Lest best

mmmm...ja klopt, ik had geschreven dat ik klaar was met de kunst beurzen voor dit jaar. Maar ja......als er een hele dikke vis aan komt zwemmen dan is dat niet het moment om je hengel in te gaan halen. Door een speling van het lot kreeg Tiny de Bruin van Tiny's Galery op de valreep een mogelijkheid om deel te nemen aan de masters of Luxury LXRY beurs in de Rai in Amsterdam. En of all people heeft ze mij gevraagd of ik bronzen beelden kon leveren voor haar mega grote stand,

Kijk, zoiets laat je niet lopen omdat je lekker lui wilde zijn. Dan gaan de mouwen toch nog een keer omhoog en wordt er weer gesleept met mijn bronzen beelden. Het wordt helemaal waanzinnnig want dit is DE BEURS op het gebied van Lifestyle en luxe. Al het moois dat er maar op de wereld te vinden is wordt hier ten toon gesteld. Horloges, auto's, jachten, sieraden, design, interieurs, fashion en dus ook kunst. Uiteraard met champagne en oesters, modeshows, optredens o.a van de voice winnaar van vorig jaar : Dennis de crooner met een big band.

Daarna moeten de mouwen snel uit want ik mag aanwezig zijn op de VIP only opening op donderdag avond maar dat moet in een galajurk . En daarna is de beurs geopend voor iedereen van 13 tot en met 16 december.

Voor meer info: https://lxry.nl/

nieuw bronzen beeld

Je zou kunnen zeggen dat nummer 2 van de serie van 8 niet echt een nieuw beeld is.. Maar hey fair is fair, zeg nou zelf: Stel je kon nummer 1 en nummer 2 naast elkaar zetten (lukt niet, nr 1 is afgevoerd naar de nieuwe eigenaar) en je zou aan ZOEK DE 7 VERSCHILLEN nog niet genoeg hebben........

Dan mag je je nieuwste versie toch wel een nieuw bronzen beeld noemen. Mocht je deze uit de oplage dus mooi vinden??? De volgende wordt ECHT weer ANDERS!!!!

Out with a BANG!!!

Het was al een mooi jaar 2019 met heel veel evenementen waar ik aan meegedaan heb, maar voor deze laatste maand (december ga ik echt alleen nog nieuwe beelden maken) ga ik nog voor een drie dubbele eind spurt.

Als je ooit mijn beelden wilde bekijken, dan heb je in november 5 lokaties waar je terecht kan. Dan Even niet meer bij mij thuis, want ik heb dan geen beeld meer thuis staan ben ik bang.

1. Als je mij zelf wilt ontmoeten dan kan je op 8 9 en 10 november naar de Stevenskerk in Nijmegen. Daar heb ik een stand. De kerk biedt een prachtige entourage aan alle kunst die er dat weekend te zien zal zijn. Mijn bronzen beelden zijn te zien in stand nr. 7 Ik ben alle dagen zelf aanwezig.

2. In de galerie van Stichting KuBra in Den Bosch vindt 9 november de opening plaats van de Najaarsalon. Dit is een overzichtstentoonstelling van een aantal brabantse kunstenaars. Ik kan vanwege nr. 1 niet bij de opening aanwezig zijn. De expositie loopt nog tot 5 januari.

3. In appeltern start op 13 november PUUR dit is een buiten evenement door de tuinen van Appeltern. 1 van de onderdelen van de buiten wandeling is dat er langs de route ook veel beelden te zien zullen zijn waaronder dus ook 4 van mijn bronzen beelden. Er zijn ook speciale lichtjesavonden en er wordt geen entree gevraagd gedurende PUUR, omdat niet het gehele park toegankelijk zal zijn. Puur loopt tot 5 januari.

4. Galeire Sille in Oudewater

5. Gallerie Het Moment in Zierikzee


Nieuw bronzen beeld

Het idee ontstond omdat ik mijn kleine sleeping beauty die ik 8 x verkocht had, weer terugzag bij iemand die er 1 gekocht had. Ik zat de hele avond aan tafel met 1 oog naar dat beeld te gluren. Ik vond het mooi en jammer dat ik het niet meer zelf had. En toen dacht ik: hey.....die kan ik ook opblazen!!!! Er zit best wel wat tijd tussen een idee en een foto die ik van het eindreslutaat kan nemen. Het opbouwen van het wasmodel, de mallen die gemaakt moeten worden, het gieten in brons, de afwerking. Het enige wat niet hoeft is het bronzen beeld op een sokkel te boren want je kan het gewoon neerleggen op een tafel, op een vensterbank, sidetable, rand van een vijver. Het heeft een lengte van 105 cm

Tijdens de kunstbeurs NULLLLL 2019 van dit weekend ga ik het nieuwe bronzen beeld voor het eerst presenteren en de reakties afwachten........

Nullll vindt plaats in de prodentfabriek in Amserfoort 4 5 en 6 oktober    4 van 18.00-21.00 uur 5 en 6 11.00-17.00 uur

ER wrodt entree gevraagd, maar dit is echt een professionele beurs met ongeveer 100 deelnemers met veelzijdige kunst.

Je vindt mij in stand 31

Kunstbeurs Nulllll

Ik ben druk bezig met de voorbereidingen voor de mooie kunstbeurs Nulllll 4 5 en 6 oktober a.s. in Amersfoort in de Prodentfabriek. Vorige jaar werd deze beurs voor het eerst georganiseerd en ik vond het er zo professioneel uitzien, strakke stands, goed geballoteerd werk, niet te veel deelnemers, super locatie dat Robbert Struwer en ik besloten hebben om er ook dit jaar weer vol voor te gaan met een gezamenlijke grote stand van 5 bij 2 zodat we ook allebei flink uit kunnen pakken.

Wij zijn zelf alle dagen aanwezig.

Kom gezellig langs, er zijn leuke horeca gelegenheden en het centrum van Amersfoort is ook zeer de moeite waard om er een super dag van te maken.

Meer info vind je hier: www.nulllll.com/
Tiny's Galerie in Leleystad

En nu staan mijn beelden tijdelijk tot november 2019 in de Galerie van Tiny de Bruin. Tiny is zelf een bevlogen kunstenaar die hele mooi abstracte schilderijen maakt. Op een gegeven moment heeft zij de stoute schoenen aangetrokken om Lelystad meer op de kaart te zetten als stad met KUNST. In de Kroonpassage vond zij een groot pand. Tiny reist al jaren het hele land door om overal te zoeken naar mooi werk voor in haar galerie. Zo heeft zij enkele werken uit de pinned serie van genomineerd kunstenares van het jaar 2019 Suus Suiker en indrukwekkende portretten van Harold Aspers in haar collectie. Dinsdag was het zover en heb ik 8 bronzen beelden in de galerie geplaatst. Er is veel te zien in Tiny's galerie en Tiny zelf zal je allerhartelijkst ontvangen.

JUST US

24 en 25 augustus tussen 12.00-18.00 uur is iedereen welkom voor de expositie: JUST US.

Just us is een duo expo georganiseerd door en voor ons, de vriendinnen Keeley Degreef en ik. Wij zijn al jaren vriendinnen en de vriendschap heeft zich nog verdiept toen we elkaar gingen helpen met tips and tricks om onze bedrijfjes op te richten. Later ontdekten we ook dat we best samen konden werken. Keeley schildert en heeft een heel mooi groot atelier laten bouwen toen ze ging verhuizen naar de Diepenbrocklaan, waar ze ook les geeft. Ik kan mijn was meenenemen en zo ontstond het plan om het gebrek aan collega's en klankbordjes op deze manier op te lossen. Dat geeft zoveel positieve energie. We werken niet alleen natuurlijk, we beginnen met kletsen ( het koffie apparaat), we laten elkaar onder het werken muziek horen die iets met ons doet en na een paar uur sluiten we af met een lekkere lunch en een soort nabeschouwing van hoe ver we zijn gekomen en of we op de goede weg zijn met het beeld of het schilderij waar we mee bezig zijn. Soms moet Keeley even mijn model zijn zodat ik zeker weet dat een arm in een bepaalde houding er ook echt zo uit ziet bijvoorbeeld. Ik kijk normaal gesproken bij mezelf, dit is toch net wat handiger!!


En NU gaan we samen exposeren! Keeley heeft een waanzinnig mooie grote tuin, met zwembad.....de droomlocatie voor mijn duikers natuurlijk. ER is genoeg ruimte om iedereen te kunnen ontvangen en in haar atelier kan ze zelf ook flink uitpakken. Wij hebben het JUST US genoemd, want we willen geen drempels, geen poespas. Gewoon onze kunst, onze vriendschap, een hapje een drankje, gewoon gezelligheid. Dus ......spreekt dit jullie aan? Je bent van harte welkom op de Diepenbrocklaan 23 in Rosmalen 24 en 25 augustus. Mocht je met de auto komen en kan je niet meer parkeren: je kan ook gratis parkeren bij de winkels van de Molenhoekpassage, dat is aan het einde van de straat op 5 min loop afstand.


Eindelijk een oplossing

Mijn "lepeltje-lepeltje" lepeltje heb ik eigenijk al heel lang.. Het idee zat op een dag in mijn hoofd en de eerste uitvoering was een beetje mislukt omdat het kleine hoofdje van de vrouw tijdens het gieten was vervormd en ik had een lelijke lepel gebruikt en die er bovendien niet plat maar op zn zijkant aangezet. Toen ik van gieter was veranderd ging ik het nog een keer proberen. Ik nam een mooi lepeltje van mijn oma en vormde een nieuw stelletje in was, tussen het lepeltje en het stel maakte ik nog een hartje en ik zorgde er nu voor dat het lepeltje plat zou liggen. Dit kwam wel goed uit de mal en nu had ik mijn bronzen lepeltje..... het enige probleem was nog dat je dat dan maar ergens neer moest leggen en dat het dan toch net niet de aandacht kreeg die het verdiende. Je kon het gezichtje van de vrouw eigenlijk ook niet zien, tenzij je het lepeltje oppakte. Het spookte wel door mijn hoofd dat ik hier ooit nog eens wat mee moest, ik had het origineel verkocht en er ging weer een jaar voorbij.

En ineens wist ik het, het moest schuin liggen en het moest meer volume krijgen zodat je het echt als een object ergens neer kunt zetten. Ik nam weer contact op met mijn neolith gieter bij wie ik tot een aantal jaren geleden en ik uitsluitend op brons overging, honderden beelden heb laten gieten. We hebben samen zitten brainstormen wat de mooiste uitvoering zou worden en dit is het resultaat geworden.

Ik ben er super blij mee. Mijn "lepetje-lepeltje" lepeltje is nu een object geworden dat met een mooie spot erop echt een blikvanger is geworden.

Er worden er totaal maar 50 van gegoten. Nummer 1 is is al verkocht, nog 49 te gaan :-) Je krijgt er een certificaat bij. Dus zoek je een bijzonder en origineel kado dan is dit een idee.

Het "lepelte-lepelte" lepeltje
Materiaal: neolith (zowel het lepeltje als het blok eronder)
afmeting HBL: 16x10x35
Oplage 50 MET cerfiticaat
€ 550,00Boem & Tuin....en Brons

van 12 juli t/m 21 juli vindt in Nuenen Bloen & Tuin plaats. Op een gigantisch terrein (landgoed Gulberg) hebben hoveniers voorbeeldtuinen gemaakt en zijn er kramen en stands met aan tuinieren/tuinaanleg/tuinaccessoires gerelateerde producten. En daartussen staat ook de stand van Galerie De Ruimte die een aantal beeldhouwers heeft geselecteerd om tuinbeelden te exposeren, waaronder ook mijn bronzen beelden. Kortom als je inspiratie nodig hebt, of als je al verder bent en op zoek naar iemand die jouw ideeen kan verwezenlijken, of als dat weer te snel gaat: die jou helpt om tot een mooi ontwerp te komen.......dan moet je echt even naar Bloem en Tuin komen. En natuurlijk ook als je je hele tuin al voor elkaar hebt maar nog op zoek bent naar een mooie blikvanger om het NET even helemaal AF te maken. Alle tuinliefhebbers zouden er eigenlijk moeten gaan kijken, want er valt veel te zien en van te genieten.

De galerie is natuurlijk het eerste aanspreekpunt maar er is een poule gemaakt van kunstenaars die per dag aanwezig zullen zijn. Mocht je mij willen treffen, dit is mijn rooster dat ik IN IEDER GEVAl aanwezig zal zijn:

13 15 16 18 20 en 21 juli ben ik gastvrouw van 14.00 tot 18.00 uur.


Voor meer info: bloementuin.nl/

En kun je niet zo lang wachten om iets moois voor je tuin uit te zoeken. Je kan mij bellen voor een afspraak om mijn atelier te bezoeken: 06 51936008Wat een combinatie......

Vandaag is het dan zover. Mijn voorlopig laatste weekend in een expositie golf :-) Ik heb er naar uitgekeken en niet omdat ik verlang naar het einde, maar omdat dit iets bijzonder is. En dat weer niet alleen omdat Suus Suiker (schilderijen/mixed media ) en ik dit zonder tussenkomst van derde partijen hebben georganiseerd, maar ook omdat het zoooooo mooi is. Nog mooier dan ik al gedacht had. De combinatie van haar gelaagde mooie schilderijen en mijn bronzen beelden in haar prachtige huis, zorgen voor een bijna magische ambiance. Je stapt binnen en er daalt meteen een gevoel van rust over je heen, alsof je uit de hectiek een andere wereld binnen stapt. Alle retro accessoires in het huis, de vele ruimtes, de mooie tuin .....hier kan je echt even gaan dwalen tussen de kunst. De waterlelies hebben zoveel diepte dat het lijkt of je er tussen zou kunnen drijven. Ik hoop echt dat veel mensen dit gaan zien, natuurlijk daar zit een commerciele reden achter (ook wij moeten eten) maar ik meen oprecht dat ik dit hoop omdat ik super trots ben op wat Suus en ik hier te bieden hebben, ik zou het echt gaaf vinden als veel mensen de kans krijgen om hier samen met ons van te genieten.

8 9 en 10 juni 13.00-18.00 uur Fabriekstraat 57 Gorile. Toegang gratis

Zijn kunstenaars ook ondernemers?

Volgens mij ben ik van beroep Kunstenaar maar ik denk dat ik ook Ondernemer moet zijn om het hoofd boven water te kunnen houden. Vroeger (toen ik nog helemaal niet mee deed, ik ben pas beeldhouwer sinds 2006) kon je je als kunstenaar veroorloven om je atelier niet uit te komen en de verkoop en PR over te laten aan een galerie. Na de crisis- waarin heel veel kunstenaars het heel moeilijk hebben gehad- heeft er een omslag plaatsgevonden: kunstenaars hebben ontdekt dat ze niet meer achterover kunnen leunen en meer moeten doen dan alleen de creatieve juices laten vloeien. Tenminste... als je het nog niet gemaakt had, er geen baan naast wil hebben en een redelijk inkomen op prijs stelt. Alles begint natuurlijk met kwaliteit (tenzij je al zo'n naam hebt dat je werk gewoon als investering wordt gezien en niemand meer moeilijk doet over het niveau). Maar iets moois of vernieuwends of interessants maken en gaan zitten wachten is niet voldoende.

Hoe werkt dat voor mij:

1. Ik zoek natuurlijk ook nog gewoon in het aanbod naar een Galerie (of meerdere) die aansluit bij het soort werk dat ik maak en die bij voorkeur aan grote beurzen mee durft te doen. 2. Daarnaast heb ik mijn tuin en atelier zo ingericht dat ik ook mensen rechtstreeks bij mij thuis kan ontvangen. Ik merk dat er veel mensen zijn die het persoonlijke contact met de maker van een kunstwerk op prijs stellen. 3. Ik bepaal de prijs. Ik heb mijn bronzen beelden met hart en ziel gemaakt, er zit enorm veel arbeid en materiaal in. De prijs is daarop gebaseerd. OOK als er mensen zijn die het "duur" vinden, ook als mensen gaan afdingen en zelfs tot de helft bieden. Mijn prijzen zijn overal gelijk. Of je het nou bij een galerie koopt of rechtstreeks bij mij. Ik wil serieus genomen worden als kunstenaar, dat bereik ik niet door het "weg te gaan geven" en eigenlijk te zeggen dat het het toch niet waard was. 4. Investeren. Ik heb heel veel bronzen beelden nodig om in galerien, in beeldentuinen, op beurzen en thuis beelden te kunnen zetten. Dus ik investeer veel in mijn voorraden. Hoe meer verkooppunten, hoe groter de kans dat ik verkoop. 5: PR: Ik spendeer heel wat van mijn tijd aan Social Media. Ik instagram, facebook en linkedin er lustig op los. Alles om de groep groter te krijgen die weten dat ik besta. Ik adverteer en houd voortdurend in de gaten of er iets leuks voorbij komt om aan deel te nemen of om op in te springen . Ik zeg nooit "nee" puur en alleen omdat het eng is om iets nieuws te proberen. 6. Ik sta zelf ook regelmatig op beurzen. Het is leuk en effektief omdat je daar meteen in contact kan komen en het gesprek aan kunt gaan met mensen die interesse tonen in mijn bronzen beelden

En omdat de zoektocht niet ophoudt na punt 6 kom ik nu op het nieuwste wat ik ga "ondernemen": de handen ineenslaan met een andere kunstenaar. We gaan helemaal zelfstandig een event organiseren. Door ons, voor ons en voor iedereen die interesse heeft in ons werk. En zo is in samenwerking met Suus Suiker de Pinkster expositie ontstaan. Suus heeft een prachtig huis en een grote tuin en maakt hele mooie schilderijen waarbij in de basis met was wordt gewerkt en andere gemengde technieken. Mijn beelden onstaat ook uit was, dus de gemeenschappelijke noemer was gauw gevonden: working the wax . Wij kennen elkaar al jaren van exposities en begonnen steeds meer waardering niet alleen voor elkaars werk maar ook voor elkaar als persoon te krijgen, en nu zijn we vriendinnen. Dat is niet alleen fijn maar ook heel handig. In dit collegaloze beroep heb ik in Suus een sparringspartner gevonden. We kunnen elkaar ook regelmatig een spiegel voor houden als we onzeker worden....want geloof me.....ook dat slaat nog regelmatig toe.....je deelt toch je binnenkantje een beetje met de wereld om je heen....dat voelt soms kwetsbaar.

Mijn beelden en haar schilderijen vormen een geweldige combinatie (dat hebben we al meerdere malen kunnen zien). De ambiance (de directeurswoning van een voormalige gasfabriek) is betoverend en wij kijken er allebei naar uit om dit feestje te gaan vieren met iedereen die benieuwd is wat uit deze samenwerking is ontstaan.

Nieuwsgierig? Kom ook. 8 9 en 10 juni tussen 13.00-18.00 uur Fabriekstaat 57 in Goirle : Working the wax


bronzen beelden tussen de wilgen

De volgende stop (het lijkt wel of ik op tournee ben😜) is in Benschop bij de wilgengaarde. Dit is een privé natuurtuin in het landschap van de lopikerwaard waarin voor de 13e keer 35 kunstenaars hun werk op mogen stellen. Niet alleen beelden maar ook schilderijen zijn te zien. 1 en 2 juni van 10.00-17.00 gratis toegang en parkeren. Benedeneind NZ 408a in Benschop

Meer info: https://www.dewilgengaarde.nl/

De kunstenaars zijn zelf aanwezig beide dagen en ik hoop jullie daar te zien.


reach for the stars

Ik heb weer een nieuw beeld: Reach for the stars.

Als je weet waar je heen wil, je hebt een doel: focus, werk hard en laat je niet afleiden. Dream big is geen schande, ga ervoor, geloof in jezelf en reach for the stars!!

Het is een bronzen beeld, uiteraard geschikt voor binnen en of voor in de tuin . De sculptuur meet 36 cm van hoofd tot voet en het staat op een sokkeltje van chinees hardsteen van 12x12x12

Nu te zien bij mij. Een afspraak is zo gemaakt: 06 51936008

Beelden Beelden en nog meer Beelden

Beelden Beesel is een bijzonder kunst evenement. Niet alleen omdat er alleen sculpturen i.p.v. meerdere kunstvormen te bewonderen zijn, maar ook omdat het terrein waar het op plaatsvindt normaal niet toegankelijk is. Het is nl. een prive tuin, maar niet zomaar een "tuin". Persoonlijk zou ik het meer een Park noemen, enorme graspercelen omzoomd met grote bomen, afgezet met bloemenborders en tussen al dat groen staan heel natuurlijk de beelden van een dertigtal kunstenaars opgesteld. Beelden in brons, glas, hout, kermamiek, corten staal, ijzer, noem maar op, je vindt het daar. De sfeer is gemoedelijk en gezellig. De kunstenaars zijn alllemaal zelf aanwezig en omdat iedereen een deel van de tuin toegewezen heeft gekregen, ook direct aan te spreken bij hun eigen werk.

Er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd maar dat is het meer dan waard. Kom ook genieten dit weekend van 25 en 26 mei tussen 10.30-17.30 uur. Landgoed De Berkenhut Burgemeester Janssenstraat 43 in Beesel.

De foto is van de vorige editie in 2016. Het beeld "you raise me up" is al 8 x verkocht en is dus niet meer in mijn collectie.

een nieuw bronzen beeld

Aangezien ik me mijn hele oplage van 8 bronzen beelden voorzie van wijzigingen, waardoor iedereen zijn eigen sculptuur krijgt, heb ik minder tijd om aan nieuw werk te beginnen. Toch....tatadadada.....lukt dat natuurlijk af en toe en nu kan ik mijn nieuwste bronzen beeld Koestering (II) aan jullie laten zien.

Waarom koestering (II)? IK had een beeld in brons dat koestering heette, dat mis ik nog steeds. De liefde en de vertedering in het beeld dat wilde ik nogmaals proberen uit te drukken. Bij Koestering 1 zat de man voorop in een liefdevolle omhelzing van de vrouw en nu heb ik het omgedraaid. Het duurde nog extra lang voor ik het beeld hier kon laten zien in brons omdat ik foto's van het wassen beeld op Facebook had gezet. En waar ik normaal alleen maar van kan dromen gebeurde.:Ik kreeg twee telefoontjes van twee verschillende mensen die het beeld wilden kopen.....gewoon van het plaatje.....nog niet eens gegoten......aanbetalen en wachten, dat wilden ze. Maar ze wilden er zeker van zijn van de eerste naar hen toe zouden gaan. WOW!!!!!

Dus dit is inmiddels nummer 3 van de oplage van 8. Mocht je het hier vrijblijvend willen bekijken, of naar 1 van de andere bronzen beelden voor in je huis of in je tuin.....je kunt altijd bellen voor een afspraak in mijn aterlier, of check de agenda op de homepage. Misschien exposeer ik binnenkort bij jou in de buurt.

Nieuw in de serie bronzen duikers

Het begon met Don't mijn eerste Duikbeeld. Die waren alle 8 verkocht en na verloop van tijd besloot ik een nieuwe te proberen dat werd een bronzen duik man die stil staat met 1 flipper hoog opgetrokken. Het gevoel dat je kan bekruipen alsof je met flippers door zand aan het ploegen bent, alles zit tegen, niks gaat vanzelf. Soms is het dan verstandig om ff een pas op de plaats te maken en diep adem te halen voor je een volgende poging onderneemt of via een andere weg op je doel af te gaan. Wat je niet doet is opgeven: Dat was de geboorte van Don't give up! Die gingen ook alle 8 de deur uit dus ging ik nadenken over de volgende. Mijn kat zat op een dag water uit de vijver te drinken terwijl hij tussen de benen van de enige duiker die ik zelf gehouden heb zat. Dat vond ik zo'n grappig gezicht. In mijn hoofd schoot: don't drink and dive. EN ZOOOO kwam ik op het idee van mijn nieuwe duiker: don't drink and dive valt half beschonken van zijn sokkel af met zijn handen in zo'n duikersgebaar dat alles onder ontrole is.....maar niet heus. Dit keer was ik voorbereid en toen er zeven verkocht waren kwam ik al van de gieter met mijn allernieuwste aanwinst. Don't over organise. Een duiker met een immens duikershorloge wil ons eraan herinneren dat we natuurlijk onze zaakjes voor elkaar willen hebben, maar dat we daarbij niet moeten vergeten dat we ook nog willen genieten. Organiseer niet alles helemaal kapot, maar laaat ook nog eens wat aan het toeval over, wie weet waar je dan allemaal uitkomt. Dus ipv weer een periode zonder Duiker te zitten heb ik momenteel zelfs wat te kiezen. Twee bronzen duikers. De laatste van Don't drink and dive en de eerste van Don't over organise. Beiden hier bij mij thuis te bekijken, mocht je interesse hebben. Bel gerust voor een afspraak: 0651936008

bronzen beelden door weer en wind

Door weer en wind......dat is nl. de titel van een evenement dat is ontstaan uit de samenwerking tussen Galerie Ton (bronzen tuinbeelden) Jansen Hoveniers (de lokatie met de voorbeeld tuin) Bouwmans zwembaden en Brouwers Houtbouw. De handen worden ineengeslagen om een all in evenement te maken vol "buitenbelevenissen" uiteraard met een hapje drankje en muziek. Aan mij is gevraagd of ik enkele van mijn bronzen beelden kan leveren om in de tuin te plaatsen. Het belooft allemaal zo fantastisch te worden, dat ik niet lang na hoefde te denken. Als jij plannen hebt om een keer wat aan je tuin te doen, is het een mooie gelegenheid om inspiratie op te komen doen. Doordat de 4 partijen samenwerken kun je er uitmuntend terecht voor een mooi aangelegde tuin rondom een zwembad waarbij een poolhouse ook niet mag ontbreken.....een bronzen Duiker met snorkel en flippers op de rand is dan ook zo gerealiseerd. Maar ook voor mindere aspiraties kun je hier je licht opsteken. En soms is een bronzen beeld al zo'n blikvanger in je tuin, dat je er weer een heel andere kijk op krijgt.

Kom gezellig langs en laat je verrassen door wat deze bijzondere mix oplevert.

19 mei

Bremstraat 120 a

St willebrord

En wil je zolang niet wachten? Mijn atelier kan ook bezocht worden op afspraak. Bel gerust 06 51936008

bronzen beelden en schilderijen tijdens mijn open atelier

24 maart 2019 van 13.00 tot 18.00 uur houd ik samen met mijn man Dick Steenhuisen hier open atelier. Ik zorg dat ik op deze dag een groot deel van mijn collectie bronzen beelden kan laten zien. En ik ga adv mallen en wassen beelden laten zien (aan geinteresseerden) hoe een beeld in brons tot stand komt. Dick Steenhuisen schildert al 20 jaar o.a. in het kunstcollectief De Toenk. Hij is enorm veelzijdig in zijn onderwerp keuze, het gaat van industriele landschappen tot duizelingwekkende kolkende massa's psv fans in een stadion, een band tijdens een optreden maar ook lieflijke landschappen kunnen voorbij komen.

Wij kijken zelf enorm uit naar deze datum en als het jou leuk lijkt om er ook bij te zijn, dan ben je van harte welkom 24 maart op de Baroniehoeven 33 te Rosmalen

We zien je graag verschijnen.
meet and greet........

ik heb het niet zelf verzonnen want dat zou wel heel pretentieus zijn. Maar het leuk de organisatie van 'wat beweegt Zwijndrecht' leuk om een meet and greet met mij te organiseren waarbij iemand mij vragen gaat stellen. Ik heb ook nog geen idee wat ik me hier precies bij voor moet stellen, but you only live once.....dus ik heb maar ja gezegd :-)

Lijkt het je leuk om er ook bij te zijn? Je bent van harte welkom 24 februari om 15.00 uur. Raadhuisplein 1 te Zwijndrecht, Parkeren naast het oude Raadhuis is gratis en de entree natuurlijk ook. Naast beelden van mij zijn er foto's te zien rond het thema Sport en beweging.

expositie Wat beweegt Zwijndrecht

Van 15 februari t/m 17 maart vindt in Zwijndrecht de expositie "wat beweegt Zwijndrecht" plaats. In het Oude Raadhuis (raadhuisplein 1 Zwijndrecht)

Het betreft een expositie van Foto's en mijn bronzen beelden. De getoonde foto's zijn de winnende n.a.v. een fotowedstrijd en hebben als thema sport en beweging.

De opening is op 15 februari om 17.00 uur bij KunZt in het oude Raadhuis door Iris Pruysen, gouden medaillewinnaar van de paralympische spelen. Ik ben daar ook bij aanwezig. Op 24 februari om 15.00 uur vindt nog een "meet and greet" plaats. Dus wil je mij ook ontmoeten dan weet je waar je me kan vinden.

.

hoe komt een bronzen beeld tot stand

heb je geen tijd om dit te lezen: Tijdens de open atelier middag op 24 maart (zie agenda op de homepage) ga ik dit ook uitleggen en aanschouwelijk maken met mallen en wasmodellen van beelden. Je bent van harte welkom om te komen kijken.


Voordat een bronzen beeld op een sokkel staat hebben er heel wat handelingen plaatsgevonden. Ik ga hier proberen een zo beknot mogelijke toelichting te geven waarom het maken van een beeld in brons zo arbeidsintensief is.

Het begint natuurlijk met een idee in mijn hoofd. Ik ga naar mijn atelier en maak een frame van ijzerdraad, de eerste handeling om te proberen dat wat in mijn hoofd zit uit te werken tot iets tastbaars.. Daarna pak ik een stuk inflexibele was, waar ik stukje van af snij en die ik moet verwarmen om er mee te kunnen boetseren.Ik werk het eerst grof uit en daarna ga ik alles verfijnen, voeten met teentjes, handen met vingers enz en pas op het laatst ga ik het gezicht zo maken dat het reflecteerd DAT wat ik met het beeld wilde uitdrukken. Als het helemaal naar mijn zin is breng ik het wassen beeld naar de bronsgieterij. Daar gaan ze om mijn beeld met siliconen een mal maken die open en dicht kan. Mijn wassen beeld wordt eruit gehaald, ze verwarmen een ander soort was die veel steviger en stugger is en laten dat vloeistof in de mal lopen. Even wachten tot het hard is en dan kan je de mal openen en er een volledig wassen beeld uthalen. Je hebt nl. een volledig wassen beeld nodig (dus zonder ijzerdraad ) om tot een bronzen beeld te kunnen komen. Nu ga je een bekisting timmeren en daar zet je het wassen beeld in, dat voorzien is van ontluchtingskanalen (rietjes, pinnetjes) om te voorkomen dat het brons straks stropt en niet tot in de vingerpuntjes doorloopt). De kist gooi je vervolgens vol met gips en als dat hard is haal je de wanden weg. Je hebt dan een gipsen mal met daarin je wassen beeld. Dit zet je in een oven en ga je verhitten. Daardoor smelt de was en onderin de mal zitten gaatjes, dus het loop allemaal uit de mal. Nu ga je het brons 1200 graden verhitten zodat dat ook vloeibaar wordt en dat giet je boven in de mal. Dat zoekt dan zijn weg in de mal in de holle vormen van je beeld . Deze gietmal kan niet open en dicht, zodra het brons weer is gestold moet je de mal kapot slaan en dan hou je het bronzen beeld over. De rietjes en de pinnetjes zijn in dit proced ook allemaal brons geworden en die moeten eraf gedremeld worden. Een tijdrovende klus. Bovendien worden de iets grotere of gecompliceerde beelden niet ineens gegoten maar worden er van het wasmodel delen afgesneden. Op al die delen moeten afzonderlijke mallen worden gemaakt en aan het einde wordt alles weer aan elkaar gelast. Het beeld heeft als het helemaal van al het gips is ontdaan een goud kleur, dan moet het nog gepatineerd worden. Je smeert het in met chemicalien en brandt dat in met een gasbrander, afhankelijk van welke chemicalien en hoe lang je de gasbrander erop houdt onstaan verschillende tinten van donkerbuin tot groen en van alles er tussen in.

In de voet komt een draadeind en daarvoor moet in de sokkel een gat geboord worden. Er zijn dan inmiddels zeker twee maanden verstreken. En DAN PAS kan ik laten zien wat ik oorspronkelijk in mijn hoofd hadbronzen beelden gouden expositie

Want dat is de First Art Fair in Amsterdam natuurlijk wel, de mercedes onder de kunstbeurzen (die niet georganiseerd worden voor sheiks en mensen die niet meer weten wat ze met hun geld moeten doen en een beleggingsobject zoeken). Dit is een beurs waar galerieen hun mooiste werk tonen en waar mensen komen die iets zoeken voor in hun huis of tuin en het kopen gewoon omdat ze het mooi vinden. Je kan je er heerlijk orienteren als je nog niet weet wat je precies mooi vindt, wat jouw smaak is. Of je een bronzen beeld wilt of misschien liever toch een schilderij...... Er is zoveel te zien abstact figuratief modern of wat meer behoudend, je vindt het er allemaal.

Kom lekker rond kijken en laat je betoveren. MISSCHIEN KAN JE NOG VRIJKAARTEN DOWNLOADEN via de galerie die 3 bronzen beelden van mij meeneemt naar de beurs Galerie Sille Oudewater. Zolang de voorraad nog strekt delen zij die nu uit. Dit is de link

www.sillekunst.nl/nieuws/11271-toegangskaarten-first-art-fair-amsterdam

16 januari 16.00 tot 21.00 uur is de feestelijke opening

17 t/m 20 januari 11.00-18.00 uur waarbij de vrijdagavond openstelling tot 21.00 uur heeft.

Passenger Terminal in Amsterdam Stand 2 Galerie Sille
goeie voornemens...........

Ik wens iedereen een mooi gezond gelukkig 2019 vooral degenen voor wie 2018 geen geweldig jaar was.

Voor mij was het een mooi jaar zowel zakelijk als prive.

Uiteraard mis ik mijn kinderen die in Barcelona wonen, maar on the bright side, geef ze eens ongelijk en 1 zit er maar tidelijk die krig ik hopelijk weer snel terug en ik heb gelukkig de mogelijkheid om naar ze toe te vliegen. Ik mag van de directie van Liliansbeelden - als ik in de weekenden ook nog flink doorwerk- best wel tussendoor een weekje weg ;-) en in deze tijd met whatsapp facetime enz enz hoef ik geen dag te missen wat er allemaal gebeurt op 1300 kilometer van mij vandaan. Ze zijn gezond en gelukkig daar en ik heb hier nog mijn lieve man en fijne vrienden. Dus hoewel ik er soms verdrietig om ben.........het kon allemaal veel en veel erger.

Mijn bedrijfje loopt goed, ik kan voorlopig gewoon doorkleien, dankzij alle mensen die een beeld van mij hebben gekocht, waarvoor onnoemelijk veel dank.

En dan tenslotte: Mijn goeie voornemen voor 2019: gedurende de maand Januari geen druppel alcohol drinken en geen geraffineerde suikers gebruiken.

Naar aanleiding van de IK PAS campagne ben ik zelf eigenlijk ook wel nieuwsgierig wat dat met me doet, of ik daar uberhaupt moeite mee zal hebben. Of ik gezelligheid niet teveel gekoppeld heb aan alcohol drinken. Met een bar hier in mijn huis waar ik echt het allerliefste zit omdat dat de gezelligste plek in mijn huis is, ben ik benieuwd of ik daar dan nog steeds het meest te vinden zal zijn. En omdat de lat natuurlijk nooit te laag moet liggen gooi ik ook meteen maar de suikers en het wit meel in de ban. Kom maar door met die beloftes van je fitter voelen, mooiere huid, beter slapen enz.......we gaan het zien.

Dus met een alcohol vrij biertje in mijn hand proost ik op jullie allemaal: gelukkig Nieuw Jaar lieve mensen


upgraden....

Ze kwam speciaal uit haar eigen studio naar mij omdat ze mijn beelden zo mooi vond, zei ze. Dat vond ik wel bijzonder want Anne van den Dungen was zelf ook deelneemster aan de open atelier route, die op dat moment nog in volle gang was. Nog verbaasder werd ik toen ze zei: je beelden zijn prachtig...maar....mag ik dat zeggen............(ik ademde in en zette me mentaal schrap) ..................je foto's.....die kunnen echt veel beter!! Pffftttt....ik ademde weer rustig uit.... je weet maar nooit, soms gebruiken mensen zo'n constructie om je eens lekker onderuit te trappen. Maar dat mijn foto's bagger zijn.......hahaha.....dat weet ik zelf ook wel. Dat is telkens een probleem. Als ik fotoboeken maak krijg ik regelmatig: de resolutie is te laag voor deze zone.......bij catalogussen krijg ik een mail terug met: het moet een foto zijn met minimaal 300 dpi...... Voor mij allemaal abacadabra. Ik heb wel eens iemand met een mooie toeter camera zo ver dat ze mij ook een foto stuurden van de foto's die ze van mijn beelden aan het maken waren tijdens exposities. Dan kreeg ik prachtige shots van mijn beelden in het landschap. Echt super mooi en artistiek verantwoord.......maar niet wat ik nodig had om als "we willen een blikvanger foto voor een advertentie" in te kunnen sturen. En nu was daar dus Anne die aanbood om het eens samen gewoon te proberen, voor haar was het ook nieuw om bronzen beelden vast te leggen. En DIT is het resultaat: ECHT GEWELDIG, haarscherp, blikvanger, mooie achtergrond, dpi's en pixels histogrammen en bladibladibla helemaal verantwoord en in orde ......

mijn duiker Don't drink and dive.

Dus binnenkort gaat er meer komen waar deze vandaan kwam. Wat Anne van den Dungen zelf te koop had tijdens de open atelierroute? Je kan het bekijken via instagram op : @justannefotografie. Indrukwekkend en mooi: Ik ga natuurlijk niet met de eerste de beste in zee :-)

unieke design lamp voor in je interieur

Soms is onbekend water een reden om om te draaien en niet te gaan zwemmen. Maar ik heb mezelf aangeleerd om er niet in te duiken (je nek breken is ook weer niet de bedoeling) maar me op zn minst even onder dompelen. Misschien is het een fout en ga ik rillend weer naar de kant, maar misschien is het heerlijk en komt er zometeen ook nog een bootje langs en word ik aan boord gehesen om nog meer onbekend water te ontdekken.

no guts no glory nietwaar? Zo ook toen Lutcia Marechal van LM lighting mij vroeg of ik er wat ik zag om met haar samen te werken. Zij had iets voor ogen: een rechthoek, met daarachter difuuslicht en op de rechthoek zouden kunstenaars iets kunnen schilderen. In samenwerking met Mooi Verlichting werd de rechthoek met de verlichting ontwikkeld. Lutcia had kennis gemaakt met mijn bronzen beelden via de mooie Galerie She ART in Nuenen en was ervan onder de indruk. Daardoor ontstond bij haar het idee om ook een lamp met een sculptuur in brons te maken.

En toen kwam de vraag of ik iets kon bedenken. Mijn eerste impuls was "omdraaien....onbekend terein, schoenmaker blijf bij je leest" dus...........jaaaaaaaaa ........daar ging ik eens goed over nadenken :-)    En ineens zag ik het: mijn Letting go die zich losmaakt van de rechthoek. Het was leuk en spannend om het eindresultaat te kunnen bekijken en ik ben zelf enorm enthousiast.

En nu kan iedereen het eindresultaat komen bekijken tijdens de Masters of LXRY event. De genius edition nog wel!!! Dat was de vroegere millionairs fair!!! Als ik nee had gezegd....te onbekend.....ik weet niet hoe dat moet....hoe dat eruit gaat zien.....enz enz. dan had ik deze boot gewoon gemist.....................


6 t/m 10 december


LEEF!!

Hier is ie dan mijn nieuwste beeld LEEF!!!!

Laat niemand je wijs maken dat je te oud bent om eens mega uit de band te springen, doe af en toe eens lekker gek als je je zo voelt, steek die kop boven het maaiveld en geniet van elke dag dat dat mogelijk is. Het leven is kort en alles hangt aan een zijden draad, wie heeft verzonnen dat gewoon doen al gek genoeg is??? Weg daarmee, opgroeien is prima maar waarom moet dat tot een suffe saaie versie van wie je ooit was?

Mijn motto is: LEEF!!! En met mijn beeld hoop ik iedereen die het ziet te inspireren: volg je eigen hart, en lach en dans zoveel als je wil.

Half vol of half leeg........

Alles over de ARA ART FAIR staat onder dit artikel.

Tadadada.....ik heb weer een nieuw beeld. Ik had al een schreeuw maar ik vond het thema "uitgeput zijn maar dolgelukkig omdat je iets hebt bereikt waar je heel diep voor bent gegaan, of waar je enorm veel stress over hebt gehad" te mooi om alweer los te laten. Die ontlading die door sommigen ook geinterpreteerd wordt als wanhoop....ik vind het mooi hoe die twee alles overheersende gevoelens zo dicht bij elkaar liggen. Voor de toeschouwer is zonder context niet eens te zien wat er gebeurt. Ook DAT vind ik mooi....hoe de 1 de pure overwinning ziet in dit beeld en de ander ziet machteloosheid. Een soort: het glas is half vol of het is half leeg. Kortom....ik moest er nog even induiken....en vandaar nu: De Schreeuw (2)

Dit beeld zal voor het eerst mee op pad gaan naar de ARA ART FAIR 10 en 11 juni in Hotel Ara Veerweg in Zwijndrecht. 10.00-17.00 uur

Kom gezellig langs om het te bekijken, info over het art event zie hieronder

and out with a BANG!!!

Wow....dat was ff een eindsprint!!! 5 weekenden exposities achter elkaar en natuurlijk heb ik de best for last bewaard. Dit weekend 10 en 11 november van 10.00 tot 18.00 uur vindt in Zwijndrecht De ARA ART FAIR voor de 12e keer plaats. En ik denk dat het mijn 5e keer wordt dat ik achter elkaar mee doe. DAT zegt op zich al genoeg maar ik wil het graag toch nog even toelichten. Het Van der Valk Hotel wordt een weekend lang omgetoverd in 1 grote maar vooral gezellige galerie. De zalen, sommige kamers, de gangen, de hal.......overal vindt je kunstenaars die hun werken laten zien en er graag over vertellen mocht je interesse hebben. De sfeer is warm, hartelijk, bedrijvig, vrolijk en er is zoveel te zien en te beleven. De organisatie zorgt niet alleen goed voor zichzelf en dat het evenement staat als een hotel ....maar ze zorgen ook geweldig goed voor ons de kunstenaars. Zoals : dit jaar wordt er een podium gegeven aan jonge ontwerpers om hun jassen te kunnen tonen maar ook in praktische zaken zoals een lunch voor de deelnemers. Het is echt een evenement met de insteek dat iedereen er van moet kunnen genieten en er wat aan kan hebben, het hotel, de kunstenaars en natuurlijk de gasten. Dat laatste blijkt ook weer uit de toegangsprijs: je betaalt 6 euro maar dat wordt eigenlijk gewoon weer terug gegeven als je in het restaurant ff gaat uitpuffen met je eerste cappuccino bijvoorbeeld, want die is gewoon gratis en het parkeren kost ook niks.

Kortom ....heb je tijd komend weekend, hou je van kunst, muziek, theater, lekker eten en ben je nieuwsgierig naar wat jonge ontwerpers hebben bedacht..... Dan mag je de ARA ART FAIR niet missen.

Je vindt mij met mijn beelden samen met de epoxy schilderijen van Robbert Struwer in de tweede grote glazen nis aan het einde van de gang op de Begane Grons links na de receptie.

de thuiswedstrijd

Normaal gesproken zou het een makkie zijn, lekker thuis exposeren en de mensen naar jou laten komen ipv eerst half Nederland doorrijden en al je beelden en de sokkels mee te slepen. Maar ja dat is een scenario uit de ideale wereld. Helaas hier in de werkelijkheid zit ik met een tuin en een atelier waar ik nou niet direct de deur wagenwijd voor open zou zetten. Daar moet eerst keihard voor gewerkt worden. Dus ik ben druk puin aan het ruimen, met groencontainers in de weer en zo langzamerhand begint zich hier iets af te tekenen waar ik wel wat mee kan. Dus kom gerust langs 3 of 4 november tussen 11.30 en 17.00 uur want als het goed is zitten wij dan met koffie klaar in een griezelig schoon atelier. Wij?? Ja WIj. Ik ga namelijk samen met mijn man Dick Steenhuisen die hartstikke gaaf schildert exposern.

En daarnaast kun je natuurlijk ook nog de totale Kunstroute Sparrenburg gaan lopen. Er zijn diverse ateliers in deze wijk die dit weekend open zijn en waar mensen jullie graag willen ontvangen om te laten zien waar ze zoal mee bezig zijn. Ik heb hier nog boekjes met het programma liggen. Maar als je het officieel wilt doen zou je kunnen starten bij Number One in Rosmalen waar ook een kleine overzichtstentoonstelling is zodat je ook gericht kunt kiezen wat je per se wilt zien.


TAM TAM

Nee ik ga niet op in het oerwoud zitten trommelen...TAMTAM is de afkorting van Tour Artistique Maastricht. Het is een kunstroute langs 12 lokaties allemaal in het centrum van Maastricht. op 27 en 28 oktober van 11.00-17.00 uur. Je kan het beste starten bij de VVV (het dinghuis) Kleine Staat 1 Maastricht aangezien zij ook de publiciteit verzorgen. Ik zit met mijn beelden bij het Bassin in de jachthaven van maastricht, in een voormalige galerie met gewelven. En ik sta daar samen met Tiny luyten die realistisch schildert en ook portretten in opdracht doet. Het adres is: Bassin 1 Maastricht (vlakbij het studenten hotel, dat overigens ook deeluitmaakt van de route). Er wordt tijdens de route ook voor muzikale omlijsting gezorgd. Jullie zijn uiteraard van harte welkom. De gehele route is gratis te bezoeken en Maastricht is natuurlijk een prachtige stad om in rond te wandelen. Dus wie weet tot ziens in het bassin.

Liliansbeelden goes International

Ik hoef nog Net niet te pakken en mijn beelden te verschepen....het is "slechts" naar Belgie, maar dat is toch ECHT een ander land en dus een internationale happening voor mij. Ik ben gevraagd om deel te nemen aan een Pop-up kunstevenement in Gent op 20 en 21 oktober van 10.00-18.00 uur. Komen jullie ook een weekendje Gent doen? Dan kun je voor je lekker aan het Belgische bier gaat eerst even wat cultuur snuiven in de op zich al prachtige Niklaas Kerk, waar 25 kunstenaars grote stands hebben en je kan genieten van schilderijen en beelden maar ook nog zondag van een bijzonder concert. Daar heb je overigens wel aparte toegangskaartjes voor nodig omdat het niet zomaar een concertje is maar een optreden van internationale muzikanten die hun sporen al hebben verdiend. Lees hier meer over het programma:

https://kunstexperimentengentblog.wordpress.com/2018/09/04/keg-pop-up-art-festival-gent/

Wat hoor er niet bij........

Nada, noppes, niks, nullll

In dit rijtje hoor Nullll er niet bij. Nullll is namelijk een nieuw concept kunstbeurs en staat juist voor terug naar de basis. En daarmee wordt bedoelt een beurs voor en door de kunstenaars zelf. Maar wel een professionele aanpak en een strenge ballotage op de deelnemers. Nulll is hooguit het aantal partijen dat tussen de kunstenaars en het publiek zit. Hierdoor is het wel een beetje experimenteel en een risico dat er misschien niet voldoende bezoekers op de been gebracht kunnen worden, maar aangezien mijn motto is "no guts no glory" besloot ik de sprong te wagen omdat het een sympathierk uitgangspunt is. Dat wij meer van dit soort initiatieven zouden moeten ontwikkelen om gezien en gehoord te worden in een landschap waarbij je vaak alleen via een galerie aan commerciele grote beurzen mee kan doen. Dit evenement zal plaatsvinden 5 6 en 7 oktober op een leuke trendy industriele locatie nl. de nieuwestad in    Amersfoort in de voormalige prodent fabriek. Er zijn 105 stands waar je kan genieten van diverse kunstvormen. Ik heb een grote stand samen met Robbert Struwer met zijn imponerede epoxy schilderijen. W e hopen jullie te kunnen ontmoeten tijdens Nullll.

Meer info: www.nulllll.com/5, 6, 7 OCTOBER 2018

De Nieuwe Stad, Prodentfabriek
Oude Fabrieksstraat 20
3812 NR Amersfoort
Nederland / Netherlands

Vr 18.00 - 21.00 uur

Za, Zo 11.00 - 17.00 u

GLAMperen

Ik moet een beetje met mijn tijd mee. Toen ik nog kampeerde was dat in een tent waar je in moest kruipen dus daar was ik gauw klaar mee. Maar nu ga ik ook GLAMPEREN en wel een beetje op stand dus ...... in Het Gooi EN l in een pagodetent. Ik neem mijn beelden ook mee....plaats zat!! En er is ook ruimte voor jullie allemaal dus kom gezellig langs voor het camping gevoel de luxe en neem mooi weer mee......of lieslaarzen.

Art fair Gooise Meren

Zondag 16 september 11.00-17.00 uur

Wilhelminaplantsoen te bussumArtcetera

ER gaan weer wat schatjes naar een tijdelijke opvanglocatie dit keer naar Galerie Artcetera in Badhoevedorp. De kleine maar heel gezellige galerie biedt tevens de mogelijkheid om tussen de kunstwerken lekker te lunchen of een ijsje te eten. Hierdoor probeert eigenaresse Tanja een sfeer te creeeren waardoor mensen makkelijk naar binnen stappen. Kunst is voor er voor iedereen die er oog voor heeft, maar soms zit het weggestopt in imponerende gebouwen met een iets te hoge drempel .......en als je dan toch over de barricade bent geklommen, je kleren afklopt en de scheur in je broek bekijkt, dan zie je dat jij niet de enige bent die een snelle check doet....of jij wel de moeite bent om voor op te staan! Ik overdrijf natuurlijk, maar ik denk dat jullie wel snappen wat ik bedoel. Ik ken mensen die echtl het een en ander te besteden hebben die zo'n behandeling kregen omdat ze op de fiets waren. Als je je daar niet prettig bij voelt: kom dan gezellig naar de opening van Artcetera!

7 september tussen 17.00 en 20.00 uur ben je van harte welkom in Badhoevedorp voor een mooie nieuwe expositie. Ik ben er zelf ook.

Arendstraat 5a

1171 DZ BADHOEVEDORP

. 0207371756

M. 0633727062

Openingstijden

dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 16.00 zaterdag: 11.00 - 16.00


voor meer info: https://www.galerieartcetera.nl/de-galerie/

wie komt er in mijn tent

Dit keer sla ik een tent op en wel op de Parade in Den Bosch waar 2 september Artibosch plaatsvindt. Ik hou niet van camperen dat is echt niks voor mij, maar een dagje met mijn bronzen vrienden in een pagodetent en voor je erin moet gaan slapen weer naar huis........ja......dat zie ik wel zitten. Die bronzen campinggasten zijn alleen niet zo communicatief......dus als je niks te doen hebt zondag......kom dan gezellig ff langs

meer info over artibosch:

/ artibosch.nl/


Een geheime plek........

Kom je graag op locaties waar je normaal gesproken niet in mag en hou je van kunst, kastelen en wandelen? Noteer dan 25 en 26 augustus in je agenda.

De poorten van Kasteel Rijnhuizen Edisonbaaan 14 in Nieuwegein gaan dat weekend en alleen DAT weekend open voor het publiek. Op het landgoed rondom het kasteeltje vind je dan allerlei kunstenaars die hun werk laten opgaan in de omgeving. Ik sta er ook met mijn beelden, ik heb plaats nr. 32 en bij water dus mijn duik/zwem brigade gaat met me mee voor een lekker weekend in de buitenlucht. Het is er super mooi, ook al zonder de kunst. Dus kom genieten en ontmoet ons daar.

25 en 26 augustus van 12.00 tot 17.00 uur

Meer info: www.kunstgein.nl/rijnhuizenbuitengewoon


Stilte voor de storm......?

Na een best wel drukke tijd met een meer dan mooie expositie in het Kasteel d'aspremont-lynden in Belgie en nog diverse andere exposities die min of meer tegelijkertijd plaatsvonden is het nu even wat minder hectisch. Hoewel: 6 juni rij ik met 8 beelden naar Zierikzee om ze naar Galerie Het Moment in het gezellige Zierikzee te brengen. Daar blijven ze voorlopig wel ff.....dat wil zeggen dat ik al die 8 beelden hier nu niet meer heb en ik dus heel graag de volgende uit de oplage wil laten gieten. Die ga ik zoals altijd eerst nog bewerken zodat elke klant een herkenbaar eigen beeld uit de oplage krijgt. Dat betekent per beeld zeker 1 a 2 dagen werk. En ik heb gelukkig goed verkocht, dus er lagen er al een paar op de stapel :-) Heerlijk hoor......ik klaag er beslist niet over. Ik funktioneer het best met een soort van hete adem in mijn nek. Anders ga ik maar zitten facbooken, istagrammen en allerlei dingen met was doen die leiden tot schone kleren in de kast. Allemaal noodzakelijk maar niet noodzakelijk productief. Geef mij maar was waar mijn kleren nog viezer van worden die ik om kan vormen tot iets moois, iets waar ik aan het einde van de dag een happy gevoel aan overhou. Dus laat die stapel maar groeien, ik trek de ene na de andere figuur wel uit de kluwen en maak er weer iets toonbaars van. De volgende expositie is pas 7 juli. DAt is bij Galerie Sille in Oudewater. Tamara Sille heeft haar kunstenaars gevraagd zich te laten inspieren op het thema Ritme. Zij gaat haar terras die dag omtoveren in " Ibiza sferen" met o.a. DJ Jolanda van Remundt (die zelf ook schildert en meedoet met de expositie) Er zijn hapjes en drankjes en binnen kun je je verwonderen over alles wat" Ritme" heeft opgeroepen. Bij mij was dat een XL uitvoering van no guts no glory. Om te kunnen springen moet je de juiste timing, ritme hebben. Hij is behoorlijk XL geworden en ik ben blij dat ik mijn kleine ventje dat ik na 8 x verkopen moest missen nu in een grote variant weer opnieuw in mijn hart kan sluiten. Het beeld staat tenslotte echt voor mijn kijk op het leven.: DURF TE SPRINGEN ookal weet je niet precies waar je terecht gaat komen. Ik zorg dat ik erbij ben 7 juli a.s. Het lijkt me helemaal geweldig. En heb je na afloop nog niet genoeg schilderijen gezien dan is het stadje Oudewater een geweldige plek om doorheen te wandelen......schilderachtiger wordt het niet.

Hoezo weekend........

Ik heb heerlijk werk don't get me wrong ;-) maar.....als je van weekenden houdt na een week werken dan moet je niet doen wat ik doe. HA! in het weekend begint het echt zware werk pas :-) Zoals dit weekend! Mocht je me zoeken:

OP vrijdag 18 mei ben ik in het prachtige kasteel d'Aspremont-Lynden in het schattige dorp Oud-Rekem. (vlakbij Maastricht) Ik ga daar suppoosten tussen de meer dan mooie kunst van 60 collega's en ook aan een wassen beeld werken. 11.00 tot 18.00 uur 8 beelden van mij zijn te zien in het monumentale trappenhuis en in het museum in het kasteel.

Op zondag 20 mei rij ik meer dan twee uur de andere kant op naar een niet minder mooi dorp nl. Exloo. Daar bevindt zich beeldentuin Zwakanaga en om 13.00 uur is de openig van het nieuwe seizoen. Er staan ook daar ongeveer 8 beelden van mij. Ik ben daar tot ongeveer 16.00 uur aanwezig.

Maandag 21 mei tweede pinksterdag ga ik dan weer zuidwaarts. Nog een keer naar het kasteel waar die dag allerlei activiteiten zullen zijn nog buiten de expositie in het kasteel om. Op het terrein is van alles te doen en te beleven.

Hopelijk tot ziens.

Een mooie tuin wil je........

......volgooien met mijn beelden!! Tja als je het aan mij vraagt is dat het antwoord. Ik zie vaak mooie vijvers en dan moet ik me inhouden om niet aan te bellen om te vragen of mijn duiker niet op de rand mag staan :-) Dream on....maar nu wordt het werkelijkheid. Jan Teunissen heeft nl. een hele mooie tuin, echt een HELE MOOIE. En hij heeft mij zelf gevraagd om er beelden in te zetten. Wel 10 stuks zelfs. Het is helaas maar voor 1 weekend maar wie het kleine niet eert......12 en 13 mei exposeer ik dus in zijn tuin tijdens het atelierweekeind Best en Jan zelf maakt hele mooie stillevens en die kan je in zijn huis bekijken. Kom gezellig langs op dorsvelden 13 in Best tussen 11.00 en 17.00 uur zowel op 12 als 13 mei. Toegang gratis. Je kan natuurlijk ook de hele atelierroute doen.

Kastelen en Kunst

Hou je van kastelen en hou je van kunst? Grijp nu je kans: In Belgie in Lanaken Rekem net over de grens vlakbij Maastricht staat het kasteel D'aspremont-lynden. Het is al in beetje in verval aan het raken - afgebladderd stuckwerk, kapotte tegel vloeren - maar juist DAT combineert zo verschrikkelijk mooi met de kunst die er is neergezet door 60 kunstenaars. Laat je verrassen door grote mooie zalen vol met schatten die ook nog eens te koop zijn. Je kijkt je ogen uit. Bronzen beelden, keramiek, glas, sieraden en schilderijen van stillevens tot abstracten. Mijn beelden staan er ook. In het prachtige trappenhuis op twee verdiepingen en in de zaal beneden die ook als museum dienstdoet, want het kasteel heeft ook nog een verleden als psychiatrische inrichting en wordt daardoor extra mysterieus. Aan de overkant drink je natuurlijk nog heerlijk Belgisch bier bij je lunch of diner en je dag is compleet. Voor een weekend kun je hier ook makkelijk terecht. Helemaal als je fietsen meeneemt. Je fietst vanuit lanaken zo naar Maastricht langs het water en door een natuurgebied. En je kan in de omgeving Lanaken bij het kasteel Pietersheim wandelingen volgen uitgestippelt op kleur. Je hoeft de bordjes maar te volgen en daarna ga je op het mooie terras wat drinken. Ik raad aan de "Vissenkom Per Dieux" te bestellen als je van bier houdt. Niet schrikken, het gaat echt om een vissenkom. Dat Kasteel is overigens ook een hotel en van hieruit ben je ook zo bij het Kasteel d'Aspremont. Het kasteel is uitsluitend tijdens de expositie te bezoeken en alleen in de maand mei. Op elke vrijdag zaterdag en zondag maar ook op hemelvaartsdag en met pinksteren. Ook tweede pinksterdag. Ik ben zelf aanwezig op 11 mei, 18 mei, 21 en 25 mei. Alle andere dagen ben ik er zelf niet maar collega's staan dan de honeurs waar te nemen. Uiteraard kun je me altijd bellen als je vragen hebt.

www.lanaken.be/visitlanaken/Ontdekken/Mooiste_Dorp_van_Vlaanderen_Oud_Rekem/Kasteel_dAspremont_LyndenLente kriebels: de mooiste manier om je tuin te pimpen

Er komt hier en daar al wat uit de grond maar de meeste tuinen zien er nog uit of ze wel een oppepper kunnen gebruiken.  Je tuinstel onder hoezen en anders onder de groene aanslag, je vijver ligt er ook wat verdrietig bij. De zon is onverwacht snel tevoorschijn gekomen en je wilt al genieten van de warmte, maar je verlangt naar een mooie blikvanger, iets dat ongeacht het seizoen het stralende middelpunt blijft van de tijdelijke troosteloosheid. En DAT KAN!! Heb je al eens gedacht aan een bronzen beeld in je tuin? Brons is super geschikt voor buitenplaatsing. Het kan niet kapotvriezen, het kan tegen een behoorlijk stootje en het stoort zich niet aan regen en hagel of sneeuw.  In feite wordt een bronzen beeld buiten alleen maar steeds mooier want het patineneren gaat in de buitenlucht op een natuurlijke manier gewoon verder. Als alles is afgestorven of onder de grond staat te trappelen..... staat je beeld nog recht overeind in al zijn glorie en hou je altijd iets moois in je blikveld als je de gordijnen opentrekt.

Kijk eens rond in mijn beeldengalerie boven aan de pagina in het menu. En als je wat ziet waarvan je lente kriebels toenemen.....bel me en dan maken we een afspraak zodat je het beeld van alle kanten kan bekijken.  06 51936008

Zo....dan ga ik nu aan de slag in mijn eigen rotzooitje.  Het moet hier wel toonbaar zijn voor jullie gaan bellen :-)
finissages

heb je je vernissages gemist: dit zijn de herkansingen

25 maart tussen 14.00 en 17.00 uur bij Galerie Mi Beethovenlaan 13 in de Bilt

31 maart bij Museum de Casteelse Poort bowlespark 1 a in Wageningen 14.00 tot 16.00 uur

Toegang gratis


Markt twee

Een eeuwenoud pand in zijn schitterende glorie hersteld en een vrouw met een visie: dan krijg je MARKT TWEE van Corina Laheij. Corina wilde een kunst- en cultuur inloophuis creëren waar niet alleen betaalbare kunst te koop is maar waar tevens workshops gegeven kunnen worden. Er is zelfs een mogelijkheid voor een Artist in Residence, die in de nok van het pand in een soort kraaiennest in één en al sfeer tussen de balken kan overnachten.

Er is hard gewerkt en er waren tegenvallers maar er werden ook mooie visgraatvoeren en originele tegeltjes ontdekt. En nu is het verval gestopt en is het weer net zo mooi als het eens geweest was. Het huis wordt feestelijk geopend op 1 maart tussen 16.00 en 20.00 uur met een hapje, drankje en een act. En er is een veelzijdige expositie te zien van diverse kunstenaars. Mocht je die donderdag niet kunnen? In het weekend van 2 en 3 maart gaan de feestelijkheden gewoon verder.


Kick off 2018

Ik ben heel blij en trots dat Galerie Sille Oudewater 3 van mijn beelden heeft geselecteerd om  te presenteren op de First Art Fair Passenger Terminal in Amsterdam. Piet Heinkade 27  vlak bij het CS. Deze kunstbeurs is uitsluitend toegankelijk voor galerien die hiervoor zijn uitgezocht om hun mooiste werk te laten zien. Ik hoef er natuurlijk niet bij te zijn want Tamara Sille is de gastvrouw die geinteresseerden ontvangt, maar  uiteraard ga ik  zelf genieten van alles wat er te zien zal zijn. Willen jullie ook? mail dan snel naar info@sillekunst.nl en noem mijn naam, er zijn nl nog  vrijkaarten te krijgen op die manier. De toegang is normaal gesproken 12,50 pp dus op deze manier kan ik je  kado doen. Met de toegangskaarten kun je ook naar de feestelijke opening op 17 januari van 16.00 tot 21.00 uur . info@sillekunst.nl

Op 14 januari opent Galerie She Art De Huufkes 34 in Nuenen haar deuren voor een nieuwjaarsborrel. Kom gezellig met mij en andere kunstenaars het glas heffen op een mooi 2018, het kan nog net!! tussen 15.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom www.sheesnut.nl/ Er is muziek kunst enz

28 januari vindt bij Galerie Mi Beethovenlaan 13 in Bilthoven de vernissage plaats van een nieuwe expositie die tot 25 maart loopt. Ook daar ben je van harte welkom om te komen kijken. Ik ben bij de vernissage ook zelf aanwezig.

Wie weet tot ziens bij 1 van de bovengenoemde evenementen

lieve groet

Lilian


Wintersalon bij Galerie Kubra Opening: 20 december om 11.00 uur Iedereen is welkom


Stichting Kubra gaat tijdens de feestdagen goed uitpakken. Naast een kerstfair in het overdekte voetgangers gebied naar de parkeergarage tolbrug op het burgemeester loefplein gaat gelijktijdig de opening van start van de Wintersalon. Dit is een kunstexpositie in Galerie Kubra die zich ook in deze voetgangerstunnel bevindt. Daar gaan 35 van de meer dan 100 leden van de stichting een overzichtstentoonstelling presenteren van hun mooiste werk. Ik zal er ook twee van mijn beelden neerzetten. In het weekend zullen er steeds een aantal van de kunstenaars mede aanwezig zijn. Ik ben er op zaterdag 6 januari present om jullie te ontvangen. Tijdens de opening op woensdag 20 december om 11.00 uur ben ik er uiteraard ook. Jullie zijn allemaal van harte welkom en daarna kun je misschien op de kerstfair nog originele kadootjes voor de kerst scoren, of genieten van de workshops. De hele voetgangerspasage zit namelijk vol met bedrijven die kunst of ambacht gerelateerd zijn en allemaal meedoen met dit initiatief. Zeefdrukkers, glasbewerkers, kinderen krijgen de mogelijkheid om zelf kustwerkjes te maken en onder leiding van voordrachtskunstenaar Emiel bootsma worden er van woensdag tot zaterdag van 16.00-17.00 uur voordrachten en gedichten ten gehore gebracht.

En om deze dag waarin je al lekker in de kerstsfeer bent gebracht geheel in stijl af te sluiten ga je natuurlijk even borrelen of dineren in de korte put straat. Als er nou 1 straat in Nederland waar the winter wonderland tot leven is gekomen.......echt Prachtig!!


En dan nog een verzoek : Heb je een beeld van mij gekocht en heb je geen uitnodiging ontvangen van een besloten bijeenkomst waarbij ik iedereen wil bedanken, stuur dan svp een mailtje aan mij zodat ik je alsnog een uitnodiging kan toesturen: Lsteenhuisen@yahoo.com. Ik heb helaas van niet iedereen een geldig emailadres.

Tot slot: allemaal hartelijk bedankt voor jullie steun en interesse in mijn werk. Ik wens iedereen die ik niet meer zie  geweldig mooie Kerstdagen en een liefdevolle start van 2018kunstraffinaderij

Ik was geintrigeerd door de naam van het evenement toen ik vorig jaar ging kijken wat de Kunstraffinaderij inhield. Ik heb er geen spijt van gehad want wat de organisatie daar neerzet is indrukwekkend en dit jaar ben ik blij dat ik weer door de ballotage commissie als deelnemer ben toegelaten. In de meer dan mooie Stevenskerk in Nijmegen vindt de Kunstraffinaderij plaats  Vrijdag 24 november tussen 12.00 en 18.00 uur  zaterdag 25 november 11.00-18.00 uur en zondag 25 nvember 12.00 tot 17.00 uur. De mix van kunstdisciplines, de hoeveelheid toegelaten kunstenaars......er is genoeg te zien maar het is geen overdonderend geweld waardoor je de bomen in het bos niet meer kan zien. En dan die kerk waar alle mooie werken nog beter tot hun recht komen. Kom het zelf beoordelen en maak er een mooie dag of weekend van want Nijmegen heeft zoveel te bieden. Je kan er leuk winkelen, het centrum heeft nog hele mooie oude elementen, het waaggebouw. Een wandeling langs de Waal waar het wemelt van de restaurantjes. En als alle cultuur in de kerk je teveel wordt even een gokje wagen in het Holland Casino: ALS je nog wat te besteden hebt want ik weet zeker dat je in de kerk al in de verleiding gaat komen om het geld te laten rollen. De ballotage is flink en dat zie je terug in de kwaliteit. Ik hoop jullie daar te ontmoeten


Nationale Kunstdagen

Dit weekend 11 en 12 november vinden voor het eerst op de locatie in Nieuwegein de bekende Nationale Kunstdagen plaats. Ik deel mijn stand met Mieke Robben. Haar mooie portretten en dirigenten en mijn bronzen beelden vormen een super combinatie al zeg ik het zelf. En natuurlijk gaan we het samen weer heel gezellig maken. Kom langs we vertellen graag over ons werk. voor meer info: www.kunstdagen.nl/kunstdagen/2017/

She ART

Wat fijn dat Sheila Haasnoot toen ze de galerie in Nuenen overnam van M-art decorations, bedacht heeft om aan de betoverende ruimte niks te veranderen. Dat zou ook niet slim zijn, want mooier gaat het gewoon niet worden! Terwijl het pand enorm is heerst er een sfeer van gezelligheid, laagdrempeligheid, knusheid die je niet snel in andere galeries gaat aantreffen. Sheila heeft een aantal kunstenaars om zich heen verzameld voor haar eerste expositie als galeriehoudster en ik ben heel blij dat ik daar bij ben. Het is een super geheel geworden, er valt zoveel moois te zien. Kom gerust zelf kijken tijdens de feestelijke opening op 5 november tussen 12.00 en 17.00 uur als ook de meeste kunstenaars zelf aanwezig zullen zijn.  Er is hier letterlijk en figuurlijk de ruimte om met elkaar in contact te komen. Kom lekker met ons proosten op een geslaagde start van een nieuw initiatief.  De Huufkes 34 te Nuenen. Toegang gratis

verstild leven

Theo van Winkel maakt mooie stillevens waarbij hij oude objecten een nieuw leven geeft. Deze verstilde taferelen staan in contrast met het zwierige leven in mijn beelden. Toen Ewald Sorbi Theo en mij ontmoette tijdens een groepsexpositie was hij niet alleen onder de indruk van ons werk, maar zag hij meteen mogelijkeden voor een duo expositie gebaseerd op deze tegenstelling. De titel Verstild Leven was dan ook snel gevonden. Je bent van harte welkom om zelf te komen kijken of het geheel net zo mooi is geworden als wij nu denken bij ATelier Ewald Sorbi Kerkstraat 1 in Zetten op 28 en 29 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur

Toegang gratis.

wisseling van de wacht

Toen ik hoorde dat Mart de Brouwer zijn galerie zou verlaten en onze geplande M-art and More expositie in september er niet meer zou kunnen plaatsvinden was ik wel teleurgesteld. Hoe wij dat vorig jaar gedaan hadden met ons vijven, in die prachtige magische ruimte, dat zou dus voor eeuwig verloren gaan ipv een terugkerend evenement. Maar: de vreugde was groot toen ik twee maanden later een telefoontje kreeg van Sheila Haasnoot. Zij ging de galerie overnemen met alle mooie elementen die Mart daar met bloed zweet en tranen had gecreeerd en dat niet alleen: zij wilde mij boeken voor haar eerste expositie en officiele opening van haar She Art Gallery!! En alsof dat nog niet genoeg was hebben M-art and More (karin Welhuis, Mart de Brouwer, Robbert Struwer, Heide von Faber en ik) een On Tour geregeld in samenwerking met Ara Art Fair in Zwijndrecht. Wij hebben daar met zn allen een prominente plek in de ontvangsthal gekregen. Wij gaan daar samen weer iets spectaculairs van maken. De Ara Art Fair is sowieso iets waar ik dol op ben. Vorig jaar ging het voor het eerst in 10 jaar niet door en ik heb het echt gemist. Dit jaar heeft Ank van de Valk de organisatie gelukkig weer op zich genomen en nu kan ik er samen met mijn vriendjes van M-Art and More een echt feestje van maken. Komen jullie ook? Er is echt heel veel te zien. Niet alleen ons werk, maar de zalen en kamers van het hotel zijn voor dit weekend omgetoverd tot kleine galerietjes waar je alle kunstvormen kan vinden. Het restaurant is gezellig mooi voor een lunch, lekker borrel uurtje of een romatisch dineetje. Je kan er terecht zaterdag 21 en zondag 22 oktober tussen 10.00 en 18.00 uur.

Sheila Haasnoot opent haar galerie op 5 november tussen 12.00 en 17.00 uur maar daarover later.

Volgende expositie: 28 en 29 oktober in de Galerie van Ewald Sorbi in Zetten samen met Theo van der Winkel

Lest best

mmmm...ja klopt, ik had geschreven dat ik klaar was met de kunst beurzen voor dit jaar. Maar ja......als er een hele dikke vis aan komt zwemmen dan is dat niet het moment om je hengel in te gaan halen. Door een speling van het lot kreeg Tiny de Bruin van Tiny's Galery op de valreep een mogelijkheid om deel te nemen aan de masters of Luxury LXRY beurs in de Rai in Amsterdam. En of all people heeft ze mij gevraagd of ik bronzen beelden kon leveren voor haar mega grote stand,

Kijk, zoiets laat je niet lopen omdat je lekker lui wilde zijn. Dan gaan de mouwen toch nog een keer omhoog en wordt er weer gesleept met mijn bronzen beelden. Het wordt helemaal waanzinnnig want dit is DE BEURS op het gebied van Lifestyle en luxe. Al het moois dat er maar op de wereld te vinden is wordt hier ten toon gesteld. Horloges, auto's, jachten, sieraden, design, interieurs, fashion en dus ook kunst. Uiteraard met champagne en oesters, modeshows, optredens o.a van de voice winnaar van vorig jaar : Dennis de crooner met een big band.

Daarna moeten de mouwen snel uit want ik mag aanwezig zijn op de VIP only opening op donderdag avond maar dat moet in een galajurk . En daarna is de beurs geopend voor iedereen van 13 tot en met 16 december.

Voor meer info: https://lxry.nl/

nieuw bronzen beeld

Je zou kunnen zeggen dat nummer 2 van de serie van 8 niet echt een nieuw beeld is.. Maar hey fair is fair, zeg nou zelf: Stel je kon nummer 1 en nummer 2 naast elkaar zetten (lukt niet, nr 1 is afgevoerd naar de nieuwe eigenaar) en je zou aan ZOEK DE 7 VERSCHILLEN nog niet genoeg hebben........

Dan mag je je nieuwste versie toch wel een nieuw bronzen beeld noemen. Mocht je deze uit de oplage dus mooi vinden??? De volgende wordt ECHT weer ANDERS!!!!

Out with a BANG!!!

Het was al een mooi jaar 2019 met heel veel evenementen waar ik aan meegedaan heb, maar voor deze laatste maand (december ga ik echt alleen nog nieuwe beelden maken) ga ik nog voor een drie dubbele eind spurt.

Als je ooit mijn beelden wilde bekijken, dan heb je in november 5 lokaties waar je terecht kan. Dan Even niet meer bij mij thuis, want ik heb dan geen beeld meer thuis staan ben ik bang.

1. Als je mij zelf wilt ontmoeten dan kan je op 8 9 en 10 november naar de Stevenskerk in Nijmegen. Daar heb ik een stand. De kerk biedt een prachtige entourage aan alle kunst die er dat weekend te zien zal zijn. Mijn bronzen beelden zijn te zien in stand nr. 7 Ik ben alle dagen zelf aanwezig.

2. In de galerie van Stichting KuBra in Den Bosch vindt 9 november de opening plaats van de Najaarsalon. Dit is een overzichtstentoonstelling van een aantal brabantse kunstenaars. Ik kan vanwege nr. 1 niet bij de opening aanwezig zijn. De expositie loopt nog tot 5 januari.

3. In appeltern start op 13 november PUUR dit is een buiten evenement door de tuinen van Appeltern. 1 van de onderdelen van de buiten wandeling is dat er langs de route ook veel beelden te zien zullen zijn waaronder dus ook 4 van mijn bronzen beelden. Er zijn ook speciale lichtjesavonden en er wordt geen entree gevraagd gedurende PUUR, omdat niet het gehele park toegankelijk zal zijn. Puur loopt tot 5 januari.

4. Galeire Sille in Oudewater

5. Gallerie Het Moment in Zierikzee


Nieuw bronzen beeld

Het idee ontstond omdat ik mijn kleine sleeping beauty die ik 8 x verkocht had, weer terugzag bij iemand die er 1 gekocht had. Ik zat de hele avond aan tafel met 1 oog naar dat beeld te gluren. Ik vond het mooi en jammer dat ik het niet meer zelf had. En toen dacht ik: hey.....die kan ik ook opblazen!!!! Er zit best wel wat tijd tussen een idee en een foto die ik van het eindreslutaat kan nemen. Het opbouwen van het wasmodel, de mallen die gemaakt moeten worden, het gieten in brons, de afwerking. Het enige wat niet hoeft is het bronzen beeld op een sokkel te boren want je kan het gewoon neerleggen op een tafel, op een vensterbank, sidetable, rand van een vijver. Het heeft een lengte van 105 cm

Tijdens de kunstbeurs NULLLLL 2019 van dit weekend ga ik het nieuwe bronzen beeld voor het eerst presenteren en de reakties afwachten........

Nullll vindt plaats in de prodentfabriek in Amserfoort 4 5 en 6 oktober    4 van 18.00-21.00 uur 5 en 6 11.00-17.00 uur

ER wrodt entree gevraagd, maar dit is echt een professionele beurs met ongeveer 100 deelnemers met veelzijdige kunst.

Je vindt mij in stand 31

Kunstbeurs Nulllll

Ik ben druk bezig met de voorbereidingen voor de mooie kunstbeurs Nulllll 4 5 en 6 oktober a.s. in Amersfoort in de Prodentfabriek. Vorige jaar werd deze beurs voor het eerst georganiseerd en ik vond het er zo professioneel uitzien, strakke stands, goed geballoteerd werk, niet te veel deelnemers, super locatie dat Robbert Struwer en ik besloten hebben om er ook dit jaar weer vol voor te gaan met een gezamenlijke grote stand van 5 bij 2 zodat we ook allebei flink uit kunnen pakken.

Wij zijn zelf alle dagen aanwezig.

Kom gezellig langs, er zijn leuke horeca gelegenheden en het centrum van Amersfoort is ook zeer de moeite waard om er een super dag van te maken.

Meer info vind je hier: www.nulllll.com/
Tiny's Galerie in Leleystad

En nu staan mijn beelden tijdelijk tot november 2019 in de Galerie van Tiny de Bruin. Tiny is zelf een bevlogen kunstenaar die hele mooi abstracte schilderijen maakt. Op een gegeven moment heeft zij de stoute schoenen aangetrokken om Lelystad meer op de kaart te zetten als stad met KUNST. In de Kroonpassage vond zij een groot pand. Tiny reist al jaren het hele land door om overal te zoeken naar mooi werk voor in haar galerie. Zo heeft zij enkele werken uit de pinned serie van genomineerd kunstenares van het jaar 2019 Suus Suiker en indrukwekkende portretten van Harold Aspers in haar collectie. Dinsdag was het zover en heb ik 8 bronzen beelden in de galerie geplaatst. Er is veel te zien in Tiny's galerie en Tiny zelf zal je allerhartelijkst ontvangen.

JUST US

24 en 25 augustus tussen 12.00-18.00 uur is iedereen welkom voor de expositie: JUST US.

Just us is een duo expo georganiseerd door en voor ons, de vriendinnen Keeley Degreef en ik. Wij zijn al jaren vriendinnen en de vriendschap heeft zich nog verdiept toen we elkaar gingen helpen met tips and tricks om onze bedrijfjes op te richten. Later ontdekten we ook dat we best samen konden werken. Keeley schildert en heeft een heel mooi groot atelier laten bouwen toen ze ging verhuizen naar de Diepenbrocklaan, waar ze ook les geeft. Ik kan mijn was meenenemen en zo ontstond het plan om het gebrek aan collega's en klankbordjes op deze manier op te lossen. Dat geeft zoveel positieve energie. We werken niet alleen natuurlijk, we beginnen met kletsen ( het koffie apparaat), we laten elkaar onder het werken muziek horen die iets met ons doet en na een paar uur sluiten we af met een lekkere lunch en een soort nabeschouwing van hoe ver we zijn gekomen en of we op de goede weg zijn met het beeld of het schilderij waar we mee bezig zijn. Soms moet Keeley even mijn model zijn zodat ik zeker weet dat een arm in een bepaalde houding er ook echt zo uit ziet bijvoorbeeld. Ik kijk normaal gesproken bij mezelf, dit is toch net wat handiger!!


En NU gaan we samen exposeren! Keeley heeft een waanzinnig mooie grote tuin, met zwembad.....de droomlocatie voor mijn duikers natuurlijk. ER is genoeg ruimte om iedereen te kunnen ontvangen en in haar atelier kan ze zelf ook flink uitpakken. Wij hebben het JUST US genoemd, want we willen geen drempels, geen poespas. Gewoon onze kunst, onze vriendschap, een hapje een drankje, gewoon gezelligheid. Dus ......spreekt dit jullie aan? Je bent van harte welkom op de Diepenbrocklaan 23 in Rosmalen 24 en 25 augustus. Mocht je met de auto komen en kan je niet meer parkeren: je kan ook gratis parkeren bij de winkels van de Molenhoekpassage, dat is aan het einde van de straat op 5 min loop afstand.


Eindelijk een oplossing

Mijn "lepeltje-lepeltje" lepeltje heb ik eigenijk al heel lang.. Het idee zat op een dag in mijn hoofd en de eerste uitvoering was een beetje mislukt omdat het kleine hoofdje van de vrouw tijdens het gieten was vervormd en ik had een lelijke lepel gebruikt en die er bovendien niet plat maar op zn zijkant aangezet. Toen ik van gieter was veranderd ging ik het nog een keer proberen. Ik nam een mooi lepeltje van mijn oma en vormde een nieuw stelletje in was, tussen het lepeltje en het stel maakte ik nog een hartje en ik zorgde er nu voor dat het lepeltje plat zou liggen. Dit kwam wel goed uit de mal en nu had ik mijn bronzen lepeltje..... het enige probleem was nog dat je dat dan maar ergens neer moest leggen en dat het dan toch net niet de aandacht kreeg die het verdiende. Je kon het gezichtje van de vrouw eigenlijk ook niet zien, tenzij je het lepeltje oppakte. Het spookte wel door mijn hoofd dat ik hier ooit nog eens wat mee moest, ik had het origineel verkocht en er ging weer een jaar voorbij.

En ineens wist ik het, het moest schuin liggen en het moest meer volume krijgen zodat je het echt als een object ergens neer kunt zetten. Ik nam weer contact op met mijn neolith gieter bij wie ik tot een aantal jaren geleden en ik uitsluitend op brons overging, honderden beelden heb laten gieten. We hebben samen zitten brainstormen wat de mooiste uitvoering zou worden en dit is het resultaat geworden.

Ik ben er super blij mee. Mijn "lepetje-lepeltje" lepeltje is nu een object geworden dat met een mooie spot erop echt een blikvanger is geworden.

Er worden er totaal maar 50 van gegoten. Nummer 1 is is al verkocht, nog 49 te gaan :-) Je krijgt er een certificaat bij. Dus zoek je een bijzonder en origineel kado dan is dit een idee.

Het "lepelte-lepelte" lepeltje
Materiaal: neolith (zowel het lepeltje als het blok eronder)
afmeting HBL: 16x10x35
Oplage 50 MET cerfiticaat
€ 550,00Boem & Tuin....en Brons

van 12 juli t/m 21 juli vindt in Nuenen Bloen & Tuin plaats. Op een gigantisch terrein (landgoed Gulberg) hebben hoveniers voorbeeldtuinen gemaakt en zijn er kramen en stands met aan tuinieren/tuinaanleg/tuinaccessoires gerelateerde producten. En daartussen staat ook de stand van Galerie De Ruimte die een aantal beeldhouwers heeft geselecteerd om tuinbeelden te exposeren, waaronder ook mijn bronzen beelden. Kortom als je inspiratie nodig hebt, of als je al verder bent en op zoek naar iemand die jouw ideeen kan verwezenlijken, of als dat weer te snel gaat: die jou helpt om tot een mooi ontwerp te komen.......dan moet je echt even naar Bloem en Tuin komen. En natuurlijk ook als je je hele tuin al voor elkaar hebt maar nog op zoek bent naar een mooie blikvanger om het NET even helemaal AF te maken. Alle tuinliefhebbers zouden er eigenlijk moeten gaan kijken, want er valt veel te zien en van te genieten.

De galerie is natuurlijk het eerste aanspreekpunt maar er is een poule gemaakt van kunstenaars die per dag aanwezig zullen zijn. Mocht je mij willen treffen, dit is mijn rooster dat ik IN IEDER GEVAl aanwezig zal zijn:

13 15 16 18 20 en 21 juli ben ik gastvrouw van 14.00 tot 18.00 uur.


Voor meer info: bloementuin.nl/

En kun je niet zo lang wachten om iets moois voor je tuin uit te zoeken. Je kan mij bellen voor een afspraak om mijn atelier te bezoeken: 06 51936008Wat een combinatie......

Vandaag is het dan zover. Mijn voorlopig laatste weekend in een expositie golf :-) Ik heb er naar uitgekeken en niet omdat ik verlang naar het einde, maar omdat dit iets bijzonder is. En dat weer niet alleen omdat Suus Suiker (schilderijen/mixed media ) en ik dit zonder tussenkomst van derde partijen hebben georganiseerd, maar ook omdat het zoooooo mooi is. Nog mooier dan ik al gedacht had. De combinatie van haar gelaagde mooie schilderijen en mijn bronzen beelden in haar prachtige huis, zorgen voor een bijna magische ambiance. Je stapt binnen en er daalt meteen een gevoel van rust over je heen, alsof je uit de hectiek een andere wereld binnen stapt. Alle retro accessoires in het huis, de vele ruimtes, de mooie tuin .....hier kan je echt even gaan dwalen tussen de kunst. De waterlelies hebben zoveel diepte dat het lijkt of je er tussen zou kunnen drijven. Ik hoop echt dat veel mensen dit gaan zien, natuurlijk daar zit een commerciele reden achter (ook wij moeten eten) maar ik meen oprecht dat ik dit hoop omdat ik super trots ben op wat Suus en ik hier te bieden hebben, ik zou het echt gaaf vinden als veel mensen de kans krijgen om hier samen met ons van te genieten.

8 9 en 10 juni 13.00-18.00 uur Fabriekstraat 57 Gorile. Toegang gratis

Zijn kunstenaars ook ondernemers?

Volgens mij ben ik van beroep Kunstenaar maar ik denk dat ik ook Ondernemer moet zijn om het hoofd boven water te kunnen houden. Vroeger (toen ik nog helemaal niet mee deed, ik ben pas beeldhouwer sinds 2006) kon je je als kunstenaar veroorloven om je atelier niet uit te komen en de verkoop en PR over te laten aan een galerie. Na de crisis- waarin heel veel kunstenaars het heel moeilijk hebben gehad- heeft er een omslag plaatsgevonden: kunstenaars hebben ontdekt dat ze niet meer achterover kunnen leunen en meer moeten doen dan alleen de creatieve juices laten vloeien. Tenminste... als je het nog niet gemaakt had, er geen baan naast wil hebben en een redelijk inkomen op prijs stelt. Alles begint natuurlijk met kwaliteit (tenzij je al zo'n naam hebt dat je werk gewoon als investering wordt gezien en niemand meer moeilijk doet over het niveau). Maar iets moois of vernieuwends of interessants maken en gaan zitten wachten is niet voldoende.

Hoe werkt dat voor mij:

1. Ik zoek natuurlijk ook nog gewoon in het aanbod naar een Galerie (of meerdere) die aansluit bij het soort werk dat ik maak en die bij voorkeur aan grote beurzen mee durft te doen. 2. Daarnaast heb ik mijn tuin en atelier zo ingericht dat ik ook mensen rechtstreeks bij mij thuis kan ontvangen. Ik merk dat er veel mensen zijn die het persoonlijke contact met de maker van een kunstwerk op prijs stellen. 3. Ik bepaal de prijs. Ik heb mijn bronzen beelden met hart en ziel gemaakt, er zit enorm veel arbeid en materiaal in. De prijs is daarop gebaseerd. OOK als er mensen zijn die het "duur" vinden, ook als mensen gaan afdingen en zelfs tot de helft bieden. Mijn prijzen zijn overal gelijk. Of je het nou bij een galerie koopt of rechtstreeks bij mij. Ik wil serieus genomen worden als kunstenaar, dat bereik ik niet door het "weg te gaan geven" en eigenlijk te zeggen dat het het toch niet waard was. 4. Investeren. Ik heb heel veel bronzen beelden nodig om in galerien, in beeldentuinen, op beurzen en thuis beelden te kunnen zetten. Dus ik investeer veel in mijn voorraden. Hoe meer verkooppunten, hoe groter de kans dat ik verkoop. 5: PR: Ik spendeer heel wat van mijn tijd aan Social Media. Ik instagram, facebook en linkedin er lustig op los. Alles om de groep groter te krijgen die weten dat ik besta. Ik adverteer en houd voortdurend in de gaten of er iets leuks voorbij komt om aan deel te nemen of om op in te springen . Ik zeg nooit "nee" puur en alleen omdat het eng is om iets nieuws te proberen. 6. Ik sta zelf ook regelmatig op beurzen. Het is leuk en effektief omdat je daar meteen in contact kan komen en het gesprek aan kunt gaan met mensen die interesse tonen in mijn bronzen beelden

En omdat de zoektocht niet ophoudt na punt 6 kom ik nu op het nieuwste wat ik ga "ondernemen": de handen ineenslaan met een andere kunstenaar. We gaan helemaal zelfstandig een event organiseren. Door ons, voor ons en voor iedereen die interesse heeft in ons werk. En zo is in samenwerking met Suus Suiker de Pinkster expositie ontstaan. Suus heeft een prachtig huis en een grote tuin en maakt hele mooie schilderijen waarbij in de basis met was wordt gewerkt en andere gemengde technieken. Mijn beelden onstaat ook uit was, dus de gemeenschappelijke noemer was gauw gevonden: working the wax . Wij kennen elkaar al jaren van exposities en begonnen steeds meer waardering niet alleen voor elkaars werk maar ook voor elkaar als persoon te krijgen, en nu zijn we vriendinnen. Dat is niet alleen fijn maar ook heel handig. In dit collegaloze beroep heb ik in Suus een sparringspartner gevonden. We kunnen elkaar ook regelmatig een spiegel voor houden als we onzeker worden....want geloof me.....ook dat slaat nog regelmatig toe.....je deelt toch je binnenkantje een beetje met de wereld om je heen....dat voelt soms kwetsbaar.

Mijn beelden en haar schilderijen vormen een geweldige combinatie (dat hebben we al meerdere malen kunnen zien). De ambiance (de directeurswoning van een voormalige gasfabriek) is betoverend en wij kijken er allebei naar uit om dit feestje te gaan vieren met iedereen die benieuwd is wat uit deze samenwerking is ontstaan.

Nieuwsgierig? Kom ook. 8 9 en 10 juni tussen 13.00-18.00 uur Fabriekstaat 57 in Goirle : Working the wax


bronzen beelden tussen de wilgen

De volgende stop (het lijkt wel of ik op tournee ben😜) is in Benschop bij de wilgengaarde. Dit is een privé natuurtuin in het landschap van de lopikerwaard waarin voor de 13e keer 35 kunstenaars hun werk op mogen stellen. Niet alleen beelden maar ook schilderijen zijn te zien. 1 en 2 juni van 10.00-17.00 gratis toegang en parkeren. Benedeneind NZ 408a in Benschop

Meer info: https://www.dewilgengaarde.nl/

De kunstenaars zijn zelf aanwezig beide dagen en ik hoop jullie daar te zien.


reach for the stars

Ik heb weer een nieuw beeld: Reach for the stars.

Als je weet waar je heen wil, je hebt een doel: focus, werk hard en laat je niet afleiden. Dream big is geen schande, ga ervoor, geloof in jezelf en reach for the stars!!

Het is een bronzen beeld, uiteraard geschikt voor binnen en of voor in de tuin . De sculptuur meet 36 cm van hoofd tot voet en het staat op een sokkeltje van chinees hardsteen van 12x12x12

Nu te zien bij mij. Een afspraak is zo gemaakt: 06 51936008

Beelden Beelden en nog meer Beelden

Beelden Beesel is een bijzonder kunst evenement. Niet alleen omdat er alleen sculpturen i.p.v. meerdere kunstvormen te bewonderen zijn, maar ook omdat het terrein waar het op plaatsvindt normaal niet toegankelijk is. Het is nl. een prive tuin, maar niet zomaar een "tuin". Persoonlijk zou ik het meer een Park noemen, enorme graspercelen omzoomd met grote bomen, afgezet met bloemenborders en tussen al dat groen staan heel natuurlijk de beelden van een dertigtal kunstenaars opgesteld. Beelden in brons, glas, hout, kermamiek, corten staal, ijzer, noem maar op, je vindt het daar. De sfeer is gemoedelijk en gezellig. De kunstenaars zijn alllemaal zelf aanwezig en omdat iedereen een deel van de tuin toegewezen heeft gekregen, ook direct aan te spreken bij hun eigen werk.

Er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd maar dat is het meer dan waard. Kom ook genieten dit weekend van 25 en 26 mei tussen 10.30-17.30 uur. Landgoed De Berkenhut Burgemeester Janssenstraat 43 in Beesel.

De foto is van de vorige editie in 2016. Het beeld "you raise me up" is al 8 x verkocht en is dus niet meer in mijn collectie.

een nieuw bronzen beeld

Aangezien ik me mijn hele oplage van 8 bronzen beelden voorzie van wijzigingen, waardoor iedereen zijn eigen sculptuur krijgt, heb ik minder tijd om aan nieuw werk te beginnen. Toch....tatadadada.....lukt dat natuurlijk af en toe en nu kan ik mijn nieuwste bronzen beeld Koestering (II) aan jullie laten zien.

Waarom koestering (II)? IK had een beeld in brons dat koestering heette, dat mis ik nog steeds. De liefde en de vertedering in het beeld dat wilde ik nogmaals proberen uit te drukken. Bij Koestering 1 zat de man voorop in een liefdevolle omhelzing van de vrouw en nu heb ik het omgedraaid. Het duurde nog extra lang voor ik het beeld hier kon laten zien in brons omdat ik foto's van het wassen beeld op Facebook had gezet. En waar ik normaal alleen maar van kan dromen gebeurde.:Ik kreeg twee telefoontjes van twee verschillende mensen die het beeld wilden kopen.....gewoon van het plaatje.....nog niet eens gegoten......aanbetalen en wachten, dat wilden ze. Maar ze wilden er zeker van zijn van de eerste naar hen toe zouden gaan. WOW!!!!!

Dus dit is inmiddels nummer 3 van de oplage van 8. Mocht je het hier vrijblijvend willen bekijken, of naar 1 van de andere bronzen beelden voor in je huis of in je tuin.....je kunt altijd bellen voor een afspraak in mijn aterlier, of check de agenda op de homepage. Misschien exposeer ik binnenkort bij jou in de buurt.

Nieuw in de serie bronzen duikers

Het begon met Don't mijn eerste Duikbeeld. Die waren alle 8 verkocht en na verloop van tijd besloot ik een nieuwe te proberen dat werd een bronzen duik man die stil staat met 1 flipper hoog opgetrokken. Het gevoel dat je kan bekruipen alsof je met flippers door zand aan het ploegen bent, alles zit tegen, niks gaat vanzelf. Soms is het dan verstandig om ff een pas op de plaats te maken en diep adem te halen voor je een volgende poging onderneemt of via een andere weg op je doel af te gaan. Wat je niet doet is opgeven: Dat was de geboorte van Don't give up! Die gingen ook alle 8 de deur uit dus ging ik nadenken over de volgende. Mijn kat zat op een dag water uit de vijver te drinken terwijl hij tussen de benen van de enige duiker die ik zelf gehouden heb zat. Dat vond ik zo'n grappig gezicht. In mijn hoofd schoot: don't drink and dive. EN ZOOOO kwam ik op het idee van mijn nieuwe duiker: don't drink and dive valt half beschonken van zijn sokkel af met zijn handen in zo'n duikersgebaar dat alles onder ontrole is.....maar niet heus. Dit keer was ik voorbereid en toen er zeven verkocht waren kwam ik al van de gieter met mijn allernieuwste aanwinst. Don't over organise. Een duiker met een immens duikershorloge wil ons eraan herinneren dat we natuurlijk onze zaakjes voor elkaar willen hebben, maar dat we daarbij niet moeten vergeten dat we ook nog willen genieten. Organiseer niet alles helemaal kapot, maar laaat ook nog eens wat aan het toeval over, wie weet waar je dan allemaal uitkomt. Dus ipv weer een periode zonder Duiker te zitten heb ik momenteel zelfs wat te kiezen. Twee bronzen duikers. De laatste van Don't drink and dive en de eerste van Don't over organise. Beiden hier bij mij thuis te bekijken, mocht je interesse hebben. Bel gerust voor een afspraak: 0651936008

bronzen beelden door weer en wind

Door weer en wind......dat is nl. de titel van een evenement dat is ontstaan uit de samenwerking tussen Galerie Ton (bronzen tuinbeelden) Jansen Hoveniers (de lokatie met de voorbeeld tuin) Bouwmans zwembaden en Brouwers Houtbouw. De handen worden ineengeslagen om een all in evenement te maken vol "buitenbelevenissen" uiteraard met een hapje drankje en muziek. Aan mij is gevraagd of ik enkele van mijn bronzen beelden kan leveren om in de tuin te plaatsen. Het belooft allemaal zo fantastisch te worden, dat ik niet lang na hoefde te denken. Als jij plannen hebt om een keer wat aan je tuin te doen, is het een mooie gelegenheid om inspiratie op te komen doen. Doordat de 4 partijen samenwerken kun je er uitmuntend terecht voor een mooi aangelegde tuin rondom een zwembad waarbij een poolhouse ook niet mag ontbreken.....een bronzen Duiker met snorkel en flippers op de rand is dan ook zo gerealiseerd. Maar ook voor mindere aspiraties kun je hier je licht opsteken. En soms is een bronzen beeld al zo'n blikvanger in je tuin, dat je er weer een heel andere kijk op krijgt.

Kom gezellig langs en laat je verrassen door wat deze bijzondere mix oplevert.

19 mei

Bremstraat 120 a

St willebrord

En wil je zolang niet wachten? Mijn atelier kan ook bezocht worden op afspraak. Bel gerust 06 51936008

bronzen beelden en schilderijen tijdens mijn open atelier

24 maart 2019 van 13.00 tot 18.00 uur houd ik samen met mijn man Dick Steenhuisen hier open atelier. Ik zorg dat ik op deze dag een groot deel van mijn collectie bronzen beelden kan laten zien. En ik ga adv mallen en wassen beelden laten zien (aan geinteresseerden) hoe een beeld in brons tot stand komt. Dick Steenhuisen schildert al 20 jaar o.a. in het kunstcollectief De Toenk. Hij is enorm veelzijdig in zijn onderwerp keuze, het gaat van industriele landschappen tot duizelingwekkende kolkende massa's psv fans in een stadion, een band tijdens een optreden maar ook lieflijke landschappen kunnen voorbij komen.

Wij kijken zelf enorm uit naar deze datum en als het jou leuk lijkt om er ook bij te zijn, dan ben je van harte welkom 24 maart op de Baroniehoeven 33 te Rosmalen

We zien je graag verschijnen.
meet and greet........

ik heb het niet zelf verzonnen want dat zou wel heel pretentieus zijn. Maar het leuk de organisatie van 'wat beweegt Zwijndrecht' leuk om een meet and greet met mij te organiseren waarbij iemand mij vragen gaat stellen. Ik heb ook nog geen idee wat ik me hier precies bij voor moet stellen, but you only live once.....dus ik heb maar ja gezegd :-)

Lijkt het je leuk om er ook bij te zijn? Je bent van harte welkom 24 februari om 15.00 uur. Raadhuisplein 1 te Zwijndrecht, Parkeren naast het oude Raadhuis is gratis en de entree natuurlijk ook. Naast beelden van mij zijn er foto's te zien rond het thema Sport en beweging.

expositie Wat beweegt Zwijndrecht

Van 15 februari t/m 17 maart vindt in Zwijndrecht de expositie "wat beweegt Zwijndrecht" plaats. In het Oude Raadhuis (raadhuisplein 1 Zwijndrecht)

Het betreft een expositie van Foto's en mijn bronzen beelden. De getoonde foto's zijn de winnende n.a.v. een fotowedstrijd en hebben als thema sport en beweging.

De opening is op 15 februari om 17.00 uur bij KunZt in het oude Raadhuis door Iris Pruysen, gouden medaillewinnaar van de paralympische spelen. Ik ben daar ook bij aanwezig. Op 24 februari om 15.00 uur vindt nog een "meet and greet" plaats. Dus wil je mij ook ontmoeten dan weet je waar je me kan vinden.

.

hoe komt een bronzen beeld tot stand

heb je geen tijd om dit te lezen: Tijdens de open atelier middag op 24 maart (zie agenda op de homepage) ga ik dit ook uitleggen en aanschouwelijk maken met mallen en wasmodellen van beelden. Je bent van harte welkom om te komen kijken.


Voordat een bronzen beeld op een sokkel staat hebben er heel wat handelingen plaatsgevonden. Ik ga hier proberen een zo beknot mogelijke toelichting te geven waarom het maken van een beeld in brons zo arbeidsintensief is.

Het begint natuurlijk met een idee in mijn hoofd. Ik ga naar mijn atelier en maak een frame van ijzerdraad, de eerste handeling om te proberen dat wat in mijn hoofd zit uit te werken tot iets tastbaars.. Daarna pak ik een stuk inflexibele was, waar ik stukje van af snij en die ik moet verwarmen om er mee te kunnen boetseren.Ik werk het eerst grof uit en daarna ga ik alles verfijnen, voeten met teentjes, handen met vingers enz en pas op het laatst ga ik het gezicht zo maken dat het reflecteerd DAT wat ik met het beeld wilde uitdrukken. Als het helemaal naar mijn zin is breng ik het wassen beeld naar de bronsgieterij. Daar gaan ze om mijn beeld met siliconen een mal maken die open en dicht kan. Mijn wassen beeld wordt eruit gehaald, ze verwarmen een ander soort was die veel steviger en stugger is en laten dat vloeistof in de mal lopen. Even wachten tot het hard is en dan kan je de mal openen en er een volledig wassen beeld uthalen. Je hebt nl. een volledig wassen beeld nodig (dus zonder ijzerdraad ) om tot een bronzen beeld te kunnen komen. Nu ga je een bekisting timmeren en daar zet je het wassen beeld in, dat voorzien is van ontluchtingskanalen (rietjes, pinnetjes) om te voorkomen dat het brons straks stropt en niet tot in de vingerpuntjes doorloopt). De kist gooi je vervolgens vol met gips en als dat hard is haal je de wanden weg. Je hebt dan een gipsen mal met daarin je wassen beeld. Dit zet je in een oven en ga je verhitten. Daardoor smelt de was en onderin de mal zitten gaatjes, dus het loop allemaal uit de mal. Nu ga je het brons 1200 graden verhitten zodat dat ook vloeibaar wordt en dat giet je boven in de mal. Dat zoekt dan zijn weg in de mal in de holle vormen van je beeld . Deze gietmal kan niet open en dicht, zodra het brons weer is gestold moet je de mal kapot slaan en dan hou je het bronzen beeld over. De rietjes en de pinnetjes zijn in dit proced ook allemaal brons geworden en die moeten eraf gedremeld worden. Een tijdrovende klus. Bovendien worden de iets grotere of gecompliceerde beelden niet ineens gegoten maar worden er van het wasmodel delen afgesneden. Op al die delen moeten afzonderlijke mallen worden gemaakt en aan het einde wordt alles weer aan elkaar gelast. Het beeld heeft als het helemaal van al het gips is ontdaan een goud kleur, dan moet het nog gepatineerd worden. Je smeert het in met chemicalien en brandt dat in met een gasbrander, afhankelijk van welke chemicalien en hoe lang je de gasbrander erop houdt onstaan verschillende tinten van donkerbuin tot groen en van alles er tussen in.

In de voet komt een draadeind en daarvoor moet in de sokkel een gat geboord worden. Er zijn dan inmiddels zeker twee maanden verstreken. En DAN PAS kan ik laten zien wat ik oorspronkelijk in mijn hoofd hadbronzen beelden gouden expositie

Want dat is de First Art Fair in Amsterdam natuurlijk wel, de mercedes onder de kunstbeurzen (die niet georganiseerd worden voor sheiks en mensen die niet meer weten wat ze met hun geld moeten doen en een beleggingsobject zoeken). Dit is een beurs waar galerieen hun mooiste werk tonen en waar mensen komen die iets zoeken voor in hun huis of tuin en het kopen gewoon omdat ze het mooi vinden. Je kan je er heerlijk orienteren als je nog niet weet wat je precies mooi vindt, wat jouw smaak is. Of je een bronzen beeld wilt of misschien liever toch een schilderij...... Er is zoveel te zien abstact figuratief modern of wat meer behoudend, je vindt het er allemaal.

Kom lekker rond kijken en laat je betoveren. MISSCHIEN KAN JE NOG VRIJKAARTEN DOWNLOADEN via de galerie die 3 bronzen beelden van mij meeneemt naar de beurs Galerie Sille Oudewater. Zolang de voorraad nog strekt delen zij die nu uit. Dit is de link

www.sillekunst.nl/nieuws/11271-toegangskaarten-first-art-fair-amsterdam

16 januari 16.00 tot 21.00 uur is de feestelijke opening

17 t/m 20 januari 11.00-18.00 uur waarbij de vrijdagavond openstelling tot 21.00 uur heeft.

Passenger Terminal in Amsterdam Stand 2 Galerie Sille
goeie voornemens...........

Ik wens iedereen een mooi gezond gelukkig 2019 vooral degenen voor wie 2018 geen geweldig jaar was.

Voor mij was het een mooi jaar zowel zakelijk als prive.

Uiteraard mis ik mijn kinderen die in Barcelona wonen, maar on the bright side, geef ze eens ongelijk en 1 zit er maar tidelijk die krig ik hopelijk weer snel terug en ik heb gelukkig de mogelijkheid om naar ze toe te vliegen. Ik mag van de directie van Liliansbeelden - als ik in de weekenden ook nog flink doorwerk- best wel tussendoor een weekje weg ;-) en in deze tijd met whatsapp facetime enz enz hoef ik geen dag te missen wat er allemaal gebeurt op 1300 kilometer van mij vandaan. Ze zijn gezond en gelukkig daar en ik heb hier nog mijn lieve man en fijne vrienden. Dus hoewel ik er soms verdrietig om ben.........het kon allemaal veel en veel erger.

Mijn bedrijfje loopt goed, ik kan voorlopig gewoon doorkleien, dankzij alle mensen die een beeld van mij hebben gekocht, waarvoor onnoemelijk veel dank.

En dan tenslotte: Mijn goeie voornemen voor 2019: gedurende de maand Januari geen druppel alcohol drinken en geen geraffineerde suikers gebruiken.

Naar aanleiding van de IK PAS campagne ben ik zelf eigenlijk ook wel nieuwsgierig wat dat met me doet, of ik daar uberhaupt moeite mee zal hebben. Of ik gezelligheid niet teveel gekoppeld heb aan alcohol drinken. Met een bar hier in mijn huis waar ik echt het allerliefste zit omdat dat de gezelligste plek in mijn huis is, ben ik benieuwd of ik daar dan nog steeds het meest te vinden zal zijn. En omdat de lat natuurlijk nooit te laag moet liggen gooi ik ook meteen maar de suikers en het wit meel in de ban. Kom maar door met die beloftes van je fitter voelen, mooiere huid, beter slapen enz.......we gaan het zien.

Dus met een alcohol vrij biertje in mijn hand proost ik op jullie allemaal: gelukkig Nieuw Jaar lieve mensen


upgraden....

Ze kwam speciaal uit haar eigen studio naar mij omdat ze mijn beelden zo mooi vond, zei ze. Dat vond ik wel bijzonder want Anne van den Dungen was zelf ook deelneemster aan de open atelier route, die op dat moment nog in volle gang was. Nog verbaasder werd ik toen ze zei: je beelden zijn prachtig...maar....mag ik dat zeggen............(ik ademde in en zette me mentaal schrap) ..................je foto's.....die kunnen echt veel beter!! Pffftttt....ik ademde weer rustig uit.... je weet maar nooit, soms gebruiken mensen zo'n constructie om je eens lekker onderuit te trappen. Maar dat mijn foto's bagger zijn.......hahaha.....dat weet ik zelf ook wel. Dat is telkens een probleem. Als ik fotoboeken maak krijg ik regelmatig: de resolutie is te laag voor deze zone.......bij catalogussen krijg ik een mail terug met: het moet een foto zijn met minimaal 300 dpi...... Voor mij allemaal abacadabra. Ik heb wel eens iemand met een mooie toeter camera zo ver dat ze mij ook een foto stuurden van de foto's die ze van mijn beelden aan het maken waren tijdens exposities. Dan kreeg ik prachtige shots van mijn beelden in het landschap. Echt super mooi en artistiek verantwoord.......maar niet wat ik nodig had om als "we willen een blikvanger foto voor een advertentie" in te kunnen sturen. En nu was daar dus Anne die aanbood om het eens samen gewoon te proberen, voor haar was het ook nieuw om bronzen beelden vast te leggen. En DIT is het resultaat: ECHT GEWELDIG, haarscherp, blikvanger, mooie achtergrond, dpi's en pixels histogrammen en bladibladibla helemaal verantwoord en in orde ......

mijn duiker Don't drink and dive.

Dus binnenkort gaat er meer komen waar deze vandaan kwam. Wat Anne van den Dungen zelf te koop had tijdens de open atelierroute? Je kan het bekijken via instagram op : @justannefotografie. Indrukwekkend en mooi: Ik ga natuurlijk niet met de eerste de beste in zee :-)

unieke design lamp voor in je interieur

Soms is onbekend water een reden om om te draaien en niet te gaan zwemmen. Maar ik heb mezelf aangeleerd om er niet in te duiken (je nek breken is ook weer niet de bedoeling) maar me op zn minst even onder dompelen. Misschien is het een fout en ga ik rillend weer naar de kant, maar misschien is het heerlijk en komt er zometeen ook nog een bootje langs en word ik aan boord gehesen om nog meer onbekend water te ontdekken.

no guts no glory nietwaar? Zo ook toen Lutcia Marechal van LM lighting mij vroeg of ik er wat ik zag om met haar samen te werken. Zij had iets voor ogen: een rechthoek, met daarachter difuuslicht en op de rechthoek zouden kunstenaars iets kunnen schilderen. In samenwerking met Mooi Verlichting werd de rechthoek met de verlichting ontwikkeld. Lutcia had kennis gemaakt met mijn bronzen beelden via de mooie Galerie She ART in Nuenen en was ervan onder de indruk. Daardoor ontstond bij haar het idee om ook een lamp met een sculptuur in brons te maken.

En toen kwam de vraag of ik iets kon bedenken. Mijn eerste impuls was "omdraaien....onbekend terein, schoenmaker blijf bij je leest" dus...........jaaaaaaaaa ........daar ging ik eens goed over nadenken :-)    En ineens zag ik het: mijn Letting go die zich losmaakt van de rechthoek. Het was leuk en spannend om het eindresultaat te kunnen bekijken en ik ben zelf enorm enthousiast.

En nu kan iedereen het eindresultaat komen bekijken tijdens de Masters of LXRY event. De genius edition nog wel!!! Dat was de vroegere millionairs fair!!! Als ik nee had gezegd....te onbekend.....ik weet niet hoe dat moet....hoe dat eruit gaat zien.....enz enz. dan had ik deze boot gewoon gemist.....................


6 t/m 10 december


LEEF!!

Hier is ie dan mijn nieuwste beeld LEEF!!!!

Laat niemand je wijs maken dat je te oud bent om eens mega uit de band te springen, doe af en toe eens lekker gek als je je zo voelt, steek die kop boven het maaiveld en geniet van elke dag dat dat mogelijk is. Het leven is kort en alles hangt aan een zijden draad, wie heeft verzonnen dat gewoon doen al gek genoeg is??? Weg daarmee, opgroeien is prima maar waarom moet dat tot een suffe saaie versie van wie je ooit was?

Mijn motto is: LEEF!!! En met mijn beeld hoop ik iedereen die het ziet te inspireren: volg je eigen hart, en lach en dans zoveel als je wil.

Half vol of half leeg........

Alles over de ARA ART FAIR staat onder dit artikel.

Tadadada.....ik heb weer een nieuw beeld. Ik had al een schreeuw maar ik vond het thema "uitgeput zijn maar dolgelukkig omdat je iets hebt bereikt waar je heel diep voor bent gegaan, of waar je enorm veel stress over hebt gehad" te mooi om alweer los te laten. Die ontlading die door sommigen ook geinterpreteerd wordt als wanhoop....ik vind het mooi hoe die twee alles overheersende gevoelens zo dicht bij elkaar liggen. Voor de toeschouwer is zonder context niet eens te zien wat er gebeurt. Ook DAT vind ik mooi....hoe de 1 de pure overwinning ziet in dit beeld en de ander ziet machteloosheid. Een soort: het glas is half vol of het is half leeg. Kortom....ik moest er nog even induiken....en vandaar nu: De Schreeuw (2)

Dit beeld zal voor het eerst mee op pad gaan naar de ARA ART FAIR 10 en 11 juni in Hotel Ara Veerweg in Zwijndrecht. 10.00-17.00 uur

Kom gezellig langs om het te bekijken, info over het art event zie hieronder

and out with a BANG!!!

Wow....dat was ff een eindsprint!!! 5 weekenden exposities achter elkaar en natuurlijk heb ik de best for last bewaard. Dit weekend 10 en 11 november van 10.00 tot 18.00 uur vindt in Zwijndrecht De ARA ART FAIR voor de 12e keer plaats. En ik denk dat het mijn 5e keer wordt dat ik achter elkaar mee doe. DAT zegt op zich al genoeg maar ik wil het graag toch nog even toelichten. Het Van der Valk Hotel wordt een weekend lang omgetoverd in 1 grote maar vooral gezellige galerie. De zalen, sommige kamers, de gangen, de hal.......overal vindt je kunstenaars die hun werken laten zien en er graag over vertellen mocht je interesse hebben. De sfeer is warm, hartelijk, bedrijvig, vrolijk en er is zoveel te zien en te beleven. De organisatie zorgt niet alleen goed voor zichzelf en dat het evenement staat als een hotel ....maar ze zorgen ook geweldig goed voor ons de kunstenaars. Zoals : dit jaar wordt er een podium gegeven aan jonge ontwerpers om hun jassen te kunnen tonen maar ook in praktische zaken zoals een lunch voor de deelnemers. Het is echt een evenement met de insteek dat iedereen er van moet kunnen genieten en er wat aan kan hebben, het hotel, de kunstenaars en natuurlijk de gasten. Dat laatste blijkt ook weer uit de toegangsprijs: je betaalt 6 euro maar dat wordt eigenlijk gewoon weer terug gegeven als je in het restaurant ff gaat uitpuffen met je eerste cappuccino bijvoorbeeld, want die is gewoon gratis en het parkeren kost ook niks.

Kortom ....heb je tijd komend weekend, hou je van kunst, muziek, theater, lekker eten en ben je nieuwsgierig naar wat jonge ontwerpers hebben bedacht..... Dan mag je de ARA ART FAIR niet missen.

Je vindt mij met mijn beelden samen met de epoxy schilderijen van Robbert Struwer in de tweede grote glazen nis aan het einde van de gang op de Begane Grons links na de receptie.

de thuiswedstrijd

Normaal gesproken zou het een makkie zijn, lekker thuis exposeren en de mensen naar jou laten komen ipv eerst half Nederland doorrijden en al je beelden en de sokkels mee te slepen. Maar ja dat is een scenario uit de ideale wereld. Helaas hier in de werkelijkheid zit ik met een tuin en een atelier waar ik nou niet direct de deur wagenwijd voor open zou zetten. Daar moet eerst keihard voor gewerkt worden. Dus ik ben druk puin aan het ruimen, met groencontainers in de weer en zo langzamerhand begint zich hier iets af te tekenen waar ik wel wat mee kan. Dus kom gerust langs 3 of 4 november tussen 11.30 en 17.00 uur want als het goed is zitten wij dan met koffie klaar in een griezelig schoon atelier. Wij?? Ja WIj. Ik ga namelijk samen met mijn man Dick Steenhuisen die hartstikke gaaf schildert exposern.

En daarnaast kun je natuurlijk ook nog de totale Kunstroute Sparrenburg gaan lopen. Er zijn diverse ateliers in deze wijk die dit weekend open zijn en waar mensen jullie graag willen ontvangen om te laten zien waar ze zoal mee bezig zijn. Ik heb hier nog boekjes met het programma liggen. Maar als je het officieel wilt doen zou je kunnen starten bij Number One in Rosmalen waar ook een kleine overzichtstentoonstelling is zodat je ook gericht kunt kiezen wat je per se wilt zien.


TAM TAM

Nee ik ga niet op in het oerwoud zitten trommelen...TAMTAM is de afkorting van Tour Artistique Maastricht. Het is een kunstroute langs 12 lokaties allemaal in het centrum van Maastricht. op 27 en 28 oktober van 11.00-17.00 uur. Je kan het beste starten bij de VVV (het dinghuis) Kleine Staat 1 Maastricht aangezien zij ook de publiciteit verzorgen. Ik zit met mijn beelden bij het Bassin in de jachthaven van maastricht, in een voormalige galerie met gewelven. En ik sta daar samen met Tiny luyten die realistisch schildert en ook portretten in opdracht doet. Het adres is: Bassin 1 Maastricht (vlakbij het studenten hotel, dat overigens ook deeluitmaakt van de route). Er wordt tijdens de route ook voor muzikale omlijsting gezorgd. Jullie zijn uiteraard van harte welkom. De gehele route is gratis te bezoeken en Maastricht is natuurlijk een prachtige stad om in rond te wandelen. Dus wie weet tot ziens in het bassin.

Liliansbeelden goes International

Ik hoef nog Net niet te pakken en mijn beelden te verschepen....het is "slechts" naar Belgie, maar dat is toch ECHT een ander land en dus een internationale happening voor mij. Ik ben gevraagd om deel te nemen aan een Pop-up kunstevenement in Gent op 20 en 21 oktober van 10.00-18.00 uur. Komen jullie ook een weekendje Gent doen? Dan kun je voor je lekker aan het Belgische bier gaat eerst even wat cultuur snuiven in de op zich al prachtige Niklaas Kerk, waar 25 kunstenaars grote stands hebben en je kan genieten van schilderijen en beelden maar ook nog zondag van een bijzonder concert. Daar heb je overigens wel aparte toegangskaartjes voor nodig omdat het niet zomaar een concertje is maar een optreden van internationale muzikanten die hun sporen al hebben verdiend. Lees hier meer over het programma:

https://kunstexperimentengentblog.wordpress.com/2018/09/04/keg-pop-up-art-festival-gent/

Wat hoor er niet bij........

Nada, noppes, niks, nullll

In dit rijtje hoor Nullll er niet bij. Nullll is namelijk een nieuw concept kunstbeurs en staat juist voor terug naar de basis. En daarmee wordt bedoelt een beurs voor en door de kunstenaars zelf. Maar wel een professionele aanpak en een strenge ballotage op de deelnemers. Nulll is hooguit het aantal partijen dat tussen de kunstenaars en het publiek zit. Hierdoor is het wel een beetje experimenteel en een risico dat er misschien niet voldoende bezoekers op de been gebracht kunnen worden, maar aangezien mijn motto is "no guts no glory" besloot ik de sprong te wagen omdat het een sympathierk uitgangspunt is. Dat wij meer van dit soort initiatieven zouden moeten ontwikkelen om gezien en gehoord te worden in een landschap waarbij je vaak alleen via een galerie aan commerciele grote beurzen mee kan doen. Dit evenement zal plaatsvinden 5 6 en 7 oktober op een leuke trendy industriele locatie nl. de nieuwestad in    Amersfoort in de voormalige prodent fabriek. Er zijn 105 stands waar je kan genieten van diverse kunstvormen. Ik heb een grote stand samen met Robbert Struwer met zijn imponerede epoxy schilderijen. W e hopen jullie te kunnen ontmoeten tijdens Nullll.

Meer info: www.nulllll.com/5, 6, 7 OCTOBER 2018

De Nieuwe Stad, Prodentfabriek
Oude Fabrieksstraat 20
3812 NR Amersfoort
Nederland / Netherlands

Vr 18.00 - 21.00 uur

Za, Zo 11.00 - 17.00 u

GLAMperen

Ik moet een beetje met mijn tijd mee. Toen ik nog kampeerde was dat in een tent waar je in moest kruipen dus daar was ik gauw klaar mee. Maar nu ga ik ook GLAMPEREN en wel een beetje op stand dus ...... in Het Gooi EN l in een pagodetent. Ik neem mijn beelden ook mee....plaats zat!! En er is ook ruimte voor jullie allemaal dus kom gezellig langs voor het camping gevoel de luxe en neem mooi weer mee......of lieslaarzen.

Art fair Gooise Meren

Zondag 16 september 11.00-17.00 uur

Wilhelminaplantsoen te bussumArtcetera

ER gaan weer wat schatjes naar een tijdelijke opvanglocatie dit keer naar Galerie Artcetera in Badhoevedorp. De kleine maar heel gezellige galerie biedt tevens de mogelijkheid om tussen de kunstwerken lekker te lunchen of een ijsje te eten. Hierdoor probeert eigenaresse Tanja een sfeer te creeeren waardoor mensen makkelijk naar binnen stappen. Kunst is voor er voor iedereen die er oog voor heeft, maar soms zit het weggestopt in imponerende gebouwen met een iets te hoge drempel .......en als je dan toch over de barricade bent geklommen, je kleren afklopt en de scheur in je broek bekijkt, dan zie je dat jij niet de enige bent die een snelle check doet....of jij wel de moeite bent om voor op te staan! Ik overdrijf natuurlijk, maar ik denk dat jullie wel snappen wat ik bedoel. Ik ken mensen die echtl het een en ander te besteden hebben die zo'n behandeling kregen omdat ze op de fiets waren. Als je je daar niet prettig bij voelt: kom dan gezellig naar de opening van Artcetera!

7 september tussen 17.00 en 20.00 uur ben je van harte welkom in Badhoevedorp voor een mooie nieuwe expositie. Ik ben er zelf ook.

Arendstraat 5a

1171 DZ BADHOEVEDORP

. 0207371756

M. 0633727062

Openingstijden

dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 16.00 zaterdag: 11.00 - 16.00


voor meer info: https://www.galerieartcetera.nl/de-galerie/

wie komt er in mijn tent

Dit keer sla ik een tent op en wel op de Parade in Den Bosch waar 2 september Artibosch plaatsvindt. Ik hou niet van camperen dat is echt niks voor mij, maar een dagje met mijn bronzen vrienden in een pagodetent en voor je erin moet gaan slapen weer naar huis........ja......dat zie ik wel zitten. Die bronzen campinggasten zijn alleen niet zo communicatief......dus als je niks te doen hebt zondag......kom dan gezellig ff langs

meer info over artibosch:

/ artibosch.nl/


Een geheime plek........

Kom je graag op locaties waar je normaal gesproken niet in mag en hou je van kunst, kastelen en wandelen? Noteer dan 25 en 26 augustus in je agenda.

De poorten van Kasteel Rijnhuizen Edisonbaaan 14 in Nieuwegein gaan dat weekend en alleen DAT weekend open voor het publiek. Op het landgoed rondom het kasteeltje vind je dan allerlei kunstenaars die hun werk laten opgaan in de omgeving. Ik sta er ook met mijn beelden, ik heb plaats nr. 32 en bij water dus mijn duik/zwem brigade gaat met me mee voor een lekker weekend in de buitenlucht. Het is er super mooi, ook al zonder de kunst. Dus kom genieten en ontmoet ons daar.

25 en 26 augustus van 12.00 tot 17.00 uur

Meer info: www.kunstgein.nl/rijnhuizenbuitengewoon


Stilte voor de storm......?

Na een best wel drukke tijd met een meer dan mooie expositie in het Kasteel d'aspremont-lynden in Belgie en nog diverse andere exposities die min of meer tegelijkertijd plaatsvonden is het nu even wat minder hectisch. Hoewel: 6 juni rij ik met 8 beelden naar Zierikzee om ze naar Galerie Het Moment in het gezellige Zierikzee te brengen. Daar blijven ze voorlopig wel ff.....dat wil zeggen dat ik al die 8 beelden hier nu niet meer heb en ik dus heel graag de volgende uit de oplage wil laten gieten. Die ga ik zoals altijd eerst nog bewerken zodat elke klant een herkenbaar eigen beeld uit de oplage krijgt. Dat betekent per beeld zeker 1 a 2 dagen werk. En ik heb gelukkig goed verkocht, dus er lagen er al een paar op de stapel :-) Heerlijk hoor......ik klaag er beslist niet over. Ik funktioneer het best met een soort van hete adem in mijn nek. Anders ga ik maar zitten facbooken, istagrammen en allerlei dingen met was doen die leiden tot schone kleren in de kast. Allemaal noodzakelijk maar niet noodzakelijk productief. Geef mij maar was waar mijn kleren nog viezer van worden die ik om kan vormen tot iets moois, iets waar ik aan het einde van de dag een happy gevoel aan overhou. Dus laat die stapel maar groeien, ik trek de ene na de andere figuur wel uit de kluwen en maak er weer iets toonbaars van. De volgende expositie is pas 7 juli. DAt is bij Galerie Sille in Oudewater. Tamara Sille heeft haar kunstenaars gevraagd zich te laten inspieren op het thema Ritme. Zij gaat haar terras die dag omtoveren in " Ibiza sferen" met o.a. DJ Jolanda van Remundt (die zelf ook schildert en meedoet met de expositie) Er zijn hapjes en drankjes en binnen kun je je verwonderen over alles wat" Ritme" heeft opgeroepen. Bij mij was dat een XL uitvoering van no guts no glory. Om te kunnen springen moet je de juiste timing, ritme hebben. Hij is behoorlijk XL geworden en ik ben blij dat ik mijn kleine ventje dat ik na 8 x verkopen moest missen nu in een grote variant weer opnieuw in mijn hart kan sluiten. Het beeld staat tenslotte echt voor mijn kijk op het leven.: DURF TE SPRINGEN ookal weet je niet precies waar je terecht gaat komen. Ik zorg dat ik erbij ben 7 juli a.s. Het lijkt me helemaal geweldig. En heb je na afloop nog niet genoeg schilderijen gezien dan is het stadje Oudewater een geweldige plek om doorheen te wandelen......schilderachtiger wordt het niet.

Hoezo weekend........

Ik heb heerlijk werk don't get me wrong ;-) maar.....als je van weekenden houdt na een week werken dan moet je niet doen wat ik doe. HA! in het weekend begint het echt zware werk pas :-) Zoals dit weekend! Mocht je me zoeken:

OP vrijdag 18 mei ben ik in het prachtige kasteel d'Aspremont-Lynden in het schattige dorp Oud-Rekem. (vlakbij Maastricht) Ik ga daar suppoosten tussen de meer dan mooie kunst van 60 collega's en ook aan een wassen beeld werken. 11.00 tot 18.00 uur 8 beelden van mij zijn te zien in het monumentale trappenhuis en in het museum in het kasteel.

Op zondag 20 mei rij ik meer dan twee uur de andere kant op naar een niet minder mooi dorp nl. Exloo. Daar bevindt zich beeldentuin Zwakanaga en om 13.00 uur is de openig van het nieuwe seizoen. Er staan ook daar ongeveer 8 beelden van mij. Ik ben daar tot ongeveer 16.00 uur aanwezig.

Maandag 21 mei tweede pinksterdag ga ik dan weer zuidwaarts. Nog een keer naar het kasteel waar die dag allerlei activiteiten zullen zijn nog buiten de expositie in het kasteel om. Op het terrein is van alles te doen en te beleven.

Hopelijk tot ziens.

Een mooie tuin wil je........

......volgooien met mijn beelden!! Tja als je het aan mij vraagt is dat het antwoord. Ik zie vaak mooie vijvers en dan moet ik me inhouden om niet aan te bellen om te vragen of mijn duiker niet op de rand mag staan :-) Dream on....maar nu wordt het werkelijkheid. Jan Teunissen heeft nl. een hele mooie tuin, echt een HELE MOOIE. En hij heeft mij zelf gevraagd om er beelden in te zetten. Wel 10 stuks zelfs. Het is helaas maar voor 1 weekend maar wie het kleine niet eert......12 en 13 mei exposeer ik dus in zijn tuin tijdens het atelierweekeind Best en Jan zelf maakt hele mooie stillevens en die kan je in zijn huis bekijken. Kom gezellig langs op dorsvelden 13 in Best tussen 11.00 en 17.00 uur zowel op 12 als 13 mei. Toegang gratis. Je kan natuurlijk ook de hele atelierroute doen.

Kastelen en Kunst

Hou je van kastelen en hou je van kunst? Grijp nu je kans: In Belgie in Lanaken Rekem net over de grens vlakbij Maastricht staat het kasteel D'aspremont-lynden. Het is al in beetje in verval aan het raken - afgebladderd stuckwerk, kapotte tegel vloeren - maar juist DAT combineert zo verschrikkelijk mooi met de kunst die er is neergezet door 60 kunstenaars. Laat je verrassen door grote mooie zalen vol met schatten die ook nog eens te koop zijn. Je kijkt je ogen uit. Bronzen beelden, keramiek, glas, sieraden en schilderijen van stillevens tot abstracten. Mijn beelden staan er ook. In het prachtige trappenhuis op twee verdiepingen en in de zaal beneden die ook als museum dienstdoet, want het kasteel heeft ook nog een verleden als psychiatrische inrichting en wordt daardoor extra mysterieus. Aan de overkant drink je natuurlijk nog heerlijk Belgisch bier bij je lunch of diner en je dag is compleet. Voor een weekend kun je hier ook makkelijk terecht. Helemaal als je fietsen meeneemt. Je fietst vanuit lanaken zo naar Maastricht langs het water en door een natuurgebied. En je kan in de omgeving Lanaken bij het kasteel Pietersheim wandelingen volgen uitgestippelt op kleur. Je hoeft de bordjes maar te volgen en daarna ga je op het mooie terras wat drinken. Ik raad aan de "Vissenkom Per Dieux" te bestellen als je van bier houdt. Niet schrikken, het gaat echt om een vissenkom. Dat Kasteel is overigens ook een hotel en van hieruit ben je ook zo bij het Kasteel d'Aspremont. Het kasteel is uitsluitend tijdens de expositie te bezoeken en alleen in de maand mei. Op elke vrijdag zaterdag en zondag maar ook op hemelvaartsdag en met pinksteren. Ook tweede pinksterdag. Ik ben zelf aanwezig op 11 mei, 18 mei, 21 en 25 mei. Alle andere dagen ben ik er zelf niet maar collega's staan dan de honeurs waar te nemen. Uiteraard kun je me altijd bellen als je vragen hebt.

www.lanaken.be/visitlanaken/Ontdekken/Mooiste_Dorp_van_Vlaanderen_Oud_Rekem/Kasteel_dAspremont_LyndenLente kriebels: de mooiste manier om je tuin te pimpen

Er komt hier en daar al wat uit de grond maar de meeste tuinen zien er nog uit of ze wel een oppepper kunnen gebruiken.  Je tuinstel onder hoezen en anders onder de groene aanslag, je vijver ligt er ook wat verdrietig bij. De zon is onverwacht snel tevoorschijn gekomen en je wilt al genieten van de warmte, maar je verlangt naar een mooie blikvanger, iets dat ongeacht het seizoen het stralende middelpunt blijft van de tijdelijke troosteloosheid. En DAT KAN!! Heb je al eens gedacht aan een bronzen beeld in je tuin? Brons is super geschikt voor buitenplaatsing. Het kan niet kapotvriezen, het kan tegen een behoorlijk stootje en het stoort zich niet aan regen en hagel of sneeuw.  In feite wordt een bronzen beeld buiten alleen maar steeds mooier want het patineneren gaat in de buitenlucht op een natuurlijke manier gewoon verder. Als alles is afgestorven of onder de grond staat te trappelen..... staat je beeld nog recht overeind in al zijn glorie en hou je altijd iets moois in je blikveld als je de gordijnen opentrekt.

Kijk eens rond in mijn beeldengalerie boven aan de pagina in het menu. En als je wat ziet waarvan je lente kriebels toenemen.....bel me en dan maken we een afspraak zodat je het beeld van alle kanten kan bekijken.  06 51936008

Zo....dan ga ik nu aan de slag in mijn eigen rotzooitje.  Het moet hier wel toonbaar zijn voor jullie gaan bellen :-)
finissages

heb je je vernissages gemist: dit zijn de herkansingen

25 maart tussen 14.00 en 17.00 uur bij Galerie Mi Beethovenlaan 13 in de Bilt

31 maart bij Museum de Casteelse Poort bowlespark 1 a in Wageningen 14.00 tot 16.00 uur

Toegang gratis


Markt twee

Een eeuwenoud pand in zijn schitterende glorie hersteld en een vrouw met een visie: dan krijg je MARKT TWEE van Corina Laheij. Corina wilde een kunst- en cultuur inloophuis creëren waar niet alleen betaalbare kunst te koop is maar waar tevens workshops gegeven kunnen worden. Er is zelfs een mogelijkheid voor een Artist in Residence, die in de nok van het pand in een soort kraaiennest in één en al sfeer tussen de balken kan overnachten.

Er is hard gewerkt en er waren tegenvallers maar er werden ook mooie visgraatvoeren en originele tegeltjes ontdekt. En nu is het verval gestopt en is het weer net zo mooi als het eens geweest was. Het huis wordt feestelijk geopend op 1 maart tussen 16.00 en 20.00 uur met een hapje, drankje en een act. En er is een veelzijdige expositie te zien van diverse kunstenaars. Mocht je die donderdag niet kunnen? In het weekend van 2 en 3 maart gaan de feestelijkheden gewoon verder.


Kick off 2018

Ik ben heel blij en trots dat Galerie Sille Oudewater 3 van mijn beelden heeft geselecteerd om  te presenteren op de First Art Fair Passenger Terminal in Amsterdam. Piet Heinkade 27  vlak bij het CS. Deze kunstbeurs is uitsluitend toegankelijk voor galerien die hiervoor zijn uitgezocht om hun mooiste werk te laten zien. Ik hoef er natuurlijk niet bij te zijn want Tamara Sille is de gastvrouw die geinteresseerden ontvangt, maar  uiteraard ga ik  zelf genieten van alles wat er te zien zal zijn. Willen jullie ook? mail dan snel naar info@sillekunst.nl en noem mijn naam, er zijn nl nog  vrijkaarten te krijgen op die manier. De toegang is normaal gesproken 12,50 pp dus op deze manier kan ik je  kado doen. Met de toegangskaarten kun je ook naar de feestelijke opening op 17 januari van 16.00 tot 21.00 uur . info@sillekunst.nl

Op 14 januari opent Galerie She Art De Huufkes 34 in Nuenen haar deuren voor een nieuwjaarsborrel. Kom gezellig met mij en andere kunstenaars het glas heffen op een mooi 2018, het kan nog net!! tussen 15.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom www.sheesnut.nl/ Er is muziek kunst enz

28 januari vindt bij Galerie Mi Beethovenlaan 13 in Bilthoven de vernissage plaats van een nieuwe expositie die tot 25 maart loopt. Ook daar ben je van harte welkom om te komen kijken. Ik ben bij de vernissage ook zelf aanwezig.

Wie weet tot ziens bij 1 van de bovengenoemde evenementen

lieve groet

Lilian


Wintersalon bij Galerie Kubra Opening: 20 december om 11.00 uur Iedereen is welkom


Stichting Kubra gaat tijdens de feestdagen goed uitpakken. Naast een kerstfair in het overdekte voetgangers gebied naar de parkeergarage tolbrug op het burgemeester loefplein gaat gelijktijdig de opening van start van de Wintersalon. Dit is een kunstexpositie in Galerie Kubra die zich ook in deze voetgangerstunnel bevindt. Daar gaan 35 van de meer dan 100 leden van de stichting een overzichtstentoonstelling presenteren van hun mooiste werk. Ik zal er ook twee van mijn beelden neerzetten. In het weekend zullen er steeds een aantal van de kunstenaars mede aanwezig zijn. Ik ben er op zaterdag 6 januari present om jullie te ontvangen. Tijdens de opening op woensdag 20 december om 11.00 uur ben ik er uiteraard ook. Jullie zijn allemaal van harte welkom en daarna kun je misschien op de kerstfair nog originele kadootjes voor de kerst scoren, of genieten van de workshops. De hele voetgangerspasage zit namelijk vol met bedrijven die kunst of ambacht gerelateerd zijn en allemaal meedoen met dit initiatief. Zeefdrukkers, glasbewerkers, kinderen krijgen de mogelijkheid om zelf kustwerkjes te maken en onder leiding van voordrachtskunstenaar Emiel bootsma worden er van woensdag tot zaterdag van 16.00-17.00 uur voordrachten en gedichten ten gehore gebracht.

En om deze dag waarin je al lekker in de kerstsfeer bent gebracht geheel in stijl af te sluiten ga je natuurlijk even borrelen of dineren in de korte put straat. Als er nou 1 straat in Nederland waar the winter wonderland tot leven is gekomen.......echt Prachtig!!


En dan nog een verzoek : Heb je een beeld van mij gekocht en heb je geen uitnodiging ontvangen van een besloten bijeenkomst waarbij ik iedereen wil bedanken, stuur dan svp een mailtje aan mij zodat ik je alsnog een uitnodiging kan toesturen: Lsteenhuisen@yahoo.com. Ik heb helaas van niet iedereen een geldig emailadres.

Tot slot: allemaal hartelijk bedankt voor jullie steun en interesse in mijn werk. Ik wens iedereen die ik niet meer zie  geweldig mooie Kerstdagen en een liefdevolle start van 2018kunstraffinaderij

Ik was geintrigeerd door de naam van het evenement toen ik vorig jaar ging kijken wat de Kunstraffinaderij inhield. Ik heb er geen spijt van gehad want wat de organisatie daar neerzet is indrukwekkend en dit jaar ben ik blij dat ik weer door de ballotage commissie als deelnemer ben toegelaten. In de meer dan mooie Stevenskerk in Nijmegen vindt de Kunstraffinaderij plaats  Vrijdag 24 november tussen 12.00 en 18.00 uur  zaterdag 25 november 11.00-18.00 uur en zondag 25 nvember 12.00 tot 17.00 uur. De mix van kunstdisciplines, de hoeveelheid toegelaten kunstenaars......er is genoeg te zien maar het is geen overdonderend geweld waardoor je de bomen in het bos niet meer kan zien. En dan die kerk waar alle mooie werken nog beter tot hun recht komen. Kom het zelf beoordelen en maak er een mooie dag of weekend van want Nijmegen heeft zoveel te bieden. Je kan er leuk winkelen, het centrum heeft nog hele mooie oude elementen, het waaggebouw. Een wandeling langs de Waal waar het wemelt van de restaurantjes. En als alle cultuur in de kerk je teveel wordt even een gokje wagen in het Holland Casino: ALS je nog wat te besteden hebt want ik weet zeker dat je in de kerk al in de verleiding gaat komen om het geld te laten rollen. De ballotage is flink en dat zie je terug in de kwaliteit. Ik hoop jullie daar te ontmoeten


Nationale Kunstdagen

Dit weekend 11 en 12 november vinden voor het eerst op de locatie in Nieuwegein de bekende Nationale Kunstdagen plaats. Ik deel mijn stand met Mieke Robben. Haar mooie portretten en dirigenten en mijn bronzen beelden vormen een super combinatie al zeg ik het zelf. En natuurlijk gaan we het samen weer heel gezellig maken. Kom langs we vertellen graag over ons werk. voor meer info: www.kunstdagen.nl/kunstdagen/2017/

She ART

Wat fijn dat Sheila Haasnoot toen ze de galerie in Nuenen overnam van M-art decorations, bedacht heeft om aan de betoverende ruimte niks te veranderen. Dat zou ook niet slim zijn, want mooier gaat het gewoon niet worden! Terwijl het pand enorm is heerst er een sfeer van gezelligheid, laagdrempeligheid, knusheid die je niet snel in andere galeries gaat aantreffen. Sheila heeft een aantal kunstenaars om zich heen verzameld voor haar eerste expositie als galeriehoudster en ik ben heel blij dat ik daar bij ben. Het is een super geheel geworden, er valt zoveel moois te zien. Kom gerust zelf kijken tijdens de feestelijke opening op 5 november tussen 12.00 en 17.00 uur als ook de meeste kunstenaars zelf aanwezig zullen zijn.  Er is hier letterlijk en figuurlijk de ruimte om met elkaar in contact te komen. Kom lekker met ons proosten op een geslaagde start van een nieuw initiatief.  De Huufkes 34 te Nuenen. Toegang gratis

verstild leven

Theo van Winkel maakt mooie stillevens waarbij hij oude objecten een nieuw leven geeft. Deze verstilde taferelen staan in contrast met het zwierige leven in mijn beelden. Toen Ewald Sorbi Theo en mij ontmoette tijdens een groepsexpositie was hij niet alleen onder de indruk van ons werk, maar zag hij meteen mogelijkeden voor een duo expositie gebaseerd op deze tegenstelling. De titel Verstild Leven was dan ook snel gevonden. Je bent van harte welkom om zelf te komen kijken of het geheel net zo mooi is geworden als wij nu denken bij ATelier Ewald Sorbi Kerkstraat 1 in Zetten op 28 en 29 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur

Toegang gratis.

wisseling van de wacht

Toen ik hoorde dat Mart de Brouwer zijn galerie zou verlaten en onze geplande M-art and More expositie in september er niet meer zou kunnen plaatsvinden was ik wel teleurgesteld. Hoe wij dat vorig jaar gedaan hadden met ons vijven, in die prachtige magische ruimte, dat zou dus voor eeuwig verloren gaan ipv een terugkerend evenement. Maar: de vreugde was groot toen ik twee maanden later een telefoontje kreeg van Sheila Haasnoot. Zij ging de galerie overnemen met alle mooie elementen die Mart daar met bloed zweet en tranen had gecreeerd en dat niet alleen: zij wilde mij boeken voor haar eerste expositie en officiele opening van haar She Art Gallery!! En alsof dat nog niet genoeg was hebben M-art and More (karin Welhuis, Mart de Brouwer, Robbert Struwer, Heide von Faber en ik) een On Tour geregeld in samenwerking met Ara Art Fair in Zwijndrecht. Wij hebben daar met zn allen een prominente plek in de ontvangsthal gekregen. Wij gaan daar samen weer iets spectaculairs van maken. De Ara Art Fair is sowieso iets waar ik dol op ben. Vorig jaar ging het voor het eerst in 10 jaar niet door en ik heb het echt gemist. Dit jaar heeft Ank van de Valk de organisatie gelukkig weer op zich genomen en nu kan ik er samen met mijn vriendjes van M-Art and More een echt feestje van maken. Komen jullie ook? Er is echt heel veel te zien. Niet alleen ons werk, maar de zalen en kamers van het hotel zijn voor dit weekend omgetoverd tot kleine galerietjes waar je alle kunstvormen kan vinden. Het restaurant is gezellig mooi voor een lunch, lekker borrel uurtje of een romatisch dineetje. Je kan er terecht zaterdag 21 en zondag 22 oktober tussen 10.00 en 18.00 uur.

Sheila Haasnoot opent haar galerie op 5 november tussen 12.00 en 17.00 uur maar daarover later.

Volgende expositie: 28 en 29 oktober in de Galerie van Ewald Sorbi in Zetten samen met Theo van der Winkel