een nieuwe stap.....het was weer tijd om wat grenzen te verleggen!!

Terwijl de expositie in Nijmegen bij Galerie Zeven Zomers nog door loopt tot 1 juli en ik tweede pinksterdag 5 juni tussen 12.00 en 17.00 een demonstratie zal geven in het Kruithuis in Den Bosch, wil ik nu alvast een heel bijzonder evenement aankondigen.

In Beesel (tussen Venlo en Roermond) heeft mevrouw Diny Ewals een landgoed rond haar prachtige woning dat zij 1 keer per twee jaar openstelt voor het publiek. Maar wat het echt bijzonder maakt is dat zij aan 25  kunstenaars de mogelijkheid biedt om in haar enorme tuin hun beelden ten toon te stellen. Je kunt daardoor niet alleen lekker rondwandelen op het afgelegen terrein en van de rust en ruimte genieten, maar je kan tevens genieten van de kunst die je onderweg tegenkomt. Niet alleen beelden van brons (zoals die van mij) maar ook keramiek, glas, hout, metaal zijn er te vinden.  Dus als je van 3D kunst houdt moet je echt even komen kijken. Diverser gaat het niet worden. Bij mooi weer gaat dit natuurlijk gewoon een feest worden. Er is catering, alle kunstenaars zijn aanwezig en meer dan bereid om over hun werk te vertellen mocht dit gevraagd worden. Er zitten gerenomeerde namen tussen de 25 kunstnaars uit binnen en buitenland. Voor meer info: www.beeldenbeesel.nl

Dit weekend waar ik al een tijd naar uitkijk vindt plaats op 10 en 11 juni op landgoed De Berkenhut  Burgemeester Janssenstraat 43 5954 BP Beesel. Maar voor de navigatie kun je het beste Berkenhutweg invoeren.


Mijn nieuwste (en grootste beeld tot nu toe) Dansen met de wind XL zal ik daar voor het eerst in de openbaarheid tonen. Ik ben er super trots op. Ik had moeite met het feit dat mijn beeld dansen met de wind (46 cm) 8 keer verkocht was. Zowel de titel als het beeld miste ik en kon ik eigenlijk nog niet loslaten. Ik zat te dubben hoe ik het terug kon halen zonder mijn belofte te verbreken dat een beeld na 8 keer "weg" is.  Er was maar 1 mogelijkheid en daarvoor moest ik mijn eigen grenzen over. Ik zou het BIG moeten maken, maar dan echt mega veel groter dan wat het oorspronkelijke beeld was. In totaal heb ik er 4 maanden over gedaan voor het hele beeld echt op de sokkel stond, maar het was een feest van af het begin tot het einde. Ik merk dat ik het fantastisch vind om groot te werken, je kunt zoveel meer details leggen in een groot beeld. Ik ben zo  ontzettend lang bezig geweest met het gezicht. Het is essentieel dat je in haar trekken een soort extase moet kunnen herkennen. Ze staat tenslotte met de wind te dansen, totaal gelukkig met de wereld en met zichzelf. Een moment van rust dat er niet uit moest zien als rust maar juist als een bevroren moment in een vlaag van wervelwind, turbulentie en beweging. Ik vind zelf dat het gelukt is. Haar handen strelen nog de wind die erlangs stroomt, haar blik is gelukzalig, haar haren zwiepen, haar houding is er 1 van uiterste balans maar  in je hoofd zie je al de stappen van de dans die zullen volgen........


Het beeld is op de sokkel 161 cm groot.


een nieuwe stap.....het was weer tijd om wat grenzen te verleggen!!

Terwijl de expositie in Nijmegen bij Galerie Zeven Zomers nog door loopt tot 1 juli en ik tweede pinksterdag 5 juni tussen 12.00 en 17.00 een demonstratie zal geven in het Kruithuis in Den Bosch, wil ik nu alvast een heel bijzonder evenement aankondigen.

In Beesel (tussen Venlo en Roermond) heeft mevrouw Diny Ewals een landgoed rond haar prachtige woning dat zij 1 keer per twee jaar openstelt voor het publiek. Maar wat het echt bijzonder maakt is dat zij aan 25  kunstenaars de mogelijkheid biedt om in haar enorme tuin hun beelden ten toon te stellen. Je kunt daardoor niet alleen lekker rondwandelen op het afgelegen terrein en van de rust en ruimte genieten, maar je kan tevens genieten van de kunst die je onderweg tegenkomt. Niet alleen beelden van brons (zoals die van mij) maar ook keramiek, glas, hout, metaal zijn er te vinden.  Dus als je van 3D kunst houdt moet je echt even komen kijken. Diverser gaat het niet worden. Bij mooi weer gaat dit natuurlijk gewoon een feest worden. Er is catering, alle kunstenaars zijn aanwezig en meer dan bereid om over hun werk te vertellen mocht dit gevraagd worden. Er zitten gerenomeerde namen tussen de 25 kunstnaars uit binnen en buitenland. Voor meer info: www.beeldenbeesel.nl

Dit weekend waar ik al een tijd naar uitkijk vindt plaats op 10 en 11 juni op landgoed De Berkenhut  Burgemeester Janssenstraat 43 5954 BP Beesel. Maar voor de navigatie kun je het beste Berkenhutweg invoeren.


Mijn nieuwste (en grootste beeld tot nu toe) Dansen met de wind XL zal ik daar voor het eerst in de openbaarheid tonen. Ik ben er super trots op. Ik had moeite met het feit dat mijn beeld dansen met de wind (46 cm) 8 keer verkocht was. Zowel de titel als het beeld miste ik en kon ik eigenlijk nog niet loslaten. Ik zat te dubben hoe ik het terug kon halen zonder mijn belofte te verbreken dat een beeld na 8 keer "weg" is.  Er was maar 1 mogelijkheid en daarvoor moest ik mijn eigen grenzen over. Ik zou het BIG moeten maken, maar dan echt mega veel groter dan wat het oorspronkelijke beeld was. In totaal heb ik er 4 maanden over gedaan voor het hele beeld echt op de sokkel stond, maar het was een feest van af het begin tot het einde. Ik merk dat ik het fantastisch vind om groot te werken, je kunt zoveel meer details leggen in een groot beeld. Ik ben zo  ontzettend lang bezig geweest met het gezicht. Het is essentieel dat je in haar trekken een soort extase moet kunnen herkennen. Ze staat tenslotte met de wind te dansen, totaal gelukkig met de wereld en met zichzelf. Een moment van rust dat er niet uit moest zien als rust maar juist als een bevroren moment in een vlaag van wervelwind, turbulentie en beweging. Ik vind zelf dat het gelukt is. Haar handen strelen nog de wind die erlangs stroomt, haar blik is gelukzalig, haar haren zwiepen, haar houding is er 1 van uiterste balans maar  in je hoofd zie je al de stappen van de dans die zullen volgen........


Het beeld is op de sokkel 161 cm groot.