Nieuw bronzen beeld

YES er is er weer 1 terug van de gieter. Ik had al een In The Eye Of The Storm maar ik vond het idee zo mooi dat ik meteen een XL versie ben gaan maken. Je hebt grote en kleine huizen en tuinen nietwaar?

Dus nu kan ik jullie de grote In The Eye Of The Storm laten zien ......en dan ook nog maar een keer de tekst erbij die ik verzonnen heb om aan te geven welk gevoel ik wilde visualiseren met dit beeld.

In het oog van de storm

voel ik me kwestsbaar, eenzaam....klein

tot ik me realiseer dat ik ook kan dansen

in de armen van mijn kwelgeest De Wind

tot hij genoeg van me heeft

en mij hier achterlaat...

Als hij gaat opent hij de deur

van mijn beschermende cocon

en zie ik nog net

hoe hij zonder genade, zonder pardon

raast en tiert, fundamenten wegslaat....

niets overeind laat

In het oog van de storm

weet ik nu dat mijn tegenwind

niets meer dan een zomers briesje waskasteel d'aspremont-lynden

Een expositie die meer dan de moeite waard is en die je echt zou moeten bezoeken : Expositie Kasteel d'Aspremont-Lynden in Oud Rekem in Belgie. Dat klinkt ver maar het is vlakbij Maastricht. Het is een vervallen kasteel dat juist daardoor zo overweldigend mooi is, afbladderende muren, gietijzeren sier leumingen bij alle trappen, originele hier en daar al gebroken tegeltjes. En tegen het decor van al deze vervlogen glorie staat het mooiste werk van 67 kunstenaars uitgestald.

Je kunt deze expositie nog bezoeken tot en met 12 september, elke vrijdag zaterdag en zondag tussen 11.-18 uur.

Er zijn altijd een deel van de exposerende kunstenaars aanwezig. En je kan hen herkennen aan een badge, je kunt ze vragen stellen over hun werk en over dat van hun op dat moment afwezige collega's. Mocht je interesse hebben om een werk te kopen van iemand die niet daar is, vraag dan naar 1 van de origanisatoren Lied de Haas of Mathy Engelen, zij kunnen jullie verder helpen. Wil je liever gewoon ronddwalen kijk dan op de tafeltjes in de zalen, er liggen prijslijsten van elke kunstenaar.

Oud Rekem is ook nog een keer het mooiste dorp van Vlaanderen - officieel zo benoemd - het is vlakbij Maastricht dus alles bij elkaar ook nog eens de beste ingredienten voor een weekendje weg.

Groenplaats Oud Rekem Belgie

Entree is € 5,00

Open Atelier 2021 bronzen beelden


Nu er zoveel mensen gevaccineerd zijn durf ik zelf ook weer eens wat te organiseren.

Ik ga voor een open atelier week van 31 juli tot en met 6 augustus a.s. Tijdens deze periode zal er een groot deel van mijn collectie beelden te zien zijn. Dit is slechts tijdelijk mogelijk, dus had je altijd al eens willen kijken of er iets voor jou bij zit? Grijp dan nu je kans om een zo groot mogelijk keuze aanbod vrijblijvend te bekijken.

Ik vraag je wel om je via mijn e-mail adres: Lsteenhuisen@yahoo.com aan te melden om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk komen. Het werkt eenvoudig: meld je aan voor je gekozen tijdslot, je krijgt van mij een bevestiging. Iedereen met een bevestiging kan ik hier rondleiden langs mijn beelden en in mijn atelier. Mocht je het leuk vinden, dan kan ik je laten zien hoe een bronzen beeld precies tot stand komt.

Keuze tijdslots:

Zaterdag 31 juli: 10.00- 12.00 /12.00 – 14.00 / 14.00 – 16.00 / 16.00 – 18.00 / 18.00 – 20.00 uur

Zondag 1 augustus:                                                              14.00 – 16.00 / 16.00 -18.00 / 18.00 – 20.00 uur

2 3 4 5 6 augustus:        10.00 -12.00 / 12.00 – 14.00 / 14.00 – 16.00 / 16.00 – 18.00 / 18.00 – 20.00 uur

Kan je niet maar vind je het wel leuk om een keer naar een expositie te komen?

14 en 15 augustus ben ik bij de expositie d’aspremont-lynden in Oud Rekem in België. Vlakbij Maastricht. Het gelijknamige Kasteel is de locatie waar 67 kunstenaars hun mooiste werken gaan presenteren van de zolder tot de gewelven. En het is er prachtig, het kasteel is verlaten en al iets vallen maar dat voegt alleen maar toe. Je kan er ronddwalen en je verbazen over zowel het kasteel als de kunst. In het dorpje Oud-Rekem kun je daarna lekker gaan lunchen of dineren. De expositie loopt langer door, maar gedurende het eerste weekend ben ik aanwezig om jullie te ontvangen. Dus mocht je van plan zijn om te gaan, dan hoop ik natuurlijk dat dat in het eerste weekend zal zijn. Groenplaats 3621 Lanaken Belgie

poetry in bonze

Voor wie mijn website in de gaten houdt zal het geen nieuws zijn dat ik af en toe bij een beeld inspiratie voel opborrelen en een tekst schrijf. Ik noem dat een tekst omdat gedicht misschien te veel eer is........ Voor mij is het een extra manier om naast het visualiseren van een gevoel dmv een beeld nog duidelijker te maken waar het voor mij om draait. Voor mij!! Want elk beeld mag ieder voor zich op zijn eigen wijze beroeren of onberoerd laten, je kan erin zien of voelen wat je zelf ziet.

Bij het beeld "in the eye of the storm" voelde ik al heel lang dat er iets aan zat te komen en ineens is het er dan, dan schrijf ik wat woorden op en even later ben ik tevreden met het resultaat. In the eye of the storm is relativeren belangrijker dan ooit.......relativeren is volgens mij de sleutel tot een gelukkiger leven. Het is iets dat ik van nature niet beheers, maar wel iets dat ik probeer te leren. Een beeld ervan maken is ook een stap op dat pad.


In het oog van de storm

voel ik me kwetsbaar, eenzaam ...klein

tot ik me realiseer dat ik ook kan dansen

in de armen van mijn kwelgeest De Wind

Tot hij genoeg van mij heeft

en mij hier achterlaat....

Als hij gaaat, opent hij de deur

van mijn beschermende cocon

en zie ik nog net

hoe hij zonder genade, zonder pardon

raast en tiert, fundamenten wegslaat....

niets overeind laat

In het oog van de storm

weet ik nu dat mijn tegenwind

niets meer dan een zomers briesje was


wat een rot weer

Wat een toeval. Gedurende de vervelendste week wat weer betreft met storm, regen hagel enz ga ik mijn nieuwste beeld ophalen van de gieter:

In the eye of the storm

Maar dat weer is de enige akelige overeenkomst want wat vind ik haar mooi, hoe ze wervelt en danst met de razende wind die op haar afkomt. Ze biedt hem gewoon haar hoofd ipv zich te verstoppen of zich over geven en ze bedenkt dat het er buiten haar cirkel nog veel wilder aan toegaat. Het is een reminder voor mij dat problemen altijd op je af zullen komen.......het gaat erom hoe je ermee om gaat en dat je altijd blijft relativeren.

Wil niet zeggen dat dit me ook lukt....maar hey.....proberen kan geen kwaad toch?


het beeld is hier net als al mijn andere beelden te zien op afspraak: 06 51936008


brons om te onthouden

Mijn nieuwste duiker heet (zoals alle duikers begint de titel met DON'T) Don't forget to have fun.

Herken je je jezelf in gedachtes als : dat ga ik niet meer doen.....daar ben ik nu te oud, te serieus, te volwassen, te dik, te lelijk enz enz voor

Realiseer je dan ook eens wat dat met je doet en wat deze houding jou echt maakt: namelijk....... SAAI

Je zou zoveel meer lol kunnen hebben als je dit stemmentje op mute weet te zetten

Dus: don't forget to have fun......je bent nooit te oud om af en toe het kind in je los te laten


Zoals alle bronzen beelden is ook dit beeld bij mij vrijblijvend te bekijken. Heb je interesse in een bronzen beeld voor in je huis of in je tuin, maak gerust een afspraak, ik leid je graag rond door mijn tuin en atelier: 06 51 936008

relaties in brons

De liefste de enige, de ware. Hoe ontzettend belangijk hij of zij ook voor je is, en je je een leven zonder niet voor zou kunnen stellen..........zeg eens eerlijk: ken jij ze ook......die momenten dat je hem het liefst achter het behang zou willen plakken??!! Ach en hoe fijn is het om het daarna weer bij te leggen en goed te maken. Het houdt de zaak ook in evenwicht en spannend: Never a dull moment.


Omdat de eerste never a dull moment op 1 na is uitverkocht en omdat ik dit gevoel wil blijven visualiseren vond ik het nu al een mooi moment om aan een opvolger te beginnen. Vandaar Never a dull moment (B). Mijn nieuwste beeld. Het is hier uiteraard net als alle beelden vrijblijvend te bekijken. Je bent van harte welkom.

motivatie in brons

Wat je ook wilt bereiken.....fit worden, examens afleggen, rijbewijs halen, je baan opzeggen om zelfstandig te worden, een promotie krijgen enz enz enz....het halve werk zit volgens mij  in "het vertouwen in jezelf". Het visualiseren van je einddoel en geloven dat jij over voldoende kwaliteiten beschikt om daar te kunnen komen. Natuurlijk vereist het dan nog keihard leren, trainen werken en een hele grote dosis geluk, maar het vertrouwen dat jij alles kan doen wat nodig is om je doel te behalen, is een enorme faktor in het daar wel of niet komen.

Dus wil je iets ....ga ervoor.....en Make it Happen!!!

Dutch love in brons

Gek he....dat er alleen maar uitdrukkingen met DUTCH zijn die super negatief zijn, vervelend, gierig of met alcohol misbruik te maken hebben ? Dutch courage, dutch treat, dutch oven, going dutch enz enz.......Ik vind dat raar want er gebeuren hier toch genoeg leuke, liefe en mooie dingen. Ik kan daar helaas niks aan veranderen maar ik ga er gewoon 1 aan toevoegen: DUCTCH LOVE de titel van mijn nieuwste beeld.

Wij toch ook bekend en beroemd omdat we allemaal fietsen? En wie hier heeft DIT nou nog nooit meegemaakt: heerlijk achter - of voor op bij je grote liefde van dat moment. Heerlijk met je armen om hem of haar heen, je hoofd tegen zijn of haar rug. Soms zelfs tegen de elementen. Maar regen of storm,het deert allemaal niet, je was samen, samen en tot over je oren verliefd. Rondfietsen met de mensen waar je het meeste van houdt, klein of groot...........het is OF een mooie herinnering OF je doet het nog steeds, maar iedereen in Nederland snapt waar we het over hebben. Dutch Love, de titel van mijn bronzen beeld.....ik hoefde er niet heel lang over na te denken.


Ook dit beeld is net als alle anderen hier in mijn atelier met bescheiden beeldentuin te bekijken. Wel op afspraak uiteraard i.v.m. de corona maatregelen.

Bel gerust voor een afspraak, je bent van harte welkom: 06 51936008

van voor naar achter van links naar rechts

De coronamaatreglen veranderen telkens, het is niet anders. Maar met de riemen die we per maart krijgen kan ik in ieder geval weer roeien. De laatste weken lag ik wel heel erg aan een anker : want jzeg nou zelf.....als je samenwoont wil je ook samen kijken of je samen verliefd wordt op een beeld, Dat ga je niet in je eentje regelen. Ik was afhankelijk van mensen die nog een enorme verrassing voor de ander wilden regelen en van mensen die alleen wonen.......dat is geen hele grote vijver om in te vissen.  

Dus ik ben helemaal blij dat we nu weer zover zijn dat je samen kan komen kijken. Mocht jij met de naderende lente een mooie blikvanger voor je tuin zoeken.....of krijg je van de lentekriebels zin om je huis te restylen en past daar een statement bij in de vorm van een uitgelicht bronzen beeld? maak dan gauw een afspraak. De cappuccino staat klaar, ik leid je rond door mijn atelier en tuin en kan je alles vertellen en laten zien over hoe een bronzen beeld tot stand komt.

Ik heb er zin in, ik heb nu alle tijd voor jullie, er zijn momenteel door gebrek aan beurzen veel beelden op voorraad en we kunnen er iets gezelligs van maken. Je bent van harte welkom.

Bel nu: 06 51936008

mijn nieuwste bronzen beeld

YaY, ik heb weer een nieuw beeld. Het duurt altijd een poos vanaf het moment dat ik een nieuw beeld in was inlever, tot ik het afgewerkte bronzen beeld op zn sokkel kan vasthouden en fotograferen. Soms duurt het zo lang dat het een moment van objectiviteit betreft als ik het weer onder ogen krijg. .....vooral als ik het nog niet verwachtte. Dan zie ik iets staan in de bronsgieterij en 1 tel later realiseer ik me dat dat iets van MIJ is......als mijn hart dan een vreugdesprongetje maakt.....hahaha dat gevoel kan ik niet eens beschrijven......

Dit nieuwste beeld heet In Your Arms, het is zonder sokkel 55 cm lang. Het kan zelfstandig staan of op een sokkel van diverse hoogtes gemonteerd worden.

De prijs van dit beeld is €1.900,00 de oplage is 8 stuks.


In jouw armen,

voel ik me veilig, voel ik me thuis

kan ik mezelf zijn

in jouw armen voel ik me geliefd, voel ik me gesteund

kan ik me laten vallen

in jouw armen voel ik me van alles

maar nooit..... gevangen


kunst en fotografie

Wat ik enorm kan waarderen is als kopers van mijn beelden mij foto's sturen van hoe het beeld terecht is gekomen. En soms zelfs in de loop der tijd hoe het steeds mooier in zijn omgeving past, hoe een spin er een web om heeft geweven, hoe het beeld na de verhuizing een nieuwe hotspot heeft gekregen enz. Ongeacht hoe de foto's zijn genomen word ik er blij van....maar soms zitten er echte pareltjes tussen. Prachtige kunstfoto's met mijn beeld in de hoofd of bijrol. Er is zelfs 1 fotograaf in wiens tuin eekhoorns, allerlei vogeltjes tot sperwers steeds op en bij mijn beeld no guts no glory komen zitten. Ik ben met die foto''s natuurlijk in mijn nopjes omdat ik die foto's genomen met een goeie camera mag gebruiken van hem. Ze fungeren als mijn omslagfoto's voor social media, ik kan ze gebruiken als portfolio foto's.

En hier hebben we er nog 1: genomen tijden de winter van 2021, je weet wel die ene dag dat het tegen de avond ging sneeuwen en het 'de zondagochtend erop allemaal weer weg was........ zo jammer.

Maar ik heb er deze foto aan over gehouden. Blij mee!  

Happy newyear

Wat wens je na een jaar als het Corona monster van 2020? Ik wens ons allemaal naast een enorm goed funktionerend afweersysteem dat we vast kunnen houden aan wat we naast alle ellende ook geleerd hebben. Waar het echt om draait in het leven: de nabijheid van de mensen waar je om geeft, het tijd maken voor elkaar, het meer waarderen van wat we allemaal wel hebben. Ik wens dat het vaccin snel zijn werk doet en dat we allemaal weer terug kunnen naar onze levens, onze levens met een extra besef............van dankbaarheid voor kleine dingen en meer zorg voor anderen en de natuur.

Een heel gezond en gelukkig 2021 allemaal

Ik moet opschieten

Ik heb dus 3 nieuwe bronzen beelden gemaakt in de afgelopen maanden. En nu realiseer ik me dat 3 echt te weinig is omdat er maar liefst 9 NEGEN!!! beelden op SCHERP staan. Van de oplage van 8 zijn zij allemaal de laatste in hun serie: The art of living, Hold on tight, De schreeuw 1, Never a dull momet, Nu of nooit, Happy,bending over backwards, Plankenkoorts enFfor better and for worse. Als die alle negen verkocht worden, dan is mijn collectie ineens een heel stuk kleiner.

Aan de andere kant heb ik gelukkig de laatste twee maanden zoveel beelden verkocht waarvan ik allemaal een nieuwe uit de serie moet veranderen en een beetje afwijkend van de vorige moet maken...... hahahahha wie had dat gedacht aan het begin van al het Covid 19 nieuws, dat ik nog beelden te kort zou komen voor het einde van het jaar?!! Ik ben daar ongelooflijk dankbaar en blij om.

Maar goed: tijd om mijn 3e nieuwe beeld voor te stellen: You lift me up. Inclusief sokkel 1.800,00 euro en je kan hem hier op afspraak vrijblijvend komen bekijken. Net als al mijn andere beelden. Dus heb je interesse in een bronzen beeld voor in je huis of in je tuin bel me en we spreken wat af: 06 51936008


Nieuw bronzen beeld

Standing strond together

Ik voel het trekken voel het schuren

mijn voeten glijden over het verraderlijke gras

het gras dat overal wel ergens groener is

de duivel leurt, de duivel sleurt

maar samen met jou vorm ik voldoende ballast

om aan deze kant van de streep te blijvenIk heb natuurliijk veel tijd gehad vanwege corona om flink door te werken, in principe!!! De werkelijkheid was dat ik in het begin van het jaar behoorlijk lamgeslagen was door het nieuws dat mijn hele zorgvuldig uitgestippelde programma voor 2020 in rook opging......geen exposities meer tot OKTOBER !!!. Daarbij kwam dat ik niet meer naar mijn kinderen kon vliegen die allebei in het buitenland wonen en als kers op de taart kreeg mijn moeder een herseninfarkt en moesten wij 24 uur zorg gaan leveren om te voorkomen dat ze in een verpleeghuis van ons afgesloten zou worden........ Ik ben van de ene op de andere dag gestopt met werken aan mijn beelden. MAAAR gelukkig kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan en toen ik mijn draai een beetje gevonden had in het "nieuwe normaal" voelde ik toch weer het verlangen om terug te gaan naar mijn atelier, naar het urenlang met mijn klauwtjes in de was te zitten, te vormen en te kneden net zo lang tot het warm en levend wordt. Ik ging weer aan het werk en ik had me eerder moeten realiseren hoe heilzaam dit voor mij is. Alle angsten, alle onzekerheden, al het missen.......als ik aan het werk ben zakt alles naar de achtergrond en word ik rustig en relaxed en dan voel ik me ..... vredig.

En dat is de eerste reden dat er dit jaar maar 3 nieuwe beelden zijn ontstaan.. De tweede is : sinds er weer exposities zijn is het helemaal LOS gegaan hier. Ik heb na een schraal jaar qua verkopen nu een TOP kwartaal. Ik ben daar zoooo dankbaar voor. Als ik zie wat er in de economie om me heen voor dramas plaatsvinden....mensen die keihard hebben gewerkt om zaken op te bouwen die nu alles in elkaar zien zakken........mensen die hun banen kwijtraken. De artiesten die AL die tijd nog steeds niks hebben kunnen doen .......mijn hart breekt als ik daar aan denk. Dat ga ik dus ook niet doen!!!!! In plaats daarvan plaats ik deze blog en ga ik snel weer mijn atelier in. Ik hoop dat jullie allemaal iets hebben waar jullie in kunnen "verdwijenen" op momenten dat het te moeilijk voor je wordt.

En ik hoop dat jullie iemand hebben in deze barre tijden die naast je staat en die deze gedeelelijke lockdown een stuk makkelijker voor je maakt. Standing strong together vooral in deze tijd, dat maakt alles toch een stuk makkelijker door te komen. En als je zo gelukkig bent, hou ook een oogje open voor de minder fortuinlijken om je heen .......een beetje aandacht voor hen kan zooooooveel verschil maken. We hebben allemaal liefde nodig.

Komen jullie proosten?

Tijdens de expositie Ingetogen & gewaagd bij Galerie Kubra in Rosmalen ben ik op 11 en 18 oktober zelf in de galerie om jullie te ontvangen. Tussen 13.00 en 16.00 uur ben ik dan aanwezig om jullie - desgewenst - rond te leiden, of wat meer te vertellen over hoe een bronzen beeld gemaakt wordt. Vanwege het feit dat een feestelije opening ivm corona niet haalbaar is, doen we dit in kleine stukjes. Elk weekend is er koffie voor de bezoekers of een drankje om het toch nog met zoveel mogelijk van jullie te vieren dat Rosmalen nu een mooie echte galerie met wisselende exposities rijk is. Dus kom gezellig langs, dan kunnen we samen proosten en genieten van de super mooie gevarieerde werken die er te zien zijn.

Achter de Driesprong 0 van 13.00 tot 16.00 uur (tegenover de Vershof, naast juwelier Schute)

Nieuwe galerie in Rosmalen

Ik ben lid van de stichting KuBRA (kunstenaars uit brabant) en deze stichting doet veel goeie dingen voor de leden. Er is sinds kort een nieuwe ontwikkeling: naast het opstarten van een online Gallery heeft de organisatie nu zijn werkterrein van Den Bosch naar Rosmalen verplaatst......my home town!! Eerst werden er al gapend lege winkeletalages opgevrolijkt met mooie kunstwerken, nu is er ook een ruimte gevonden voor een fysieke galerie. Die galerie wordt a.s. zaterdag feestelijk geopend en ik doe mee met de eerste expositie, samen met een aantal collega's

Uiteraard is het feestelijke nu moeiijk in te vullen met alle nieuwe cororna maatregelen. Maar we hopen dat we het voor een deel naar buiten kunnen verplaatsen en er is gekozen voor een "soort van opening" elke zaterdag gedurende de loop van de expositie. De galerie is elke woensdag t/m zondag geopend.

De expositie Ingetogen & gewaagd start a.s. zaterdag 3 oktober en is te bezichtigen tot en met 8 november. Achter de Driesprong nummer 9 (tegenover de Vershof, naast juwelier Schutte)

art Eindhoven

Yay, zo zit je maanden thuis met je bronzen beelden en zo ga je twee weekenden achter elkaar met je bronzen schatjes op pad.

12 en 13 september vindt- de vanwege Corona uitgestelde beurs- ART EINDHOVEN toch nog plaats. Ik heb een enorme stand samen met

de onnavolgbare Robbert Strüwer,   mijn "parter in art" :- ) Samen richten wij stand nummer 25 in met zijn epoxy schilderijen en mijn bronzen beelden voor binnen en buiten.

Vanwege Covid 19 neemt de organisatie allerlei voorzorgsmaatregelen in acht, zodat we er zowel voor u als voor ons een verantwoord event van kunnen maken

Er geldt eenrichtingsverkeer op de beurs. De tickets worden via de website van Art Eindhoven per timeslots verkocht om te voorkomen dat het onverantwoord druk gaat worden. Aangezien je niet verplicht wordt de beurs op het einde van je timeslot ook stipt te verlaten wordt er op toegezien dat er nooit meer dan 300 mensen tegelijk op de enorme beursvloer zullen vertoeven. Het Klokgebouw is een voormalig industrieel Philips pand, met hoge plafonds. En uiteraard wordt er op toegezien dat bezoekers hun handen desinfecteren en met ziekte/ verkoudsheids verschijnselen het gebouw niet zullen betreden.

Zo kunnen we er veilige mooie kunstbeurs van maken. Eindelijk is het weer mogelijk om de interaktie met het publiek aan te gaan. Dus wil je weten hoe een werk gemaakt is, kom dan vooral nu. Ik denk dat alle kunstenaars staan te trappelen om je er alles over te vertellen. Robbert en ik in ieder geval zeker!!!!

Via deze link kunnen zolang ze er nog zijn tickets besteld worden: https://arteindhoven.nl/

12 en 13 september 11.00 17.30 Klokgebouw Eindhoven (strijp S)

Ik hoop je daar te zien. Ik heb 3 nieuwe werken bij me (waarvan twee die nog niemand gezien heeft).

(uiteraard is bovenstaande foto van Robbert en mij van voor het Corona tijdperk, toen knuffelen nog heel gewoon was)

Eindelijk weer een ART FAIR

Nu ik al zo'n 8 a 9 maanden niet meer met mijn beelden "op stap" ben geweest i.v.m. het cancellen van al mijn beurzen vanwege de corona restricties kun je je misschien voorstellen HOE ik sta te springen. Maar er beweegt eindelijk wat aan de horizon en 4 5 6 en 7september mag ik eindelijk weer slepen en sjouwen. Dat is dan meteen het enige voordeel dat ik kan opnoemen in relatie tot dat vreselijke virus: ik kan niet wachten om keihard aan de slag te gaan en mijn hele auto vol zware sokkels en beelden te gooien.

Bij Kasteel Sandenburg in Langbroek gaat nl. op die datum een ART FAIR van start. Het landgoed en het kasteel zijn nog in familie bezit en er wordt (omdat het de eerste keer een enorm succes was) nu voor de tweede keer een kunst feest georganiseerd. In pagodetenten stellen geselecteerde Galerieen hun mooitste kunst werken ten toon. En uiteraard is er de mogleijkheid-- mocht je betoverd raken- om iets te kopen voor jouw huis of tuin.

Mijn bronzen beelden zijn ook te zien en te koop. Met dank aan Kunst Aan De Lek

Je bent van harte welkom. Meer info vind je hier: www.cultureleregio.nl/gevoelens in brons

Als mijn nieuwste beeld jullie bekend voorkomt, dan klopt dat wel. Het is nl de XL uitvoering van Missing you dat ik 8 x verkocht heb en me daarna realiseerde dat ik dat beeld helemaal niet kan missen. Het is voor mij nl zo de visualisatie van mijn gedachte dat als je iemand maar hard genoeg mist en een kus naar ze toeblaast, dat die ander dat dan ook kan voelen. Het gevoel dat die virtuele zoen afstanden kan overbruggen die voor mij tijdelijk of eeuwig niet haalbaar zijn .Ik heb er zefs een gedicht op gemaakt, geinspireerd op dit gevoel en ook dit gedicht wil ik nog kunnen gebruiken.

Dus zat er niks anders op als de hele zaak maar op te blazen, letterlijk. En nu heb ik Missing You XL. Het is 80cm hoog en staat op een sokkel van 50 cm. Beeld en sokkel samen kost € 2.500,00. Het kan hier natuurlijk op afspraak vrijblijvend bekenen worden, zoals alle beelden in mijn beeldentuin.


Missing You

Voel hoe warme adem mijn lippen verlaat

voortgestuwd door mijn handen

zweeft naar je toe

mijn kus

zelfs over oceanen weet ze jou te vinden

vakantiegeld

Kan ik wel vliegen zonder Corona op te lopen? Kan ik straks nog wel terug naar huis? Moet ik in quarantaine?

Om maar wat voorbeelden van de toenemene stress te noemen. Je kan ook heerlijk in je eigen land blijven. Mooie fietstochten en wandelingen. En dan 's-avonds met een ijskoud drankje in je eigen mooie tuin lekker chillen, kaarsjes aan....je nieuwe bronzen beeld prachtig uitgelicht met een sfeerspotje. .......... :-)


vakantiegeld in Corona tijden

Het is allemaal wat moeilijker voor mensen zoals ik die in de Kunst en Cultuur sector werkzaam zijn om hun inkomen bij elkaar te krijgen. Het is uiteraard een moeilijke tijd voor iedereen en consumenten blijken volgens de peilingen hun vinger op de knip te houden. Maar ineens zie ik een enorme stip aan de horizon.

Vrijdag verkocht ik zomaar twee bronzen beelden achter elkaar. En bij nummer 2 vertelde de bezoeker- van mijn atelier en beeldentuin- mij dat hij mijn site al langer in de gaten hield. Toen ik vroeg waarom hij dan juist NU in deze Corona periode de knoop doorhakte zei hij :" het lijkt mij beter om dit jaar geen grote buitenlandse reis te maken en dus heb ik nu vakantiegeld dat ik op een andere manier kan besteden"

Wow, wat een goed nieuws. Het vakantiegeld dat zoveel mensen nu gaan ontvangen in combinatie met dat er waarschijnlijk veel mensen zijn voor wie een buitenlandse reis nu teveel van het goede is. Of die helemaal geen overnachtingen op korte terimijn buitenshuis overwegen. De Nederlandse horeca kan daar straks hopelijk van gaan profiteren om de enorme klap van de lockdown te boven te komen. En misschien zijn er nu ook wel meer mensen die een deel van hun vakantie budget gaan uitgeven aan het nog mooier maken van huis en tuin.

Mocht dat laatste ook voor jou gelden en overweeg je een mooie blikvanger in de vorm van een bronzen beeld: Aarzel niet en maak gerust een afspraak om hier rond te komen kijken. Proefplaatsingen bij jou thuis zijn uiteraard ook mogelijk.


Bel of app: 06 51936008Alles Brons en Klaar voor de expositie

Het is niet alleen mooi weer MAAR mijn tuin en atelier zijn nu zodanig aangepast dat ik helemaal kaar ben om jullie hier mijn beelden van alle kanten te laten zien geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Dus : ben je op zoek naar een bronzen beeld om je tuin of dat hoekje in je huis nog net wat mooier te maken? Aarzel dan niet langer en bel me voor een afpraak zodat ik je hier in mijn beeldentuin kan rondleiden en je in mijn atelier aan de hand van wasmodellen en mallen kan laten zien hoe een bronzen beeld tot stand komt.

Wil je je van te voren nog iets meer op afmetingen en prijzen orienteren: klik in het menu op BEELDENGALERIE. Van de meeste beelden is die info daar te vinden. En zoniet, je kan me appen, mailen of bellen en ik reageer z.s.m.

Vind je Rosmalen toch echt te ver weg? Als je interesse hebt in een specifiek beeld dan kan ik een proefplaatsing regelen. Ik rij dan met het beeld naar je toe en dan kan je meteen zien of het op de juiste plek ook de gewenste "wow factor" heeft.

Telefoonnummer: 06 51936008

Lsteenhuisen@yahoo.com


Corona, hoe nu verder

Ik zal op een andere manier moeten proberen te ondernemen nu beurzen niet meer georganiseerd mogen worden en de meeste galerieen de deuren op slot houden.

Ik moest me even herstellen van de klap dat mijn zorgvuldig samengestelde agenda voor 2020 - met echte pareltjes ertussen- in 1 klap leeggeveegd werd. Maar ja ... ook ik begrijp dat er belangrijkere zaken zijn dan geld verdienen. Daarna ben gaan bedenken wat er dan nog WEL mogelijk is. Als je deze blogs leest dan weeet je al dat ik mijn tuin als beeldentuin heb ingericht en anders kun je dat hieronder lezen. Wat ik nu wil melden is dat er altijd hoop blijft: ik heb gisteren weer een beeld verkocht. Het seizoen zou juist nu voor mij losbarsten....zeker, het zal het nu niet meer zo hard gaan. Maar: de kosten tijdens het opgesloten zitten liggen ook een stuk lager .:-) Als ik bedenk wat ik al NIET heb uitgegeven aan uit eten gaan, kado'tjes, op terrasjes zitten enz. EN ik moet zeggen ik begin op mijn dagelijkse wandelingen wel veel bewuster te genieten van de rust, de schoonheid van de natuur, het feit dat ik en de mensen waar ik van hou nog gezond zijn.

Dus lieve mensen, wanhoop niet! ik had er eigenlijk niet op gerekend dat ik uberhaupt nog wat zou verkopen voor september. Maar het weer wordt alleen maar beter en mijn tuin is mooier dan ooit (ik heb nu tijd) dus zoek je nog een bronzen beeld voor binnen of buiten: je bent op afspraak van harte welkom.

06 51936008

Nu of Nooit ga ik zometeen afleveren.

Mooi weer voor een bronzen beeld in je tuin

Nu het weer zo fantastisch is geworden kan ik weer gebruik maken van mijn Liliansbeelden tuintje als exposiitie plek. Dus heb je interesse in een bronzen beeld? Bel me gauw dan maken we een afspraak hoe je het hier van alle kanten kan bekijken. Uiteraard met de Corona voorschriften in gedachten. Dus niet meer dan 2 gezonde bezoekers per keer, dan kunnen we buiten makkelijk op anderhalve meter afstand van elkaar blijven.

Ben je je tuin aan het opknappen en zoek je net Die ENE Blikvanger in dat mooie hoekje, of zoek je iets heel speciaals om je woonkamer te verfraairen, aarzel niet en bel me. 06 51936008

Corona, wat nu?

Naast alle ellende die het corona virus wereldwijd verspreidt, komt er voor mij persoonlijk natuurlijk nog een andere probleem om de hoek. Ik heb als kunstenaar een bedrijf waarbij ik het voor de verkoop moet hebben van Beurzen, beeldentuinen, evenementen, galerieen en verkoop aan huis. Nu alle bijeenkomsten voor grote groepen zijn verboden, de meeste galerieeen dicht zijn gegaan en het thuis ook niet de bedoeling is om visite te ontvangen zijn mijn mogelijkheden tot het behalen van enige omzet tot nul gedaald. Verontrustend maar ik probeer te zoeken naar wat er nog wel mogelijk is.

Mocht je interesse hebben in een beeld: Laat het me weten. Ik kan jou video bellen en met de camera rond het hele beeld lopen zodat je het van alle kanten en alle details kan zien. Met mij erbij krijg je zo ook een redelijk beeld van het formaat, wat ik je natuurlijk ook in centimerters laat weten en de prijs. Mocht je daarna nog steeds interesse hebben om tot aankoop over te gaan maar wil je het toch graag nog eerst zelf zien en aanraken.....Ik kan het beeld contactloos bij jouw of mijn voordeur neerzetten zodat je het zelf kunt bekijken. Als dat bij jouw voordeur moet zijn, dan vraag ik om eerst de reiskosten aan mij over te maken.. Ga je echt tot aankoop over dan worden die kosten uiteraard op het aankoopbedrag in mindering gebracht.

Dus....heb je interesse? Bel me gerust op 06 51936008  
maatregelen tegen corona

In deze bizarre tijden hebben we alleen nog "Memories" aan de tijden van handenschudden en knuffelen. Dan maar weer de handkus invoeren?

En dan niet die van de man die zich over je hand buigt....brrrrr ik zie het virus al bijna kruipen......

Deze: Je blaast heel voorzichtig een kusje naar je omgeving terwijl je angstvallig op 1 meter afstand blijft. Ben je verkouden? Nee helaas dan valt deze manier van begroeting voor jou ook af 😜

Maar even serieus mensen: doe voorzichtig en blijf gezond.Memories brons

de beelden zijn op afspraak bij mij thuis te bekijken

06 51936008

koudwater vrees in brons

Hoewel dit al de derde van de serie van 8 van "Dilemma' betreft kan ik em bijna als nieuw beeld presenteren. Dit is nl. de eerste van de serie met een zwembroekje en daarnaast ik heb de houding dramatisch veranderd. Ik vind het geheel erg aandoenlijk en ik ben super blij met het resultaat.

Dilemma is uitgevoerd in Brons op een trapje van ijzer waardoor het geschikt is om em in een vijver of naast een zwembad te paatsen.

Maar een leuk zinken bad waar je het trapje half in zet verhoogt zeker het humoristische aspect van het bronzen beeld.

Volgens mij een mooie blikvanger bij een steiger of in een tuin.

Dilemma kost € 2.500,00 compleet. Proefplaatsing is mogelijk, en als je em eerst aan alle kanten wil bekijken bel of app me dan voor een afspraak :

06 51936008 of stuur een mail naar Lsteenhuisen@yahoo.com

Kick off voor 2020 in BRONS

Het lijkt momenteel stil, heel stil op het bronzen beelden front. Maar schijn bedriegt. Ik ben momenteel druk bezig met het maken van nieuwe beelden. Ik rij heel wat keren heen en weer naar de gieterij. Ik ben op zoek naar nieuwe sokkels en plekken om mijn beelden dit jaar te exposeren. Kortom: het is gewoon business as usual....

De kick off voor dit jaar naar een wat meer zichtbare vorm van ondernemen ga ik vormgeven met een een Open Atelier voor iedereen.

Zondag 8 maart a.s. tussen 13.00 en 18.00 uur is iedereen met interesse in mijn bronzen beelden welkom om ze hier eens van alle kanten en bij elkaar te komen bekijken. Ik ga proberen er zoveel mogelijk hier thuis te hebben. Dus wilde je ze altijd al een keer "in het echt" zien: noteer deze datum dan alvast in je agenda.

Het is ook een leuke manier om mijn beelden nu eens niet in een stand te zien maar zoals je ze normaal thuis ook zou presenteren.


Je bent van harte welkom. Aanmelden mag, maar hoeft zeker niet. Ik zorg voor een drankje in de Liliansbeelden bar

Lest best

mmmm...ja klopt, ik had geschreven dat ik klaar was met de kunst beurzen voor dit jaar. Maar ja......als er een hele dikke vis aan komt zwemmen dan is dat niet het moment om je hengel in te gaan halen. Door een speling van het lot kreeg Tiny de Bruin van Tiny's Galery op de valreep een mogelijkheid om deel te nemen aan de masters of Luxury LXRY beurs in de Rai in Amsterdam. En of all people heeft ze mij gevraagd of ik bronzen beelden kon leveren voor haar mega grote stand,

Kijk, zoiets laat je niet lopen omdat je lekker lui wilde zijn. Dan gaan de mouwen toch nog een keer omhoog en wordt er weer gesleept met mijn bronzen beelden. Het wordt helemaal waanzinnnig want dit is DE BEURS op het gebied van Lifestyle en luxe. Al het moois dat er maar op de wereld te vinden is wordt hier ten toon gesteld. Horloges, auto's, jachten, sieraden, design, interieurs, fashion en dus ook kunst. Uiteraard met champagne en oesters, modeshows, optredens o.a van de voice winnaar van vorig jaar : Dennis de crooner met een big band.

Daarna moeten de mouwen snel uit want ik mag aanwezig zijn op de VIP only opening op donderdag avond maar dat moet in een galajurk . En daarna is de beurs geopend voor iedereen van 13 tot en met 16 december.

Voor meer info: https://lxry.nl/

nieuw bronzen beeld

Je zou kunnen zeggen dat nummer 2 van de serie van 8 niet echt een nieuw beeld is.. Maar hey fair is fair, zeg nou zelf: Stel je kon nummer 1 en nummer 2 naast elkaar zetten (lukt niet, nr 1 is afgevoerd naar de nieuwe eigenaar) en je zou aan ZOEK DE 7 VERSCHILLEN nog niet genoeg hebben........

Dan mag je je nieuwste versie toch wel een nieuw bronzen beeld noemen. Mocht je deze uit de oplage dus mooi vinden??? De volgende wordt ECHT weer ANDERS!!!!

Out with a BANG!!!

Het was al een mooi jaar 2019 met heel veel evenementen waar ik aan meegedaan heb, maar voor deze laatste maand (december ga ik echt alleen nog nieuwe beelden maken) ga ik nog voor een drie dubbele eind spurt.

Als je ooit mijn beelden wilde bekijken, dan heb je in november 5 lokaties waar je terecht kan. Dan Even niet meer bij mij thuis, want ik heb dan geen beeld meer thuis staan ben ik bang.

1. Als je mij zelf wilt ontmoeten dan kan je op 8 9 en 10 november naar de Stevenskerk in Nijmegen. Daar heb ik een stand. De kerk biedt een prachtige entourage aan alle kunst die er dat weekend te zien zal zijn. Mijn bronzen beelden zijn te zien in stand nr. 7 Ik ben alle dagen zelf aanwezig.

2. In de galerie van Stichting KuBra in Den Bosch vindt 9 november de opening plaats van de Najaarsalon. Dit is een overzichtstentoonstelling van een aantal brabantse kunstenaars. Ik kan vanwege nr. 1 niet bij de opening aanwezig zijn. De expositie loopt nog tot 5 januari.

3. In appeltern start op 13 november PUUR dit is een buiten evenement door de tuinen van Appeltern. 1 van de onderdelen van de buiten wandeling is dat er langs de route ook veel beelden te zien zullen zijn waaronder dus ook 4 van mijn bronzen beelden. Er zijn ook speciale lichtjesavonden en er wordt geen entree gevraagd gedurende PUUR, omdat niet het gehele park toegankelijk zal zijn. Puur loopt tot 5 januari.

4. Galeire Sille in Oudewater

5. Gallerie Het Moment in Zierikzee


Nieuw bronzen beeld

Het idee ontstond omdat ik mijn kleine sleeping beauty die ik 8 x verkocht had, weer terugzag bij iemand die er 1 gekocht had. Ik zat de hele avond aan tafel met 1 oog naar dat beeld te gluren. Ik vond het mooi en jammer dat ik het niet meer zelf had. En toen dacht ik: hey.....die kan ik ook opblazen!!!! Er zit best wel wat tijd tussen een idee en een foto die ik van het eindreslutaat kan nemen. Het opbouwen van het wasmodel, de mallen die gemaakt moeten worden, het gieten in brons, de afwerking. Het enige wat niet hoeft is het bronzen beeld op een sokkel te boren want je kan het gewoon neerleggen op een tafel, op een vensterbank, sidetable, rand van een vijver. Het heeft een lengte van 105 cm

Tijdens de kunstbeurs NULLLLL 2019 van dit weekend ga ik het nieuwe bronzen beeld voor het eerst presenteren en de reakties afwachten........

Nullll vindt plaats in de prodentfabriek in Amserfoort 4 5 en 6 oktober    4 van 18.00-21.00 uur 5 en 6 11.00-17.00 uur

ER wrodt entree gevraagd, maar dit is echt een professionele beurs met ongeveer 100 deelnemers met veelzijdige kunst.

Je vindt mij in stand 31

Kunstbeurs Nulllll

Ik ben druk bezig met de voorbereidingen voor de mooie kunstbeurs Nulllll 4 5 en 6 oktober a.s. in Amersfoort in de Prodentfabriek. Vorige jaar werd deze beurs voor het eerst georganiseerd en ik vond het er zo professioneel uitzien, strakke stands, goed geballoteerd werk, niet te veel deelnemers, super locatie dat Robbert Struwer en ik besloten hebben om er ook dit jaar weer vol voor te gaan met een gezamenlijke grote stand van 5 bij 2 zodat we ook allebei flink uit kunnen pakken.

Wij zijn zelf alle dagen aanwezig.

Kom gezellig langs, er zijn leuke horeca gelegenheden en het centrum van Amersfoort is ook zeer de moeite waard om er een super dag van te maken.

Meer info vind je hier:www.nulllll.com/
Tiny's Galerie in Leleystad

En nu staan mijn beelden tijdelijk tot november 2019 in de Galerie van Tiny de Bruin. Tiny is zelf een bevlogen kunstenaar die hele mooi abstracte schilderijen maakt. Op een gegeven moment heeft zij de stoute schoenen aangetrokken om Lelystad meer op de kaart te zetten als stad met KUNST. In de Kroonpassage vond zij een groot pand. Tiny reist al jaren het hele land door om overal te zoeken naar mooi werk voor in haar galerie. Zo heeft zij enkele werken uit de pinned serie van genomineerd kunstenares van het jaar 2019 Suus Suiker en indrukwekkende portretten van Harold Aspers in haar collectie. Dinsdag was het zover en heb ik 8 bronzen beelden in de galerie geplaatst. Er is veel te zien in Tiny's galerie en Tiny zelf zal je allerhartelijkst ontvangen.

JUST US

24 en 25 augustus tussen 12.00-18.00 uur is iedereen welkom voor de expositie: JUST US.

Just us is een duo expo georganiseerd door en voor ons, de vriendinnen Keeley Degreef en ik. Wij zijn al jaren vriendinnen en de vriendschap heeft zich nog verdiept toen we elkaar gingen helpen met tips and tricks om onze bedrijfjes op te richten. Later ontdekten we ook dat we best samen konden werken. Keeley schildert en heeft een heel mooi groot atelier laten bouwen toen ze ging verhuizen naar de Diepenbrocklaan, waar ze ook les geeft. Ik kan mijn was meenenemen en zo ontstond het plan om het gebrek aan collega's en klankbordjes op deze manier op te lossen. Dat geeft zoveel positieve energie. We werken niet alleen natuurlijk, we beginnen met kletsen ( het koffie apparaat), we laten elkaar onder het werken muziek horen die iets met ons doet en na een paar uur sluiten we af met een lekkere lunch en een soort nabeschouwing van hoe ver we zijn gekomen en of we op de goede weg zijn met het beeld of het schilderij waar we mee bezig zijn. Soms moet Keeley even mijn model zijn zodat ik zeker weet dat een arm in een bepaalde houding er ook echt zo uit ziet bijvoorbeeld. Ik kijk normaal gesproken bij mezelf, dit is toch net wat handiger!!


En NU gaan we samen exposeren! Keeley heeft een waanzinnig mooie grote tuin, met zwembad.....de droomlocatie voor mijn duikers natuurlijk. ER is genoeg ruimte om iedereen te kunnen ontvangen en in haar atelier kan ze zelf ook flink uitpakken. Wij hebben het JUST US genoemd, want we willen geen drempels, geen poespas. Gewoon onze kunst, onze vriendschap, een hapje een drankje, gewoon gezelligheid. Dus ......spreekt dit jullie aan? Je bent van harte welkom op de Diepenbrocklaan 23 in Rosmalen 24 en 25 augustus. Mocht je met de auto komen en kan je niet meer parkeren: je kan ook gratis parkeren bij de winkels van de Molenhoekpassage, dat is aan het einde van de straat op 5 min loop afstand.


Eindelijk een oplossing

Mijn "lepeltje-lepeltje" lepeltje heb ik eigenijk al heel lang.. Het idee zat op een dag in mijn hoofd en de eerste uitvoering was een beetje mislukt omdat het kleine hoofdje van de vrouw tijdens het gieten was vervormd en ik had een lelijke lepel gebruikt en die er bovendien niet plat maar op zn zijkant aangezet. Toen ik van gieter was veranderd ging ik het nog een keer proberen. Ik nam een mooi lepeltje van mijn oma en vormde een nieuw stelletje in was, tussen het lepeltje en het stel maakte ik nog een hartje en ik zorgde er nu voor dat het lepeltje plat zou liggen. Dit kwam wel goed uit de mal en nu had ik mijn bronzen lepeltje..... het enige probleem was nog dat je dat dan maar ergens neer moest leggen en dat het dan toch net niet de aandacht kreeg die het verdiende. Je kon het gezichtje van de vrouw eigenlijk ook niet zien, tenzij je het lepeltje oppakte. Het spookte wel door mijn hoofd dat ik hier ooit nog eens wat mee moest, ik had het origineel verkocht en er ging weer een jaar voorbij.

En ineens wist ik het, het moest schuin liggen en het moest meer volume krijgen zodat je het echt als een object ergens neer kunt zetten. Ik nam weer contact op met mijn neolith gieter bij wie ik tot een aantal jaren geleden en ik uitsluitend op brons overging, honderden beelden heb laten gieten. We hebben samen zitten brainstormen wat de mooiste uitvoering zou worden en dit is het resultaat geworden.

Ik ben er super blij mee. Mijn "lepetje-lepeltje" lepeltje is nu een object geworden dat met een mooie spot erop echt een blikvanger is geworden.

Er worden er totaal maar 50 van gegoten. Nummer 1 is is al verkocht, nog 49 te gaan :-) Je krijgt er een certificaat bij. Dus zoek je een bijzonder en origineel kado dan is dit een idee.

Het "lepelte-lepelte" lepeltje
Materiaal: neolith (zowel het lepeltje als het blok eronder)
afmeting HBL: 16x10x35
Oplage 50 MET cerfiticaat
€ 550,00Boem & Tuin....en Brons

van 12 juli t/m 21 juli vindt in Nuenen Bloen & Tuin plaats. Op een gigantisch terrein (landgoed Gulberg) hebben hoveniers voorbeeldtuinen gemaakt en zijn er kramen en stands met aan tuinieren/tuinaanleg/tuinaccessoires gerelateerde producten. En daartussen staat ook de stand van Galerie De Ruimte die een aantal beeldhouwers heeft geselecteerd om tuinbeelden te exposeren, waaronder ook mijn bronzen beelden. Kortom als je inspiratie nodig hebt, of als je al verder bent en op zoek naar iemand die jouw ideeen kan verwezenlijken, of als dat weer te snel gaat: die jou helpt om tot een mooi ontwerp te komen.......dan moet je echt even naar Bloem en Tuin komen. En natuurlijk ook als je je hele tuin al voor elkaar hebt maar nog op zoek bent naar een mooie blikvanger om het NET even helemaal AF te maken. Alle tuinliefhebbers zouden er eigenlijk moeten gaan kijken, want er valt veel te zien en van te genieten.

De galerie is natuurlijk het eerste aanspreekpunt maar er is een poule gemaakt van kunstenaars die per dag aanwezig zullen zijn. Mocht je mij willen treffen, dit is mijn rooster dat ik IN IEDER GEVAl aanwezig zal zijn:

13 15 16 18 20 en 21 juli ben ik gastvrouw van 14.00 tot 18.00 uur.


Voor meer info: bloementuin.nl/

En kun je niet zo lang wachten om iets moois voor je tuin uit te zoeken. Je kan mij bellen voor een afspraak om mijn atelier te bezoeken: 06 51936008Wat een combinatie......

Vandaag is het dan zover. Mijn voorlopig laatste weekend in een expositie golf :-) Ik heb er naar uitgekeken en niet omdat ik verlang naar het einde, maar omdat dit iets bijzonder is. En dat weer niet alleen omdat Suus Suiker (schilderijen/mixed media ) en ik dit zonder tussenkomst van derde partijen hebben georganiseerd, maar ook omdat het zoooooo mooi is. Nog mooier dan ik al gedacht had. De combinatie van haar gelaagde mooie schilderijen en mijn bronzen beelden in haar prachtige huis, zorgen voor een bijna magische ambiance. Je stapt binnen en er daalt meteen een gevoel van rust over je heen, alsof je uit de hectiek een andere wereld binnen stapt. Alle retro accessoires in het huis, de vele ruimtes, de mooie tuin .....hier kan je echt even gaan dwalen tussen de kunst. De waterlelies hebben zoveel diepte dat het lijkt of je er tussen zou kunnen drijven. Ik hoop echt dat veel mensen dit gaan zien, natuurlijk daar zit een commerciele reden achter (ook wij moeten eten) maar ik meen oprecht dat ik dit hoop omdat ik super trots ben op wat Suus en ik hier te bieden hebben, ik zou het echt gaaf vinden als veel mensen de kans krijgen om hier samen met ons van te genieten.

8 9 en 10 juni 13.00-18.00 uur Fabriekstraat 57 Gorile. Toegang gratis

Zijn kunstenaars ook ondernemers?

Volgens mij ben ik van beroep Kunstenaar maar ik denk dat ik ook Ondernemer moet zijn om het hoofd boven water te kunnen houden. Vroeger (toen ik nog helemaal niet mee deed, ik ben pas beeldhouwer sinds 2006) kon je je als kunstenaar veroorloven om je atelier niet uit te komen en de verkoop en PR over te laten aan een galerie. Na de crisis- waarin heel veel kunstenaars het heel moeilijk hebben gehad- heeft er een omslag plaatsgevonden: kunstenaars hebben ontdekt dat ze niet meer achterover kunnen leunen en meer moeten doen dan alleen de creatieve juices laten vloeien. Tenminste... als je het nog niet gemaakt had, er geen baan naast wil hebben en een redelijk inkomen op prijs stelt. Alles begint natuurlijk met kwaliteit (tenzij je al zo'n naam hebt dat je werk gewoon als investering wordt gezien en niemand meer moeilijk doet over het niveau). Maar iets moois of vernieuwends of interessants maken en gaan zitten wachten is niet voldoende.

Hoe werkt dat voor mij:

1. Ik zoek natuurlijk ook nog gewoon in het aanbod naar een Galerie (of meerdere) die aansluit bij het soort werk dat ik maak en die bij voorkeur aan grote beurzen mee durft te doen. 2. Daarnaast heb ik mijn tuin en atelier zo ingericht dat ik ook mensen rechtstreeks bij mij thuis kan ontvangen. Ik merk dat er veel mensen zijn die het persoonlijke contact met de maker van een kunstwerk op prijs stellen. 3. Ik bepaal de prijs. Ik heb mijn bronzen beelden met hart en ziel gemaakt, er zit enorm veel arbeid en materiaal in. De prijs is daarop gebaseerd. OOK als er mensen zijn die het "duur" vinden, ook als mensen gaan afdingen en zelfs tot de helft bieden. Mijn prijzen zijn overal gelijk. Of je het nou bij een galerie koopt of rechtstreeks bij mij. Ik wil serieus genomen worden als kunstenaar, dat bereik ik niet door het "weg te gaan geven" en eigenlijk te zeggen dat het het toch niet waard was. 4. Investeren. Ik heb heel veel bronzen beelden nodig om in galerien, in beeldentuinen, op beurzen en thuis beelden te kunnen zetten. Dus ik investeer veel in mijn voorraden. Hoe meer verkooppunten, hoe groter de kans dat ik verkoop. 5: PR: Ik spendeer heel wat van mijn tijd aan Social Media. Ik instagram, facebook en linkedin er lustig op los. Alles om de groep groter te krijgen die weten dat ik besta. Ik adverteer en houd voortdurend in de gaten of er iets leuks voorbij komt om aan deel te nemen of om op in te springen . Ik zeg nooit "nee" puur en alleen omdat het eng is om iets nieuws te proberen. 6. Ik sta zelf ook regelmatig op beurzen. Het is leuk en effektief omdat je daar meteen in contact kan komen en het gesprek aan kunt gaan met mensen die interesse tonen in mijn bronzen beelden

En omdat de zoektocht niet ophoudt na punt 6 kom ik nu op het nieuwste wat ik ga "ondernemen": de handen ineenslaan met een andere kunstenaar. We gaan helemaal zelfstandig een event organiseren. Door ons, voor ons en voor iedereen die interesse heeft in ons werk. En zo is in samenwerking met Suus Suiker de Pinkster expositie ontstaan. Suus heeft een prachtig huis en een grote tuin en maakt hele mooie schilderijen waarbij in de basis met was wordt gewerkt en andere gemengde technieken. Mijn beelden onstaat ook uit was, dus de gemeenschappelijke noemer was gauw gevonden: working the wax . Wij kennen elkaar al jaren van exposities en begonnen steeds meer waardering niet alleen voor elkaars werk maar ook voor elkaar als persoon te krijgen, en nu zijn we vriendinnen. Dat is niet alleen fijn maar ook heel handig. In dit collegaloze beroep heb ik in Suus een sparringspartner gevonden. We kunnen elkaar ook regelmatig een spiegel voor houden als we onzeker worden....want geloof me.....ook dat slaat nog regelmatig toe.....je deelt toch je binnenkantje een beetje met de wereld om je heen....dat voelt soms kwetsbaar.

Mijn beelden en haar schilderijen vormen een geweldige combinatie (dat hebben we al meerdere malen kunnen zien). De ambiance (de directeurswoning van een voormalige gasfabriek) is betoverend en wij kijken er allebei naar uit om dit feestje te gaan vieren met iedereen die benieuwd is wat uit deze samenwerking is ontstaan.

Nieuwsgierig? Kom ook. 8 9 en 10 juni tussen 13.00-18.00 uur Fabriekstaat 57 in Goirle : Working the wax


bronzen beelden tussen de wilgen

De volgende stop (het lijkt wel of ik op tournee ben😜) is in Benschop bij de wilgengaarde. Dit is een privé natuurtuin in het landschap van de lopikerwaard waarin voor de 13e keer 35 kunstenaars hun werk op mogen stellen. Niet alleen beelden maar ook schilderijen zijn te zien. 1 en 2 juni van 10.00-17.00 gratis toegang en parkeren. Benedeneind NZ 408a in Benschop

Meer info: https://www.dewilgengaarde.nl/

De kunstenaars zijn zelf aanwezig beide dagen en ik hoop jullie daar te zien.


reach for the stars

Ik heb weer een nieuw beeld: Reach for the stars.

Als je weet waar je heen wil, je hebt een doel: focus, werk hard en laat je niet afleiden. Dream big is geen schande, ga ervoor, geloof in jezelf en reach for the stars!!

Het is een bronzen beeld, uiteraard geschikt voor binnen en of voor in de tuin . De sculptuur meet 36 cm van hoofd tot voet en het staat op een sokkeltje van chinees hardsteen van 12x12x12

Nu te zien bij mij. Een afspraak is zo gemaakt: 06 51936008

Beelden Beelden en nog meer Beelden

Beelden Beesel is een bijzonder kunst evenement. Niet alleen omdat er alleen sculpturen i.p.v. meerdere kunstvormen te bewonderen zijn, maar ook omdat het terrein waar het op plaatsvindt normaal niet toegankelijk is. Het is nl. een prive tuin, maar niet zomaar een "tuin". Persoonlijk zou ik het meer een Park noemen, enorme graspercelen omzoomd met grote bomen, afgezet met bloemenborders en tussen al dat groen staan heel natuurlijk de beelden van een dertigtal kunstenaars opgesteld. Beelden in brons, glas, hout, kermamiek, corten staal, ijzer, noem maar op, je vindt het daar. De sfeer is gemoedelijk en gezellig. De kunstenaars zijn alllemaal zelf aanwezig en omdat iedereen een deel van de tuin toegewezen heeft gekregen, ook direct aan te spreken bij hun eigen werk.

Er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd maar dat is het meer dan waard. Kom ook genieten dit weekend van 25 en 26 mei tussen 10.30-17.30 uur. Landgoed De Berkenhut Burgemeester Janssenstraat 43 in Beesel.

De foto is van de vorige editie in 2016. Het beeld "you raise me up" is al 8 x verkocht en is dus niet meer in mijn collectie.

een nieuw bronzen beeld

Aangezien ik me mijn hele oplage van 8 bronzen beelden voorzie van wijzigingen, waardoor iedereen zijn eigen sculptuur krijgt, heb ik minder tijd om aan nieuw werk te beginnen. Toch....tatadadada.....lukt dat natuurlijk af en toe en nu kan ik mijn nieuwste bronzen beeld Koestering (II) aan jullie laten zien.

Waarom koestering (II)? IK had een beeld in brons dat koestering heette, dat mis ik nog steeds. De liefde en de vertedering in het beeld dat wilde ik nogmaals proberen uit te drukken. Bij Koestering 1 zat de man voorop in een liefdevolle omhelzing van de vrouw en nu heb ik het omgedraaid. Het duurde nog extra lang voor ik het beeld hier kon laten zien in brons omdat ik foto's van het wassen beeld op Facebook had gezet. En waar ik normaal alleen maar van kan dromen gebeurde.:Ik kreeg twee telefoontjes van twee verschillende mensen die het beeld wilden kopen.....gewoon van het plaatje.....nog niet eens gegoten......aanbetalen en wachten, dat wilden ze. Maar ze wilden er zeker van zijn van de eerste naar hen toe zouden gaan. WOW!!!!!

Dus dit is inmiddels nummer 3 van de oplage van 8. Mocht je het hier vrijblijvend willen bekijken, of naar 1 van de andere bronzen beelden voor in je huis of in je tuin.....je kunt altijd bellen voor een afspraak in mijn aterlier, of check de agenda op de homepage. Misschien exposeer ik binnenkort bij jou in de buurt.

Nieuw in de serie bronzen duikers

Het begon met Don't mijn eerste Duikbeeld. Die waren alle 8 verkocht en na verloop van tijd besloot ik een nieuwe te proberen dat werd een bronzen duik man die stil staat met 1 flipper hoog opgetrokken. Het gevoel dat je kan bekruipen alsof je met flippers door zand aan het ploegen bent, alles zit tegen, niks gaat vanzelf. Soms is het dan verstandig om ff een pas op de plaats te maken en diep adem te halen voor je een volgende poging onderneemt of via een andere weg op je doel af te gaan. Wat je niet doet is opgeven: Dat was de geboorte van Don't give up! Die gingen ook alle 8 de deur uit dus ging ik nadenken over de volgende. Mijn kat zat op een dag water uit de vijver te drinken terwijl hij tussen de benen van de enige duiker die ik zelf gehouden heb zat. Dat vond ik zo'n grappig gezicht. In mijn hoofd schoot: don't drink and dive. EN ZOOOO kwam ik op het idee van mijn nieuwe duiker: don't drink and dive valt half beschonken van zijn sokkel af met zijn handen in zo'n duikersgebaar dat alles onder ontrole is.....maar niet heus. Dit keer was ik voorbereid en toen er zeven verkocht waren kwam ik al van de gieter met mijn allernieuwste aanwinst. Don't over organise. Een duiker met een immens duikershorloge wil ons eraan herinneren dat we natuurlijk onze zaakjes voor elkaar willen hebben, maar dat we daarbij niet moeten vergeten dat we ook nog willen genieten. Organiseer niet alles helemaal kapot, maar laaat ook nog eens wat aan het toeval over, wie weet waar je dan allemaal uitkomt. Dus ipv weer een periode zonder Duiker te zitten heb ik momenteel zelfs wat te kiezen. Twee bronzen duikers. De laatste van Don't drink and dive en de eerste van Don't over organise. Beiden hier bij mij thuis te bekijken, mocht je interesse hebben. Bel gerust voor een afspraak: 0651936008

bronzen beelden door weer en wind

Door weer en wind......dat is nl. de titel van een evenement dat is ontstaan uit de samenwerking tussen Galerie Ton (bronzen tuinbeelden) Jansen Hoveniers (de lokatie met de voorbeeld tuin) Bouwmans zwembaden en Brouwers Houtbouw. De handen worden ineengeslagen om een all in evenement te maken vol "buitenbelevenissen" uiteraard met een hapje drankje en muziek. Aan mij is gevraagd of ik enkele van mijn bronzen beelden kan leveren om in de tuin te plaatsen. Het belooft allemaal zo fantastisch te worden, dat ik niet lang na hoefde te denken. Als jij plannen hebt om een keer wat aan je tuin te doen, is het een mooie gelegenheid om inspiratie op te komen doen. Doordat de 4 partijen samenwerken kun je er uitmuntend terecht voor een mooi aangelegde tuin rondom een zwembad waarbij een poolhouse ook niet mag ontbreken.....een bronzen Duiker met snorkel en flippers op de rand is dan ook zo gerealiseerd. Maar ook voor mindere aspiraties kun je hier je licht opsteken. En soms is een bronzen beeld al zo'n blikvanger in je tuin, dat je er weer een heel andere kijk op krijgt.

Kom gezellig langs en laat je verrassen door wat deze bijzondere mix oplevert.

19 mei

Bremstraat 120 a

St willebrord

En wil je zolang niet wachten? Mijn atelier kan ook bezocht worden op afspraak. Bel gerust 06 51936008

bronzen beelden en schilderijen tijdens mijn open atelier

24 maart 2019 van 13.00 tot 18.00 uur houd ik samen met mijn man Dick Steenhuisen hier open atelier. Ik zorg dat ik op deze dag een groot deel van mijn collectie bronzen beelden kan laten zien. En ik ga adv mallen en wassen beelden laten zien (aan geinteresseerden) hoe een beeld in brons tot stand komt. Dick Steenhuisen schildert al 20 jaar o.a. in het kunstcollectief De Toenk. Hij is enorm veelzijdig in zijn onderwerp keuze, het gaat van industriele landschappen tot duizelingwekkende kolkende massa's psv fans in een stadion, een band tijdens een optreden maar ook lieflijke landschappen kunnen voorbij komen.

Wij kijken zelf enorm uit naar deze datum en als het jou leuk lijkt om er ook bij te zijn, dan ben je van harte welkom 24 maart op de Baroniehoeven 33 te Rosmalen

We zien je graag verschijnen.
meet and greet........

ik heb het niet zelf verzonnen want dat zou wel heel pretentieus zijn. Maar het leuk de organisatie van 'wat beweegt Zwijndrecht' leuk om een meet and greet met mij te organiseren waarbij iemand mij vragen gaat stellen. Ik heb ook nog geen idee wat ik me hier precies bij voor moet stellen, but you only live once.....dus ik heb maar ja gezegd :-)

Lijkt het je leuk om er ook bij te zijn? Je bent van harte welkom 24 februari om 15.00 uur. Raadhuisplein 1 te Zwijndrecht, Parkeren naast het oude Raadhuis is gratis en de entree natuurlijk ook. Naast beelden van mij zijn er foto's te zien rond het thema Sport en beweging.

expositie Wat beweegt Zwijndrecht

Van 15 februari t/m 17 maart vindt in Zwijndrecht de expositie "wat beweegt Zwijndrecht" plaats. In het Oude Raadhuis (raadhuisplein 1 Zwijndrecht)

Het betreft een expositie van Foto's en mijn bronzen beelden. De getoonde foto's zijn de winnende n.a.v. een fotowedstrijd en hebben als thema sport en beweging.

De opening is op 15 februari om 17.00 uur bij KunZt in het oude Raadhuis door Iris Pruysen, gouden medaillewinnaar van de paralympische spelen. Ik ben daar ook bij aanwezig. Op 24 februari om 15.00 uur vindt nog een "meet and greet" plaats. Dus wil je mij ook ontmoeten dan weet je waar je me kan vinden.

.

hoe komt een bronzen beeld tot stand

heb je geen tijd om dit te lezen: Tijdens de open atelier middag op 24 maart (zie agenda op de homepage) ga ik dit ook uitleggen en aanschouwelijk maken met mallen en wasmodellen van beelden. Je bent van harte welkom om te komen kijken.


Voordat een bronzen beeld op een sokkel staat hebben er heel wat handelingen plaatsgevonden. Ik ga hier proberen een zo beknot mogelijke toelichting te geven waarom het maken van een beeld in brons zo arbeidsintensief is.

Het begint natuurlijk met een idee in mijn hoofd. Ik ga naar mijn atelier en maak een frame van ijzerdraad, de eerste handeling om te proberen dat wat in mijn hoofd zit uit te werken tot iets tastbaars.. Daarna pak ik een stuk inflexibele was, waar ik stukje van af snij en die ik moet verwarmen om er mee te kunnen boetseren.Ik werk het eerst grof uit en daarna ga ik alles verfijnen, voeten met teentjes, handen met vingers enz en pas op het laatst ga ik het gezicht zo maken dat het reflecteerd DAT wat ik met het beeld wilde uitdrukken. Als het helemaal naar mijn zin is breng ik het wassen beeld naar de bronsgieterij. Daar gaan ze om mijn beeld met siliconen een mal maken die open en dicht kan. Mijn wassen beeld wordt eruit gehaald, ze verwarmen een ander soort was die veel steviger en stugger is en laten dat vloeistof in de mal lopen. Even wachten tot het hard is en dan kan je de mal openen en er een volledig wassen beeld uthalen. Je hebt nl. een volledig wassen beeld nodig (dus zonder ijzerdraad ) om tot een bronzen beeld te kunnen komen. Nu ga je een bekisting timmeren en daar zet je het wassen beeld in, dat voorzien is van ontluchtingskanalen (rietjes, pinnetjes) om te voorkomen dat het brons straks stropt en niet tot in de vingerpuntjes doorloopt). De kist gooi je vervolgens vol met gips en als dat hard is haal je de wanden weg. Je hebt dan een gipsen mal met daarin je wassen beeld. Dit zet je in een oven en ga je verhitten. Daardoor smelt de was en onderin de mal zitten gaatjes, dus het loop allemaal uit de mal. Nu ga je het brons 1200 graden verhitten zodat dat ook vloeibaar wordt en dat giet je boven in de mal. Dat zoekt dan zijn weg in de mal in de holle vormen van je beeld . Deze gietmal kan niet open en dicht, zodra het brons weer is gestold moet je de mal kapot slaan en dan hou je het bronzen beeld over. De rietjes en de pinnetjes zijn in dit proced ook allemaal brons geworden en die moeten eraf gedremeld worden. Een tijdrovende klus. Bovendien worden de iets grotere of gecompliceerde beelden niet ineens gegoten maar worden er van het wasmodel delen afgesneden. Op al die delen moeten afzonderlijke mallen worden gemaakt en aan het einde wordt alles weer aan elkaar gelast. Het beeld heeft als het helemaal van al het gips is ontdaan een goud kleur, dan moet het nog gepatineerd worden. Je smeert het in met chemicalien en brandt dat in met een gasbrander, afhankelijk van welke chemicalien en hoe lang je de gasbrander erop houdt onstaan verschillende tinten van donkerbuin tot groen en van alles er tussen in.

In de voet komt een draadeind en daarvoor moet in de sokkel een gat geboord worden. Er zijn dan inmiddels zeker twee maanden verstreken. En DAN PAS kan ik laten zien wat ik oorspronkelijk in mijn hoofd hadNieuw bronzen beeld

YES er is er weer 1 terug van de gieter. Ik had al een In The Eye Of The Storm maar ik vond het idee zo mooi dat ik meteen een XL versie ben gaan maken. Je hebt grote en kleine huizen en tuinen nietwaar?

Dus nu kan ik jullie de grote In The Eye Of The Storm laten zien ......en dan ook nog maar een keer de tekst erbij die ik verzonnen heb om aan te geven welk gevoel ik wilde visualiseren met dit beeld.

In het oog van de storm

voel ik me kwestsbaar, eenzaam....klein

tot ik me realiseer dat ik ook kan dansen

in de armen van mijn kwelgeest De Wind

tot hij genoeg van me heeft

en mij hier achterlaat...

Als hij gaat opent hij de deur

van mijn beschermende cocon

en zie ik nog net

hoe hij zonder genade, zonder pardon

raast en tiert, fundamenten wegslaat....

niets overeind laat

In het oog van de storm

weet ik nu dat mijn tegenwind

niets meer dan een zomers briesje waskasteel d'aspremont-lynden

Een expositie die meer dan de moeite waard is en die je echt zou moeten bezoeken : Expositie Kasteel d'Aspremont-Lynden in Oud Rekem in Belgie. Dat klinkt ver maar het is vlakbij Maastricht. Het is een vervallen kasteel dat juist daardoor zo overweldigend mooi is, afbladderende muren, gietijzeren sier leumingen bij alle trappen, originele hier en daar al gebroken tegeltjes. En tegen het decor van al deze vervlogen glorie staat het mooiste werk van 67 kunstenaars uitgestald.

Je kunt deze expositie nog bezoeken tot en met 12 september, elke vrijdag zaterdag en zondag tussen 11.-18 uur.

Er zijn altijd een deel van de exposerende kunstenaars aanwezig. En je kan hen herkennen aan een badge, je kunt ze vragen stellen over hun werk en over dat van hun op dat moment afwezige collega's. Mocht je interesse hebben om een werk te kopen van iemand die niet daar is, vraag dan naar 1 van de origanisatoren Lied de Haas of Mathy Engelen, zij kunnen jullie verder helpen. Wil je liever gewoon ronddwalen kijk dan op de tafeltjes in de zalen, er liggen prijslijsten van elke kunstenaar.

Oud Rekem is ook nog een keer het mooiste dorp van Vlaanderen - officieel zo benoemd - het is vlakbij Maastricht dus alles bij elkaar ook nog eens de beste ingredienten voor een weekendje weg.

Groenplaats Oud Rekem Belgie

Entree is € 5,00

Open Atelier 2021 bronzen beelden


Nu er zoveel mensen gevaccineerd zijn durf ik zelf ook weer eens wat te organiseren.

Ik ga voor een open atelier week van 31 juli tot en met 6 augustus a.s. Tijdens deze periode zal er een groot deel van mijn collectie beelden te zien zijn. Dit is slechts tijdelijk mogelijk, dus had je altijd al eens willen kijken of er iets voor jou bij zit? Grijp dan nu je kans om een zo groot mogelijk keuze aanbod vrijblijvend te bekijken.

Ik vraag je wel om je via mijn e-mail adres: Lsteenhuisen@yahoo.com aan te melden om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk komen. Het werkt eenvoudig: meld je aan voor je gekozen tijdslot, je krijgt van mij een bevestiging. Iedereen met een bevestiging kan ik hier rondleiden langs mijn beelden en in mijn atelier. Mocht je het leuk vinden, dan kan ik je laten zien hoe een bronzen beeld precies tot stand komt.

Keuze tijdslots:

Zaterdag 31 juli: 10.00- 12.00 /12.00 – 14.00 / 14.00 – 16.00 / 16.00 – 18.00 / 18.00 – 20.00 uur

Zondag 1 augustus:                                                              14.00 – 16.00 / 16.00 -18.00 / 18.00 – 20.00 uur

2 3 4 5 6 augustus:        10.00 -12.00 / 12.00 – 14.00 / 14.00 – 16.00 / 16.00 – 18.00 / 18.00 – 20.00 uur

Kan je niet maar vind je het wel leuk om een keer naar een expositie te komen?

14 en 15 augustus ben ik bij de expositie d’aspremont-lynden in Oud Rekem in België. Vlakbij Maastricht. Het gelijknamige Kasteel is de locatie waar 67 kunstenaars hun mooiste werken gaan presenteren van de zolder tot de gewelven. En het is er prachtig, het kasteel is verlaten en al iets vallen maar dat voegt alleen maar toe. Je kan er ronddwalen en je verbazen over zowel het kasteel als de kunst. In het dorpje Oud-Rekem kun je daarna lekker gaan lunchen of dineren. De expositie loopt langer door, maar gedurende het eerste weekend ben ik aanwezig om jullie te ontvangen. Dus mocht je van plan zijn om te gaan, dan hoop ik natuurlijk dat dat in het eerste weekend zal zijn. Groenplaats 3621 Lanaken Belgie

poetry in bonze

Voor wie mijn website in de gaten houdt zal het geen nieuws zijn dat ik af en toe bij een beeld inspiratie voel opborrelen en een tekst schrijf. Ik noem dat een tekst omdat gedicht misschien te veel eer is........ Voor mij is het een extra manier om naast het visualiseren van een gevoel dmv een beeld nog duidelijker te maken waar het voor mij om draait. Voor mij!! Want elk beeld mag ieder voor zich op zijn eigen wijze beroeren of onberoerd laten, je kan erin zien of voelen wat je zelf ziet.

Bij het beeld "in the eye of the storm" voelde ik al heel lang dat er iets aan zat te komen en ineens is het er dan, dan schrijf ik wat woorden op en even later ben ik tevreden met het resultaat. In the eye of the storm is relativeren belangrijker dan ooit.......relativeren is volgens mij de sleutel tot een gelukkiger leven. Het is iets dat ik van nature niet beheers, maar wel iets dat ik probeer te leren. Een beeld ervan maken is ook een stap op dat pad.


In het oog van de storm

voel ik me kwetsbaar, eenzaam ...klein

tot ik me realiseer dat ik ook kan dansen

in de armen van mijn kwelgeest De Wind

Tot hij genoeg van mij heeft

en mij hier achterlaat....

Als hij gaaat, opent hij de deur

van mijn beschermende cocon

en zie ik nog net

hoe hij zonder genade, zonder pardon

raast en tiert, fundamenten wegslaat....

niets overeind laat

In het oog van de storm

weet ik nu dat mijn tegenwind

niets meer dan een zomers briesje was


wat een rot weer

Wat een toeval. Gedurende de vervelendste week wat weer betreft met storm, regen hagel enz ga ik mijn nieuwste beeld ophalen van de gieter:

In the eye of the storm

Maar dat weer is de enige akelige overeenkomst want wat vind ik haar mooi, hoe ze wervelt en danst met de razende wind die op haar afkomt. Ze biedt hem gewoon haar hoofd ipv zich te verstoppen of zich over geven en ze bedenkt dat het er buiten haar cirkel nog veel wilder aan toegaat. Het is een reminder voor mij dat problemen altijd op je af zullen komen.......het gaat erom hoe je ermee om gaat en dat je altijd blijft relativeren.

Wil niet zeggen dat dit me ook lukt....maar hey.....proberen kan geen kwaad toch?


het beeld is hier net als al mijn andere beelden te zien op afspraak: 06 51936008


brons om te onthouden

Mijn nieuwste duiker heet (zoals alle duikers begint de titel met DON'T) Don't forget to have fun.

Herken je je jezelf in gedachtes als : dat ga ik niet meer doen.....daar ben ik nu te oud, te serieus, te volwassen, te dik, te lelijk enz enz voor

Realiseer je dan ook eens wat dat met je doet en wat deze houding jou echt maakt: namelijk....... SAAI

Je zou zoveel meer lol kunnen hebben als je dit stemmentje op mute weet te zetten

Dus: don't forget to have fun......je bent nooit te oud om af en toe het kind in je los te laten


Zoals alle bronzen beelden is ook dit beeld bij mij vrijblijvend te bekijken. Heb je interesse in een bronzen beeld voor in je huis of in je tuin, maak gerust een afspraak, ik leid je graag rond door mijn tuin en atelier: 06 51 936008

relaties in brons

De liefste de enige, de ware. Hoe ontzettend belangijk hij of zij ook voor je is, en je je een leven zonder niet voor zou kunnen stellen..........zeg eens eerlijk: ken jij ze ook......die momenten dat je hem het liefst achter het behang zou willen plakken??!! Ach en hoe fijn is het om het daarna weer bij te leggen en goed te maken. Het houdt de zaak ook in evenwicht en spannend: Never a dull moment.


Omdat de eerste never a dull moment op 1 na is uitverkocht en omdat ik dit gevoel wil blijven visualiseren vond ik het nu al een mooi moment om aan een opvolger te beginnen. Vandaar Never a dull moment (B). Mijn nieuwste beeld. Het is hier uiteraard net als alle beelden vrijblijvend te bekijken. Je bent van harte welkom.

motivatie in brons

Wat je ook wilt bereiken.....fit worden, examens afleggen, rijbewijs halen, je baan opzeggen om zelfstandig te worden, een promotie krijgen enz enz enz....het halve werk zit volgens mij  in "het vertouwen in jezelf". Het visualiseren van je einddoel en geloven dat jij over voldoende kwaliteiten beschikt om daar te kunnen komen. Natuurlijk vereist het dan nog keihard leren, trainen werken en een hele grote dosis geluk, maar het vertrouwen dat jij alles kan doen wat nodig is om je doel te behalen, is een enorme faktor in het daar wel of niet komen.

Dus wil je iets ....ga ervoor.....en Make it Happen!!!

Dutch love in brons

Gek he....dat er alleen maar uitdrukkingen met DUTCH zijn die super negatief zijn, vervelend, gierig of met alcohol misbruik te maken hebben ? Dutch courage, dutch treat, dutch oven, going dutch enz enz.......Ik vind dat raar want er gebeuren hier toch genoeg leuke, liefe en mooie dingen. Ik kan daar helaas niks aan veranderen maar ik ga er gewoon 1 aan toevoegen: DUCTCH LOVE de titel van mijn nieuwste beeld.

Wij toch ook bekend en beroemd omdat we allemaal fietsen? En wie hier heeft DIT nou nog nooit meegemaakt: heerlijk achter - of voor op bij je grote liefde van dat moment. Heerlijk met je armen om hem of haar heen, je hoofd tegen zijn of haar rug. Soms zelfs tegen de elementen. Maar regen of storm,het deert allemaal niet, je was samen, samen en tot over je oren verliefd. Rondfietsen met de mensen waar je het meeste van houdt, klein of groot...........het is OF een mooie herinnering OF je doet het nog steeds, maar iedereen in Nederland snapt waar we het over hebben. Dutch Love, de titel van mijn bronzen beeld.....ik hoefde er niet heel lang over na te denken.


Ook dit beeld is net als alle anderen hier in mijn atelier met bescheiden beeldentuin te bekijken. Wel op afspraak uiteraard i.v.m. de corona maatregelen.

Bel gerust voor een afspraak, je bent van harte welkom: 06 51936008

van voor naar achter van links naar rechts

De coronamaatreglen veranderen telkens, het is niet anders. Maar met de riemen die we per maart krijgen kan ik in ieder geval weer roeien. De laatste weken lag ik wel heel erg aan een anker : want jzeg nou zelf.....als je samenwoont wil je ook samen kijken of je samen verliefd wordt op een beeld, Dat ga je niet in je eentje regelen. Ik was afhankelijk van mensen die nog een enorme verrassing voor de ander wilden regelen en van mensen die alleen wonen.......dat is geen hele grote vijver om in te vissen.  

Dus ik ben helemaal blij dat we nu weer zover zijn dat je samen kan komen kijken. Mocht jij met de naderende lente een mooie blikvanger voor je tuin zoeken.....of krijg je van de lentekriebels zin om je huis te restylen en past daar een statement bij in de vorm van een uitgelicht bronzen beeld? maak dan gauw een afspraak. De cappuccino staat klaar, ik leid je rond door mijn atelier en tuin en kan je alles vertellen en laten zien over hoe een bronzen beeld tot stand komt.

Ik heb er zin in, ik heb nu alle tijd voor jullie, er zijn momenteel door gebrek aan beurzen veel beelden op voorraad en we kunnen er iets gezelligs van maken. Je bent van harte welkom.

Bel nu: 06 51936008

mijn nieuwste bronzen beeld

YaY, ik heb weer een nieuw beeld. Het duurt altijd een poos vanaf het moment dat ik een nieuw beeld in was inlever, tot ik het afgewerkte bronzen beeld op zn sokkel kan vasthouden en fotograferen. Soms duurt het zo lang dat het een moment van objectiviteit betreft als ik het weer onder ogen krijg. .....vooral als ik het nog niet verwachtte. Dan zie ik iets staan in de bronsgieterij en 1 tel later realiseer ik me dat dat iets van MIJ is......als mijn hart dan een vreugdesprongetje maakt.....hahaha dat gevoel kan ik niet eens beschrijven......

Dit nieuwste beeld heet In Your Arms, het is zonder sokkel 55 cm lang. Het kan zelfstandig staan of op een sokkel van diverse hoogtes gemonteerd worden.

De prijs van dit beeld is €1.900,00 de oplage is 8 stuks.


In jouw armen,

voel ik me veilig, voel ik me thuis

kan ik mezelf zijn

in jouw armen voel ik me geliefd, voel ik me gesteund

kan ik me laten vallen

in jouw armen voel ik me van alles

maar nooit..... gevangen


kunst en fotografie

Wat ik enorm kan waarderen is als kopers van mijn beelden mij foto's sturen van hoe het beeld terecht is gekomen. En soms zelfs in de loop der tijd hoe het steeds mooier in zijn omgeving past, hoe een spin er een web om heeft geweven, hoe het beeld na de verhuizing een nieuwe hotspot heeft gekregen enz. Ongeacht hoe de foto's zijn genomen word ik er blij van....maar soms zitten er echte pareltjes tussen. Prachtige kunstfoto's met mijn beeld in de hoofd of bijrol. Er is zelfs 1 fotograaf in wiens tuin eekhoorns, allerlei vogeltjes tot sperwers steeds op en bij mijn beeld no guts no glory komen zitten. Ik ben met die foto''s natuurlijk in mijn nopjes omdat ik die foto's genomen met een goeie camera mag gebruiken van hem. Ze fungeren als mijn omslagfoto's voor social media, ik kan ze gebruiken als portfolio foto's.

En hier hebben we er nog 1: genomen tijden de winter van 2021, je weet wel die ene dag dat het tegen de avond ging sneeuwen en het 'de zondagochtend erop allemaal weer weg was........ zo jammer.

Maar ik heb er deze foto aan over gehouden. Blij mee!  

Happy newyear

Wat wens je na een jaar als het Corona monster van 2020? Ik wens ons allemaal naast een enorm goed funktionerend afweersysteem dat we vast kunnen houden aan wat we naast alle ellende ook geleerd hebben. Waar het echt om draait in het leven: de nabijheid van de mensen waar je om geeft, het tijd maken voor elkaar, het meer waarderen van wat we allemaal wel hebben. Ik wens dat het vaccin snel zijn werk doet en dat we allemaal weer terug kunnen naar onze levens, onze levens met een extra besef............van dankbaarheid voor kleine dingen en meer zorg voor anderen en de natuur.

Een heel gezond en gelukkig 2021 allemaal

Ik moet opschieten

Ik heb dus 3 nieuwe bronzen beelden gemaakt in de afgelopen maanden. En nu realiseer ik me dat 3 echt te weinig is omdat er maar liefst 9 NEGEN!!! beelden op SCHERP staan. Van de oplage van 8 zijn zij allemaal de laatste in hun serie: The art of living, Hold on tight, De schreeuw 1, Never a dull momet, Nu of nooit, Happy,bending over backwards, Plankenkoorts enFfor better and for worse. Als die alle negen verkocht worden, dan is mijn collectie ineens een heel stuk kleiner.

Aan de andere kant heb ik gelukkig de laatste twee maanden zoveel beelden verkocht waarvan ik allemaal een nieuwe uit de serie moet veranderen en een beetje afwijkend van de vorige moet maken...... hahahahha wie had dat gedacht aan het begin van al het Covid 19 nieuws, dat ik nog beelden te kort zou komen voor het einde van het jaar?!! Ik ben daar ongelooflijk dankbaar en blij om.

Maar goed: tijd om mijn 3e nieuwe beeld voor te stellen: You lift me up. Inclusief sokkel 1.800,00 euro en je kan hem hier op afspraak vrijblijvend komen bekijken. Net als al mijn andere beelden. Dus heb je interesse in een bronzen beeld voor in je huis of in je tuin bel me en we spreken wat af: 06 51936008


Nieuw bronzen beeld

Standing strond together

Ik voel het trekken voel het schuren

mijn voeten glijden over het verraderlijke gras

het gras dat overal wel ergens groener is

de duivel leurt, de duivel sleurt

maar samen met jou vorm ik voldoende ballast

om aan deze kant van de streep te blijvenIk heb natuurliijk veel tijd gehad vanwege corona om flink door te werken, in principe!!! De werkelijkheid was dat ik in het begin van het jaar behoorlijk lamgeslagen was door het nieuws dat mijn hele zorgvuldig uitgestippelde programma voor 2020 in rook opging......geen exposities meer tot OKTOBER !!!. Daarbij kwam dat ik niet meer naar mijn kinderen kon vliegen die allebei in het buitenland wonen en als kers op de taart kreeg mijn moeder een herseninfarkt en moesten wij 24 uur zorg gaan leveren om te voorkomen dat ze in een verpleeghuis van ons afgesloten zou worden........ Ik ben van de ene op de andere dag gestopt met werken aan mijn beelden. MAAAR gelukkig kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan en toen ik mijn draai een beetje gevonden had in het "nieuwe normaal" voelde ik toch weer het verlangen om terug te gaan naar mijn atelier, naar het urenlang met mijn klauwtjes in de was te zitten, te vormen en te kneden net zo lang tot het warm en levend wordt. Ik ging weer aan het werk en ik had me eerder moeten realiseren hoe heilzaam dit voor mij is. Alle angsten, alle onzekerheden, al het missen.......als ik aan het werk ben zakt alles naar de achtergrond en word ik rustig en relaxed en dan voel ik me ..... vredig.

En dat is de eerste reden dat er dit jaar maar 3 nieuwe beelden zijn ontstaan.. De tweede is : sinds er weer exposities zijn is het helemaal LOS gegaan hier. Ik heb na een schraal jaar qua verkopen nu een TOP kwartaal. Ik ben daar zoooo dankbaar voor. Als ik zie wat er in de economie om me heen voor dramas plaatsvinden....mensen die keihard hebben gewerkt om zaken op te bouwen die nu alles in elkaar zien zakken........mensen die hun banen kwijtraken. De artiesten die AL die tijd nog steeds niks hebben kunnen doen .......mijn hart breekt als ik daar aan denk. Dat ga ik dus ook niet doen!!!!! In plaats daarvan plaats ik deze blog en ga ik snel weer mijn atelier in. Ik hoop dat jullie allemaal iets hebben waar jullie in kunnen "verdwijenen" op momenten dat het te moeilijk voor je wordt.

En ik hoop dat jullie iemand hebben in deze barre tijden die naast je staat en die deze gedeelelijke lockdown een stuk makkelijker voor je maakt. Standing strong together vooral in deze tijd, dat maakt alles toch een stuk makkelijker door te komen. En als je zo gelukkig bent, hou ook een oogje open voor de minder fortuinlijken om je heen .......een beetje aandacht voor hen kan zooooooveel verschil maken. We hebben allemaal liefde nodig.

Komen jullie proosten?

Tijdens de expositie Ingetogen & gewaagd bij Galerie Kubra in Rosmalen ben ik op 11 en 18 oktober zelf in de galerie om jullie te ontvangen. Tussen 13.00 en 16.00 uur ben ik dan aanwezig om jullie - desgewenst - rond te leiden, of wat meer te vertellen over hoe een bronzen beeld gemaakt wordt. Vanwege het feit dat een feestelije opening ivm corona niet haalbaar is, doen we dit in kleine stukjes. Elk weekend is er koffie voor de bezoekers of een drankje om het toch nog met zoveel mogelijk van jullie te vieren dat Rosmalen nu een mooie echte galerie met wisselende exposities rijk is. Dus kom gezellig langs, dan kunnen we samen proosten en genieten van de super mooie gevarieerde werken die er te zien zijn.

Achter de Driesprong 0 van 13.00 tot 16.00 uur (tegenover de Vershof, naast juwelier Schute)

Nieuwe galerie in Rosmalen

Ik ben lid van de stichting KuBRA (kunstenaars uit brabant) en deze stichting doet veel goeie dingen voor de leden. Er is sinds kort een nieuwe ontwikkeling: naast het opstarten van een online Gallery heeft de organisatie nu zijn werkterrein van Den Bosch naar Rosmalen verplaatst......my home town!! Eerst werden er al gapend lege winkeletalages opgevrolijkt met mooie kunstwerken, nu is er ook een ruimte gevonden voor een fysieke galerie. Die galerie wordt a.s. zaterdag feestelijk geopend en ik doe mee met de eerste expositie, samen met een aantal collega's

Uiteraard is het feestelijke nu moeiijk in te vullen met alle nieuwe cororna maatregelen. Maar we hopen dat we het voor een deel naar buiten kunnen verplaatsen en er is gekozen voor een "soort van opening" elke zaterdag gedurende de loop van de expositie. De galerie is elke woensdag t/m zondag geopend.

De expositie Ingetogen & gewaagd start a.s. zaterdag 3 oktober en is te bezichtigen tot en met 8 november. Achter de Driesprong nummer 9 (tegenover de Vershof, naast juwelier Schutte)

art Eindhoven

Yay, zo zit je maanden thuis met je bronzen beelden en zo ga je twee weekenden achter elkaar met je bronzen schatjes op pad.

12 en 13 september vindt- de vanwege Corona uitgestelde beurs- ART EINDHOVEN toch nog plaats. Ik heb een enorme stand samen met

de onnavolgbare Robbert Strüwer,   mijn "parter in art" :- ) Samen richten wij stand nummer 25 in met zijn epoxy schilderijen en mijn bronzen beelden voor binnen en buiten.

Vanwege Covid 19 neemt de organisatie allerlei voorzorgsmaatregelen in acht, zodat we er zowel voor u als voor ons een verantwoord event van kunnen maken

Er geldt eenrichtingsverkeer op de beurs. De tickets worden via de website van Art Eindhoven per timeslots verkocht om te voorkomen dat het onverantwoord druk gaat worden. Aangezien je niet verplicht wordt de beurs op het einde van je timeslot ook stipt te verlaten wordt er op toegezien dat er nooit meer dan 300 mensen tegelijk op de enorme beursvloer zullen vertoeven. Het Klokgebouw is een voormalig industrieel Philips pand, met hoge plafonds. En uiteraard wordt er op toegezien dat bezoekers hun handen desinfecteren en met ziekte/ verkoudsheids verschijnselen het gebouw niet zullen betreden.

Zo kunnen we er veilige mooie kunstbeurs van maken. Eindelijk is het weer mogelijk om de interaktie met het publiek aan te gaan. Dus wil je weten hoe een werk gemaakt is, kom dan vooral nu. Ik denk dat alle kunstenaars staan te trappelen om je er alles over te vertellen. Robbert en ik in ieder geval zeker!!!!

Via deze link kunnen zolang ze er nog zijn tickets besteld worden: https://arteindhoven.nl/

12 en 13 september 11.00 17.30 Klokgebouw Eindhoven (strijp S)

Ik hoop je daar te zien. Ik heb 3 nieuwe werken bij me (waarvan twee die nog niemand gezien heeft).

(uiteraard is bovenstaande foto van Robbert en mij van voor het Corona tijdperk, toen knuffelen nog heel gewoon was)

Eindelijk weer een ART FAIR

Nu ik al zo'n 8 a 9 maanden niet meer met mijn beelden "op stap" ben geweest i.v.m. het cancellen van al mijn beurzen vanwege de corona restricties kun je je misschien voorstellen HOE ik sta te springen. Maar er beweegt eindelijk wat aan de horizon en 4 5 6 en 7september mag ik eindelijk weer slepen en sjouwen. Dat is dan meteen het enige voordeel dat ik kan opnoemen in relatie tot dat vreselijke virus: ik kan niet wachten om keihard aan de slag te gaan en mijn hele auto vol zware sokkels en beelden te gooien.

Bij Kasteel Sandenburg in Langbroek gaat nl. op die datum een ART FAIR van start. Het landgoed en het kasteel zijn nog in familie bezit en er wordt (omdat het de eerste keer een enorm succes was) nu voor de tweede keer een kunst feest georganiseerd. In pagodetenten stellen geselecteerde Galerieen hun mooitste kunst werken ten toon. En uiteraard is er de mogleijkheid-- mocht je betoverd raken- om iets te kopen voor jouw huis of tuin.

Mijn bronzen beelden zijn ook te zien en te koop. Met dank aan Kunst Aan De Lek

Je bent van harte welkom. Meer info vind je hier: www.cultureleregio.nl/gevoelens in brons

Als mijn nieuwste beeld jullie bekend voorkomt, dan klopt dat wel. Het is nl de XL uitvoering van Missing you dat ik 8 x verkocht heb en me daarna realiseerde dat ik dat beeld helemaal niet kan missen. Het is voor mij nl zo de visualisatie van mijn gedachte dat als je iemand maar hard genoeg mist en een kus naar ze toeblaast, dat die ander dat dan ook kan voelen. Het gevoel dat die virtuele zoen afstanden kan overbruggen die voor mij tijdelijk of eeuwig niet haalbaar zijn .Ik heb er zefs een gedicht op gemaakt, geinspireerd op dit gevoel en ook dit gedicht wil ik nog kunnen gebruiken.

Dus zat er niks anders op als de hele zaak maar op te blazen, letterlijk. En nu heb ik Missing You XL. Het is 80cm hoog en staat op een sokkel van 50 cm. Beeld en sokkel samen kost € 2.500,00. Het kan hier natuurlijk op afspraak vrijblijvend bekenen worden, zoals alle beelden in mijn beeldentuin.


Missing You

Voel hoe warme adem mijn lippen verlaat

voortgestuwd door mijn handen

zweeft naar je toe

mijn kus

zelfs over oceanen weet ze jou te vinden

vakantiegeld

Kan ik wel vliegen zonder Corona op te lopen? Kan ik straks nog wel terug naar huis? Moet ik in quarantaine?

Om maar wat voorbeelden van de toenemene stress te noemen. Je kan ook heerlijk in je eigen land blijven. Mooie fietstochten en wandelingen. En dan 's-avonds met een ijskoud drankje in je eigen mooie tuin lekker chillen, kaarsjes aan....je nieuwe bronzen beeld prachtig uitgelicht met een sfeerspotje. .......... :-)


vakantiegeld in Corona tijden

Het is allemaal wat moeilijker voor mensen zoals ik die in de Kunst en Cultuur sector werkzaam zijn om hun inkomen bij elkaar te krijgen. Het is uiteraard een moeilijke tijd voor iedereen en consumenten blijken volgens de peilingen hun vinger op de knip te houden. Maar ineens zie ik een enorme stip aan de horizon.

Vrijdag verkocht ik zomaar twee bronzen beelden achter elkaar. En bij nummer 2 vertelde de bezoeker- van mijn atelier en beeldentuin- mij dat hij mijn site al langer in de gaten hield. Toen ik vroeg waarom hij dan juist NU in deze Corona periode de knoop doorhakte zei hij :" het lijkt mij beter om dit jaar geen grote buitenlandse reis te maken en dus heb ik nu vakantiegeld dat ik op een andere manier kan besteden"

Wow, wat een goed nieuws. Het vakantiegeld dat zoveel mensen nu gaan ontvangen in combinatie met dat er waarschijnlijk veel mensen zijn voor wie een buitenlandse reis nu teveel van het goede is. Of die helemaal geen overnachtingen op korte terimijn buitenshuis overwegen. De Nederlandse horeca kan daar straks hopelijk van gaan profiteren om de enorme klap van de lockdown te boven te komen. En misschien zijn er nu ook wel meer mensen die een deel van hun vakantie budget gaan uitgeven aan het nog mooier maken van huis en tuin.

Mocht dat laatste ook voor jou gelden en overweeg je een mooie blikvanger in de vorm van een bronzen beeld: Aarzel niet en maak gerust een afspraak om hier rond te komen kijken. Proefplaatsingen bij jou thuis zijn uiteraard ook mogelijk.


Bel of app: 06 51936008Alles Brons en Klaar voor de expositie

Het is niet alleen mooi weer MAAR mijn tuin en atelier zijn nu zodanig aangepast dat ik helemaal kaar ben om jullie hier mijn beelden van alle kanten te laten zien geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Dus : ben je op zoek naar een bronzen beeld om je tuin of dat hoekje in je huis nog net wat mooier te maken? Aarzel dan niet langer en bel me voor een afpraak zodat ik je hier in mijn beeldentuin kan rondleiden en je in mijn atelier aan de hand van wasmodellen en mallen kan laten zien hoe een bronzen beeld tot stand komt.

Wil je je van te voren nog iets meer op afmetingen en prijzen orienteren: klik in het menu op BEELDENGALERIE. Van de meeste beelden is die info daar te vinden. En zoniet, je kan me appen, mailen of bellen en ik reageer z.s.m.

Vind je Rosmalen toch echt te ver weg? Als je interesse hebt in een specifiek beeld dan kan ik een proefplaatsing regelen. Ik rij dan met het beeld naar je toe en dan kan je meteen zien of het op de juiste plek ook de gewenste "wow factor" heeft.

Telefoonnummer: 06 51936008

Lsteenhuisen@yahoo.com


Corona, hoe nu verder

Ik zal op een andere manier moeten proberen te ondernemen nu beurzen niet meer georganiseerd mogen worden en de meeste galerieen de deuren op slot houden.

Ik moest me even herstellen van de klap dat mijn zorgvuldig samengestelde agenda voor 2020 - met echte pareltjes ertussen- in 1 klap leeggeveegd werd. Maar ja ... ook ik begrijp dat er belangrijkere zaken zijn dan geld verdienen. Daarna ben gaan bedenken wat er dan nog WEL mogelijk is. Als je deze blogs leest dan weeet je al dat ik mijn tuin als beeldentuin heb ingericht en anders kun je dat hieronder lezen. Wat ik nu wil melden is dat er altijd hoop blijft: ik heb gisteren weer een beeld verkocht. Het seizoen zou juist nu voor mij losbarsten....zeker, het zal het nu niet meer zo hard gaan. Maar: de kosten tijdens het opgesloten zitten liggen ook een stuk lager .:-) Als ik bedenk wat ik al NIET heb uitgegeven aan uit eten gaan, kado'tjes, op terrasjes zitten enz. EN ik moet zeggen ik begin op mijn dagelijkse wandelingen wel veel bewuster te genieten van de rust, de schoonheid van de natuur, het feit dat ik en de mensen waar ik van hou nog gezond zijn.

Dus lieve mensen, wanhoop niet! ik had er eigenlijk niet op gerekend dat ik uberhaupt nog wat zou verkopen voor september. Maar het weer wordt alleen maar beter en mijn tuin is mooier dan ooit (ik heb nu tijd) dus zoek je nog een bronzen beeld voor binnen of buiten: je bent op afspraak van harte welkom.

06 51936008

Nu of Nooit ga ik zometeen afleveren.

Mooi weer voor een bronzen beeld in je tuin

Nu het weer zo fantastisch is geworden kan ik weer gebruik maken van mijn Liliansbeelden tuintje als exposiitie plek. Dus heb je interesse in een bronzen beeld? Bel me gauw dan maken we een afspraak hoe je het hier van alle kanten kan bekijken. Uiteraard met de Corona voorschriften in gedachten. Dus niet meer dan 2 gezonde bezoekers per keer, dan kunnen we buiten makkelijk op anderhalve meter afstand van elkaar blijven.

Ben je je tuin aan het opknappen en zoek je net Die ENE Blikvanger in dat mooie hoekje, of zoek je iets heel speciaals om je woonkamer te verfraairen, aarzel niet en bel me. 06 51936008

Corona, wat nu?

Naast alle ellende die het corona virus wereldwijd verspreidt, komt er voor mij persoonlijk natuurlijk nog een andere probleem om de hoek. Ik heb als kunstenaar een bedrijf waarbij ik het voor de verkoop moet hebben van Beurzen, beeldentuinen, evenementen, galerieen en verkoop aan huis. Nu alle bijeenkomsten voor grote groepen zijn verboden, de meeste galerieeen dicht zijn gegaan en het thuis ook niet de bedoeling is om visite te ontvangen zijn mijn mogelijkheden tot het behalen van enige omzet tot nul gedaald. Verontrustend maar ik probeer te zoeken naar wat er nog wel mogelijk is.

Mocht je interesse hebben in een beeld: Laat het me weten. Ik kan jou video bellen en met de camera rond het hele beeld lopen zodat je het van alle kanten en alle details kan zien. Met mij erbij krijg je zo ook een redelijk beeld van het formaat, wat ik je natuurlijk ook in centimerters laat weten en de prijs. Mocht je daarna nog steeds interesse hebben om tot aankoop over te gaan maar wil je het toch graag nog eerst zelf zien en aanraken.....Ik kan het beeld contactloos bij jouw of mijn voordeur neerzetten zodat je het zelf kunt bekijken. Als dat bij jouw voordeur moet zijn, dan vraag ik om eerst de reiskosten aan mij over te maken.. Ga je echt tot aankoop over dan worden die kosten uiteraard op het aankoopbedrag in mindering gebracht.

Dus....heb je interesse? Bel me gerust op 06 51936008  
maatregelen tegen corona

In deze bizarre tijden hebben we alleen nog "Memories" aan de tijden van handenschudden en knuffelen. Dan maar weer de handkus invoeren?

En dan niet die van de man die zich over je hand buigt....brrrrr ik zie het virus al bijna kruipen......

Deze: Je blaast heel voorzichtig een kusje naar je omgeving terwijl je angstvallig op 1 meter afstand blijft. Ben je verkouden? Nee helaas dan valt deze manier van begroeting voor jou ook af 😜

Maar even serieus mensen: doe voorzichtig en blijf gezond.Memories brons

de beelden zijn op afspraak bij mij thuis te bekijken

06 51936008

koudwater vrees in brons

Hoewel dit al de derde van de serie van 8 van "Dilemma' betreft kan ik em bijna als nieuw beeld presenteren. Dit is nl. de eerste van de serie met een zwembroekje en daarnaast ik heb de houding dramatisch veranderd. Ik vind het geheel erg aandoenlijk en ik ben super blij met het resultaat.

Dilemma is uitgevoerd in Brons op een trapje van ijzer waardoor het geschikt is om em in een vijver of naast een zwembad te paatsen.

Maar een leuk zinken bad waar je het trapje half in zet verhoogt zeker het humoristische aspect van het bronzen beeld.

Volgens mij een mooie blikvanger bij een steiger of in een tuin.

Dilemma kost € 2.500,00 compleet. Proefplaatsing is mogelijk, en als je em eerst aan alle kanten wil bekijken bel of app me dan voor een afspraak :

06 51936008 of stuur een mail naar Lsteenhuisen@yahoo.com

Kick off voor 2020 in BRONS

Het lijkt momenteel stil, heel stil op het bronzen beelden front. Maar schijn bedriegt. Ik ben momenteel druk bezig met het maken van nieuwe beelden. Ik rij heel wat keren heen en weer naar de gieterij. Ik ben op zoek naar nieuwe sokkels en plekken om mijn beelden dit jaar te exposeren. Kortom: het is gewoon business as usual....

De kick off voor dit jaar naar een wat meer zichtbare vorm van ondernemen ga ik vormgeven met een een Open Atelier voor iedereen.

Zondag 8 maart a.s. tussen 13.00 en 18.00 uur is iedereen met interesse in mijn bronzen beelden welkom om ze hier eens van alle kanten en bij elkaar te komen bekijken. Ik ga proberen er zoveel mogelijk hier thuis te hebben. Dus wilde je ze altijd al een keer "in het echt" zien: noteer deze datum dan alvast in je agenda.

Het is ook een leuke manier om mijn beelden nu eens niet in een stand te zien maar zoals je ze normaal thuis ook zou presenteren.


Je bent van harte welkom. Aanmelden mag, maar hoeft zeker niet. Ik zorg voor een drankje in de Liliansbeelden bar

Lest best

mmmm...ja klopt, ik had geschreven dat ik klaar was met de kunst beurzen voor dit jaar. Maar ja......als er een hele dikke vis aan komt zwemmen dan is dat niet het moment om je hengel in te gaan halen. Door een speling van het lot kreeg Tiny de Bruin van Tiny's Galery op de valreep een mogelijkheid om deel te nemen aan de masters of Luxury LXRY beurs in de Rai in Amsterdam. En of all people heeft ze mij gevraagd of ik bronzen beelden kon leveren voor haar mega grote stand,

Kijk, zoiets laat je niet lopen omdat je lekker lui wilde zijn. Dan gaan de mouwen toch nog een keer omhoog en wordt er weer gesleept met mijn bronzen beelden. Het wordt helemaal waanzinnnig want dit is DE BEURS op het gebied van Lifestyle en luxe. Al het moois dat er maar op de wereld te vinden is wordt hier ten toon gesteld. Horloges, auto's, jachten, sieraden, design, interieurs, fashion en dus ook kunst. Uiteraard met champagne en oesters, modeshows, optredens o.a van de voice winnaar van vorig jaar : Dennis de crooner met een big band.

Daarna moeten de mouwen snel uit want ik mag aanwezig zijn op de VIP only opening op donderdag avond maar dat moet in een galajurk . En daarna is de beurs geopend voor iedereen van 13 tot en met 16 december.

Voor meer info: https://lxry.nl/

nieuw bronzen beeld

Je zou kunnen zeggen dat nummer 2 van de serie van 8 niet echt een nieuw beeld is.. Maar hey fair is fair, zeg nou zelf: Stel je kon nummer 1 en nummer 2 naast elkaar zetten (lukt niet, nr 1 is afgevoerd naar de nieuwe eigenaar) en je zou aan ZOEK DE 7 VERSCHILLEN nog niet genoeg hebben........

Dan mag je je nieuwste versie toch wel een nieuw bronzen beeld noemen. Mocht je deze uit de oplage dus mooi vinden??? De volgende wordt ECHT weer ANDERS!!!!

Out with a BANG!!!

Het was al een mooi jaar 2019 met heel veel evenementen waar ik aan meegedaan heb, maar voor deze laatste maand (december ga ik echt alleen nog nieuwe beelden maken) ga ik nog voor een drie dubbele eind spurt.

Als je ooit mijn beelden wilde bekijken, dan heb je in november 5 lokaties waar je terecht kan. Dan Even niet meer bij mij thuis, want ik heb dan geen beeld meer thuis staan ben ik bang.

1. Als je mij zelf wilt ontmoeten dan kan je op 8 9 en 10 november naar de Stevenskerk in Nijmegen. Daar heb ik een stand. De kerk biedt een prachtige entourage aan alle kunst die er dat weekend te zien zal zijn. Mijn bronzen beelden zijn te zien in stand nr. 7 Ik ben alle dagen zelf aanwezig.

2. In de galerie van Stichting KuBra in Den Bosch vindt 9 november de opening plaats van de Najaarsalon. Dit is een overzichtstentoonstelling van een aantal brabantse kunstenaars. Ik kan vanwege nr. 1 niet bij de opening aanwezig zijn. De expositie loopt nog tot 5 januari.

3. In appeltern start op 13 november PUUR dit is een buiten evenement door de tuinen van Appeltern. 1 van de onderdelen van de buiten wandeling is dat er langs de route ook veel beelden te zien zullen zijn waaronder dus ook 4 van mijn bronzen beelden. Er zijn ook speciale lichtjesavonden en er wordt geen entree gevraagd gedurende PUUR, omdat niet het gehele park toegankelijk zal zijn. Puur loopt tot 5 januari.

4. Galeire Sille in Oudewater

5. Gallerie Het Moment in Zierikzee


Nieuw bronzen beeld

Het idee ontstond omdat ik mijn kleine sleeping beauty die ik 8 x verkocht had, weer terugzag bij iemand die er 1 gekocht had. Ik zat de hele avond aan tafel met 1 oog naar dat beeld te gluren. Ik vond het mooi en jammer dat ik het niet meer zelf had. En toen dacht ik: hey.....die kan ik ook opblazen!!!! Er zit best wel wat tijd tussen een idee en een foto die ik van het eindreslutaat kan nemen. Het opbouwen van het wasmodel, de mallen die gemaakt moeten worden, het gieten in brons, de afwerking. Het enige wat niet hoeft is het bronzen beeld op een sokkel te boren want je kan het gewoon neerleggen op een tafel, op een vensterbank, sidetable, rand van een vijver. Het heeft een lengte van 105 cm

Tijdens de kunstbeurs NULLLLL 2019 van dit weekend ga ik het nieuwe bronzen beeld voor het eerst presenteren en de reakties afwachten........

Nullll vindt plaats in de prodentfabriek in Amserfoort 4 5 en 6 oktober    4 van 18.00-21.00 uur 5 en 6 11.00-17.00 uur

ER wrodt entree gevraagd, maar dit is echt een professionele beurs met ongeveer 100 deelnemers met veelzijdige kunst.

Je vindt mij in stand 31

Kunstbeurs Nulllll

Ik ben druk bezig met de voorbereidingen voor de mooie kunstbeurs Nulllll 4 5 en 6 oktober a.s. in Amersfoort in de Prodentfabriek. Vorige jaar werd deze beurs voor het eerst georganiseerd en ik vond het er zo professioneel uitzien, strakke stands, goed geballoteerd werk, niet te veel deelnemers, super locatie dat Robbert Struwer en ik besloten hebben om er ook dit jaar weer vol voor te gaan met een gezamenlijke grote stand van 5 bij 2 zodat we ook allebei flink uit kunnen pakken.

Wij zijn zelf alle dagen aanwezig.

Kom gezellig langs, er zijn leuke horeca gelegenheden en het centrum van Amersfoort is ook zeer de moeite waard om er een super dag van te maken.

Meer info vind je hier:www.nulllll.com/
Tiny's Galerie in Leleystad

En nu staan mijn beelden tijdelijk tot november 2019 in de Galerie van Tiny de Bruin. Tiny is zelf een bevlogen kunstenaar die hele mooi abstracte schilderijen maakt. Op een gegeven moment heeft zij de stoute schoenen aangetrokken om Lelystad meer op de kaart te zetten als stad met KUNST. In de Kroonpassage vond zij een groot pand. Tiny reist al jaren het hele land door om overal te zoeken naar mooi werk voor in haar galerie. Zo heeft zij enkele werken uit de pinned serie van genomineerd kunstenares van het jaar 2019 Suus Suiker en indrukwekkende portretten van Harold Aspers in haar collectie. Dinsdag was het zover en heb ik 8 bronzen beelden in de galerie geplaatst. Er is veel te zien in Tiny's galerie en Tiny zelf zal je allerhartelijkst ontvangen.

JUST US

24 en 25 augustus tussen 12.00-18.00 uur is iedereen welkom voor de expositie: JUST US.

Just us is een duo expo georganiseerd door en voor ons, de vriendinnen Keeley Degreef en ik. Wij zijn al jaren vriendinnen en de vriendschap heeft zich nog verdiept toen we elkaar gingen helpen met tips and tricks om onze bedrijfjes op te richten. Later ontdekten we ook dat we best samen konden werken. Keeley schildert en heeft een heel mooi groot atelier laten bouwen toen ze ging verhuizen naar de Diepenbrocklaan, waar ze ook les geeft. Ik kan mijn was meenenemen en zo ontstond het plan om het gebrek aan collega's en klankbordjes op deze manier op te lossen. Dat geeft zoveel positieve energie. We werken niet alleen natuurlijk, we beginnen met kletsen ( het koffie apparaat), we laten elkaar onder het werken muziek horen die iets met ons doet en na een paar uur sluiten we af met een lekkere lunch en een soort nabeschouwing van hoe ver we zijn gekomen en of we op de goede weg zijn met het beeld of het schilderij waar we mee bezig zijn. Soms moet Keeley even mijn model zijn zodat ik zeker weet dat een arm in een bepaalde houding er ook echt zo uit ziet bijvoorbeeld. Ik kijk normaal gesproken bij mezelf, dit is toch net wat handiger!!


En NU gaan we samen exposeren! Keeley heeft een waanzinnig mooie grote tuin, met zwembad.....de droomlocatie voor mijn duikers natuurlijk. ER is genoeg ruimte om iedereen te kunnen ontvangen en in haar atelier kan ze zelf ook flink uitpakken. Wij hebben het JUST US genoemd, want we willen geen drempels, geen poespas. Gewoon onze kunst, onze vriendschap, een hapje een drankje, gewoon gezelligheid. Dus ......spreekt dit jullie aan? Je bent van harte welkom op de Diepenbrocklaan 23 in Rosmalen 24 en 25 augustus. Mocht je met de auto komen en kan je niet meer parkeren: je kan ook gratis parkeren bij de winkels van de Molenhoekpassage, dat is aan het einde van de straat op 5 min loop afstand.


Eindelijk een oplossing

Mijn "lepeltje-lepeltje" lepeltje heb ik eigenijk al heel lang.. Het idee zat op een dag in mijn hoofd en de eerste uitvoering was een beetje mislukt omdat het kleine hoofdje van de vrouw tijdens het gieten was vervormd en ik had een lelijke lepel gebruikt en die er bovendien niet plat maar op zn zijkant aangezet. Toen ik van gieter was veranderd ging ik het nog een keer proberen. Ik nam een mooi lepeltje van mijn oma en vormde een nieuw stelletje in was, tussen het lepeltje en het stel maakte ik nog een hartje en ik zorgde er nu voor dat het lepeltje plat zou liggen. Dit kwam wel goed uit de mal en nu had ik mijn bronzen lepeltje..... het enige probleem was nog dat je dat dan maar ergens neer moest leggen en dat het dan toch net niet de aandacht kreeg die het verdiende. Je kon het gezichtje van de vrouw eigenlijk ook niet zien, tenzij je het lepeltje oppakte. Het spookte wel door mijn hoofd dat ik hier ooit nog eens wat mee moest, ik had het origineel verkocht en er ging weer een jaar voorbij.

En ineens wist ik het, het moest schuin liggen en het moest meer volume krijgen zodat je het echt als een object ergens neer kunt zetten. Ik nam weer contact op met mijn neolith gieter bij wie ik tot een aantal jaren geleden en ik uitsluitend op brons overging, honderden beelden heb laten gieten. We hebben samen zitten brainstormen wat de mooiste uitvoering zou worden en dit is het resultaat geworden.

Ik ben er super blij mee. Mijn "lepetje-lepeltje" lepeltje is nu een object geworden dat met een mooie spot erop echt een blikvanger is geworden.

Er worden er totaal maar 50 van gegoten. Nummer 1 is is al verkocht, nog 49 te gaan :-) Je krijgt er een certificaat bij. Dus zoek je een bijzonder en origineel kado dan is dit een idee.

Het "lepelte-lepelte" lepeltje
Materiaal: neolith (zowel het lepeltje als het blok eronder)
afmeting HBL: 16x10x35
Oplage 50 MET cerfiticaat
€ 550,00Boem & Tuin....en Brons

van 12 juli t/m 21 juli vindt in Nuenen Bloen & Tuin plaats. Op een gigantisch terrein (landgoed Gulberg) hebben hoveniers voorbeeldtuinen gemaakt en zijn er kramen en stands met aan tuinieren/tuinaanleg/tuinaccessoires gerelateerde producten. En daartussen staat ook de stand van Galerie De Ruimte die een aantal beeldhouwers heeft geselecteerd om tuinbeelden te exposeren, waaronder ook mijn bronzen beelden. Kortom als je inspiratie nodig hebt, of als je al verder bent en op zoek naar iemand die jouw ideeen kan verwezenlijken, of als dat weer te snel gaat: die jou helpt om tot een mooi ontwerp te komen.......dan moet je echt even naar Bloem en Tuin komen. En natuurlijk ook als je je hele tuin al voor elkaar hebt maar nog op zoek bent naar een mooie blikvanger om het NET even helemaal AF te maken. Alle tuinliefhebbers zouden er eigenlijk moeten gaan kijken, want er valt veel te zien en van te genieten.

De galerie is natuurlijk het eerste aanspreekpunt maar er is een poule gemaakt van kunstenaars die per dag aanwezig zullen zijn. Mocht je mij willen treffen, dit is mijn rooster dat ik IN IEDER GEVAl aanwezig zal zijn:

13 15 16 18 20 en 21 juli ben ik gastvrouw van 14.00 tot 18.00 uur.


Voor meer info: bloementuin.nl/

En kun je niet zo lang wachten om iets moois voor je tuin uit te zoeken. Je kan mij bellen voor een afspraak om mijn atelier te bezoeken: 06 51936008Wat een combinatie......

Vandaag is het dan zover. Mijn voorlopig laatste weekend in een expositie golf :-) Ik heb er naar uitgekeken en niet omdat ik verlang naar het einde, maar omdat dit iets bijzonder is. En dat weer niet alleen omdat Suus Suiker (schilderijen/mixed media ) en ik dit zonder tussenkomst van derde partijen hebben georganiseerd, maar ook omdat het zoooooo mooi is. Nog mooier dan ik al gedacht had. De combinatie van haar gelaagde mooie schilderijen en mijn bronzen beelden in haar prachtige huis, zorgen voor een bijna magische ambiance. Je stapt binnen en er daalt meteen een gevoel van rust over je heen, alsof je uit de hectiek een andere wereld binnen stapt. Alle retro accessoires in het huis, de vele ruimtes, de mooie tuin .....hier kan je echt even gaan dwalen tussen de kunst. De waterlelies hebben zoveel diepte dat het lijkt of je er tussen zou kunnen drijven. Ik hoop echt dat veel mensen dit gaan zien, natuurlijk daar zit een commerciele reden achter (ook wij moeten eten) maar ik meen oprecht dat ik dit hoop omdat ik super trots ben op wat Suus en ik hier te bieden hebben, ik zou het echt gaaf vinden als veel mensen de kans krijgen om hier samen met ons van te genieten.

8 9 en 10 juni 13.00-18.00 uur Fabriekstraat 57 Gorile. Toegang gratis

Zijn kunstenaars ook ondernemers?

Volgens mij ben ik van beroep Kunstenaar maar ik denk dat ik ook Ondernemer moet zijn om het hoofd boven water te kunnen houden. Vroeger (toen ik nog helemaal niet mee deed, ik ben pas beeldhouwer sinds 2006) kon je je als kunstenaar veroorloven om je atelier niet uit te komen en de verkoop en PR over te laten aan een galerie. Na de crisis- waarin heel veel kunstenaars het heel moeilijk hebben gehad- heeft er een omslag plaatsgevonden: kunstenaars hebben ontdekt dat ze niet meer achterover kunnen leunen en meer moeten doen dan alleen de creatieve juices laten vloeien. Tenminste... als je het nog niet gemaakt had, er geen baan naast wil hebben en een redelijk inkomen op prijs stelt. Alles begint natuurlijk met kwaliteit (tenzij je al zo'n naam hebt dat je werk gewoon als investering wordt gezien en niemand meer moeilijk doet over het niveau). Maar iets moois of vernieuwends of interessants maken en gaan zitten wachten is niet voldoende.

Hoe werkt dat voor mij:

1. Ik zoek natuurlijk ook nog gewoon in het aanbod naar een Galerie (of meerdere) die aansluit bij het soort werk dat ik maak en die bij voorkeur aan grote beurzen mee durft te doen. 2. Daarnaast heb ik mijn tuin en atelier zo ingericht dat ik ook mensen rechtstreeks bij mij thuis kan ontvangen. Ik merk dat er veel mensen zijn die het persoonlijke contact met de maker van een kunstwerk op prijs stellen. 3. Ik bepaal de prijs. Ik heb mijn bronzen beelden met hart en ziel gemaakt, er zit enorm veel arbeid en materiaal in. De prijs is daarop gebaseerd. OOK als er mensen zijn die het "duur" vinden, ook als mensen gaan afdingen en zelfs tot de helft bieden. Mijn prijzen zijn overal gelijk. Of je het nou bij een galerie koopt of rechtstreeks bij mij. Ik wil serieus genomen worden als kunstenaar, dat bereik ik niet door het "weg te gaan geven" en eigenlijk te zeggen dat het het toch niet waard was. 4. Investeren. Ik heb heel veel bronzen beelden nodig om in galerien, in beeldentuinen, op beurzen en thuis beelden te kunnen zetten. Dus ik investeer veel in mijn voorraden. Hoe meer verkooppunten, hoe groter de kans dat ik verkoop. 5: PR: Ik spendeer heel wat van mijn tijd aan Social Media. Ik instagram, facebook en linkedin er lustig op los. Alles om de groep groter te krijgen die weten dat ik besta. Ik adverteer en houd voortdurend in de gaten of er iets leuks voorbij komt om aan deel te nemen of om op in te springen . Ik zeg nooit "nee" puur en alleen omdat het eng is om iets nieuws te proberen. 6. Ik sta zelf ook regelmatig op beurzen. Het is leuk en effektief omdat je daar meteen in contact kan komen en het gesprek aan kunt gaan met mensen die interesse tonen in mijn bronzen beelden

En omdat de zoektocht niet ophoudt na punt 6 kom ik nu op het nieuwste wat ik ga "ondernemen": de handen ineenslaan met een andere kunstenaar. We gaan helemaal zelfstandig een event organiseren. Door ons, voor ons en voor iedereen die interesse heeft in ons werk. En zo is in samenwerking met Suus Suiker de Pinkster expositie ontstaan. Suus heeft een prachtig huis en een grote tuin en maakt hele mooie schilderijen waarbij in de basis met was wordt gewerkt en andere gemengde technieken. Mijn beelden onstaat ook uit was, dus de gemeenschappelijke noemer was gauw gevonden: working the wax . Wij kennen elkaar al jaren van exposities en begonnen steeds meer waardering niet alleen voor elkaars werk maar ook voor elkaar als persoon te krijgen, en nu zijn we vriendinnen. Dat is niet alleen fijn maar ook heel handig. In dit collegaloze beroep heb ik in Suus een sparringspartner gevonden. We kunnen elkaar ook regelmatig een spiegel voor houden als we onzeker worden....want geloof me.....ook dat slaat nog regelmatig toe.....je deelt toch je binnenkantje een beetje met de wereld om je heen....dat voelt soms kwetsbaar.

Mijn beelden en haar schilderijen vormen een geweldige combinatie (dat hebben we al meerdere malen kunnen zien). De ambiance (de directeurswoning van een voormalige gasfabriek) is betoverend en wij kijken er allebei naar uit om dit feestje te gaan vieren met iedereen die benieuwd is wat uit deze samenwerking is ontstaan.

Nieuwsgierig? Kom ook. 8 9 en 10 juni tussen 13.00-18.00 uur Fabriekstaat 57 in Goirle : Working the wax


bronzen beelden tussen de wilgen

De volgende stop (het lijkt wel of ik op tournee ben😜) is in Benschop bij de wilgengaarde. Dit is een privé natuurtuin in het landschap van de lopikerwaard waarin voor de 13e keer 35 kunstenaars hun werk op mogen stellen. Niet alleen beelden maar ook schilderijen zijn te zien. 1 en 2 juni van 10.00-17.00 gratis toegang en parkeren. Benedeneind NZ 408a in Benschop

Meer info: https://www.dewilgengaarde.nl/

De kunstenaars zijn zelf aanwezig beide dagen en ik hoop jullie daar te zien.


reach for the stars

Ik heb weer een nieuw beeld: Reach for the stars.

Als je weet waar je heen wil, je hebt een doel: focus, werk hard en laat je niet afleiden. Dream big is geen schande, ga ervoor, geloof in jezelf en reach for the stars!!

Het is een bronzen beeld, uiteraard geschikt voor binnen en of voor in de tuin . De sculptuur meet 36 cm van hoofd tot voet en het staat op een sokkeltje van chinees hardsteen van 12x12x12

Nu te zien bij mij. Een afspraak is zo gemaakt: 06 51936008

Beelden Beelden en nog meer Beelden

Beelden Beesel is een bijzonder kunst evenement. Niet alleen omdat er alleen sculpturen i.p.v. meerdere kunstvormen te bewonderen zijn, maar ook omdat het terrein waar het op plaatsvindt normaal niet toegankelijk is. Het is nl. een prive tuin, maar niet zomaar een "tuin". Persoonlijk zou ik het meer een Park noemen, enorme graspercelen omzoomd met grote bomen, afgezet met bloemenborders en tussen al dat groen staan heel natuurlijk de beelden van een dertigtal kunstenaars opgesteld. Beelden in brons, glas, hout, kermamiek, corten staal, ijzer, noem maar op, je vindt het daar. De sfeer is gemoedelijk en gezellig. De kunstenaars zijn alllemaal zelf aanwezig en omdat iedereen een deel van de tuin toegewezen heeft gekregen, ook direct aan te spreken bij hun eigen werk.

Er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd maar dat is het meer dan waard. Kom ook genieten dit weekend van 25 en 26 mei tussen 10.30-17.30 uur. Landgoed De Berkenhut Burgemeester Janssenstraat 43 in Beesel.

De foto is van de vorige editie in 2016. Het beeld "you raise me up" is al 8 x verkocht en is dus niet meer in mijn collectie.

een nieuw bronzen beeld

Aangezien ik me mijn hele oplage van 8 bronzen beelden voorzie van wijzigingen, waardoor iedereen zijn eigen sculptuur krijgt, heb ik minder tijd om aan nieuw werk te beginnen. Toch....tatadadada.....lukt dat natuurlijk af en toe en nu kan ik mijn nieuwste bronzen beeld Koestering (II) aan jullie laten zien.

Waarom koestering (II)? IK had een beeld in brons dat koestering heette, dat mis ik nog steeds. De liefde en de vertedering in het beeld dat wilde ik nogmaals proberen uit te drukken. Bij Koestering 1 zat de man voorop in een liefdevolle omhelzing van de vrouw en nu heb ik het omgedraaid. Het duurde nog extra lang voor ik het beeld hier kon laten zien in brons omdat ik foto's van het wassen beeld op Facebook had gezet. En waar ik normaal alleen maar van kan dromen gebeurde.:Ik kreeg twee telefoontjes van twee verschillende mensen die het beeld wilden kopen.....gewoon van het plaatje.....nog niet eens gegoten......aanbetalen en wachten, dat wilden ze. Maar ze wilden er zeker van zijn van de eerste naar hen toe zouden gaan. WOW!!!!!

Dus dit is inmiddels nummer 3 van de oplage van 8. Mocht je het hier vrijblijvend willen bekijken, of naar 1 van de andere bronzen beelden voor in je huis of in je tuin.....je kunt altijd bellen voor een afspraak in mijn aterlier, of check de agenda op de homepage. Misschien exposeer ik binnenkort bij jou in de buurt.

Nieuw in de serie bronzen duikers

Het begon met Don't mijn eerste Duikbeeld. Die waren alle 8 verkocht en na verloop van tijd besloot ik een nieuwe te proberen dat werd een bronzen duik man die stil staat met 1 flipper hoog opgetrokken. Het gevoel dat je kan bekruipen alsof je met flippers door zand aan het ploegen bent, alles zit tegen, niks gaat vanzelf. Soms is het dan verstandig om ff een pas op de plaats te maken en diep adem te halen voor je een volgende poging onderneemt of via een andere weg op je doel af te gaan. Wat je niet doet is opgeven: Dat was de geboorte van Don't give up! Die gingen ook alle 8 de deur uit dus ging ik nadenken over de volgende. Mijn kat zat op een dag water uit de vijver te drinken terwijl hij tussen de benen van de enige duiker die ik zelf gehouden heb zat. Dat vond ik zo'n grappig gezicht. In mijn hoofd schoot: don't drink and dive. EN ZOOOO kwam ik op het idee van mijn nieuwe duiker: don't drink and dive valt half beschonken van zijn sokkel af met zijn handen in zo'n duikersgebaar dat alles onder ontrole is.....maar niet heus. Dit keer was ik voorbereid en toen er zeven verkocht waren kwam ik al van de gieter met mijn allernieuwste aanwinst. Don't over organise. Een duiker met een immens duikershorloge wil ons eraan herinneren dat we natuurlijk onze zaakjes voor elkaar willen hebben, maar dat we daarbij niet moeten vergeten dat we ook nog willen genieten. Organiseer niet alles helemaal kapot, maar laaat ook nog eens wat aan het toeval over, wie weet waar je dan allemaal uitkomt. Dus ipv weer een periode zonder Duiker te zitten heb ik momenteel zelfs wat te kiezen. Twee bronzen duikers. De laatste van Don't drink and dive en de eerste van Don't over organise. Beiden hier bij mij thuis te bekijken, mocht je interesse hebben. Bel gerust voor een afspraak: 0651936008

bronzen beelden door weer en wind

Door weer en wind......dat is nl. de titel van een evenement dat is ontstaan uit de samenwerking tussen Galerie Ton (bronzen tuinbeelden) Jansen Hoveniers (de lokatie met de voorbeeld tuin) Bouwmans zwembaden en Brouwers Houtbouw. De handen worden ineengeslagen om een all in evenement te maken vol "buitenbelevenissen" uiteraard met een hapje drankje en muziek. Aan mij is gevraagd of ik enkele van mijn bronzen beelden kan leveren om in de tuin te plaatsen. Het belooft allemaal zo fantastisch te worden, dat ik niet lang na hoefde te denken. Als jij plannen hebt om een keer wat aan je tuin te doen, is het een mooie gelegenheid om inspiratie op te komen doen. Doordat de 4 partijen samenwerken kun je er uitmuntend terecht voor een mooi aangelegde tuin rondom een zwembad waarbij een poolhouse ook niet mag ontbreken.....een bronzen Duiker met snorkel en flippers op de rand is dan ook zo gerealiseerd. Maar ook voor mindere aspiraties kun je hier je licht opsteken. En soms is een bronzen beeld al zo'n blikvanger in je tuin, dat je er weer een heel andere kijk op krijgt.

Kom gezellig langs en laat je verrassen door wat deze bijzondere mix oplevert.

19 mei

Bremstraat 120 a

St willebrord

En wil je zolang niet wachten? Mijn atelier kan ook bezocht worden op afspraak. Bel gerust 06 51936008

bronzen beelden en schilderijen tijdens mijn open atelier

24 maart 2019 van 13.00 tot 18.00 uur houd ik samen met mijn man Dick Steenhuisen hier open atelier. Ik zorg dat ik op deze dag een groot deel van mijn collectie bronzen beelden kan laten zien. En ik ga adv mallen en wassen beelden laten zien (aan geinteresseerden) hoe een beeld in brons tot stand komt. Dick Steenhuisen schildert al 20 jaar o.a. in het kunstcollectief De Toenk. Hij is enorm veelzijdig in zijn onderwerp keuze, het gaat van industriele landschappen tot duizelingwekkende kolkende massa's psv fans in een stadion, een band tijdens een optreden maar ook lieflijke landschappen kunnen voorbij komen.

Wij kijken zelf enorm uit naar deze datum en als het jou leuk lijkt om er ook bij te zijn, dan ben je van harte welkom 24 maart op de Baroniehoeven 33 te Rosmalen

We zien je graag verschijnen.
meet and greet........

ik heb het niet zelf verzonnen want dat zou wel heel pretentieus zijn. Maar het leuk de organisatie van 'wat beweegt Zwijndrecht' leuk om een meet and greet met mij te organiseren waarbij iemand mij vragen gaat stellen. Ik heb ook nog geen idee wat ik me hier precies bij voor moet stellen, but you only live once.....dus ik heb maar ja gezegd :-)

Lijkt het je leuk om er ook bij te zijn? Je bent van harte welkom 24 februari om 15.00 uur. Raadhuisplein 1 te Zwijndrecht, Parkeren naast het oude Raadhuis is gratis en de entree natuurlijk ook. Naast beelden van mij zijn er foto's te zien rond het thema Sport en beweging.

expositie Wat beweegt Zwijndrecht

Van 15 februari t/m 17 maart vindt in Zwijndrecht de expositie "wat beweegt Zwijndrecht" plaats. In het Oude Raadhuis (raadhuisplein 1 Zwijndrecht)

Het betreft een expositie van Foto's en mijn bronzen beelden. De getoonde foto's zijn de winnende n.a.v. een fotowedstrijd en hebben als thema sport en beweging.

De opening is op 15 februari om 17.00 uur bij KunZt in het oude Raadhuis door Iris Pruysen, gouden medaillewinnaar van de paralympische spelen. Ik ben daar ook bij aanwezig. Op 24 februari om 15.00 uur vindt nog een "meet and greet" plaats. Dus wil je mij ook ontmoeten dan weet je waar je me kan vinden.

.

hoe komt een bronzen beeld tot stand

heb je geen tijd om dit te lezen: Tijdens de open atelier middag op 24 maart (zie agenda op de homepage) ga ik dit ook uitleggen en aanschouwelijk maken met mallen en wasmodellen van beelden. Je bent van harte welkom om te komen kijken.


Voordat een bronzen beeld op een sokkel staat hebben er heel wat handelingen plaatsgevonden. Ik ga hier proberen een zo beknot mogelijke toelichting te geven waarom het maken van een beeld in brons zo arbeidsintensief is.

Het begint natuurlijk met een idee in mijn hoofd. Ik ga naar mijn atelier en maak een frame van ijzerdraad, de eerste handeling om te proberen dat wat in mijn hoofd zit uit te werken tot iets tastbaars.. Daarna pak ik een stuk inflexibele was, waar ik stukje van af snij en die ik moet verwarmen om er mee te kunnen boetseren.Ik werk het eerst grof uit en daarna ga ik alles verfijnen, voeten met teentjes, handen met vingers enz en pas op het laatst ga ik het gezicht zo maken dat het reflecteerd DAT wat ik met het beeld wilde uitdrukken. Als het helemaal naar mijn zin is breng ik het wassen beeld naar de bronsgieterij. Daar gaan ze om mijn beeld met siliconen een mal maken die open en dicht kan. Mijn wassen beeld wordt eruit gehaald, ze verwarmen een ander soort was die veel steviger en stugger is en laten dat vloeistof in de mal lopen. Even wachten tot het hard is en dan kan je de mal openen en er een volledig wassen beeld uthalen. Je hebt nl. een volledig wassen beeld nodig (dus zonder ijzerdraad ) om tot een bronzen beeld te kunnen komen. Nu ga je een bekisting timmeren en daar zet je het wassen beeld in, dat voorzien is van ontluchtingskanalen (rietjes, pinnetjes) om te voorkomen dat het brons straks stropt en niet tot in de vingerpuntjes doorloopt). De kist gooi je vervolgens vol met gips en als dat hard is haal je de wanden weg. Je hebt dan een gipsen mal met daarin je wassen beeld. Dit zet je in een oven en ga je verhitten. Daardoor smelt de was en onderin de mal zitten gaatjes, dus het loop allemaal uit de mal. Nu ga je het brons 1200 graden verhitten zodat dat ook vloeibaar wordt en dat giet je boven in de mal. Dat zoekt dan zijn weg in de mal in de holle vormen van je beeld . Deze gietmal kan niet open en dicht, zodra het brons weer is gestold moet je de mal kapot slaan en dan hou je het bronzen beeld over. De rietjes en de pinnetjes zijn in dit proced ook allemaal brons geworden en die moeten eraf gedremeld worden. Een tijdrovende klus. Bovendien worden de iets grotere of gecompliceerde beelden niet ineens gegoten maar worden er van het wasmodel delen afgesneden. Op al die delen moeten afzonderlijke mallen worden gemaakt en aan het einde wordt alles weer aan elkaar gelast. Het beeld heeft als het helemaal van al het gips is ontdaan een goud kleur, dan moet het nog gepatineerd worden. Je smeert het in met chemicalien en brandt dat in met een gasbrander, afhankelijk van welke chemicalien en hoe lang je de gasbrander erop houdt onstaan verschillende tinten van donkerbuin tot groen en van alles er tussen in.

In de voet komt een draadeind en daarvoor moet in de sokkel een gat geboord worden. Er zijn dan inmiddels zeker twee maanden verstreken. En DAN PAS kan ik laten zien wat ik oorspronkelijk in mijn hoofd had