er ook met mijn beelden, ik heb plaats nr. 32 en bij water dus mijn duik/zwem brigade gaat met me mee voor een lekker weekend in de buitenlucht. Het is er super mooi, ook al zonder de kunst. Dus kom genieten en ontmoet ons daar.

25 en 26 augustus van 12.00 tot 17.00 uur

Meer info: www.kunstgein.nl/rijnhuizenbuitengewoon


Stilte voor de storm......?

Na een best wel drukke tijd met een meer dan mooie expositie in het Kasteel d'aspremont-lynden in Belgie en nog diverse andere exposities die min of meer tegelijkertijd plaatsvonden is het nu even wat minder hectisch. Hoewel: 6 juni rij ik met 8 beelden naar Zierikzee om ze naar Galerie Het Moment in het gezellige Zierikzee te brengen. Daar blijven ze voorlopig wel ff.....dat wil zeggen dat ik al die 8 beelden hier nu niet meer heb en ik dus heel graag de volgende uit de oplage wil laten gieten. Die ga ik zoals altijd eerst nog bewerken zodat elke klant een herkenbaar eigen beeld uit de oplage krijgt. Dat betekent per beeld zeker 1 a 2 dagen werk. En ik heb gelukkig goed verkocht, dus er lagen er al een paar op de stapel :-) Heerlijk hoor......ik klaag er beslist niet over. Ik funktioneer het best met een soort van hete adem in mijn nek. Anders ga ik maar zitten facbooken, istagrammen en allerlei dingen met was doen die leiden tot schone kleren in de kast. Allemaal noodzakelijk maar niet noodzakelijk productief. Geef mij maar was waar mijn kleren nog viezer van worden die ik om kan vormen tot iets moois, iets waar ik aan het einde van de dag een happy gevoel aan overhou. Dus laat die stapel maar groeien, ik trek de ene na de andere figuur wel uit de kluwen en maak er weer iets toonbaars van. De volgende expositie is pas 7 juli. DAt is bij Galerie Sille in Oudewater. Tamara Sille heeft haar kunstenaars gevraagd zich te laten inspieren op het thema Ritme. Zij gaat haar terras die dag omtoveren in " Ibiza sferen" met o.a. DJ Jolanda van Remundt (die zelf ook schildert en meedoet met de expositie) Er zijn hapjes en drankjes en binnen kun je je verwonderen over alles wat" Ritme" heeft opgeroepen. Bij mij was dat een XL uitvoering van no guts no glory. Om te kunnen springen moet je de juiste timing, ritme hebben. Hij is behoorlijk XL geworden en ik ben blij dat ik mijn kleine ventje dat ik na 8 x verkopen moest missen nu in een grote variant weer opnieuw in mijn hart kan sluiten. Het beeld staat tenslotte echt voor mijn kijk op het leven.: DURF TE SPRINGEN ookal weet je niet precies waar je terecht gaat komen. Ik zorg dat ik erbij ben 7 juli a.s. Het lijkt me helemaal geweldig. En heb je na afloop nog niet genoeg schilderijen gezien dan is het stadje Oudewater een geweldige plek om doorheen te wandelen......schilderachtiger wordt het niet.

Hoezo weekend........

Ik heb heerlijk werk don't get me wrong ;-) maar.....als je van weekenden houdt na een week werken dan moet je niet doen wat ik doe. HA! in het weekend begint het echt zware werk pas :-) Zoals dit weekend! Mocht je me zoeken:

OP vrijdag 18 mei ben ik in het prachtige kasteel d'Aspremont-Lynden in het schattige dorp Oud-Rekem. (vlakbij Maastricht) Ik ga daar suppoosten tussen de meer dan mooie kunst van 60 collega's en ook aan een wassen beeld werken. 11.00 tot 18.00 uur 8 beelden van mij zijn te zien in het monumentale trappenhuis en in het museum in het kasteel.

Op zondag 20 mei rij ik meer dan twee uur de andere kant op naar een niet minder mooi dorp nl. Exloo. Daar bevindt zich beeldentuin Zwakanaga en om 13.00 uur is de openig van het nieuwe seizoen. Er staan ook daar ongeveer 8 beelden van mij. Ik ben daar tot ongeveer 16.00 uur aanwezig.

Maandag 21 mei tweede pinksterdag ga ik dan weer zuidwaarts. Nog een keer naar het kasteel waar die dag allerlei activiteiten zullen zijn nog buiten de expositie in het kasteel om. Op het terrein is van alles te doen en te beleven.

Hopelijk tot ziens.

Een mooie tuin wil je........

......volgooien met mijn beelden!! Tja als je het aan mij vraagt is dat het antwoord. Ik zie vaak mooie vijvers en dan moet ik me inhouden om niet aan te bellen om te vragen of mijn duiker niet op de rand mag staan :-) Dream on....maar nu wordt het werkelijkheid. Jan Teunissen heeft nl. een hele mooie tuin, echt een HELE MOOIE. En hij heeft mij zelf gevraagd om er beelden in te zetten. Wel 10 stuks zelfs. Het is helaas maar voor 1 weekend maar wie het kleine niet eert......12 en 13 mei exposeer ik dus in zijn tuin tijdens het atelierweekeind Best en Jan zelf maakt hele mooie stillevens en die kan je in zijn huis bekijken. Kom gezellig langs op dorsvelden 13 in Best tussen 11.00 en 17.00 uur zowel op 12 als 13 mei. Toegang gratis. Je kan natuurlijk ook de hele atelierroute doen.

Kastelen en Kunst

Hou je van kastelen en hou je van kunst? Grijp nu je kans: In Belgie in Lanaken Rekem net over de grens vlakbij Maastricht staat het kasteel D'aspremont-lynden. Het is al in beetje in verval aan het raken - afgebladderd stuckwerk, kapotte tegel vloeren - maar juist DAT combineert zo verschrikkelijk mooi met de kunst die er is neergezet door 60 kunstenaars. Laat je verrassen door grote mooie zalen vol met schatten die ook nog eens te koop zijn. Je kijkt je ogen uit. Bronzen beelden, keramiek, glas, sieraden en schilderijen van stillevens tot abstracten. Mijn beelden staan er ook. In het prachtige trappenhuis op twee verdiepingen en in de zaal beneden die ook als museum dienstdoet, want het kasteel heeft ook nog een verleden als psychiatrische inrichting en wordt daardoor extra mysterieus. Aan de overkant drink je natuurlijk nog heerlijk Belgisch bier bij je lunch of diner en je dag is compleet. Voor een weekend kun je hier ook makkelijk terecht. Helemaal als je fietsen meeneemt. Je fietst vanuit lanaken zo naar Maastricht langs het water en door een natuurgebied. En je kan in de omgeving Lanaken bij het kasteel Pietersheim wandelingen volgen uitgestippelt op kleur. Je hoeft de bordjes maar te volgen en daarna ga je op het mooie terras wat drinken. Ik raad aan de "Vissenkom Per Dieux" te bestellen als je van bier houdt. Niet schrikken, het gaat echt om een vissenkom. Dat Kasteel is overigens ook een hotel en van hieruit ben je ook zo bij het Kasteel d'Aspremont. Het kasteel is uitsluitend tijdens de expositie te bezoeken en alleen in de maand mei. Op elke vrijdag zaterdag en zondag maar ook op hemelvaartsdag en met pinksteren. Ook tweede pinksterdag. Ik ben zelf aanwezig op 11 mei, 18 mei, 21 en 25 mei. Alle andere dagen ben ik er zelf niet maar collega's staan dan de honeurs waar te nemen. Uiteraard kun je me altijd bellen als je vragen hebt.

www.lanaken.be/visitlanaken/Ontdekken/Mooiste_Dorp_van_Vlaanderen_Oud_Rekem/Kasteel_dAspremont_LyndenLente kriebels: de mooiste manier om je tuin te pimpen

Er komt hier en daar al wat uit de grond maar de meeste tuinen zien er nog uit of ze wel een oppepper kunnen gebruiken.  Je tuinstel onder hoezen en anders onder de groene aanslag, je vijver ligt er ook wat verdrietig bij. De zon is onverwacht snel tevoorschijn gekomen en je wilt al genieten van de warmte, maar je verlangt naar een mooie blikvanger, iets dat ongeacht het seizoen het stralende middelpunt blijft van de tijdelijke troosteloosheid. En DAT KAN!! Heb je al eens gedacht aan een bronzen beeld in je tuin? Brons is super geschikt voor buitenplaatsing. Het kan niet kapotvriezen, het kan tegen een behoorlijk stootje en het stoort zich niet aan regen en hagel of sneeuw.  In feite wordt een bronzen beeld buiten alleen maar steeds mooier want het patineneren gaat in de buitenlucht op een natuurlijke manier gewoon verder. Als alles is afgestorven of onder de grond staat te trappelen..... staat je beeld nog recht overeind in al zijn glorie en hou je altijd iets moois in je blikveld als je de gordijnen opentrekt. 

Kijk eens rond in mijn beeldengalerie boven aan de pagina in het menu. En als je wat ziet waarvan je lente kriebels toenemen.....bel me en dan maken we een afspraak zodat je het beeld van alle kanten kan bekijken.  06 51936008

Zo....dan ga ik nu aan de slag in mijn eigen rotzooitje.  Het moet hier wel toonbaar zijn voor jullie gaan bellen :-)
finissages

heb je je vernissages gemist: dit zijn de herkansingen

25 maart tussen 14.00 en 17.00 uur bij Galerie Mi Beethovenlaan 13 in de Bilt 

31 maart bij Museum de Casteelse Poort bowlespark 1 a in Wageningen 14.00 tot 16.00 uur

Toegang gratis 


Markt twee

Een eeuwenoud pand in zijn schitterende glorie hersteld en een vrouw met een visie: dan krijg je MARKT TWEE van Corina Laheij. Corina wilde een kunst- en cultuur inloophuis creëren waar niet alleen betaalbare kunst te koop is maar waar tevens workshops gegeven kunnen worden. Er is zelfs een mogelijkheid voor een Artist in Residence, die in de nok van het pand in een soort kraaiennest in één en al sfeer tussen de balken kan overnachten.

Er is hard gewerkt en er waren tegenvallers maar er werden ook mooie visgraatvoeren en originele tegeltjes ontdekt. En nu is het verval gestopt en is het weer net zo mooi als het eens geweest was. Het huis wordt feestelijk geopend op 1 maart tussen 16.00 en 20.00 uur met een hapje, drankje en een act. En er is een veelzijdige expositie te zien van diverse kunstenaars. Mocht je die donderdag niet kunnen? In het weekend van 2 en 3 maart gaan de feestelijkheden gewoon verder.


Kick off 2018

Ik ben heel blij en trots dat Galerie Sille Oudewater 3 van mijn beelden heeft geselecteerd om  te presenteren op de First Art Fair Passenger Terminal in Amsterdam. Piet Heinkade 27  vlak bij het CS. Deze kunstbeurs is uitsluitend toegankelijk voor galerien die hiervoor zijn uitgezocht om hun mooiste werk te laten zien. Ik hoef er natuurlijk niet bij te zijn want Tamara Sille is de gastvrouw die geinteresseerden ontvangt, maar  uiteraard ga ik  zelf genieten van alles wat er te zien zal zijn. Willen jullie ook? mail dan snel naar   info@sillekunst.nl en noem mijn naam, er zijn nl nog  vrijkaarten te krijgen op die manier. De toegang is normaal gesproken 12,50 pp dus op deze manier kan ik je  kado doen. Met de toegangskaarten kun je ook naar de feestelijke opening op 17 januari van 16.00 tot 21.00 uur . info@sillekunst.nl

Op 14 januari opent Galerie She Art De Huufkes 34 in Nuenen haar deuren voor een nieuwjaarsborrel. Kom gezellig met mij en andere kunstenaars het glas heffen op een mooi 2018, het kan nog net!! tussen 15.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom www.sheesnut.nl/  Er is muziek kunst enz

28 januari vindt bij Galerie Mi Beethovenlaan 13 in Bilthoven de vernissage plaats van een nieuwe expositie die tot 25 maart loopt. Ook daar ben je van harte welkom om te komen kijken. Ik ben bij de vernissage ook zelf aanwezig. 

Wie weet tot ziens bij 1 van de bovengenoemde evenementen

lieve groet

Lilian


Wintersalon bij Galerie Kubra Opening: 20 december om 11.00 uur Iedereen is welkom


Stichting Kubra gaat tijdens de feestdagen goed uitpakken. Naast een kerstfair in het overdekte voetgangers gebied naar de parkeergarage tolbrug op het burgemeester loefplein gaat gelijktijdig de opening van start van de Wintersalon. Dit is een kunstexpositie in Galerie Kubra die zich ook in deze voetgangerstunnel bevindt. Daar gaan 35 van de meer dan 100 leden van de stichting een overzichtstentoonstelling presenteren van hun mooiste werk. Ik zal er ook twee van mijn beelden neerzetten. In het weekend zullen er steeds een aantal van de kunstenaars mede aanwezig zijn. Ik ben er op zaterdag 6 januari present om jullie te ontvangen. Tijdens de opening op woensdag 20 december om 11.00 uur ben ik er uiteraard ook. Jullie zijn allemaal van harte welkom en daarna kun je misschien op de kerstfair nog originele kadootjes voor de kerst scoren, of genieten van de workshops. De hele voetgangerspasage zit namelijk vol met bedrijven die kunst of ambacht gerelateerd zijn en allemaal meedoen met dit initiatief. Zeefdrukkers, glasbewerkers, kinderen krijgen de mogelijkheid om zelf kustwerkjes te maken en onder leiding van voordrachtskunstenaar Emiel bootsma worden er van woensdag tot zaterdag van 16.00-17.00 uur voordrachten en gedichten ten gehore gebracht.

En om deze dag waarin je al lekker in de kerstsfeer bent gebracht geheel in stijl af te sluiten ga je natuurlijk even borrelen of dineren in de korte put straat. Als er nou 1 straat in Nederland waar the winter wonderland tot leven is gekomen.......echt Prachtig!!


En dan nog een verzoek: Heb je een beeld van mij gekocht en heb je geen uitnodiging ontvangen van een besloten bijeenkomst waarbij ik iedereen wil bedanken, stuur dan svp een mailtje aan mij zodat ik je alsnog een uitnodiging kan toesturen: Lsteenhuisen@yahoo.com. Ik heb helaas van niet iedereen een geldig emailadres.

Tot slot: allemaal hartelijk bedankt voor jullie steun en interesse in mijn werk. Ik wens iedereen die ik niet meer zie  geweldig mooie Kerstdagen en een liefdevolle start van 2018kunstraffinaderij

Ik was geintrigeerd door de naam van het evenement toen ik vorig jaar ging kijken wat de Kunstraffinaderij inhield. Ik heb er geen spijt van gehad want wat de organisatie daar neerzet is indrukwekkend en dit jaar ben ik blij dat ik weer door de ballotage commissie als deelnemer ben toegelaten. In de meer dan mooie Stevenskerk in Nijmegen vindt de Kunstraffinaderij plaats  Vrijdag 24 november tussen 12.00 en 18.00 uur  zaterdag 25 november 11.00-18.00 uur en zondag 25 nvember 12.00 tot 17.00 uur. De mix van kunstdisciplines, de hoeveelheid toegelaten kunstenaars......er is genoeg te zien maar het is geen overdonderend geweld waardoor je de bomen in het bos niet meer kan zien. En dan die kerk waar alle mooie werken nog beter tot hun recht komen. Kom het zelf beoordelen en maak er een mooie dag of weekend van want Nijmegen heeft zoveel te bieden. Je kan er leuk winkelen, het centrum heeft nog hele mooie oude elementen, het waaggebouw. Een wandeling langs de Waal waar het wemelt van de restaurantjes. En als alle cultuur in de kerk je teveel wordt even een gokje wagen in het Holland Casino: ALS je nog wat te besteden hebt want ik weet zeker dat je in de kerk al in de verleiding gaat komen om het geld te laten rollen. De ballotage is flink en dat zie je terug in de kwaliteit. Ik hoop jullie daar te ontmoeten


Nationale Kunstdagen

Dit weekend 11 en 12 november vinden voor het eerst op de locatie in Nieuwegein de bekende Nationale Kunstdagen plaats. Ik deel mijn stand met Mieke Robben. Haar mooie portretten en dirigenten en mijn bronzen beelden vormen een super combinatie al zeg ik het zelf. En natuurlijk gaan we het samen weer heel gezellig maken. Kom langs we vertellen graag over ons werk. voor meer info:   www.kunstdagen.nl/kunstdagen/2017/

She ART

Wat fijn dat Sheila Haasnoot toen ze de galerie in Nuenen overnam van M-art decorations, bedacht heeft om aan de betoverende ruimte niks te veranderen. Dat zou ook niet slim zijn, want mooier gaat het gewoon niet worden! Terwijl het pand enorm is heerst er een sfeer van gezelligheid, laagdrempeligheid, knusheid die je niet snel in andere galeries gaat aantreffen. Sheila heeft een aantal kunstenaars om zich heen verzameld voor haar eerste expositie als galeriehoudster en ik ben heel blij dat ik daar bij ben. Het is een super geheel geworden, er valt zoveel moois te zien. Kom gerust zelf kijken tijdens de feestelijke opening op 5 november tussen 12.00 en 17.00 uur als ook de meeste kunstenaars zelf aanwezig zullen zijn.  Er is hier letterlijk en figuurlijk de ruimte om met elkaar in contact te komen. Kom lekker met ons proosten op een geslaagde start van een nieuw initiatief.  De Huufkes 34 te Nuenen. Toegang gratis

verstild leven

Theo van Winkel maakt mooie stillevens waarbij hij oude objecten een nieuw leven geeft. Deze verstilde taferelen staan in contrast met het zwierige leven in mijn beelden. Toen Ewald Sorbi Theo en mij ontmoette tijdens een groepsexpositie was hij niet alleen onder de indruk van ons werk, maar zag hij meteen mogelijkeden voor een duo expositie gebaseerd op deze tegenstelling. De titel Verstild Leven was dan ook snel gevonden. Je bent van harte welkom om zelf te komen kijken of het geheel net zo mooi is geworden als wij nu denken bij ATelier Ewald Sorbi Kerkstraat 1 in Zetten op 28 en 29 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur

Toegang gratis.

wisseling van de wacht

Toen ik hoorde dat Mart de Brouwer zijn galerie zou verlaten en onze geplande M-art and More expositie in september er niet meer zou kunnen plaatsvinden was ik wel teleurgesteld. Hoe wij dat vorig jaar gedaan hadden met ons vijven, in die prachtige magische ruimte, dat zou dus voor eeuwig verloren gaan ipv een terugkerend evenement. Maar: de vreugde was groot toen ik twee maanden later een telefoontje kreeg van Sheila Haasnoot. Zij ging de galerie overnemen met alle mooie elementen die Mart daar met bloed zweet en tranen had gecreeerd en dat niet alleen: zij wilde mij boeken voor haar eerste expositie en officiele opening van haar She Art Gallery!! En alsof dat nog niet genoeg was hebben M-art and More (karin Welhuis, Mart de Brouwer, Robbert Struwer, Heide von Faber en ik) een On Tour geregeld in samenwerking met Ara Art Fair in Zwijndrecht. Wij hebben daar met zn allen een prominente plek in de ontvangsthal gekregen. Wij gaan daar samen weer iets spectaculairs van maken. De Ara Art Fair is sowieso iets waar ik dol op ben. Vorig jaar ging het voor het eerst in 10 jaar niet door en ik heb het echt gemist. Dit jaar heeft Ank van de Valk de organisatie gelukkig weer op zich genomen en nu kan ik er samen met mijn vriendjes van M-Art and More een echt feestje van maken. Komen jullie ook? Er is echt heel veel te zien. Niet alleen ons werk, maar de zalen en kamers van het hotel zijn voor dit weekend omgetoverd tot kleine galerietjes waar je alle kunstvormen kan vinden. Het restaurant is gezellig mooi voor een lunch, lekker borrel uurtje of een romatisch dineetje. Je kan er terecht zaterdag 21 en zondag 22 oktober tussen 10.00 en 18.00 uur.

Sheila Haasnoot opent haar galerie op 5 november tussen 12.00 en 17.00 uur maar daarover later.

Volgende expositie: 28 en 29 oktober in de Galerie van Ewald Sorbi in Zetten samen met Theo van der Winkel

nog wat inspiratie nodig voor je tuin?

Blij verrast was ik toen Frank Smeulders van Tuintechnisch bureau Smeulders mij benaderde. Via Instagram (zit ik daar toch niet voor niks  foto's te posten en teksten te verzinnen) zag hij mijn beelden voorbij komen. Hij heeft op 23 september een open dag en hij heeft voorbeeld tuinen met o.a. een zwembad een plons vijver (toen was ik al om) en een enorm terrein waar ook meubilair op staat waar mijn beelden op mogen en een Oranjerie waar ze in kunnen. Kortom: wil je nog een mooier podium om je beelden op te kunnen uitstallen? Nee dus. En als jullie interesse hebben in mijn beelden en ook nog een beetje een tuin hebt die niet echt iets is om er foto's van op instagram te zetten.......kom dan naar de open dag en laat je inspireren. Zij doen het ontwerp, de aanleg en last but not least het onderhoud. Daar gaat het bij mij steeds mis.......:-(

Helaas kan ik zelf natuurlijk niet aanwezig zijn omdat ik bij de openatelierroute ben in Delfgauw waarover meer in het artikel hieronder. Maar er zijn natuurlijk mensen van Tuintechnisch bureau Smeulders om jullie te ontvangen.

Voor meer info:www.ttbsmeulders.nl/contactgegevens.html

Kunstroute Pijnacker/nootdorp/delfgouw

Arie en Miep Gravensteijn hebben een prachtige tuin aan de Zuideindseweg 38 in Delfgouw. Ze doen mee als locatie tijdens de kunstroute en Ell Geeh (projectkleintjekunst)  en ik zijn de gast exposanten die mogen proberen om de imposante tuin nog iets mooier te maken. Bij mooi weer kan je de hele route langs de diverse locaties gaan fietsen  en er zo een leuke dag van maken. Kom ook ff bij ons langs ik weet nu al dat dat je moeite waard wordt. Dus hopelijk tot ziens 23 en 24 september tussen 11.00 en 17.00 uur.  Stichting De Verbeelding Pijnacker


artibosch

Zondag 3 september gaat Artibosch weer van start. het jaarlijks terugkerende evenement op de Parade in het centrum van Den Bosch onder de rook van de St Jan cathedraal. Ik sta er net als vorig jaar samen met Mieke Robben in een pagodetent. Mieke met haar portretten en ik met mijn beelden. We gaan er weer iets moois van maken, maar vooral ook iets gezelligs. Voor mij is het een (bijna) thuis wedstrijd en Mieke is inmiddels veel meer dan een collega nadat we al een paar keer samen hebben geexposeerd. Dat is ook zo'n leuke kant van dit beroep. Best wel vaak ontmoet ik leuke lieve mensen met wie ik samen moet werken en met een deel ervan krijg je zo'n goeie klik dat je elkaar graag nog beter wilt leren kennen. Super gaaf want aan de andere kant is het een vrij eenzaam beroep.....ik zit toch heel wat uren alleen met mijn bronzen vriendjes en vriendinnetjes en ze zijn  wel lief maar ik moet toegeven: ook akelig oppervlakkig, het gaat altijd alleen maar over hun uiterlijk!!

Komen jullie ook? Zondag 3 september van  11.00 tot 17.00 uur kun je op het kunstfestival terecht voor alle vormen van kunst. Je kan ook proberen of je nog een vaar tocht op de binnen Dieze kan regelen en natuurlijk moet je een bossche bol scoren bij Jan de Groot vlak bij het station. Tot slot in de Uylenburg op 1 van de terrasjes een apperatiefje en uit eten in het horeca straatje van Den Bosch de Korte Putstraat. Ik zou ervoor tekenen......:-) Wie weet tot ziens

Voor meer info: http://artibosch.nl/


Slenteren op het Lange Voorhout in Den Haag

Komende zondag 20 augustus ben ik nog 1 maal aanwezig tussen 13.00 en 17.00 uur in Galerie De Ruimte in Geldrop Molenstraat 2 (gratis toegang en gratis naast de galerie parkeren) Om 17.00 uur stopt die expositie.

Het weekend erop ben ik te vinden op het Lange Voorhout in Den Haag. Voor de vierde keer alweer. Het bevalt mij daar elke keer prima. De sfeer is gewoon super goed  en het weer tot nu toe telkens ook. Ik sta eerlijk gezegd niet graag meer buiten maar voor dit evenement  Kunst en Anktiek Den Haag sta ik te trappelen.  Kom ook lekker struinen langs de kramen met antiek en kunst  onder de hoge bomen. Mijn beelden kun je er in twee kramen verwachten. Ik ben er zelf maar Galerie Montulet die sinds kort ook gevestigd is op het Noordeinde is ook prominent aanwezig om de galerie nog extra onder de aandacht van het publiek te brengen en zij gaan ook beelden van mij vanuit de galerie meenemen. Daarnaast is Den Haag natuurlijk een heerlijke stad om te winkelen, het Mauritshuis en het Binnenhof te bezoeken of lekker op de terrasjes je weekend te vieren. Mocht je na het zwerven langs de kramen nog niet genoeg kunst gezien hebben, loop dan even om de hoek:  Op het Noordeinde vind je niet alleen het Paleis maar echt enorm veel galerietjes. Genoeg te beleven om  er een leuk weekend van te maken 25 en 26 augustus....misschien zie ik je daar.

Galerie De Ruimte in Geldrop

Mijn volgende stop is een expositie bij GAlerie De Ruimte in Geldrop. Dat ga ik niet alleen doen, maar dit is weer een samenwerking tussen kunstenaars die bij stichting KuBra zijn aangesloten. We gaan er weer wat moois van maken. De ruimte is niet alleen de naam van de galerie maar het is het eerste wat je uitroept als je binnenkomt. De galerie is namelijk gevestigd in het enorme voormalige postkantoor in het centrum van Geldrop...maar daar zie je nu niets meer van. Alleen de kluis die nu als intieme kleine expo binnen de expo wordt gebruikt herinnert nog aan de tijd dat je hier je kascheques kon innnen. Nou ja dat is wel heeeeel lang geleden, hahahah, maar daar doet een postkantoor mij aan denken. De tijd dat ik nog geen betaalpasje durfde te nemen omdat ik mezelf te goed kende en dan met smacht zat te wachten op de twee kascheques waarmee ik mijn salaris in twee delen op kon halen.....wat een ellende die goeie ouwe tijd :-D

Komen jullie gezellig met ons negenen meefeesten tijdens de grand opening op 23 juli om 15.00 uur. We pakken niet alleen uit met mooie kunst maar ook met hapjes en een drankje. Kun je dan niet...de expositie loopt van 22 juli t/m 20 augustus. Tijdens de openingstijden zullen er altijd een paar kunstenaars zijn die jullie kunnen ontvangen. Ik ben er zelf in ieder geval tijdens de opening, en op 6  13  en 20 augustus.

Voor meer info klik hier : deruimtekunst.nl/event/expositie-van-diepe-grond-en-stil-verlangen/


een nieuwe stap.....het was weer tijd om wat grenzen te verleggen!!

Terwijl de expositie in Nijmegen bij Galerie Zeven Zomers nog door loopt tot 1 juli en ik tweede pinksterdag 5 juni tussen 12.00 en 17.00 een demonstratie zal geven in het Kruithuis in Den Bosch, wil ik nu alvast een heel bijzonder evenement aankondigen.

In Beesel (tussen Venlo en Roermond) heeft mevrouw Diny Ewals een landgoed rond haar prachtige woning dat zij 1 keer per twee jaar openstelt voor het publiek. Maar wat het echt bijzonder maakt is dat zij aan 25  kunstenaars de mogelijkheid biedt om in haar enorme tuin hun beelden ten toon te stellen. Je kunt daardoor niet alleen lekker rondwandelen op het afgelegen terrein en van de rust en ruimte genieten, maar je kan tevens genieten van de kunst die je onderweg tegenkomt. Niet alleen beelden van brons (zoals die van mij) maar ook keramiek, glas, hout, metaal zijn er te vinden.  Dus als je van 3D kunst houdt moet je echt even komen kijken. Diverser gaat het niet worden. Bij mooi weer gaat dit natuurlijk gewoon een feest worden. Er is catering, alle kunstenaars zijn aanwezig en meer dan bereid om over hun werk te vertellen mocht dit gevraagd worden. Er zitten gerenomeerde namen tussen de 25 kunstnaars uit binnen en buitenland. Voor meer info: www.beeldenbeesel.nl

Dit weekend waar ik al een tijd naar uitkijk vindt plaats op 10 en 11 juni op landgoed De Berkenhut  Burgemeester Janssenstraat 43 5954 BP Beesel. Maar voor de navigatie kun je het beste Berkenhutweg invoeren.


Mijn nieuwste (en grootste beeld tot nu toe) Dansen met de wind XL zal ik daar voor het eerst in de openbaarheid tonen. Ik ben er super trots op. Ik had moeite met het feit dat mijn beeld dansen met de wind (46 cm) 8 keer verkocht was. Zowel de titel als het beeld miste ik en kon ik eigenlijk nog niet loslaten. Ik zat te dubben hoe ik het terug kon halen zonder mijn belofte te verbreken dat een beeld na 8 keer "weg" is.  Er was maar 1 mogelijkheid en daarvoor moest ik mijn eigen grenzen over. Ik zou het BIG moeten maken, maar dan echt mega veel groter dan wat het oorspronkelijke beeld was. In totaal heb ik er 4 maanden over gedaan voor het hele beeld echt op de sokkel stond, maar het was een feest van af het begin tot het einde. Ik merk dat ik het fantastisch vind om groot te werken, je kunt zoveel meer details leggen in een groot beeld. Ik ben zo  ontzettend lang bezig geweest met het gezicht. Het is essentieel dat je in haar trekken een soort extase moet kunnen herkennen. Ze staat tenslotte met de wind te dansen, totaal gelukkig met de wereld en met zichzelf. Een moment van rust dat er niet uit moest zien als rust maar juist als een bevroren moment in een vlaag van wervelwind, turbulentie en beweging. Ik vind zelf dat het gelukt is. Haar handen strelen nog de wind die erlangs stroomt, haar blik is gelukzalig, haar haren zwiepen, haar houding is er 1 van uiterste balans maar  in je hoofd zie je al de stappen van de dans die zullen volgen........


Het beeld is op de sokkel 161 cm groot.


Een explosieve moederdag............

Moederdag omdat de feestelijke opening van mijn volgende exposite op 14 mei  plaatsvindt. Explosief omdat de locatie het 17e eeuwse Kruithuis in Den Bosch betreft.  Op deze bijzondere dag en plek  presenteren wij (leden van KuBra een collectief van brabantse kunstenaars) een spetterende expositie die totaal gevarieerd is. We hebben schilders, glaskunstenaars en beeldhouwers en we gaan er iets moois van maken. Neem je vrouw of moeder mee, verras haar met een lekker drankje en slenter langs de werken, misschien vind je er zelfs wel een mooi kado voor haar. 

Hopelijk zie ik je op 14 mei vanaf 15.00 uur en anders loopt de expositie nog door tot en met 11 juni. Er zal telkens minimaal 1 van de kunstenaars aanwezig zijn om als gastvrouw of gastheer te fungeren. Ik ben er op 5 juni tussen 14.00 en 17.00 uur weer bij. (tweede pinksterdag)

De foto van mijn beeld Bending over Backwards is genomen bij galerie Zeven Zomers Marikenstraat 61 in Nijmegen. Die expositie loopt nog door tot 1 juli 2017

rondtrekken als een nomade

Eelko van Iersel heeft een galerie maar het enige constante is de kwaliteit en de gastvrijheid, de lokatie daarentegen wisselt. Maar waar Eelko ook terecht komt in Nijmegen: hij weet telkens iets moois te maken van zijn Zeven Zomers galerie  en  het is fijn om bij hem te exposeren. Dat ga ik dus weer doen en wel tijdens de opening van de nieuwste lokatie Mariekenstraat 61 in Nijmegen op zondag 7 mei.  De expositie loopt dan nog door tot en met 25 juni. Maar het zou natuurlijk leuk zijn om jullie zelf ook te kunnen zien en samen op een mooie expo te kunnen proosten. De periode daarna is Eelko de gastheer.  Voor meer infohttp://zevenzomers.nl/

take me to church part II

Er wordt tegenwoordig heel wat af gehandeld in kerken en kerkjes. Ze zijn ook altijd een mooi decor voor kunst vind ik. Mooi licht dat door hoge gebrandschilderde ramen naar binnen valt, gevoel van oneindigheid door de enorme wanden. Het voegt veel toe zo'n mooie locatie. En het kerkje van Persingen is daarop geen uitzondering. Onze expositie is 8 en 9 april nog tussen 11.00 en 17.00 uur te bezoeken. En zaterdag 8 april ga ik aan geinteresseerden adhv een wasmodel en mallen uitleggen hoe je van een wassen beeld tot een bronzen beeld komt.  Jullie zijn van harte uitgenodigd om  te komen genieten van het werk van Theo van Dam, Jan Teunissen, Marlies Heere Robbert Munning Theo van Winkel en van mijn beelden natuurlijk. Wij zijn zoveel mogelijk allemaal zelf aanwezig tijdens de expositie.  Het kerkje ligt vrij afgezonderd in een mooi natuur gebied waar je ook lekker kunt gaan wandelen of fietsen, het wordt mooi weer dus  er is genoeg te doen.

Persingensestraat 7

6575 JA Persingen

laatste weekend Beek en Donk

De groeps expositie in het Oude Raadhuis van Beek en Donk gaat zijn laatste weekend tegemoet. Ik ben er dit weekend ook zelf aanwezig om eventuele gasten die dat leuk vinden rond te leiden. Het Raadhuis is zowel zaterdag als zondag open van 14.00 tot 17.00 uur. Er zijn schilderijen, tekeningen, glas, keramiek en mijn bronzen beelden om te bekijken. Voor een filmpje (sneak preview) kun je kijken op  http://www.oudraadhuis.nl/ Wel helemaal naar beneden scrollen, zij hebben het meest recente helaas niet bovenaan staan.

take me to church

Terwijl de expositie in Beek en Donk in het oude raadhuis zonder mijn aanwezigheid nog gewoon doorloopt (25 en 26 maart ben ik daar weer), maak ik me nu op voor mijn eerste grote beurs:

  • 18 en 19 maart 2017 de Brabant Art Fair in de grote kerk in Breda. De kerk is natuurlijk al een prachtige lokatie voor een kunstbeurs maar ik denk dat het  nog interessanter wordt omdat ik de stand  samen met Mieke Robben ga inrichten. Haar indrukwekkende portretten en mijn beelden versterken elkaar. Daarnaast is het ook nog eens super gezellig met Mieke en een goeie sfeer draagt bij aan een stand waar je je op je gemak voelt en waar je  wat langer wilt blijven om alles te bekijken. De drempel blijkt  nog lager te kunnen.... via onderstaande link kun je gratis een toegangskaart  aanvragen: http://brabantartfair.nl/deelnemerrelaties 

Breda is sowieso een fijne stad om te gaan winkelen en rond te wandelen. Bij mooi weer zijn er veel terrasjes en het wemelt er van de leuke cafe's en restaurantjes. Ik vind de boterhal aan de grote Markt een echte aanrader...bijzondere biersoorten, lekker eten en het interieur heeft de wow faktor en als je het dan combineert met een culturele activiteit? Goed toch?!

Yep.....ik hoor het startschot al bijna

Op 4 maart is het eindelijk zover. Ik ben namelijk genoeg uitgerust en voldoende opgeladen (als ik nog verder wordt opgeladen dan knap ik) om weer aan een nieuw beurs en evenementen seizoen te kunnen beginnen. Ik heb de afgelopen maanden niet stil gezeten. Ik heb nieuwe beelden gemaakt die ik dolgraag wil presenteren. Daarom nodig ik jullie uit voor de feestelijke opening van mijn eerste (groeps) expositie op 4 maart om 16.00 uur in beek en donk.  Naast mijn beelden is er zoveel ander mooi werk te zien. Kom gezellig en informeel genieten van een bijzondere expositie met een hapje en een dranke. En mocht je die datum niet kunnen....op 25 maart  ben ik er zelf ook weer bij om desgewenst mensen rond te leidien. De andere weekenden neemt 1 van de collega exposanten de honeurs waar. De expositie loopt tot en met 26 maart.

’t Oude Raadhuis

Heuvelplein 8

5741 JK Beek en Donk

http://www.oudraadhuis.nl/


Openingsdagen en tijden: 

4 t/m 26 maart 2017

zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

UITNODIGING

 

Stichting KuBra presenteert: ‘Mens & Natuur’

zaterdag 4 maart 16.00 uur

’t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8, 5741 JK Beek en Donk
Hapje - Drankje - Muziek - Toegang gratis                      

Op zaterdag 4 maart om 16.00 uur vindt in ’t Oude Raadhuis te Beek en Donk de feestelijke opening plaats van de expositie KuBra presenteert: ‘Mens en Natuur’.

De gemeenschappelijke inspiratiebronnen van de kunstenaars zijn voor deze expositie de natuur en de mens.

Een prachtige groepsexpositie door 6 eigenzinnige kunstenaars die zijn aangesloten bij de Brabantse stichting KuBra; Gilles de Rooij(Veghel), Mariette van der Meer(Breda), Lilian Steenhuisen(Rosmalen), Emerentia van Vroenhoven(Breda), Martine van Noort (Heeze) en Franca Schuurmans('s-Hertogenbosch).                            
                                                                                                                
                                    

The making of "Het dilemma"

Voor degenen die wel eens een blik in de keuken zouden willen werpen heb ik een filmpje gemaakt van hoe ik met was werk en hoe je een bronzen beeld moet pattineren.  Van niets tot iets.  Klik hier voor de film: https://www.youtube.com/watch?v=PVsf6nnftt4

Zelfde trape ....nieuw beeld

Kennen jullie dat mannen? Je hebt je al richting het water gewaagd, maar nu je je teen er discreet in hebt gedipt is het toch wel veel kouder dan je gedacht had. WAT NU???!!! Je bent je sterk bewust van de mensen achter je......doorzetten als een echte macho of met je staart(JE) tussen je benen afdruipen naar je handdoekje.

Dames en heren ik presenteer mijn nieuwste beeld: HET DILEMMA

De donkere dagen na.......

officieel heet het natuurlijk de donkere dagen VOOR kerst, maar voor mij voelt het  meer als de donkere dagen NA !! Mijn laatste beurs ligt alweer een eind achter me en ik voel me volledig opgeladen door de gezellige heerlijke dagen met de mensen waar ik van houd. Maar hoewel ze hier allemaal keurig in het gelid staan, al mijn beelden (bijna de hele collectie weer compleet) om rondgetourd te worden.....zijn we:  all dressed up with no place to go !! Oempffff... Ik heb zojuist mijn agenda voor 2017 op mijn website gezet en tot 4 maart zal ik me koest moeten houden....Haha dat gaat natuurlijk niet lukken: dus mocht je nog een keer alle beelden tegelijk willen bekijken maak dan nu een afspraak in een weekend voor 4 maart 2017 en ik geef bij aankoop van een bronzen beeld een groot fotoboek van Liliansbeelden kado.

Geloof me

Okay dit gaat moeilijk worden, ik heb al twee keer aangekondigd dat dit de laatste expo van 2016 zou worden........ Dus wie gaat me nog geloven?

Maar......DIT IS EM DAN ECHT: Met een nieuwe M-art and More ga ik dit keer on an international Tour!! Wij (Karin Welhuis keramiek, Heidi von Faber stillevens, Robbert Struwer  epoxy schilderijen , Mart de Brouwer  gepuzzelde houten objecten en ik) gaan samen ons laatste evenement voor 2016 doen in Kleef Duitsland. De reden dat dit er nog achteraan komt bungelen is geenzins dat het nog ff snel in elkaar geflanst is, in tegendeel: wij zijn hier zo lang mee bezig geweest dat het er even op leek dat het misschien te ambitieus was. Maar: ook dat bleek mee te vallen. En nu gaan wij vijven vrijdag 9 december het bedrijf van onze gastheer Gunther Heenen  Ned Tax omtoveren tot een prachtige galerie. Gunther doet dat uiteraard om zijn eigen relaties te verrassen met een bijzonder weekend maar iedereen die dit leest is vanzelfsprekend ook van harte welkom. Toegang en parkeren is  gratis. We beginnen 9 december om 19.00 uur met een feestelijke opening en zaterdag en zondag tussen 11.00 en 17.00 uur kunnen we iedereen (die dat wil) rondleiden want wij zijn  allemaal zelf aanwezig. 

Tot slot nog een tip om er een heel weekendje van te maken:  Zaterdag naar Kleef om onze M-art and More on tour te bewonderen en dan door naar Dusseldorf (1 uurtje rijden) om daar lekker uit eten te gaan, hotel overnachting en de volgende dag helemaal los gaan op de sfeervolle kerstmarkten en al je kadootjes voor onder de boom scoren.  Leuk toch? Dus wie weet zien we elkaar in het weekend van 9 10 en 11 december 2016

Kanzlei NeD Tax, Briener Strasse 9-13  Kleef Duitsland

the come back kid

aarrggh, iets te snel gemeld dat ik klaar ben met exposeren in 2016.....kan er nog niet genoeg van krijgen. 

In het weekend van 26 en 27 november vindt in het Kruithuis in Den Bosch (citadellaan) de Flex Art Fair (FAF) plaats. Ik sta daar ook met mijn beelden. zaterdag van 11.00- 18.00 uur en zondag van 11.00 - 17.00 uur. Op de bovenverdieping van het imposante kruithuis vinden gelijktijdig nog andere exposities plaast dus je kunt je er een hele tijd pretttig vermaken als je van kunst houdt.  

Mijn weekendtip is dan ook:  kom 26 en /of 27 november naar Den Bosch. Eerst natuurlijk een Bosche Bol bij Jan de Groot scoren (vlak bij het station, the real thing) en daarna loop je naar het kruithuis om na afloop door te stomen naar de Korte Put Straat, het meest gezellige horecastraatje van Den Bosch. Al vanaf de aaneengeschakelde terrasje spat de sfeer op je af. Lichtjes, vlammetjes, terrasverwarming, kaarsjes, De Plek om lekker te borrelen of wat te eten. 

Dus graag tot ziens 26 of 27 november a.s. 

voor meer iinfo  http://www.stokpunt.nl/komende%20exposities.html


Out with a BANG!!!!!

De laatste ronde in de storm aan exposities die ik geprogrammeerd had voor 2016- tenminste voor zover NU bekend- wordt geen flauw einde. Het weekend van 5 en 6 november ga ik nog even vlammen met twee exposities in 1 weekend.

5 november vindt in Roosendaal bij Galerie Benjamin Scheltema een nieuwe "M-art and More on Tour" expositie plaats. M-art and More (een samenwerkingsverband tussen 5 kunstvrienden: Karin Welhuis, Robbert Struwer, Heidi von Faber, Mart de Brouwer en ik) staat voor diversiteit in het aanbod maar vooral voor gezelligheid en veel interaktie tussen publiek en makers.Dus kom zaterdag 5 november met ons mee genieten van een leuke middagin een nieuwe frisse galerie. En een "like" op onze facebook pagina wordt natuurlijk atlijd op prijs gesteld waarmee je meteen op de hoogte blijft van alles wat wij als team op de kaart zetten.https://www.facebook.com/martandmore/   En wist je dat je mij ook kan "volgen" via mijn eigen facebook pagina?https://www.facebook.com/profile.php?id=1119744691

De expositie gaat door tot december (maar dan neemt Benjamin de honeurs voor ons waar)http://benjaminscheltema.wixsite.com/benjaminscheltema

Daarnaast staan in dat weekend in  Breda mijn beelden in het atelier en in de prachtige tuin van Mieke Robben. Mieke schildert o.a. ook portretten. Zij weet feilloos de gelijkenis van de geportreteerde  te treffen zonder dat het een "foto" wordt. Ze is dan ook geselecteerd uit enorm veel aanmeldingen om mee te dingen naar de Nederlandse Portret prijs.   Mieke werkt uiteraard in opdracht maar geeft ook workshops.  Ze heeft een heel bijzonder atelier (bijna helemaal van glas). In het kader van het open atelier van stichting Kunstweek stelt zij haar atelier het weekend  van 5 en 6 november open: Dr Batenburglaan 189 Breda tussen 10.30 en 17.00 uur. Voor een preview van haar werk kijk op:http://www.miekerobben.nl/   6 november ben ik daar ook aanwezig om jullie rond te leiden

meet and greet........

ik heb het niet zelf verzonnen want dat zou wel heel pretentieus zijn. Maar het leuk de organisatie van 'wat beweegt Zwijndrecht' leuk om een meet and greet met mij te organiseren waarbij iemand mij vragen gaat stellen. Ik heb ook nog geen idee wat ik me hier precies bij voor moet stellen, but you only live once.....dus ik heb maar ja gezegd :-)

Lijkt het je leuk om er ook bij te zijn? Je bent van harte welkom 24 februari om 15.00 uur. Raadhuisplein 1 te Zwijndrecht, Parkeren naast het oude Raadhuis is gratis en de entree natuurlijk ook. Naast beelden van mij zijn er foto's te zien rond het thema Sport en beweging.

expositie Wat beweegt Zwijndrecht

Van 15 februari t/m 17 maart vindt in Zwijndrecht de expositie "wat beweegt Zwijndrecht" plaats. In het Oude Raadhuis (raadhuisplein 1 Zwijndrecht)

Het betreft een expositie van Foto's en mijn bronzen beelden. De getoonde foto's zijn de winnende n.a.v. een fotowedstrijd en hebben als thema sport en beweging.

De opening is op 15 februari om 17.00 uur bij KunZt in het oude Raadhuis door Iris Pruysen, gouden medaillewinnaar van de paralympische spelen. Ik ben daar ook bij aanwezig. Op 24 februari om 15.00 uur vindt nog een "meet and greet" plaats. Dus wil je mij ook ontmoeten dan weet je waar je me kan vinden.

.

hoe komt een bronzen beeld tot stand

heb je geen tijd om dit te lezen: Tijdens de open atelier middag op 24 maart (zie agenda op de homepage) ga ik dit ook uitleggen en aanschouwelijk maken met mallen en wasmodellen van beelden. Je bent van harte welkom om te komen kijken.


Voordat een bronzen beeld op een sokkel staat hebben er heel wat handelingen plaatsgevonden. Ik ga hier proberen een zo beknot mogelijke toelichting te geven waarom het maken van een beeld in brons zo arbeidsintensief is.

Het begint natuurlijk met een idee in mijn hoofd. Ik ga naar mijn atelier en maak een frame van ijzerdraad, de eerste handeling om te proberen dat wat in mijn hoofd zit uit te werken tot iets tastbaars.. Daarna pak ik een stuk inflexibele was, waar ik stukje van af snij en die ik moet verwarmen om er mee te kunnen boetseren.Ik werk het eerst grof uit en daarna ga ik alles verfijnen, voeten met teentjes, handen met vingers enz en pas op het laatst ga ik het gezicht zo maken dat het reflecteerd DAT wat ik met het beeld wilde uitdrukken. Als het helemaal naar mijn zin is breng ik het wassen beeld naar de bronsgieterij. Daar gaan ze om mijn beeld met siliconen een mal maken die open en dicht kan. Mijn wassen beeld wordt eruit gehaald, ze verwarmen een ander soort was die veel steviger en stugger is en laten dat vloeistof in de mal lopen. Even wachten tot het hard is en dan kan je de mal openen en er een volledig wassen beeld uthalen. Je hebt nl. een volledig wassen beeld nodig (dus zonder ijzerdraad ) om tot een bronzen beeld te kunnen komen. Nu ga je een bekisting timmeren en daar zet je het wassen beeld in, dat voorzien is van ontluchtingskanalen (rietjes, pinnetjes) om te voorkomen dat het brons straks stropt en niet tot in de vingerpuntjes doorloopt). De kist gooi je vervolgens vol met gips en als dat hard is haal je de wanden weg. Je hebt dan een gipsen mal met daarin je wassen beeld. Dit zet je in een oven en ga je verhitten. Daardoor smelt de was en onderin de mal zitten gaatjes, dus het loop allemaal uit de mal. Nu ga je het brons 1200 graden verhitten zodat dat ook vloeibaar wordt en dat giet je boven in de mal. Dat zoekt dan zijn weg in de mal in de holle vormen van je beeld . Deze gietmal kan niet open en dicht, zodra het brons weer is gestold moet je de mal kapot slaan en dan hou je het bronzen beeld over. De rietjes en de pinnetjes zijn in dit proced ook allemaal brons geworden en die moeten eraf gedremeld worden. Een tijdrovende klus. Bovendien worden de iets grotere of gecompliceerde beelden niet ineens gegoten maar worden er van het wasmodel delen afgesneden. Op al die delen moeten afzonderlijke mallen worden gemaakt en aan het einde wordt alles weer aan elkaar gelast. Het beeld heeft als het helemaal van al het gips is ontdaan een goud kleur, dan moet het nog gepatineerd worden. Je smeert het in met chemicalien en brandt dat in met een gasbrander, afhankelijk van welke chemicalien en hoe lang je de gasbrander erop houdt onstaan verschillende tinten van donkerbuin tot groen en van alles er tussen in.

In de voet komt een draadeind en daarvoor moet in de sokkel een gat geboord worden. Er zijn dan inmiddels zeker twee maanden verstreken. En DAN PAS kan ik laten zien wat ik oorspronkelijk in mijn hoofd hadbronzen beelden gouden expositie

Want dat is de First Art Fair in Amsterdam natuurlijk wel, de mercedes onder de kunstbeurzen (die niet georganiseerd worden voor sheiks en mensen die niet meer weten wat ze met hun geld moeten doen en een beleggingsobject zoeken). Dit is een beurs waar galerieen hun mooiste werk tonen en waar mensen komen die iets zoeken voor in hun huis of tuin en het kopen gewoon omdat ze het mooi vinden. Je kan je er heerlijk orienteren als je nog niet weet wat je precies mooi vindt, wat jouw smaak is. Of je een bronzen beeld wilt of misschien liever toch een schilderij...... Er is zoveel te zien abstact figuratief modern of wat meer behoudend, je vindt het er allemaal.

Kom lekker rond kijken en laat je betoveren. MISSCHIEN KAN JE NOG VRIJKAARTEN DOWNLOADEN via de galerie die 3 bronzen beelden van mij meeneemt naar de beurs Galerie Sille Oudewater. Zolang de voorraad nog strekt delen zij die nu uit. Dit is de link

www.sillekunst.nl/nieuws/11271-toegangskaarten-first-art-fair-amsterdam

16 januari 16.00 tot 21.00 uur is de feestelijke opening

17 t/m 20 januari 11.00-18.00 uur waarbij de vrijdagavond openstelling tot 21.00 uur heeft.

Passenger Terminal in Amsterdam Stand 2 Galerie Sille
goeie voornemens...........

Ik wens iedereen een mooi gezond gelukkig 2019 vooral degenen voor wie 2018 geen geweldig jaar was.

Voor mij was het een mooi jaar zowel zakelijk als prive.

Uiteraard mis ik mijn kinderen die in Barcelona wonen, maar on the bright side, geef ze eens ongelijk en 1 zit er maar tidelijk die krig ik hopelijk weer snel terug en ik heb gelukkig de mogelijkheid om naar ze toe te vliegen. Ik mag van de directie van Liliansbeelden - als ik in de weekenden ook nog flink doorwerk- best wel tussendoor een weekje weg ;-) en in deze tijd met whatsapp facetime enz enz hoef ik geen dag te missen wat er allemaal gebeurt op 1300 kilometer van mij vandaan. Ze zijn gezond en gelukkig daar en ik heb hier nog mijn lieve man en fijne vrienden. Dus hoewel ik er soms verdrietig om ben.........het kon allemaal veel en veel erger.

Mijn bedrijfje loopt goed, ik kan voorlopig gewoon doorkleien, dankzij alle mensen die een beeld van mij hebben gekocht, waarvoor onnoemelijk veel dank.

En dan tenslotte: Mijn goeie voornemen voor 2019: gedurende de maand Januari geen druppel alcohol drinken en geen geraffineerde suikers gebruiken.

Naar aanleiding van de IK PAS campagne ben ik zelf eigenlijk ook wel nieuwsgierig wat dat met me doet, of ik daar uberhaupt moeite mee zal hebben. Of ik gezelligheid niet teveel gekoppeld heb aan alcohol drinken. Met een bar hier in mijn huis waar ik echt het allerliefste zit omdat dat de gezelligste plek in mijn huis is, ben ik benieuwd of ik daar dan nog steeds het meest te vinden zal zijn. En omdat de lat natuurlijk nooit te laag moet liggen gooi ik ook meteen maar de suikers en het wit meel in de ban. Kom maar door met die beloftes van je fitter voelen, mooiere huid, beter slapen enz.......we gaan het zien.

Dus met een alcohol vrij biertje in mijn hand proost ik op jullie allemaal: gelukkig Nieuw Jaar lieve mensen


upgraden....

Ze kwam speciaal uit haar eigen studio naar mij omdat ze mijn beelden zo mooi vond, zei ze. Dat vond ik wel bijzonder want Anne van den Dungen was zelf ook deelneemster aan de open atelier route, die op dat moment nog in volle gang was. Nog verbaasder werd ik toen ze zei: je beelden zijn prachtig...maar....mag ik dat zeggen............(ik ademde in en zette me mentaal schrap) ..................je foto's.....die kunnen echt veel beter!! Pffftttt....ik ademde weer rustig uit.... je weet maar nooit, soms gebruiken mensen zo'n constructie om je eens lekker onderuit te trappen. Maar dat mijn foto's bagger zijn.......hahaha.....dat weet ik zelf ook wel. Dat is telkens een probleem. Als ik fotoboeken maak krijg ik regelmatig: de resolutie is te laag voor deze zone.......bij catalogussen krijg ik een mail terug met: het moet een foto zijn met minimaal 300 dpi...... Voor mij allemaal abacadabra. Ik heb wel eens iemand met een mooie toeter camera zo ver dat ze mij ook een foto stuurden van de foto's die ze van mijn beelden aan het maken waren tijdens exposities. Dan kreeg ik prachtige shots van mijn beelden in het landschap. Echt super mooi en artistiek verantwoord.......maar niet wat ik nodig had om als "we willen een blikvanger foto voor een advertentie" in te kunnen sturen. En nu was daar dus Anne die aanbood om het eens samen gewoon te proberen, voor haar was het ook nieuw om bronzen beelden vast te leggen. En DIT is het resultaat: ECHT GEWELDIG, haarscherp, blikvanger, mooie achtergrond, dpi's en pixels histogrammen en bladibladibla helemaal verantwoord en in orde ......

mijn duiker Don't drink and dive.

Dus binnenkort gaat er meer komen waar deze vandaan kwam. Wat Anne van den Dungen zelf te koop had tijdens de open atelierroute? Je kan het bekijken via instagram op : @justannefotografie. Indrukwekkend en mooi: Ik ga natuurlijk niet met de eerste de beste in zee :-)

unieke design lamp voor in je interieur

Soms is onbekend water een reden om om te draaien en niet te gaan zwemmen. Maar ik heb mezelf aangeleerd om er niet in te duiken (je nek breken is ook weer niet de bedoeling) maar me op zn minst even onder dompelen. Misschien is het een fout en ga ik rillend weer naar de kant, maar misschien is het heerlijk en komt er zometeen ook nog een bootje langs en word ik aan boord gehesen om nog meer onbekend water te ontdekken.

no guts no glory nietwaar? Zo ook toen Lutcia Marechal van LM lighting mij vroeg of ik er wat ik zag om met haar samen te werken. Zij had iets voor ogen: een rechthoek, met daarachter difuuslicht en op de rechthoek zouden kunstenaars iets kunnen schilderen. In samenwerking met Mooi Verlichting werd de rechthoek met de verlichting ontwikkeld. Lutcia had kennis gemaakt met mijn bronzen beelden via de mooie Galerie She ART in Nuenen en was ervan onder de indruk. Daardoor ontstond bij haar het idee om ook een lamp met een sculptuur in brons te maken.

En toen kwam de vraag of ik iets kon bedenken. Mijn eerste impuls was "omdraaien....onbekend terein, schoenmaker blijf bij je leest" dus...........jaaaaaaaaa ........daar ging ik eens goed over nadenken :-)    En ineens zag ik het: mijn Letting go die zich losmaakt van de rechthoek. Het was leuk en spannend om het eindresultaat te kunnen bekijken en ik ben zelf enorm enthousiast.

En nu kan iedereen het eindresultaat komen bekijken tijdens de Masters of LXRY event. De genius edition nog wel!!! Dat was de vroegere millionairs fair!!! Als ik nee had gezegd....te onbekend.....ik weet niet hoe dat moet....hoe dat eruit gaat zien.....enz enz. dan had ik deze boot gewoon gemist.....................


6 t/m 10 december


LEEF!!

Hier is ie dan mijn nieuwste beeld LEEF!!!!

Laat niemand je wijs maken dat je te oud bent om eens mega uit de band te springen, doe af en toe eens lekker gek als je je zo voelt, steek die kop boven het maaiveld en geniet van elke dag dat dat mogelijk is. Het leven is kort en alles hangt aan een zijden draad, wie heeft verzonnen dat gewoon doen al gek genoeg is??? Weg daarmee, opgroeien is prima maar waarom moet dat tot een suffe saaie versie van wie je ooit was?

Mijn motto is: LEEF!!! En met mijn beeld hoop ik iedereen die het ziet te inspireren: volg je eigen hart, en lach en dans zoveel als je wil.

Half vol of half leeg........

Alles over de ARA ART FAIR staat onder dit artikel.

Tadadada.....ik heb weer een nieuw beeld. Ik had al een schreeuw maar ik vond het thema "uitgeput zijn maar dolgelukkig omdat je iets hebt bereikt waar je heel diep voor bent gegaan, of waar je enorm veel stress over hebt gehad" te mooi om alweer los te laten. Die ontlading die door sommigen ook geinterpreteerd wordt als wanhoop....ik vind het mooi hoe die twee alles overheersende gevoelens zo dicht bij elkaar liggen. Voor de toeschouwer is zonder context niet eens te zien wat er gebeurt. Ook DAT vind ik mooi....hoe de 1 de pure overwinning ziet in dit beeld en de ander ziet machteloosheid. Een soort: het glas is half vol of het is half leeg. Kortom....ik moest er nog even induiken....en vandaar nu: De Schreeuw (2)

Dit beeld zal voor het eerst mee op pad gaan naar de ARA ART FAIR 10 en 11 juni in Hotel Ara Veerweg in Zwijndrecht. 10.00-17.00 uur

Kom gezellig langs om het te bekijken, info over het art event zie hieronder

and out with a BANG!!!

Wow....dat was ff een eindsprint!!! 5 weekenden exposities achter elkaar en natuurlijk heb ik de best for last bewaard. Dit weekend 10 en 11 november van 10.00 tot 18.00 uur vindt in Zwijndrecht De ARA ART FAIR voor de 12e keer plaats. En ik denk dat het mijn 5e keer wordt dat ik achter elkaar mee doe. DAT zegt op zich al genoeg maar ik wil het graag toch nog even toelichten. Het Van der Valk Hotel wordt een weekend lang omgetoverd in 1 grote maar vooral gezellige galerie. De zalen, sommige kamers, de gangen, de hal.......overal vindt je kunstenaars die hun werken laten zien en er graag over vertellen mocht je interesse hebben. De sfeer is warm, hartelijk, bedrijvig, vrolijk en er is zoveel te zien en te beleven. De organisatie zorgt niet alleen goed voor zichzelf en dat het evenement staat als een hotel ....maar ze zorgen ook geweldig goed voor ons de kunstenaars. Zoals : dit jaar wordt er een podium gegeven aan jonge ontwerpers om hun jassen te kunnen tonen maar ook in praktische zaken zoals een lunch voor de deelnemers. Het is echt een evenement met de insteek dat iedereen er van moet kunnen genieten en er wat aan kan hebben, het hotel, de kunstenaars en natuurlijk de gasten. Dat laatste blijkt ook weer uit de toegangsprijs: je betaalt 6 euro maar dat wordt eigenlijk gewoon weer terug gegeven als je in het restaurant ff gaat uitpuffen met je eerste cappuccino bijvoorbeeld, want die is gewoon gratis en het parkeren kost ook niks.

Kortom ....heb je tijd komend weekend, hou je van kunst, muziek, theater, lekker eten en ben je nieuwsgierig naar wat jonge ontwerpers hebben bedacht..... Dan mag je de ARA ART FAIR niet missen.

Je vindt mij met mijn beelden samen met de epoxy schilderijen van Robbert Struwer in de tweede grote glazen nis aan het einde van de gang op de Begane Grons links na de receptie.

de thuiswedstrijd

Normaal gesproken zou het een makkie zijn, lekker thuis exposeren en de mensen naar jou laten komen ipv eerst half Nederland doorrijden en al je beelden en de sokkels mee te slepen. Maar ja dat is een scenario uit de ideale wereld. Helaas hier in de werkelijkheid zit ik met een tuin en een atelier waar ik nou niet direct de deur wagenwijd voor open zou zetten. Daar moet eerst keihard voor gewerkt worden. Dus ik ben druk puin aan het ruimen, met groencontainers in de weer en zo langzamerhand begint zich hier iets af te tekenen waar ik wel wat mee kan. Dus kom gerust langs 3 of 4 november tussen 11.30 en 17.00 uur want als het goed is zitten wij dan met koffie klaar in een griezelig schoon atelier. Wij?? Ja WIj. Ik ga namelijk samen met mijn man Dick Steenhuisen die hartstikke gaaf schildert exposern.

En daarnaast kun je natuurlijk ook nog de totale Kunstroute Sparrenburg gaan lopen. Er zijn diverse ateliers in deze wijk die dit weekend open zijn en waar mensen jullie graag willen ontvangen om te laten zien waar ze zoal mee bezig zijn. Ik heb hier nog boekjes met het programma liggen. Maar als je het officieel wilt doen zou je kunnen starten bij Number One in Rosmalen waar ook een kleine overzichtstentoonstelling is zodat je ook gericht kunt kiezen wat je per se wilt zien.


TAM TAM

Nee ik ga niet op in het oerwoud zitten trommelen...TAMTAM is de afkorting van Tour Artistique Maastricht. Het is een kunstroute langs 12 lokaties allemaal in het centrum van Maastricht. op 27 en 28 oktober van 11.00-17.00 uur. Je kan het beste starten bij de VVV (het dinghuis) Kleine Staat 1 Maastricht aangezien zij ook de publiciteit verzorgen. Ik zit met mijn beelden bij het Bassin in de jachthaven van maastricht, in een voormalige galerie met gewelven. En ik sta daar samen met Tiny luyten die realistisch schildert en ook portretten in opdracht doet. Het adres is: Bassin 1 Maastricht (vlakbij het studenten hotel, dat overigens ook deeluitmaakt van de route). Er wordt tijdens de route ook voor muzikale omlijsting gezorgd. Jullie zijn uiteraard van harte welkom. De gehele route is gratis te bezoeken en Maastricht is natuurlijk een prachtige stad om in rond te wandelen. Dus wie weet tot ziens in het bassin.

Liliansbeelden goes International

Ik hoef nog Net niet te pakken en mijn beelden te verschepen....het is "slechts" naar Belgie, maar dat is toch ECHT een ander land en dus een internationale happening voor mij. Ik ben gevraagd om deel te nemen aan een Pop-up kunstevenement in Gent op 20 en 21 oktober van 10.00-18.00 uur. Komen jullie ook een weekendje Gent doen? Dan kun je voor je lekker aan het Belgische bier gaat eerst even wat cultuur snuiven in de op zich al prachtige Niklaas Kerk, waar 25 kunstenaars grote stands hebben en je kan genieten van schilderijen en beelden maar ook nog zondag van een bijzonder concert. Daar heb je overigens wel aparte toegangskaartjes voor nodig omdat het niet zomaar een concertje is maar een optreden van internationale muzikanten die hun sporen al hebben verdiend. Lees hier meer over het programma:

https://kunstexperimentengentblog.wordpress.com/2018/09/04/keg-pop-up-art-festival-gent/

Wat hoor er niet bij........

Nada, noppes, niks, nullll

In dit rijtje hoor Nullll er niet bij. Nullll is namelijk een nieuw concept kunstbeurs en staat juist voor terug naar de basis. En daarmee wordt bedoelt een beurs voor en door de kunstenaars zelf. Maar wel een professionele aanpak en een strenge ballotage op de deelnemers. Nulll is hooguit het aantal partijen dat tussen de kunstenaars en het publiek zit. Hierdoor is het wel een beetje experimenteel en een risico dat er misschien niet voldoende bezoekers op de been gebracht kunnen worden, maar aangezien mijn motto is "no guts no glory" besloot ik de sprong te wagen omdat het een sympathierk uitgangspunt is. Dat wij meer van dit soort initiatieven zouden moeten ontwikkelen om gezien en gehoord te worden in een landschap waarbij je vaak alleen via een galerie aan commerciele grote beurzen mee kan doen. Dit evenement zal plaatsvinden 5 6 en 7 oktober op een leuke trendy industriele locatie nl. de nieuwestad in    Amersfoort in de voormalige prodent fabriek. Er zijn 105 stands waar je kan genieten van diverse kunstvormen. Ik heb een grote stand samen met Robbert Struwer met zijn imponerede epoxy schilderijen. W e hopen jullie te kunnen ontmoeten tijdens Nullll.

Meer info: www.nulllll.com/5, 6, 7 OCTOBER 2018

De Nieuwe Stad, Prodentfabriek
Oude Fabrieksstraat 20
3812 NR Amersfoort
Nederland / Netherlands

Vr 18.00 - 21.00 uur

Za, Zo 11.00 - 17.00 u

GLAMperen

Ik moet een beetje met mijn tijd mee. Toen ik nog kampeerde was dat in een tent waar je in moest kruipen dus daar was ik gauw klaar mee. Maar nu ga ik ook GLAMPEREN en wel een beetje op stand dus ...... in Het Gooi EN l in een pagodetent. Ik neem mijn beelden ook mee....plaats zat!! En er is ook ruimte voor jullie allemaal dus kom gezellig langs voor het camping gevoel de luxe en neem mooi weer mee......of lieslaarzen.

Art fair Gooise Meren

Zondag 16 september 11.00-17.00 uur

Wilhelminaplantsoen te bussumArtcetera

ER gaan weer wat schatjes naar een tijdelijke opvanglocatie dit keer naar Galerie Artcetera in Badhoevedorp. De kleine maar heel gezellige galerie biedt tevens de mogelijkheid om tussen de kunstwerken lekker te lunchen of een ijsje te eten. Hierdoor probeert eigenaresse Tanja een sfeer te creeeren waardoor mensen makkelijk naar binnen stappen. Kunst is voor er voor iedereen die er oog voor heeft, maar soms zit het weggestopt in imponerende gebouwen met een iets te hoge drempel .......en als je dan toch over de barricade bent geklommen, je kleren afklopt en de scheur in je broek bekijkt, dan zie je dat jij niet de enige bent die een snelle check doet....of jij wel de moeite bent om voor op te staan! Ik overdrijf natuurlijk, maar ik denk dat jullie wel snappen wat ik bedoel. Ik ken mensen die echtl het een en ander te besteden hebben die zo'n behandeling kregen omdat ze op de fiets waren. Als je je daar niet prettig bij voelt: kom dan gezellig naar de opening van Artcetera!

7 september tussen 17.00 en 20.00 uur ben je van harte welkom in Badhoevedorp voor een mooie nieuwe expositie. Ik ben er zelf ook.

Arendstraat 5a

1171 DZ BADHOEVEDORP

. 0207371756

M. 0633727062

Openingstijden

dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 16.00 zaterdag: 11.00 - 16.00


voor meer info: https://www.galerieartcetera.nl/de-galerie/

wie komt er in mijn tent

Dit keer sla ik een tent op en wel op de Parade in Den Bosch waar 2 september Artibosch plaatsvindt. Ik hou niet van camperen dat is echt niks voor mij, maar een dagje met mijn bronzen vrienden in een pagodetent en voor je erin moet gaan slapen weer naar huis........ja......dat zie ik wel zitten. Die bronzen campinggasten zijn alleen niet zo communicatief......dus als je niks te doen hebt zondag......kom dan gezellig ff langs

meer info over artibosch:

/artibosch.nl/


Een geheime plek........

Kom je graag op locaties waar je normaal gesproken niet in mag en hou je van kunst, kastelen en wandelen? Noteer dan 25 en 26 augustus in je agenda.

De poorten van Kasteel Rijnhuizen Edisonbaaan 14 in Nieuwegein gaan dat weekend en alleen DAT weekend open voor het publiek. Op het landgoed rondom het kasteeltje vind je dan allerlei kunstenaars die hun werk laten opgaan in de omgeving. Ik sta er ook met mijn beelden, ik heb plaats nr. 32 en bij water dus mijn duik/zwem brigade gaat met me mee voor een lekker weekend in de buitenlucht. Het is er super mooi, ook al zonder de kunst. Dus kom genieten en ontmoet ons daar.

25 en 26 augustus van 12.00 tot 17.00 uur

Meer info: www.kunstgein.nl/rijnhuizenbuitengewoon


Stilte voor de storm......?

Na een best wel drukke tijd met een meer dan mooie expositie in het Kasteel d'aspremont-lynden in Belgie en nog diverse andere exposities die min of meer tegelijkertijd plaatsvonden is het nu even wat minder hectisch. Hoewel: 6 juni rij ik met 8 beelden naar Zierikzee om ze naar Galerie Het Moment in het gezellige Zierikzee te brengen. Daar blijven ze voorlopig wel ff.....dat wil zeggen dat ik al die 8 beelden hier nu niet meer heb en ik dus heel graag de volgende uit de oplage wil laten gieten. Die ga ik zoals altijd eerst nog bewerken zodat elke klant een herkenbaar eigen beeld uit de oplage krijgt. Dat betekent per beeld zeker 1 a 2 dagen werk. En ik heb gelukkig goed verkocht, dus er lagen er al een paar op de stapel :-) Heerlijk hoor......ik klaag er beslist niet over. Ik funktioneer het best met een soort van hete adem in mijn nek. Anders ga ik maar zitten facbooken, istagrammen en allerlei dingen met was doen die leiden tot schone kleren in de kast. Allemaal noodzakelijk maar niet noodzakelijk productief. Geef mij maar was waar mijn kleren nog viezer van worden die ik om kan vormen tot iets moois, iets waar ik aan het einde van de dag een happy gevoel aan overhou. Dus laat die stapel maar groeien, ik trek de ene na de andere figuur wel uit de kluwen en maak er weer iets toonbaars van. De volgende expositie is pas 7 juli. DAt is bij Galerie Sille in Oudewater. Tamara Sille heeft haar kunstenaars gevraagd zich te laten inspieren op het thema Ritme. Zij gaat haar terras die dag omtoveren in " Ibiza sferen" met o.a. DJ Jolanda van Remundt (die zelf ook schildert en meedoet met de expositie) Er zijn hapjes en drankjes en binnen kun je je verwonderen over alles wat" Ritme" heeft opgeroepen. Bij mij was dat een XL uitvoering van no guts no glory. Om te kunnen springen moet je de juiste timing, ritme hebben. Hij is behoorlijk XL geworden en ik ben blij dat ik mijn kleine ventje dat ik na 8 x verkopen moest missen nu in een grote variant weer opnieuw in mijn hart kan sluiten. Het beeld staat tenslotte echt voor mijn kijk op het leven.: DURF TE SPRINGEN ookal weet je niet precies waar je terecht gaat komen. Ik zorg dat ik erbij ben 7 juli a.s. Het lijkt me helemaal geweldig. En heb je na afloop nog niet genoeg schilderijen gezien dan is het stadje Oudewater een geweldige plek om doorheen te wandelen......schilderachtiger wordt het niet.

Hoezo weekend........

Ik heb heerlijk werk don't get me wrong ;-) maar.....als je van weekenden houdt na een week werken dan moet je niet doen wat ik doe. HA! in het weekend begint het echt zware werk pas :-) Zoals dit weekend! Mocht je me zoeken:

OP vrijdag 18 mei ben ik in het prachtige kasteel d'Aspremont-Lynden in het schattige dorp Oud-Rekem. (vlakbij Maastricht) Ik ga daar suppoosten tussen de meer dan mooie kunst van 60 collega's en ook aan een wassen beeld werken. 11.00 tot 18.00 uur 8 beelden van mij zijn te zien in het monumentale trappenhuis en in het museum in het kasteel.

Op zondag 20 mei rij ik meer dan twee uur de andere kant op naar een niet minder mooi dorp nl. Exloo. Daar bevindt zich beeldentuin Zwakanaga en om 13.00 uur is de openig van het nieuwe seizoen. Er staan ook daar ongeveer 8 beelden van mij. Ik ben daar tot ongeveer 16.00 uur aanwezig.

Maandag 21 mei tweede pinksterdag ga ik dan weer zuidwaarts. Nog een keer naar het kasteel waar die dag allerlei activiteiten zullen zijn nog buiten de expositie in het kasteel om. Op het terrein is van alles te doen en te beleven.

Hopelijk tot ziens.

Een mooie tuin wil je........

......volgooien met mijn beelden!! Tja als je het aan mij vraagt is dat het antwoord. Ik zie vaak mooie vijvers en dan moet ik me inhouden om niet aan te bellen om te vragen of mijn duiker niet op de rand mag staan :-) Dream on....maar nu wordt het werkelijkheid. Jan Teunissen heeft nl. een hele mooie tuin, echt een HELE MOOIE. En hij heeft mij zelf gevraagd om er beelden in te zetten. Wel 10 stuks zelfs. Het is helaas maar voor 1 weekend maar wie het kleine niet eert......12 en 13 mei exposeer ik dus in zijn tuin tijdens het atelierweekeind Best en Jan zelf maakt hele mooie stillevens en die kan je in zijn huis bekijken. Kom gezellig langs op dorsvelden 13 in Best tussen 11.00 en 17.00 uur zowel op 12 als 13 mei. Toegang gratis. Je kan natuurlijk ook de hele atelierroute doen.

Kastelen en Kunst

Hou je van kastelen en hou je van kunst? Grijp nu je kans: In Belgie in Lanaken Rekem net over de grens vlakbij Maastricht staat het kasteel D'aspremont-lynden. Het is al in beetje in verval aan het raken - afgebladderd stuckwerk, kapotte tegel vloeren - maar juist DAT combineert zo verschrikkelijk mooi met de kunst die er is neergezet door 60 kunstenaars. Laat je verrassen door grote mooie zalen vol met schatten die ook nog eens te koop zijn. Je kijkt je ogen uit. Bronzen beelden, keramiek, glas, sieraden en schilderijen van stillevens tot abstracten. Mijn beelden staan er ook. In het prachtige trappenhuis op twee verdiepingen en in de zaal beneden die ook als museum dienstdoet, want het kasteel heeft ook nog een verleden als psychiatrische inrichting en wordt daardoor extra mysterieus. Aan de overkant drink je natuurlijk nog heerlijk Belgisch bier bij je lunch of diner en je dag is compleet. Voor een weekend kun je hier ook makkelijk terecht. Helemaal als je fietsen meeneemt. Je fietst vanuit lanaken zo naar Maastricht langs het water en door een natuurgebied. En je kan in de omgeving Lanaken bij het kasteel Pietersheim wandelingen volgen uitgestippelt op kleur. Je hoeft de bordjes maar te volgen en daarna ga je op het mooie terras wat drinken. Ik raad aan de "Vissenkom Per Dieux" te bestellen als je van bier houdt. Niet schrikken, het gaat echt om een vissenkom. Dat Kasteel is overigens ook een hotel en van hieruit ben je ook zo bij het Kasteel d'Aspremont. Het kasteel is uitsluitend tijdens de expositie te bezoeken en alleen in de maand mei. Op elke vrijdag zaterdag en zondag maar ook op hemelvaartsdag en met pinksteren. Ook tweede pinksterdag. Ik ben zelf aanwezig op 11 mei, 18 mei, 21 en 25 mei. Alle andere dagen ben ik er zelf niet maar collega's staan dan de honeurs waar te nemen. Uiteraard kun je me altijd bellen als je vragen hebt.

www.lanaken.be/visitlanaken/Ontdekken/Mooiste_Dorp_van_Vlaanderen_Oud_Rekem/Kasteel_dAspremont_LyndenLente kriebels: de mooiste manier om je tuin te pimpen

Er komt hier en daar al wat uit de grond maar de meeste tuinen zien er nog uit of ze wel een oppepper kunnen gebruiken.  Je tuinstel onder hoezen en anders onder de groene aanslag, je vijver ligt er ook wat verdrietig bij. De zon is onverwacht snel tevoorschijn gekomen en je wilt al genieten van de warmte, maar je verlangt naar een mooie blikvanger, iets dat ongeacht het seizoen het stralende middelpunt blijft van de tijdelijke troosteloosheid. En DAT KAN!! Heb je al eens gedacht aan een bronzen beeld in je tuin? Brons is super geschikt voor buitenplaatsing. Het kan niet kapotvriezen, het kan tegen een behoorlijk stootje en het stoort zich niet aan regen en hagel of sneeuw.  In feite wordt een bronzen beeld buiten alleen maar steeds mooier want het patineneren gaat in de buitenlucht op een natuurlijke manier gewoon verder. Als alles is afgestorven of onder de grond staat te trappelen..... staat je beeld nog recht overeind in al zijn glorie en hou je altijd iets moois in je blikveld als je de gordijnen opentrekt. 

Kijk eens rond in mijn beeldengalerie boven aan de pagina in het menu. En als je wat ziet waarvan je lente kriebels toenemen.....bel me en dan maken we een afspraak zodat je het beeld van alle kanten kan bekijken.  06 51936008

Zo....dan ga ik nu aan de slag in mijn eigen rotzooitje.  Het moet hier wel toonbaar zijn voor jullie gaan bellen :-)
finissages

heb je je vernissages gemist: dit zijn de herkansingen

25 maart tussen 14.00 en 17.00 uur bij Galerie Mi Beethovenlaan 13 in de Bilt 

31 maart bij Museum de Casteelse Poort bowlespark 1 a in Wageningen 14.00 tot 16.00 uur

Toegang gratis 


Markt twee

Een eeuwenoud pand in zijn schitterende glorie hersteld en een vrouw met een visie: dan krijg je MARKT TWEE van Corina Laheij. Corina wilde een kunst- en cultuur inloophuis creëren waar niet alleen betaalbare kunst te koop is maar waar tevens workshops gegeven kunnen worden. Er is zelfs een mogelijkheid voor een Artist in Residence, die in de nok van het pand in een soort kraaiennest in één en al sfeer tussen de balken kan overnachten.

Er is hard gewerkt en er waren tegenvallers maar er werden ook mooie visgraatvoeren en originele tegeltjes ontdekt. En nu is het verval gestopt en is het weer net zo mooi als het eens geweest was. Het huis wordt feestelijk geopend op 1 maart tussen 16.00 en 20.00 uur met een hapje, drankje en een act. En er is een veelzijdige expositie te zien van diverse kunstenaars. Mocht je die donderdag niet kunnen? In het weekend van 2 en 3 maart gaan de feestelijkheden gewoon verder.


Kick off 2018

Ik ben heel blij en trots dat Galerie Sille Oudewater 3 van mijn beelden heeft geselecteerd om  te presenteren op de First Art Fair Passenger Terminal in Amsterdam. Piet Heinkade 27  vlak bij het CS. Deze kunstbeurs is uitsluitend toegankelijk voor galerien die hiervoor zijn uitgezocht om hun mooiste werk te laten zien. Ik hoef er natuurlijk niet bij te zijn want Tamara Sille is de gastvrouw die geinteresseerden ontvangt, maar  uiteraard ga ik  zelf genieten van alles wat er te zien zal zijn. Willen jullie ook? mail dan snel naar   info@sillekunst.nl en noem mijn naam, er zijn nl nog  vrijkaarten te krijgen op die manier. De toegang is normaal gesproken 12,50 pp dus op deze manier kan ik je  kado doen. Met de toegangskaarten kun je ook naar de feestelijke opening op 17 januari van 16.00 tot 21.00 uur . info@sillekunst.nl

Op 14 januari opent Galerie She Art De Huufkes 34 in Nuenen haar deuren voor een nieuwjaarsborrel. Kom gezellig met mij en andere kunstenaars het glas heffen op een mooi 2018, het kan nog net!! tussen 15.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom www.sheesnut.nl/  Er is muziek kunst enz

28 januari vindt bij Galerie Mi Beethovenlaan 13 in Bilthoven de vernissage plaats van een nieuwe expositie die tot 25 maart loopt. Ook daar ben je van harte welkom om te komen kijken. Ik ben bij de vernissage ook zelf aanwezig. 

Wie weet tot ziens bij 1 van de bovengenoemde evenementen

lieve groet

Lilian


Wintersalon bij Galerie Kubra Opening: 20 december om 11.00 uur Iedereen is welkom


Stichting Kubra gaat tijdens de feestdagen goed uitpakken. Naast een kerstfair in het overdekte voetgangers gebied naar de parkeergarage tolbrug op het burgemeester loefplein gaat gelijktijdig de opening van start van de Wintersalon. Dit is een kunstexpositie in Galerie Kubra die zich ook in deze voetgangerstunnel bevindt. Daar gaan 35 van de meer dan 100 leden van de stichting een overzichtstentoonstelling presenteren van hun mooiste werk. Ik zal er ook twee van mijn beelden neerzetten. In het weekend zullen er steeds een aantal van de kunstenaars mede aanwezig zijn. Ik ben er op zaterdag 6 januari present om jullie te ontvangen. Tijdens de opening op woensdag 20 december om 11.00 uur ben ik er uiteraard ook. Jullie zijn allemaal van harte welkom en daarna kun je misschien op de kerstfair nog originele kadootjes voor de kerst scoren, of genieten van de workshops. De hele voetgangerspasage zit namelijk vol met bedrijven die kunst of ambacht gerelateerd zijn en allemaal meedoen met dit initiatief. Zeefdrukkers, glasbewerkers, kinderen krijgen de mogelijkheid om zelf kustwerkjes te maken en onder leiding van voordrachtskunstenaar Emiel bootsma worden er van woensdag tot zaterdag van 16.00-17.00 uur voordrachten en gedichten ten gehore gebracht.

En om deze dag waarin je al lekker in de kerstsfeer bent gebracht geheel in stijl af te sluiten ga je natuurlijk even borrelen of dineren in de korte put straat. Als er nou 1 straat in Nederland waar the winter wonderland tot leven is gekomen.......echt Prachtig!!


En dan nog een verzoek: Heb je een beeld van mij gekocht en heb je geen uitnodiging ontvangen van een besloten bijeenkomst waarbij ik iedereen wil bedanken, stuur dan svp een mailtje aan mij zodat ik je alsnog een uitnodiging kan toesturen: Lsteenhuisen@yahoo.com. Ik heb helaas van niet iedereen een geldig emailadres.

Tot slot: allemaal hartelijk bedankt voor jullie steun en interesse in mijn werk. Ik wens iedereen die ik niet meer zie  geweldig mooie Kerstdagen en een liefdevolle start van 2018kunstraffinaderij

Ik was geintrigeerd door de naam van het evenement toen ik vorig jaar ging kijken wat de Kunstraffinaderij inhield. Ik heb er geen spijt van gehad want wat de organisatie daar neerzet is indrukwekkend en dit jaar ben ik blij dat ik weer door de ballotage commissie als deelnemer ben toegelaten. In de meer dan mooie Stevenskerk in Nijmegen vindt de Kunstraffinaderij plaats  Vrijdag 24 november tussen 12.00 en 18.00 uur  zaterdag 25 november 11.00-18.00 uur en zondag 25 nvember 12.00 tot 17.00 uur. De mix van kunstdisciplines, de hoeveelheid toegelaten kunstenaars......er is genoeg te zien maar het is geen overdonderend geweld waardoor je de bomen in het bos niet meer kan zien. En dan die kerk waar alle mooie werken nog beter tot hun recht komen. Kom het zelf beoordelen en maak er een mooie dag of weekend van want Nijmegen heeft zoveel te bieden. Je kan er leuk winkelen, het centrum heeft nog hele mooie oude elementen, het waaggebouw. Een wandeling langs de Waal waar het wemelt van de restaurantjes. En als alle cultuur in de kerk je teveel wordt even een gokje wagen in het Holland Casino: ALS je nog wat te besteden hebt want ik weet zeker dat je in de kerk al in de verleiding gaat komen om het geld te laten rollen. De ballotage is flink en dat zie je terug in de kwaliteit. Ik hoop jullie daar te ontmoeten


Nationale Kunstdagen

Dit weekend 11 en 12 november vinden voor het eerst op de locatie in Nieuwegein de bekende Nationale Kunstdagen plaats. Ik deel mijn stand met Mieke Robben. Haar mooie portretten en dirigenten en mijn bronzen beelden vormen een super combinatie al zeg ik het zelf. En natuurlijk gaan we het samen weer heel gezellig maken. Kom langs we vertellen graag over ons werk. voor meer info:   www.kunstdagen.nl/kunstdagen/2017/

She ART

Wat fijn dat Sheila Haasnoot toen ze de galerie in Nuenen overnam van M-art decorations, bedacht heeft om aan de betoverende ruimte niks te veranderen. Dat zou ook niet slim zijn, want mooier gaat het gewoon niet worden! Terwijl het pand enorm is heerst er een sfeer van gezelligheid, laagdrempeligheid, knusheid die je niet snel in andere galeries gaat aantreffen. Sheila heeft een aantal kunstenaars om zich heen verzameld voor haar eerste expositie als galeriehoudster en ik ben heel blij dat ik daar bij ben. Het is een super geheel geworden, er valt zoveel moois te zien. Kom gerust zelf kijken tijdens de feestelijke opening op 5 november tussen 12.00 en 17.00 uur als ook de meeste kunstenaars zelf aanwezig zullen zijn.  Er is hier letterlijk en figuurlijk de ruimte om met elkaar in contact te komen. Kom lekker met ons proosten op een geslaagde start van een nieuw initiatief.  De Huufkes 34 te Nuenen. Toegang gratis

verstild leven

Theo van Winkel maakt mooie stillevens waarbij hij oude objecten een nieuw leven geeft. Deze verstilde taferelen staan in contrast met het zwierige leven in mijn beelden. Toen Ewald Sorbi Theo en mij ontmoette tijdens een groepsexpositie was hij niet alleen onder de indruk van ons werk, maar zag hij meteen mogelijkeden voor een duo expositie gebaseerd op deze tegenstelling. De titel Verstild Leven was dan ook snel gevonden. Je bent van harte welkom om zelf te komen kijken of het geheel net zo mooi is geworden als wij nu denken bij ATelier Ewald Sorbi Kerkstraat 1 in Zetten op 28 en 29 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur

Toegang gratis.

wisseling van de wacht

Toen ik hoorde dat Mart de Brouwer zijn galerie zou verlaten en onze geplande M-art and More expositie in september er niet meer zou kunnen plaatsvinden was ik wel teleurgesteld. Hoe wij dat vorig jaar gedaan hadden met ons vijven, in die prachtige magische ruimte, dat zou dus voor eeuwig verloren gaan ipv een terugkerend evenement. Maar: de vreugde was groot toen ik twee maanden later een telefoontje kreeg van Sheila Haasnoot. Zij ging de galerie overnemen met alle mooie elementen die Mart daar met bloed zweet en tranen had gecreeerd en dat niet alleen: zij wilde mij boeken voor haar eerste expositie en officiele opening van haar She Art Gallery!! En alsof dat nog niet genoeg was hebben M-art and More (karin Welhuis, Mart de Brouwer, Robbert Struwer, Heide von Faber en ik) een On Tour geregeld in samenwerking met Ara Art Fair in Zwijndrecht. Wij hebben daar met zn allen een prominente plek in de ontvangsthal gekregen. Wij gaan daar samen weer iets spectaculairs van maken. De Ara Art Fair is sowieso iets waar ik dol op ben. Vorig jaar ging het voor het eerst in 10 jaar niet door en ik heb het echt gemist. Dit jaar heeft Ank van de Valk de organisatie gelukkig weer op zich genomen en nu kan ik er samen met mijn vriendjes van M-Art and More een echt feestje van maken. Komen jullie ook? Er is echt heel veel te zien. Niet alleen ons werk, maar de zalen en kamers van het hotel zijn voor dit weekend omgetoverd tot kleine galerietjes waar je alle kunstvormen kan vinden. Het restaurant is gezellig mooi voor een lunch, lekker borrel uurtje of een romatisch dineetje. Je kan er terecht zaterdag 21 en zondag 22 oktober tussen 10.00 en 18.00 uur.

Sheila Haasnoot opent haar galerie op 5 november tussen 12.00 en 17.00 uur maar daarover later.

Volgende expositie: 28 en 29 oktober in de Galerie van Ewald Sorbi in Zetten samen met Theo van der Winkel

nog wat inspiratie nodig voor je tuin?

Blij verrast was ik toen Frank Smeulders van Tuintechnisch bureau Smeulders mij benaderde. Via Instagram (zit ik daar toch niet voor niks  foto's te posten en teksten te verzinnen) zag hij mijn beelden voorbij komen. Hij heeft op 23 september een open dag en hij heeft voorbeeld tuinen met o.a. een zwembad een plons vijver (toen was ik al om) en een enorm terrein waar ook meubilair op staat waar mijn beelden op mogen en een Oranjerie waar ze in kunnen. Kortom: wil je nog een mooier podium om je beelden op te kunnen uitstallen? Nee dus. En als jullie interesse hebben in mijn beelden en ook nog een beetje een tuin hebt die niet echt iets is om er foto's van op instagram te zetten.......kom dan naar de open dag en laat je inspireren. Zij doen het ontwerp, de aanleg en last but not least het onderhoud. Daar gaat het bij mij steeds mis.......:-(

Helaas kan ik zelf natuurlijk niet aanwezig zijn omdat ik bij de openatelierroute ben in Delfgauw waarover meer in het artikel hieronder. Maar er zijn natuurlijk mensen van Tuintechnisch bureau Smeulders om jullie te ontvangen.

Voor meer info:www.ttbsmeulders.nl/contactgegevens.html

Kunstroute Pijnacker/nootdorp/delfgouw

Arie en Miep Gravensteijn hebben een prachtige tuin aan de Zuideindseweg 38 in Delfgouw. Ze doen mee als locatie tijdens de kunstroute en Ell Geeh (projectkleintjekunst)  en ik zijn de gast exposanten die mogen proberen om de imposante tuin nog iets mooier te maken. Bij mooi weer kan je de hele route langs de diverse locaties gaan fietsen  en er zo een leuke dag van maken. Kom ook ff bij ons langs ik weet nu al dat dat je moeite waard wordt. Dus hopelijk tot ziens 23 en 24 september tussen 11.00 en 17.00 uur.  Stichting De Verbeelding Pijnacker


artibosch

Zondag 3 september gaat Artibosch weer van start. het jaarlijks terugkerende evenement op de Parade in het centrum van Den Bosch onder de rook van de St Jan cathedraal. Ik sta er net als vorig jaar samen met Mieke Robben in een pagodetent. Mieke met haar portretten en ik met mijn beelden. We gaan er weer iets moois van maken, maar vooral ook iets gezelligs. Voor mij is het een (bijna) thuis wedstrijd en Mieke is inmiddels veel meer dan een collega nadat we al een paar keer samen hebben geexposeerd. Dat is ook zo'n leuke kant van dit beroep. Best wel vaak ontmoet ik leuke lieve mensen met wie ik samen moet werken en met een deel ervan krijg je zo'n goeie klik dat je elkaar graag nog beter wilt leren kennen. Super gaaf want aan de andere kant is het een vrij eenzaam beroep.....ik zit toch heel wat uren alleen met mijn bronzen vriendjes en vriendinnetjes en ze zijn  wel lief maar ik moet toegeven: ook akelig oppervlakkig, het gaat altijd alleen maar over hun uiterlijk!!

Komen jullie ook? Zondag 3 september van  11.00 tot 17.00 uur kun je op het kunstfestival terecht voor alle vormen van kunst. Je kan ook proberen of je nog een vaar tocht op de binnen Dieze kan regelen en natuurlijk moet je een bossche bol scoren bij Jan de Groot vlak bij het station. Tot slot in de Uylenburg op 1 van de terrasjes een apperatiefje en uit eten in het horeca straatje van Den Bosch de Korte Putstraat. Ik zou ervoor tekenen......:-) Wie weet tot ziens

Voor meer info: http://artibosch.nl/


Slenteren op het Lange Voorhout in Den Haag

Komende zondag 20 augustus ben ik nog 1 maal aanwezig tussen 13.00 en 17.00 uur in Galerie De Ruimte in Geldrop Molenstraat 2 (gratis toegang en gratis naast de galerie parkeren) Om 17.00 uur stopt die expositie.

Het weekend erop ben ik te vinden op het Lange Voorhout in Den Haag. Voor de vierde keer alweer. Het bevalt mij daar elke keer prima. De sfeer is gewoon super goed  en het weer tot nu toe telkens ook. Ik sta eerlijk gezegd niet graag meer buiten maar voor dit evenement  Kunst en Anktiek Den Haag sta ik te trappelen.  Kom ook lekker struinen langs de kramen met antiek en kunst  onder de hoge bomen. Mijn beelden kun je er in twee kramen verwachten. Ik ben er zelf maar Galerie Montulet die sinds kort ook gevestigd is op het Noordeinde is ook prominent aanwezig om de galerie nog extra onder de aandacht van het publiek te brengen en zij gaan ook beelden van mij vanuit de galerie meenemen. Daarnaast is Den Haag natuurlijk een heerlijke stad om te winkelen, het Mauritshuis en het Binnenhof te bezoeken of lekker op de terrasjes je weekend te vieren. Mocht je na het zwerven langs de kramen nog niet genoeg kunst gezien hebben, loop dan even om de hoek:  Op het Noordeinde vind je niet alleen het Paleis maar echt enorm veel galerietjes. Genoeg te beleven om  er een leuk weekend van te maken 25 en 26 augustus....misschien zie ik je daar.

Galerie De Ruimte in Geldrop

Mijn volgende stop is een expositie bij GAlerie De Ruimte in Geldrop. Dat ga ik niet alleen doen, maar dit is weer een samenwerking tussen kunstenaars die bij stichting KuBra zijn aangesloten. We gaan er weer wat moois van maken. De ruimte is niet alleen de naam van de galerie maar het is het eerste wat je uitroept als je binnenkomt. De galerie is namelijk gevestigd in het enorme voormalige postkantoor in het centrum van Geldrop...maar daar zie je nu niets meer van. Alleen de kluis die nu als intieme kleine expo binnen de expo wordt gebruikt herinnert nog aan de tijd dat je hier je kascheques kon innnen. Nou ja dat is wel heeeeel lang geleden, hahahah, maar daar doet een postkantoor mij aan denken. De tijd dat ik nog geen betaalpasje durfde te nemen omdat ik mezelf te goed kende en dan met smacht zat te wachten op de twee kascheques waarmee ik mijn salaris in twee delen op kon halen.....wat een ellende die goeie ouwe tijd :-D

Komen jullie gezellig met ons negenen meefeesten tijdens de grand opening op 23 juli om 15.00 uur. We pakken niet alleen uit met mooie kunst maar ook met hapjes en een drankje. Kun je dan niet...de expositie loopt van 22 juli t/m 20 augustus. Tijdens de openingstijden zullen er altijd een paar kunstenaars zijn die jullie kunnen ontvangen. Ik ben er zelf in ieder geval tijdens de opening, en op 6  13  en 20 augustus.

Voor meer info klik hier : deruimtekunst.nl/event/expositie-van-diepe-grond-en-stil-verlangen/


een nieuwe stap.....het was weer tijd om wat grenzen te verleggen!!

Terwijl de expositie in Nijmegen bij Galerie Zeven Zomers nog door loopt tot 1 juli en ik tweede pinksterdag 5 juni tussen 12.00 en 17.00 een demonstratie zal geven in het Kruithuis in Den Bosch, wil ik nu alvast een heel bijzonder evenement aankondigen.

In Beesel (tussen Venlo en Roermond) heeft mevrouw Diny Ewals een landgoed rond haar prachtige woning dat zij 1 keer per twee jaar openstelt voor het publiek. Maar wat het echt bijzonder maakt is dat zij aan 25  kunstenaars de mogelijkheid biedt om in haar enorme tuin hun beelden ten toon te stellen. Je kunt daardoor niet alleen lekker rondwandelen op het afgelegen terrein en van de rust en ruimte genieten, maar je kan tevens genieten van de kunst die je onderweg tegenkomt. Niet alleen beelden van brons (zoals die van mij) maar ook keramiek, glas, hout, metaal zijn er te vinden.  Dus als je van 3D kunst houdt moet je echt even komen kijken. Diverser gaat het niet worden. Bij mooi weer gaat dit natuurlijk gewoon een feest worden. Er is catering, alle kunstenaars zijn aanwezig en meer dan bereid om over hun werk te vertellen mocht dit gevraagd worden. Er zitten gerenomeerde namen tussen de 25 kunstnaars uit binnen en buitenland. Voor meer info: www.beeldenbeesel.nl

Dit weekend waar ik al een tijd naar uitkijk vindt plaats op 10 en 11 juni op landgoed De Berkenhut  Burgemeester Janssenstraat 43 5954 BP Beesel. Maar voor de navigatie kun je het beste Berkenhutweg invoeren.


Mijn nieuwste (en grootste beeld tot nu toe) Dansen met de wind XL zal ik daar voor het eerst in de openbaarheid tonen. Ik ben er super trots op. Ik had moeite met het feit dat mijn beeld dansen met de wind (46 cm) 8 keer verkocht was. Zowel de titel als het beeld miste ik en kon ik eigenlijk nog niet loslaten. Ik zat te dubben hoe ik het terug kon halen zonder mijn belofte te verbreken dat een beeld na 8 keer "weg" is.  Er was maar 1 mogelijkheid en daarvoor moest ik mijn eigen grenzen over. Ik zou het BIG moeten maken, maar dan echt mega veel groter dan wat het oorspronkelijke beeld was. In totaal heb ik er 4 maanden over gedaan voor het hele beeld echt op de sokkel stond, maar het was een feest van af het begin tot het einde. Ik merk dat ik het fantastisch vind om groot te werken, je kunt zoveel meer details leggen in een groot beeld. Ik ben zo  ontzettend lang bezig geweest met het gezicht. Het is essentieel dat je in haar trekken een soort extase moet kunnen herkennen. Ze staat tenslotte met de wind te dansen, totaal gelukkig met de wereld en met zichzelf. Een moment van rust dat er niet uit moest zien als rust maar juist als een bevroren moment in een vlaag van wervelwind, turbulentie en beweging. Ik vind zelf dat het gelukt is. Haar handen strelen nog de wind die erlangs stroomt, haar blik is gelukzalig, haar haren zwiepen, haar houding is er 1 van uiterste balans maar  in je hoofd zie je al de stappen van de dans die zullen volgen........


Het beeld is op de sokkel 161 cm groot.


Een explosieve moederdag............

Moederdag omdat de feestelijke opening van mijn volgende exposite op 14 mei  plaatsvindt. Explosief omdat de locatie het 17e eeuwse Kruithuis in Den Bosch betreft.  Op deze bijzondere dag en plek  presenteren wij (leden van KuBra een collectief van brabantse kunstenaars) een spetterende expositie die totaal gevarieerd is. We hebben schilders, glaskunstenaars en beeldhouwers en we gaan er iets moois van maken. Neem je vrouw of moeder mee, verras haar met een lekker drankje en slenter langs de werken, misschien vind je er zelfs wel een mooi kado voor haar. 

Hopelijk zie ik je op 14 mei vanaf 15.00 uur en anders loopt de expositie nog door tot en met 11 juni. Er zal telkens minimaal 1 van de kunstenaars aanwezig zijn om als gastvrouw of gastheer te fungeren. Ik ben er op 5 juni tussen 14.00 en 17.00 uur weer bij. (tweede pinksterdag)

De foto van mijn beeld Bending over Backwards is genomen bij galerie Zeven Zomers Marikenstraat 61 in Nijmegen. Die expositie loopt nog door tot 1 juli 2017

rondtrekken als een nomade

Eelko van Iersel heeft een galerie maar het enige constante is de kwaliteit en de gastvrijheid, de lokatie daarentegen wisselt. Maar waar Eelko ook terecht komt in Nijmegen: hij weet telkens iets moois te maken van zijn Zeven Zomers galerie  en  het is fijn om bij hem te exposeren. Dat ga ik dus weer doen en wel tijdens de opening van de nieuwste lokatie Mariekenstraat 61 in Nijmegen op zondag 7 mei.  De expositie loopt dan nog door tot en met 25 juni. Maar het zou natuurlijk leuk zijn om jullie zelf ook te kunnen zien en samen op een mooie expo te kunnen proosten. De periode daarna is Eelko de gastheer.  Voor meer infohttp://zevenzomers.nl/

take me to church part II

Er wordt tegenwoordig heel wat af gehandeld in kerken en kerkjes. Ze zijn ook altijd een mooi decor voor kunst vind ik. Mooi licht dat door hoge gebrandschilderde ramen naar binnen valt, gevoel van oneindigheid door de enorme wanden. Het voegt veel toe zo'n mooie locatie. En het kerkje van Persingen is daarop geen uitzondering. Onze expositie is 8 en 9 april nog tussen 11.00 en 17.00 uur te bezoeken. En zaterdag 8 april ga ik aan geinteresseerden adhv een wasmodel en mallen uitleggen hoe je van een wassen beeld tot een bronzen beeld komt.  Jullie zijn van harte uitgenodigd om  te komen genieten van het werk van Theo van Dam, Jan Teunissen, Marlies Heere Robbert Munning Theo van Winkel en van mijn beelden natuurlijk. Wij zijn zoveel mogelijk allemaal zelf aanwezig tijdens de expositie.  Het kerkje ligt vrij afgezonderd in een mooi natuur gebied waar je ook lekker kunt gaan wandelen of fietsen, het wordt mooi weer dus  er is genoeg te doen.

Persingensestraat 7

6575 JA Persingen

laatste weekend Beek en Donk

De groeps expositie in het Oude Raadhuis van Beek en Donk gaat zijn laatste weekend tegemoet. Ik ben er dit weekend ook zelf aanwezig om eventuele gasten die dat leuk vinden rond te leiden. Het Raadhuis is zowel zaterdag als zondag open van 14.00 tot 17.00 uur. Er zijn schilderijen, tekeningen, glas, keramiek en mijn bronzen beelden om te bekijken. Voor een filmpje (sneak preview) kun je kijken op  http://www.oudraadhuis.nl/ Wel helemaal naar beneden scrollen, zij hebben het meest recente helaas niet bovenaan staan.

take me to church

Terwijl de expositie in Beek en Donk in het oude raadhuis zonder mijn aanwezigheid nog gewoon doorloopt (25 en 26 maart ben ik daar weer), maak ik me nu op voor mijn eerste grote beurs:

  • 18 en 19 maart 2017 de Brabant Art Fair in de grote kerk in Breda. De kerk is natuurlijk al een prachtige lokatie voor een kunstbeurs maar ik denk dat het  nog interessanter wordt omdat ik de stand  samen met Mieke Robben ga inrichten. Haar indrukwekkende portretten en mijn beelden versterken elkaar. Daarnaast is het ook nog eens super gezellig met Mieke en een goeie sfeer draagt bij aan een stand waar je je op je gemak voelt en waar je  wat langer wilt blijven om alles te bekijken. De drempel blijkt  nog lager te kunnen.... via onderstaande link kun je gratis een toegangskaart  aanvragen: http://brabantartfair.nl/deelnemerrelaties 

Breda is sowieso een fijne stad om te gaan winkelen en rond te wandelen. Bij mooi weer zijn er veel terrasjes en het wemelt er van de leuke cafe's en restaurantjes. Ik vind de boterhal aan de grote Markt een echte aanrader...bijzondere biersoorten, lekker eten en het interieur heeft de wow faktor en als je het dan combineert met een culturele activiteit? Goed toch?!

Yep.....ik hoor het startschot al bijna

Op 4 maart is het eindelijk zover. Ik ben namelijk genoeg uitgerust en voldoende opgeladen (als ik nog verder wordt opgeladen dan knap ik) om weer aan een nieuw beurs en evenementen seizoen te kunnen beginnen. Ik heb de afgelopen maanden niet stil gezeten. Ik heb nieuwe beelden gemaakt die ik dolgraag wil presenteren. Daarom nodig ik jullie uit voor de feestelijke opening van mijn eerste (groeps) expositie op 4 maart om 16.00 uur in beek en donk.  Naast mijn beelden is er zoveel ander mooi werk te zien. Kom gezellig en informeel genieten van een bijzondere expositie met een hapje en een dranke. En mocht je die datum niet kunnen....op 25 maart  ben ik er zelf ook weer bij om desgewenst mensen rond te leidien. De andere weekenden neemt 1 van de collega exposanten de honeurs waar. De expositie loopt tot en met 26 maart.

’t Oude Raadhuis

Heuvelplein 8

5741 JK Beek en Donk

http://www.oudraadhuis.nl/


Openingsdagen en tijden: 

4 t/m 26 maart 2017

zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

UITNODIGING

 

Stichting KuBra presenteert: ‘Mens & Natuur’

zaterdag 4 maart 16.00 uur

’t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8, 5741 JK Beek en Donk
Hapje - Drankje - Muziek - Toegang gratis                      

Op zaterdag 4 maart om 16.00 uur vindt in ’t Oude Raadhuis te Beek en Donk de feestelijke opening plaats van de expositie KuBra presenteert: ‘Mens en Natuur’.

De gemeenschappelijke inspiratiebronnen van de kunstenaars zijn voor deze expositie de natuur en de mens.

Een prachtige groepsexpositie door 6 eigenzinnige kunstenaars die zijn aangesloten bij de Brabantse stichting KuBra; Gilles de Rooij(Veghel), Mariette van der Meer(Breda), Lilian Steenhuisen(Rosmalen), Emerentia van Vroenhoven(Breda), Martine van Noort (Heeze) en Franca Schuurmans('s-Hertogenbosch).                            
                                                                                                                
                                    

The making of "Het dilemma"

Voor degenen die wel eens een blik in de keuken zouden willen werpen heb ik een filmpje gemaakt van hoe ik met was werk en hoe je een bronzen beeld moet pattineren.  Van niets tot iets.  Klik hier voor de film: https://www.youtube.com/watch?v=PVsf6nnftt4

Zelfde trape ....nieuw beeld

Kennen jullie dat mannen? Je hebt je al richting het water gewaagd, maar nu je je teen er discreet in hebt gedipt is het toch wel veel kouder dan je gedacht had. WAT NU???!!! Je bent je sterk bewust van de mensen achter je......doorzetten als een echte macho of met je staart(JE) tussen je benen afdruipen naar je handdoekje.

Dames en heren ik presenteer mijn nieuwste beeld: HET DILEMMA

De donkere dagen na.......

officieel heet het natuurlijk de donkere dagen VOOR kerst, maar voor mij voelt het  meer als de donkere dagen NA !! Mijn laatste beurs ligt alweer een eind achter me en ik voel me volledig opgeladen door de gezellige heerlijke dagen met de mensen waar ik van houd. Maar hoewel ze hier allemaal keurig in het gelid staan, al mijn beelden (bijna de hele collectie weer compleet) om rondgetourd te worden.....zijn we:  all dressed up with no place to go !! Oempffff... Ik heb zojuist mijn agenda voor 2017 op mijn website gezet en tot 4 maart zal ik me koest moeten houden....Haha dat gaat natuurlijk niet lukken: dus mocht je nog een keer alle beelden tegelijk willen bekijken maak dan nu een afspraak in een weekend voor 4 maart 2017 en ik geef bij aankoop van een bronzen beeld een groot fotoboek van Liliansbeelden kado.

Geloof me

Okay dit gaat moeilijk worden, ik heb al twee keer aangekondigd dat dit de laatste expo van 2016 zou worden........ Dus wie gaat me nog geloven?

Maar......DIT IS EM DAN ECHT: Met een nieuwe M-art and More ga ik dit keer on an international Tour!! Wij (Karin Welhuis keramiek, Heidi von Faber stillevens, Robbert Struwer  epoxy schilderijen , Mart de Brouwer  gepuzzelde houten objecten en ik) gaan samen ons laatste evenement voor 2016 doen in Kleef Duitsland. De reden dat dit er nog achteraan komt bungelen is geenzins dat het nog ff snel in elkaar geflanst is, in tegendeel: wij zijn hier zo lang mee bezig geweest dat het er even op leek dat het misschien te ambitieus was. Maar: ook dat bleek mee te vallen. En nu gaan wij vijven vrijdag 9 december het bedrijf van onze gastheer Gunther Heenen  Ned Tax omtoveren tot een prachtige galerie. Gunther doet dat uiteraard om zijn eigen relaties te verrassen met een bijzonder weekend maar iedereen die dit leest is vanzelfsprekend ook van harte welkom. Toegang en parkeren is  gratis. We beginnen 9 december om 19.00 uur met een feestelijke opening en zaterdag en zondag tussen 11.00 en 17.00 uur kunnen we iedereen (die dat wil) rondleiden want wij zijn  allemaal zelf aanwezig. 

Tot slot nog een tip om er een heel weekendje van te maken:  Zaterdag naar Kleef om onze M-art and More on tour te bewonderen en dan door naar Dusseldorf (1 uurtje rijden) om daar lekker uit eten te gaan, hotel overnachting en de volgende dag helemaal los gaan op de sfeervolle kerstmarkten en al je kadootjes voor onder de boom scoren.  Leuk toch? Dus wie weet zien we elkaar in het weekend van 9 10 en 11 december 2016

Kanzlei NeD Tax, Briener Strasse 9-13  Kleef Duitsland

the come back kid

aarrggh, iets te snel gemeld dat ik klaar ben met exposeren in 2016.....kan er nog niet genoeg van krijgen. 

In het weekend van 26 en 27 november vindt in het Kruithuis in Den Bosch (citadellaan) de Flex Art Fair (FAF) plaats. Ik sta daar ook met mijn beelden. zaterdag van 11.00- 18.00 uur en zondag van 11.00 - 17.00 uur. Op de bovenverdieping van het imposante kruithuis vinden gelijktijdig nog andere exposities plaast dus je kunt je er een hele tijd pretttig vermaken als je van kunst houdt.  

Mijn weekendtip is dan ook:  kom 26 en /of 27 november naar Den Bosch. Eerst natuurlijk een Bosche Bol bij Jan de Groot scoren (vlak bij het station, the real thing) en daarna loop je naar het kruithuis om na afloop door te stomen naar de Korte Put Straat, het meest gezellige horecastraatje van Den Bosch. Al vanaf de aaneengeschakelde terrasje spat de sfeer op je af. Lichtjes, vlammetjes, terrasverwarming, kaarsjes, De Plek om lekker te borrelen of wat te eten. 

Dus graag tot ziens 26 of 27 november a.s. 

voor meer iinfo  http://www.stokpunt.nl/komende%20exposities.html


Out with a BANG!!!!!

De laatste ronde in de storm aan exposities die ik geprogrammeerd had voor 2016- tenminste voor zover NU bekend- wordt geen flauw einde. Het weekend van 5 en 6 november ga ik nog even vlammen met twee exposities in 1 weekend.

5 november vindt in Roosendaal bij Galerie Benjamin Scheltema een nieuwe "M-art and More on Tour" expositie plaats. M-art and More (een samenwerkingsverband tussen 5 kunstvrienden: Karin Welhuis, Robbert Struwer, Heidi von Faber, Mart de Brouwer en ik) staat voor diversiteit in het aanbod maar vooral voor gezelligheid en veel interaktie tussen publiek en makers.Dus kom zaterdag 5 november met ons mee genieten van een leuke middagin een nieuwe frisse galerie. En een "like" op onze facebook pagina wordt natuurlijk atlijd op prijs gesteld waarmee je meteen op de hoogte blijft van alles wat wij als team op de kaart zetten.https://www.facebook.com/martandmore/   En wist je dat je mij ook kan "volgen" via mijn eigen facebook pagina?https://www.facebook.com/profile.php?id=1119744691

De expositie gaat door tot december (maar dan neemt Benjamin de honeurs voor ons waar)http://benjaminscheltema.wixsite.com/benjaminscheltema

Daarnaast staan in dat weekend in  Breda mijn beelden in het atelier en in de prachtige tuin van Mieke Robben. Mieke schildert o.a. ook portretten. Zij weet feilloos de gelijkenis van de geportreteerde  te treffen zonder dat het een "foto" wordt. Ze is dan ook geselecteerd uit enorm veel aanmeldingen om mee te dingen naar de Nederlandse Portret prijs.   Mieke werkt uiteraard in opdracht maar geeft ook workshops.  Ze heeft een heel bijzonder atelier (bijna helemaal van glas). In het kader van het open atelier van stichting Kunstweek stelt zij haar atelier het weekend  van 5 en 6 november open: Dr Batenburglaan 189 Breda tussen 10.30 en 17.00 uur. Voor een preview van haar werk kijk op:http://www.miekerobben.nl/   6 november ben ik daar ook aanwezig om jullie rond te leiden