Nieuwe Galerie
2023-02-03 16:30 Ik werd gebeld door Lida Dijkstra de eigenaresse van Galerie Lida Dijkstra in Bergen. Ze zou het leuk vinden als ik beelden bij haar wilde neerzetten. Daar hoefde k niet lang over na te denken. Bergen...
Sleeping Beauty op haar plek
2022-12-06 13:41 Toen ik met Sleeping Beauty op pad mocht voor een proefplaatsing (met maar liefst zes bronzen beelden) had ik ongeveer een idee van wat de geinteresseerde man voor ogen had. Maar de beschrijving van d...
Onvoorwaardelijk
2022-12-02 13:36 Onvoorwaardelijk is de titel van dit beeld. En onvoorwaardelijk is onze liefde voor onze kinderen. De liefde die je vleugels geeft en die je doet beseffen dat je tot veel meer in staat bent dan je voo...
Ik mis ze
2022-11-18 12:29 Het is moeilijk kiezen uit mijn bronzen beelden, maar als ik het echt zou moeten doen dan is Missing You toch wel nummer 1 bij mij. Niet voor niets heb ik toen ik het beeld 8x had verkocht een veel gr...

1 van de grote voordelen van ook zelf een verkooppunt te hebben voor mijn bronzen beelden is dat ik de mensen leer kennen die geinteresseerd zijn in een bronzen beeld.

Via een galerie krijg je te horen dat er een beeld verkocht is, je weet niet aan wie, wat hun overweging was, waar ze het beeld neer gaan zetten......

Hier ontvang ik de mensen en hoor ik meteen wat ze heeft aangetrokken in mijn beelden, waar ze het willen plaaten en hoewel ik ze zoveel mogelijk privacy gun tijdens het kijken hoor ik toch al vaak de overwegingen voor welk beeld de grootste voorkeur heeft. Dan ga ik wat met ze drinken aan mijn bar en leer ze een beetje kennen en zij mij. Ik heb al zoveel leuke gesprekken gehad met mensen. Er zijn zoveel redenen waarom mensen voor het 1 of het ander gaan. Een beeld als Missing You heeft meestal een verdrietige oorzaak, waar sommige mensen heel open over vertellen. Niet zelden gebeurt het dat mensen emotioneel worden. Ik hoor over allerlei beroepen, mensen die alles hebben omgegooid, mensen die de boel hebben verkocht. Nieuwe relaties waardoor twee huishoudens samengevoegd worden en dat dat met een beeld van hen samen gevierd gaat worden. Ziektes die overwonnen zijn. Maar zeker ook mensen die een herinnering zoeken aan een geliefde die ze verloren hebben.

Ze zijn vaak hartverwarmend deze ontmoetingen. En ik ben dankbaar dat mensen zich vertrouwd genoeg voelen om persoonliijke zaken met mij te delen.

Heel vaak krijg ik naderhand nog een mooie foto toegestuurd met de opmerking hoe blij ze zijn met hun bronzenbeeld dat een bijzondere plek in hun huis of tuin heeft gekregen.

Dus, een verkoop via 1 van de 5 galerieen is natuurlijk altijd leuk......maar als ik hetzelf doe dan gloei ik erna een beetje en heb ik super veel energie om de rest van de dag op rond te vliegen.

 

 

Wed, 02 November

Wordt het nog mooier? Als iemand zijn liefste wil verrassen en daarvoor een beeld van mij uitzoekt? Ik vind dat wel zo geweldig. Niet alleen omdat het zo lief is dat iemand de moeite neemt om de hele verrassing te organiseren en plezier heeft in het voorwerk, maar zeker ook omdat ik het een hele eer vind dat het hele plan om mijn beeld wordt uitgedacht. In dit geval betrof het memories.....en misschien nog wel het allermooiste.........ik heb memories met een bepaalde gedachte in mijn hoofd gemaakt en we blijken in hetzelfde schuitje te zitten ..... Nee .....ik denk eigenlijk niet dat het nog mooier wordt..........I love my job

Sat, 29 October

Never a dull moment, ja dat klopt wel. De weken vliegen voorbij en ik realiseer me dat ik eigenlijk geen tijd heb genomen om mijn website actueel te houden.

Zo zag ik dat ik mijn mini Yes helemaal niet in de beeldengalerie had opgenomen. Gelukkig is dat beeld ondanks dat toch al 4x verkocht. Het is net wat kleiner en dus lager geprijsd dan de rest van mijn beelden. Daarmee is het ook bijna altijd wel ergens binnen te plaatsen. Want in dit komende seizoen zal de aandacht zich waarschijnlijk gaan verleggen naar beelden voor binnen. Nu het weer kouder wordt en we voornamelijk binnen zullen leven, willen we het om ons heen gezellig en mooi hebben. Een mooi geplaatst beeld op een hogere sokkel beschenen met een spotje kan heel veel doen voor het aanzien van een ruimte.

Vandaag hebben mensen het beeld Never a Dull moment (B) gekocht. Ik vind het altijd treffend dat partners die zichzelf in dit beeld herkennen, vaak zo liefdevol en sterk op mij overkomen. Het gevoel dat er een connectie tussen hen bestaat die niet gauw verbroken zal worden. Ik denk dat dat ook een voorwaarde is om het "verhaal" bij dit beeld te kunnen waarderen. Je kunt niet zonder hem of haar, maar soms zou je het toch wel even willen proberen.......even maar.....daarna gauw weer goedmaken en verder. Want dit is je liefste, die wil je nooit kwijt..............

Fri, 21 October

Mijn bronzen beelden staan al een tijdje in de kasteeltuinen, om precies te zijn tussen werk van andere kunstenaars in de Water en Beeldentuin van het grote park.

De organisatie heeft voor het weekend van 23 en 24 juli een kunstevenement gepland. In dit weekend werken diverse kunstenaars aan hun kunst. Dat zijn schilders en beeldhouwers die verspreid door het park aan het werk zijn en hun kunst tentoonstellen, die eventueel ook direct gekocht kan worden. Desgewenst geven de kunstenaars uitleg over hun werkwijze.

Ik sta tussen mijn grotere bronzen beelden aan een beeld te werken in het genoemde Water en Beeldenpark, maar ik neem voor dit weekend ook kleinere bronzen beelden mee. Tevens een mal en een beeld in was zodat ook ik uitleg kan geven hoe een bronzen beeld eigenlijk tot stand komt..

Dus hou je van tuinen en van Kunst dan mag je dit evenement eigenlijk niet missen. In het park staat ook nog een mooi kasteel. Je kunt je hier dus op allerlei manieren laten inspireren of gewoon van het mooie weer genieten op de horeca terrassen.

Mon, 18 July

Ik ben best wel trots om te kunnen melden dat Bernard Warnars van Warnars & Warnars Art Dealers in Haarlem en Naarden, mij benaderd heeft met het verzoek of ik wilde samenwerken. Het klikte gelukkig tijdens de kennismaking en nu staan er 4 bronzen .. . beelden van mij in hun galerie in Haarlem.

Openingstijden zijn woensdag tot en met zaterdag.

Mooie galerie in het centrum van Haarlem. Haarlem is natuurlijk altijd al leuk is voor een dagje uit. Neem ook eens een kijkje in de Gierstraat . Op nummer 31 vind je de stijlvolle Galerie met mooie gevel en etalage. Fotografie, fijnschilderwerk, mixed media en bronzenbeelden. Je wordt er hartelijk ontvangen.

Mon, 18 July

Ik ben er weer. Ik was naar Spanje op vakantie. Drie heerlijke weken bij mijn kinderen en kleinkind die daar allemaal wonen. Zon, zee, liefde. Het was heerlijk en ik kon alles los laten en van me af laten glijden. Dat was nog niet zo makkelijk, want ik zat toen ik vertrok nog vol adrenaline over mijn open atelier dagen.......

Ik heb dat weekend nl maar liefst 7 bronzen beelden verkocht !! Haha en DAT nadat ik keihard had gewerkt en ervan overtuigd was dat ik 3 weken de boel de boel kon laten omdat ik voldoende voorraad had aangelegd. Bij thuiskomst verkocht ik er meteen nog twee!! Het is fantastish dat er nog steeds mensen zijn die bronzen beelden kunnen en willen kopen, want de geluiden over "hand op de knip" nemen weer telkens toe. Ik ga weer opstarten, ik zit vol inspiratie en ben blij en dankbaar dat ik dit werk mag doen. Al 16 jaar...........de beste "baan" die ik ooit gehad heb.

En mocht je willen komen kijken of er iets voor jou tussen zit? Maak gerust een afspraak. Mag ook in het weekend of tot 21.00 uur in de avond.

06 51936008


Tue, 07 June

Tja op papier heb je zo n Open Atelier super makkelijk geregeld. Dan is het allemaal nog heel leuk en opwindend, zeker als de laatste keer dat je dat kon doen al meer dan twee jaar geleden is. Maar na je activiteiten als toetsenbord ridder komt er toch onvermijdelijk het moment dat je je atelier binnenstapt, aan de vloer vastplakt en je je realiseert dat je zo niemand kan ontvangen.

Maar gelukkig is het allemaal met wat sop en goede wil op te lossen en nu straalt en glanst de boel me tegemoet. Morgen nog mijn laatste beelden ophalen bij de bronsgieter en dan staat de koffie klaar op 7 en 8 mei tussen 11.00 en 17.00 uur en is iedereen van harte welkom op de Baroniehoeven 33 in Rosmalen.

De schilderijen zijn van Dick Steenhuisen. Die zijn hier dus ook te bekijken en eventueel te koop naast mijn bronzen beelden die verspreid staan door mijn atelier, huis en tuin.Wed, 04 May

In Limburg vind je de Kasteeltuinen van Arcen. Rond een kasteel zijn hier op een enorm perceel diverse tuinen aangelegd waarin je inspiratie op kunt doen en heerlijk kunt wandelen en genieten van al het moois dat je te zien krijgt. In de Water en Beeldentuin hebben een aantal kunstenaars beelden geplaatst die iets met het thema Water te maken hebben. Ook van mij zijn er 5 bronzen beelden te zien gedurende het hele seizoen 2022. De toegang is uiteraard niet gratis, maar je kan je er uren vermaken op een mooie dag en er zijn terrassen en een restaurant. Het is er super mooi.

En natuurlijk niet vergeten: Dit weekend 7 en 8 mei tussen 11.00-17.00 uur zijn mijn Open Atelier Dagen. Je bent van harte welkom om zonder afspraak

binnen te lopen en rond te kijken. Als extra zijn op die dagen ook de schilderijen van Dick Steenhuisen te bekijken.

Mon, 02 May


Eindelijk kan ik jullie weer uitnodiging voor mijn Open Atelier: gedurende twee dagen zal een groot deel van mijn bronzen beelden collectie hier te zien zijn. Om het zo “coronaproof” mogelijk te houden kunnen de bezoekers zich in mijn huis, tuin en atelier verspreiden en zullen de tuindeuren open blijven voor optimale ventilatie.

Ik zie er enorm naar uit om jullie na ruim twee jaar eindelijk weer te kunnen ontvangen. Mijn nieuwe beelden aan jullie te kunnen presenteren en aan degenen die dat willen te demonstreren hoe een bronzen beeld nou eigenlijk tot stand komt.

Als extra’tje zijn er tevens schiderijen te zien van mijn man Dick Steenhuisen

7 en 8 mei

11.00- 17.00 uur

Baroniehoeven 33

5244 HZ Rosmalen

06 51936008

www.liliansbeelden.nl

Het zou leuk zijn jullie op 1 deze dagen te zien.

Lieve groet,

Lilian

Sat, 09 April

Vind je YES XL een mooi beeld, maar is het voor jou een beetje teveel XL? Ik ben dit keer totaal de andere kant opgegaan en nu is er dus ook de "yes mini"

Mijn nieuwe beeldje is 29 cm hoog en staat op een sokkeltje van 15x15x15

Dit bronzen schatje is daarmee het best geschikt om binnen te plaatsen, maar het beeldje mag uiteraard ook buiten gezet worden.

Klein maar fijn en je vindt er altijd wel een plekje voor.

Ook dit beeld is hier op afspraak te bekijen mocht je interesse hebben.

Mon, 14 March

Is het geen giller?? Op de dag dat we eindelijk weer bijna alles mogen moet het hele land in lockdown vanwege de zwaarste storm in 30 jaar!!

Blijf allemaal veilig mensen, feesten kan altijd nog, want onthoud: tomorrow is a Brand New Day

Brand New Day / brons/ inclusief sokkel € 1.900,00 Na vandaag weer bij mij hier in Rosmalen op afspraak te bekijken :-)

Fri, 18 February

Dit advies geef ik niet gauw......ik weet dat mijn beelden heel wat stormen kunnen trotseren want er is er bij mij vanwege de zware sokkels nog nooit 1 omgegaan.....

MAAR .....na wat ik gisteren rond mijn huis hoorde gieren en dat ik vandaag hoorde dat Eunice nog veel heftiger gaat worden morgen:

Als je beelden buiten hebt staan, leg ze dan voor zover dat gaat even plat op de grond met hun sokkels. Dit is niet meer normaal en als er bomen om kunnen dan kunnen de beelden ook om. Dus beter voorkomen dan genezen. Doe het wel voorzichtig.......hier bij mij heb ik al de eerste stormschade.....een gekneusde rib toen ik mijn grote YES in mijn eentje dacht plat te leggen........:-(

Thu, 17 February

Ik heb twee Letting Go beelden gemaakt. Halverwege serie Letting Go (1) ben ik gaan varieren door Letting Go (2) te maken met Flippers en een duikbril.

Die serie is nu volledig verkocht, maar gelukkig is er nog wat over an Letting Go (1) want ik vind haar houding mooi en de boodschap achter het beeld nog mooier.

Je wordt er niet gelukkiger van om overal bovenop te zitten en de controle te willen houden. Dat is doodvermoeiend en geeft enorm veel stress. Het is bovendien de vraag of je omgeving echt gelukkig wordt van deze houding van jou om het beste voor iedereen te willen. Probeer eens wat meer los te laten en niet alles "voor" te zijn. Kijk eens wat dat met je doet en met de reaktie van de mensen om je heen. Misschien stort toch niet alles in, en waarschijnlijk is er wat meer chaos, maar wie weet,,,,,,,,,,,,, is het ook wel een stuk gezelliger.

Tue, 15 February

Vind jij nou een bronzen beeld mooi maar twijfel je of het bij jou net zo mooi uitkomt als hier in mijn tuin, tussen mijn meubels? Dat snap ik: de omgeving doet ook mee en de sfeer in een huis of tuin bepaalt mede jouw gevoel ten opzichte van wat er tentoongesteld wordt. Een beeld kan een ruimte ophalen, spannend maken, karakter geven. Maar als het te vol staat kan het verdwijnen in de ruis, of je krijgt het gevoel dat het beeld op je af komt als de ruimte te klein is t.o.v de grootte van het beeld. Een tuin kan een enorme boost krijgen door op de juiste plek een blikvanger te plaatsen, maar het beeld kan ook onzichtbaar worden vanwege de te hoge struiken, of te groot of te klein zijn ten opzichte van wat er nog meer de aandacht vraagt.

Wat is er dan makkelijker dan dat ik naar je toe kom met het gekozen beeld(en) en we ter plekke ( enventueel als je dat wilt samen) gaan kijken wat het juiste beeld op de juiste plaats is?

En mocht het dan onverhoopt toch totaal niks doen, verdwijnt het aanvankelijke " YES " gevoel dat je had toen je het beeld bij mij zag staan, dan gaat het feest gewoon niet door. Want een FEEST dat moet het zeker weten zijn. Het kopen van een bronzen beeld is als een sieraad dat je met zorg hebt uitgezocht en dat ook op jouw huid, om jouw nek, vinger of pols moet zorgen dat niet alleen dat sieraad maar dat JIJ schittert en straalt!! Een bronzen beeld is niet voor even, dat moet iets zijn waar je met volle overtuiging aan begint, dat moet een aanvulling zijn op wat je al hebt en je moet er gewoon super blij van worden.

Mijn atelier, huis en tuin zijn op afspraak geopend om de bronzen beelden te bekijken, ook in het weekend.

Interesse? Maak dan gauw een afspraak: 06 51936008


Tue, 25 January

Bij mij vroeg of laat in ieder geval wel. De beelden die ik 8 keer heb verkocht en die ik mis groeien zeker groot. Dat is de enige manier om ze nog een tijd bij mij te houden. Het heeft geen zin om hier in mijn atelier en tuin allemaal bronzen beelden de plaatsen die niet te koop zijn. Vandaar dat ik ze terug breng in de " XL vorm"

Dit keer was het de beurt aan Happy, mijn kleine gelukkige vrouwtje dat op haar knieeen zit met haar armen in de lucht, ogen gesloten, hoofd achterover.........het is niet helemaal duidelik of ze alleen maar gelukkig is, of dat er ook een aspect van dankbaarheid in haar houding te bespeuren is......dat mag de kijker zelf invullen.

Ik wilde haar nog niet kwijt dus heb ik haar "opgeblazen" tot mega proporties. Ik denk dat ze zeker 5x zo groot is geworden.

Momenteel is ze hier bij mij te bekijken. Gewoon even een afspraak maken en ik leid je rond. 06 51936008Tue, 18 January

Ik had twee exemplaren van het beeld Leef! op voorraad en die stonden nadat ze op hun sokkels geboord waren toevallig naast elkaar op een tafel. En ineens trof het me hoe die twee daar zo lief bij elkaar stonden, zo aandoenlijk..... daar moest ik natuurlijk wat mee, want het beeld is op zich een fijn positief beeld, maar twee mannen die samen gek aan het doen zijn, heeft een zo andere lading ...... Op advies van een vriend ben ik een andere tweede man gaan maken om niet teveel het gevoel van een tweeling te krijgen, wat juist weer af zou doen. Het heeft een tijd geduurd maar nu is het af en ik ben zo blij dat het precies zo geworden is als ik wilde. De 1 moest net iets onder de ander door dansen en zijn gezicht moest dicht bij dat van nummer 2 komen. Als je ze afzonderlijk van elkaar maakt, is dat een moeilijkeheidsgraad. Ik ben tevreden met het resultaat. Ik moest nog even over de titel nadenken omdat het naar mijn gevoel dich bij LEEF! moest blijven.

Ik heb het gevonden: Leef! dans, lach en bewonder. (met een knipoog naar het lied van Ramses uiteraard)

Voor mij verwijst dit naar dat we onszelf niet te serieus moeten nemen, maar moeten genieten van het leven. Door niet bang te zijn om eens lekker gek te doen, meer te lachen en minder te oordelen.

Sun, 16 January

Wat was ik euphorisch toen ik een maand geleden naar Zupthen reed met 5 bonzen beelden in mijn laadbak. Onderweg naar Arte Nuovo een galerie gevestigd binnen Cilo (de high end design meubel afdeling binnen woonconcern Eyerkamp). Ik was uitgenodigd door Anneke Oostrom om deel uit te gaan maken van de kleine groep kunstenaars die zij vertegenwoordigd middels de galerie. Ik hoefde daar geen moment over na te denken toen ik zag wie er nog meer exposeren.... bekende namen als o.a. Suus Suiker, Frans van Straaten, Frank Boogaard, Anke Birnie . Aangekomen bleek het allemaal nog mooier dan al gedacht. Cilo is gevestigd in een voormalige fabriek en de entree is al spectaculair. Er hangen inderdaad schilderijen tussen de meubels gewoon omdat dat elkaar versterkt, maar de meeste kunst is geplaatst in de galerie die centraal gelegen is. De beelden werden geplaatst, de contracten werden getekend...........en toen.... kwam de regering met de nieuwe Lockdown!! Zo jammer.........maar een geluk bij dit ongeluk ......het betreft geen tijdelijjke expositie. En zodra er weer groen licht komt zijn mijn beelden er bij.Tue, 11 January

YES er is er weer 1 terug van de gieter. Ik had al een In The Eye Of The Storm maar ik vond het idee zo mooi dat ik meteen een XL versie ben gaan maken. Je hebt grote en kleine huizen en tuinen nietwaar?

Dus nu kan ik jullie de grote In The Eye Of The Storm laten zien ......en dan ook nog maar een keer de tekst erbij die ik verzonnen heb om aan te geven welk gevoel ik wilde visualiseren met dit beeld.

In het oog van de storm

voel ik me kwestsbaar, eenzaam....klein

tot ik me realiseer dat ik ook kan dansen

in de armen van mijn kwelgeest De Wind

tot hij genoeg van me heeft

en mij hier achterlaat...

Als hij gaat opent hij de deur

van mijn beschermende cocon

en zie ik nog net

hoe hij zonder genade, zonder pardon

raast en tiert, fundamenten wegslaat....

niets overeind laat

In het oog van de storm

weet ik nu dat mijn tegenwind

niets meer dan een zomers briesje wasSun, 26 September

Een expositie die meer dan de moeite waard is en die je echt zou moeten bezoeken : Expositie Kasteel d'Aspremont-Lynden in Oud Rekem in Belgie. Dat klinkt ver maar het is vlakbij Maastricht. Het is een vervallen kasteel dat juist daardoor zo overweldigend mooi is, afbladderende muren, gietijzeren sier leumingen bij alle trappen, originele hier en daar al gebroken tegeltjes. En tegen het decor van al deze vervlogen glorie staat het mooiste werk van 67 kunstenaars uitgestald.

Je kunt deze expositie nog bezoeken tot en met 12 september, elke vrijdag zaterdag en zondag tussen 11.-18 uur.

Er zijn altijd een deel van de exposerende kunstenaars aanwezig. En je kan hen herkennen aan een badge, je kunt ze vragen stellen over hun werk en over dat van hun op dat moment afwezige collega's. Mocht je interesse hebben om een werk te kopen van iemand die niet daar is, vraag dan naar 1 van de origanisatoren Lied de Haas of Mathy Engelen, zij kunnen jullie verder helpen. Wil je liever gewoon ronddwalen kijk dan op de tafeltjes in de zalen, er liggen prijslijsten van elke kunstenaar.

Oud Rekem is ook nog een keer het mooiste dorp van Vlaanderen - officieel zo benoemd - het is vlakbij Maastricht dus alles bij elkaar ook nog eens de beste ingredienten voor een weekendje weg.

Groenplaats Oud Rekem Belgie

Entree is € 5,00

Tue, 17 August

Open Atelier 2021 bronzen beelden


Nu er zoveel mensen gevaccineerd zijn durf ik zelf ook weer eens wat te organiseren.

Ik ga voor een open atelier week van 31 juli tot en met 6 augustus a.s. Tijdens deze periode zal er een groot deel van mijn collectie beelden te zien zijn. Dit is slechts tijdelijk mogelijk, dus had je altijd al eens willen kijken of er iets voor jou bij zit? Grijp dan nu je kans om een zo groot mogelijk keuze aanbod vrijblijvend te bekijken.

Ik vraag je wel om je via mijn e-mail adres: Lsteenhuisen@yahoo.com aan te melden om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk komen. Het werkt eenvoudig: meld je aan voor je gekozen tijdslot, je krijgt van mij een bevestiging. Iedereen met een bevestiging kan ik hier rondleiden langs mijn beelden en in mijn atelier. Mocht je het leuk vinden, dan kan ik je laten zien hoe een bronzen beeld precies tot stand komt.

Keuze tijdslots:

Zaterdag 31 juli: 10.00- 12.00 /12.00 – 14.00 / 14.00 – 16.00 / 16.00 – 18.00 / 18.00 – 20.00 uur

Zondag 1 augustus:                                                              14.00 – 16.00 / 16.00 -18.00 / 18.00 – 20.00 uur

2 3 4 5 6 augustus:        10.00 -12.00 / 12.00 – 14.00 / 14.00 – 16.00 / 16.00 – 18.00 / 18.00 – 20.00 uur

Kan je niet maar vind je het wel leuk om een keer naar een expositie te komen?

14 en 15 augustus ben ik bij de expositie d’aspremont-lynden in Oud Rekem in België. Vlakbij Maastricht. Het gelijknamige Kasteel is de locatie waar 67 kunstenaars hun mooiste werken gaan presenteren van de zolder tot de gewelven. En het is er prachtig, het kasteel is verlaten en al iets vallen maar dat voegt alleen maar toe. Je kan er ronddwalen en je verbazen over zowel het kasteel als de kunst. In het dorpje Oud-Rekem kun je daarna lekker gaan lunchen of dineren. De expositie loopt langer door, maar gedurende het eerste weekend ben ik aanwezig om jullie te ontvangen. Dus mocht je van plan zijn om te gaan, dan hoop ik natuurlijk dat dat in het eerste weekend zal zijn. Groenplaats 3621 Lanaken Belgie

Mon, 26 July

Voor wie mijn website in de gaten houdt zal het geen nieuws zijn dat ik af en toe bij een beeld inspiratie voel opborrelen en een tekst schrijf. Ik noem dat een tekst omdat gedicht misschien te veel eer is........ Voor mij is het een extra manier om naast het visualiseren van een gevoel dmv een beeld nog duidelijker te maken waar het voor mij om draait. Voor mij!! Want elk beeld mag ieder voor zich op zijn eigen wijze beroeren of onberoerd laten, je kan erin zien of voelen wat je zelf ziet.

Bij het beeld "in the eye of the storm" voelde ik al heel lang dat er iets aan zat te komen en ineens is het er dan, dan schrijf ik wat woorden op en even later ben ik tevreden met het resultaat. In the eye of the storm is relativeren belangrijker dan ooit.......relativeren is volgens mij de sleutel tot een gelukkiger leven. Het is iets dat ik van nature niet beheers, maar wel iets dat ik probeer te leren. Een beeld ervan maken is ook een stap op dat pad.


In het oog van de storm

voel ik me kwetsbaar, eenzaam ...klein

tot ik me realiseer dat ik ook kan dansen

in de armen van mijn kwelgeest De Wind

Tot hij genoeg van mij heeft

en mij hier achterlaat....

Als hij gaaat, opent hij de deur

van mijn beschermende cocon

en zie ik nog net

hoe hij zonder genade, zonder pardon

raast en tiert, fundamenten wegslaat....

niets overeind laat

In het oog van de storm

weet ik nu dat mijn tegenwind

niets meer dan een zomers briesje was


Tue, 20 July

Wat een toeval. Gedurende de vervelendste week wat weer betreft met storm, regen hagel enz ga ik mijn nieuwste beeld ophalen van de gieter:

In the eye of the storm

Maar dat weer is de enige akelige overeenkomst want wat vind ik haar mooi, hoe ze wervelt en danst met de razende wind die op haar afkomt. Ze biedt hem gewoon haar hoofd ipv zich te verstoppen of zich over geven en ze bedenkt dat het er buiten haar cirkel nog veel wilder aan toegaat. Het is een reminder voor mij dat problemen altijd op je af zullen komen.......het gaat erom hoe je ermee om gaat en dat je altijd blijft relativeren.

Wil niet zeggen dat dit me ook lukt....maar hey.....proberen kan geen kwaad toch?


het beeld is hier net als al mijn andere beelden te zien op afspraak: 06 51936008


Thu, 06 May

Mijn nieuwste duiker heet (zoals alle duikers begint de titel met DON'T) Don't forget to have fun.

Herken je je jezelf in gedachtes als : dat ga ik niet meer doen.....daar ben ik nu te oud, te serieus, te volwassen, te dik, te lelijk enz enz voor

Realiseer je dan ook eens wat dat met je doet en wat deze houding jou echt maakt: namelijk....... SAAI

Je zou zoveel meer lol kunnen hebben als je dit stemmentje op mute weet te zetten

Dus: don't forget to have fun......je bent nooit te oud om af en toe het kind in je los te laten


Zoals alle bronzen beelden is ook dit beeld bij mij vrijblijvend te bekijken. Heb je interesse in een bronzen beeld voor in je huis of in je tuin, maak gerust een afspraak, ik leid je graag rond door mijn tuin en atelier: 06 51 936008

Sun, 21 March

De liefste de enige, de ware. Hoe ontzettend belangijk hij of zij ook voor je is, en je je een leven zonder niet voor zou kunnen stellen..........zeg eens eerlijk: ken jij ze ook......die momenten dat je hem het liefst achter het behang zou willen plakken??!! Ach en hoe fijn is het om het daarna weer bij te leggen en goed te maken. Het houdt de zaak ook in evenwicht en spannend: Never a dull moment.


Omdat de eerste never a dull moment op 1 na is uitverkocht en omdat ik dit gevoel wil blijven visualiseren vond ik het nu al een mooi moment om aan een opvolger te beginnen. Vandaar Never a dull moment (B). Mijn nieuwste beeld. Het is hier uiteraard net als alle beelden vrijblijvend te bekijken. Je bent van harte welkom.

Mon, 15 March

Wat je ook wilt bereiken.....fit worden, examens afleggen, rijbewijs halen, je baan opzeggen om zelfstandig te worden, een promotie krijgen enz enz enz....het halve werk zit volgens mij  in "het vertouwen in jezelf". Het visualiseren van je einddoel en geloven dat jij over voldoende kwaliteiten beschikt om daar te kunnen komen. Natuurlijk vereist het dan nog keihard leren, trainen werken en een hele grote dosis geluk, maar het vertrouwen dat jij alles kan doen wat nodig is om je doel te behalen, is een enorme faktor in het daar wel of niet komen.

Dus wil je iets ....ga ervoor.....en Make it Happen!!!

Tue, 09 March

Gek he....dat er alleen maar uitdrukkingen met DUTCH zijn die super negatief zijn, vervelend, gierig of met alcohol misbruik te maken hebben ? Dutch courage, dutch treat, dutch oven, going dutch enz enz.......Ik vind dat raar want er gebeuren hier toch genoeg leuke, liefe en mooie dingen. Ik kan daar helaas niks aan veranderen maar ik ga er gewoon 1 aan toevoegen: DUCTCH LOVE de titel van mijn nieuwste beeld.

Wij toch ook bekend en beroemd omdat we allemaal fietsen? En wie hier heeft DIT nou nog nooit meegemaakt: heerlijk achter - of voor op bij je grote liefde van dat moment. Heerlijk met je armen om hem of haar heen, je hoofd tegen zijn of haar rug. Soms zelfs tegen de elementen. Maar regen of storm,het deert allemaal niet, je was samen, samen en tot over je oren verliefd. Rondfietsen met de mensen waar je het meeste van houdt, klein of groot...........het is OF een mooie herinnering OF je doet het nog steeds, maar iedereen in Nederland snapt waar we het over hebben. Dutch Love, de titel van mijn bronzen beeld.....ik hoefde er niet heel lang over na te denken.


Ook dit beeld is net als alle anderen hier in mijn atelier met bescheiden beeldentuin te bekijken. Wel op afspraak uiteraard i.v.m. de corona maatregelen.

Bel gerust voor een afspraak, je bent van harte welkom: 06 51936008

Mon, 08 March

De coronamaatreglen veranderen telkens, het is niet anders. Maar met de riemen die we per maart krijgen kan ik in ieder geval weer roeien. De laatste weken lag ik wel heel erg aan een anker : want jzeg nou zelf.....als je samenwoont wil je ook samen kijken of je samen verliefd wordt op een beeld, Dat ga je niet in je eentje regelen. Ik was afhankelijk van mensen die nog een enorme verrassing voor de ander wilden regelen en van mensen die alleen wonen.......dat is geen hele grote vijver om in te vissen.  

Dus ik ben helemaal blij dat we nu weer zover zijn dat je samen kan komen kijken. Mocht jij met de naderende lente een mooie blikvanger voor je tuin zoeken.....of krijg je van de lentekriebels zin om je huis te restylen en past daar een statement bij in de vorm van een uitgelicht bronzen beeld? maak dan gauw een afspraak. De cappuccino staat klaar, ik leid je rond door mijn atelier en tuin en kan je alles vertellen en laten zien over hoe een bronzen beeld tot stand komt.

Ik heb er zin in, ik heb nu alle tijd voor jullie, er zijn momenteel door gebrek aan beurzen veel beelden op voorraad en we kunnen er iets gezelligs van maken. Je bent van harte welkom.

Bel nu: 06 51936008

Mon, 01 March

YaY, ik heb weer een nieuw beeld. Het duurt altijd een poos vanaf het moment dat ik een nieuw beeld in was inlever, tot ik het afgewerkte bronzen beeld op zn sokkel kan vasthouden en fotograferen. Soms duurt het zo lang dat het een moment van objectiviteit betreft als ik het weer onder ogen krijg. .....vooral als ik het nog niet verwachtte. Dan zie ik iets staan in de bronsgieterij en 1 tel later realiseer ik me dat dat iets van MIJ is......als mijn hart dan een vreugdesprongetje maakt.....hahaha dat gevoel kan ik niet eens beschrijven......

Dit nieuwste beeld heet In Your Arms, het is zonder sokkel 55 cm lang. Het kan zelfstandig staan of op een sokkel van diverse hoogtes gemonteerd worden.

De prijs van dit beeld is €1.900,00 de oplage is 8 stuks.


In jouw armen,

voel ik me veilig, voel ik me thuis

kan ik mezelf zijn

in jouw armen voel ik me geliefd, voel ik me gesteund

kan ik me laten vallen

in jouw armen voel ik me van alles

maar nooit..... gevangen


Sat, 06 February

Wat ik enorm kan waarderen is als kopers van mijn beelden mij foto's sturen van hoe het beeld terecht is gekomen. En soms zelfs in de loop der tijd hoe het steeds mooier in zijn omgeving past, hoe een spin er een web om heeft geweven, hoe het beeld na de verhuizing een nieuwe hotspot heeft gekregen enz. Ongeacht hoe de foto's zijn genomen word ik er blij van....maar soms zitten er echte pareltjes tussen. Prachtige kunstfoto's met mijn beeld in de hoofd of bijrol. Er is zelfs 1 fotograaf in wiens tuin eekhoorns, allerlei vogeltjes tot sperwers steeds op en bij mijn beeld no guts no glory komen zitten. Ik ben met die foto''s natuurlijk in mijn nopjes omdat ik die foto's genomen met een goeie camera mag gebruiken van hem. Ze fungeren als mijn omslagfoto's voor social media, ik kan ze gebruiken als portfolio foto's.

En hier hebben we er nog 1: genomen tijden de winter van 2021, je weet wel die ene dag dat het tegen de avond ging sneeuwen en het 'de zondagochtend erop allemaal weer weg was........ zo jammer.

Maar ik heb er deze foto aan over gehouden. Blij mee!  

Fri, 22 January

Wat wens je na een jaar als het Corona monster van 2020? Ik wens ons allemaal naast een enorm goed funktionerend afweersysteem dat we vast kunnen houden aan wat we naast alle ellende ook geleerd hebben. Waar het echt om draait in het leven: de nabijheid van de mensen waar je om geeft, het tijd maken voor elkaar, het meer waarderen van wat we allemaal wel hebben. Ik wens dat het vaccin snel zijn werk doet en dat we allemaal weer terug kunnen naar onze levens, onze levens met een extra besef............van dankbaarheid voor kleine dingen en meer zorg voor anderen en de natuur.

Een heel gezond en gelukkig 2021 allemaal

Sun, 03 January

Ik heb dus 3 nieuwe bronzen beelden gemaakt in de afgelopen maanden. En nu realiseer ik me dat 3 echt te weinig is omdat er maar liefst 9 NEGEN!!! beelden op SCHERP staan. Van de oplage van 8 zijn zij allemaal de laatste in hun serie: The art of living, Hold on tight, De schreeuw 1, Never a dull momet, Nu of nooit, Happy,bending over backwards, Plankenkoorts enFfor better and for worse. Als die alle negen verkocht worden, dan is mijn collectie ineens een heel stuk kleiner.

Aan de andere kant heb ik gelukkig de laatste twee maanden zoveel beelden verkocht waarvan ik allemaal een nieuwe uit de serie moet veranderen en een beetje afwijkend van de vorige moet maken...... hahahahha wie had dat gedacht aan het begin van al het Covid 19 nieuws, dat ik nog beelden te kort zou komen voor het einde van het jaar?!! Ik ben daar ongelooflijk dankbaar en blij om.

Maar goed: tijd om mijn 3e nieuwe beeld voor te stellen: You lift me up. Inclusief sokkel 1.800,00 euro en je kan hem hier op afspraak vrijblijvend komen bekijken. Net als al mijn andere beelden. Dus heb je interesse in een bronzen beeld voor in je huis of in je tuin bel me en we spreken wat af: 06 51936008


Sun, 08 November

Standing strond together

Ik voel het trekken voel het schuren

mijn voeten glijden over het verraderlijke gras

het gras dat overal wel ergens groener is

de duivel leurt, de duivel sleurt

maar samen met jou vorm ik voldoende ballast

om aan deze kant van de streep te blijvenIk heb natuurliijk veel tijd gehad vanwege corona om flink door te werken, in principe!!! De werkelijkheid was dat ik in het begin van het jaar behoorlijk lamgeslagen was door het nieuws dat mijn hele zorgvuldig uitgestippelde programma voor 2020 in rook opging......geen exposities meer tot OKTOBER !!!. Daarbij kwam dat ik niet meer naar mijn kinderen kon vliegen die allebei in het buitenland wonen en als kers op de taart kreeg mijn moeder een herseninfarkt en moesten wij 24 uur zorg gaan leveren om te voorkomen dat ze in een verpleeghuis van ons afgesloten zou worden........ Ik ben van de ene op de andere dag gestopt met werken aan mijn beelden. MAAAR gelukkig kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan en toen ik mijn draai een beetje gevonden had in het "nieuwe normaal" voelde ik toch weer het verlangen om terug te gaan naar mijn atelier, naar het urenlang met mijn klauwtjes in de was te zitten, te vormen en te kneden net zo lang tot het warm en levend wordt. Ik ging weer aan het werk en ik had me eerder moeten realiseren hoe heilzaam dit voor mij is. Alle angsten, alle onzekerheden, al het missen.......als ik aan het werk ben zakt alles naar de achtergrond en word ik rustig en relaxed en dan voel ik me ..... vredig.

En dat is de eerste reden dat er dit jaar maar 3 nieuwe beelden zijn ontstaan.. De tweede is : sinds er weer exposities zijn is het helemaal LOS gegaan hier. Ik heb na een schraal jaar qua verkopen nu een TOP kwartaal. Ik ben daar zoooo dankbaar voor. Als ik zie wat er in de economie om me heen voor dramas plaatsvinden....mensen die keihard hebben gewerkt om zaken op te bouwen die nu alles in elkaar zien zakken........mensen die hun banen kwijtraken. De artiesten die AL die tijd nog steeds niks hebben kunnen doen .......mijn hart breekt als ik daar aan denk. Dat ga ik dus ook niet doen!!!!! In plaats daarvan plaats ik deze blog en ga ik snel weer mijn atelier in. Ik hoop dat jullie allemaal iets hebben waar jullie in kunnen "verdwijenen" op momenten dat het te moeilijk voor je wordt.

En ik hoop dat jullie iemand hebben in deze barre tijden die naast je staat en die deze gedeelelijke lockdown een stuk makkelijker voor je maakt. Standing strong together vooral in deze tijd, dat maakt alles toch een stuk makkelijker door te komen. En als je zo gelukkig bent, hou ook een oogje open voor de minder fortuinlijken om je heen .......een beetje aandacht voor hen kan zooooooveel verschil maken. We hebben allemaal liefde nodig.

Mon, 19 October

Tijdens de expositie Ingetogen & gewaagd bij Galerie Kubra in Rosmalen ben ik op 11 en 18 oktober zelf in de galerie om jullie te ontvangen. Tussen 13.00 en 16.00 uur ben ik dan aanwezig om jullie - desgewenst - rond te leiden, of wat meer te vertellen over hoe een bronzen beeld gemaakt wordt. Vanwege het feit dat een feestelije opening ivm corona niet haalbaar is, doen we dit in kleine stukjes. Elk weekend is er koffie voor de bezoekers of een drankje om het toch nog met zoveel mogelijk van jullie te vieren dat Rosmalen nu een mooie echte galerie met wisselende exposities rijk is. Dus kom gezellig langs, dan kunnen we samen proosten en genieten van de super mooie gevarieerde werken die er te zien zijn.

Achter de Driesprong 0 van 13.00 tot 16.00 uur (tegenover de Vershof, naast juwelier Schute)

Thu, 08 October

Ik ben lid van de stichting KuBRA (kunstenaars uit brabant) en deze stichting doet veel goeie dingen voor de leden. Er is sinds kort een nieuwe ontwikkeling: naast het opstarten van een online Gallery heeft de organisatie nu zijn werkterrein van Den Bosch naar Rosmalen verplaatst......my home town!! Eerst werden er al gapend lege winkeletalages opgevrolijkt met mooie kunstwerken, nu is er ook een ruimte gevonden voor een fysieke galerie. Die galerie wordt a.s. zaterdag feestelijk geopend en ik doe mee met de eerste expositie, samen met een aantal collega's

Uiteraard is het feestelijke nu moeiijk in te vullen met alle nieuwe cororna maatregelen. Maar we hopen dat we het voor een deel naar buiten kunnen verplaatsen en er is gekozen voor een "soort van opening" elke zaterdag gedurende de loop van de expositie. De galerie is elke woensdag t/m zondag geopend.

De expositie Ingetogen & gewaagd start a.s. zaterdag 3 oktober en is te bezichtigen tot en met 8 november. Achter de Driesprong nummer 9 (tegenover de Vershof, naast juwelier Schutte)

Wed, 30 September

Yay, zo zit je maanden thuis met je bronzen beelden en zo ga je twee weekenden achter elkaar met je bronzen schatjes op pad.

12 en 13 september vindt- de vanwege Corona uitgestelde beurs- ART EINDHOVEN toch nog plaats. Ik heb een enorme stand samen met

de onnavolgbare Robbert Strüwer,   mijn "parter in art" :- ) Samen richten wij stand nummer 25 in met zijn epoxy schilderijen en mijn bronzen beelden voor binnen en buiten.

Vanwege Covid 19 neemt de organisatie allerlei voorzorgsmaatregelen in acht, zodat we er zowel voor u als voor ons een verantwoord event van kunnen maken

Er geldt eenrichtingsverkeer op de beurs. De tickets worden via de website van Art Eindhoven per timeslots verkocht om te voorkomen dat het onverantwoord druk gaat worden. Aangezien je niet verplicht wordt de beurs op het einde van je timeslot ook stipt te verlaten wordt er op toegezien dat er nooit meer dan 300 mensen tegelijk op de enorme beursvloer zullen vertoeven. Het Klokgebouw is een voormalig industrieel Philips pand, met hoge plafonds. En uiteraard wordt er op toegezien dat bezoekers hun handen desinfecteren en met ziekte/ verkoudsheids verschijnselen het gebouw niet zullen betreden.

Zo kunnen we er veilige mooie kunstbeurs van maken. Eindelijk is het weer mogelijk om de interaktie met het publiek aan te gaan. Dus wil je weten hoe een werk gemaakt is, kom dan vooral nu. Ik denk dat alle kunstenaars staan te trappelen om je er alles over te vertellen. Robbert en ik in ieder geval zeker!!!!

Via deze link kunnen zolang ze er nog zijn tickets besteld worden: https://arteindhoven.nl/

12 en 13 september 11.00 17.30 Klokgebouw Eindhoven (strijp S)

Ik hoop je daar te zien. Ik heb 3 nieuwe werken bij me (waarvan twee die nog niemand gezien heeft).

(uiteraard is bovenstaande foto van Robbert en mij van voor het Corona tijdperk, toen knuffelen nog heel gewoon was)

Tue, 08 September

Nu ik al zo'n 8 a 9 maanden niet meer met mijn beelden "op stap" ben geweest i.v.m. het cancellen van al mijn beurzen vanwege de corona restricties kun je je misschien voorstellen HOE ik sta te springen. Maar er beweegt eindelijk wat aan de horizon en 4 5 6 en 7september mag ik eindelijk weer slepen en sjouwen. Dat is dan meteen het enige voordeel dat ik kan opnoemen in relatie tot dat vreselijke virus: ik kan niet wachten om keihard aan de slag te gaan en mijn hele auto vol zware sokkels en beelden te gooien.

Bij Kasteel Sandenburg in Langbroek gaat nl. op die datum een ART FAIR van start. Het landgoed en het kasteel zijn nog in familie bezit en er wordt (omdat het de eerste keer een enorm succes was) nu voor de tweede keer een kunst feest georganiseerd. In pagodetenten stellen geselecteerde Galerieen hun mooitste kunst werken ten toon. En uiteraard is er de mogleijkheid-- mocht je betoverd raken- om iets te kopen voor jouw huis of tuin.

Mijn bronzen beelden zijn ook te zien en te koop. Met dank aan Kunst Aan De Lek

Je bent van harte welkom. Meer info vind je hier: www.cultureleregio.nl/Wed, 19 August

Als mijn nieuwste beeld jullie bekend voorkomt, dan klopt dat wel. Het is nl de XL uitvoering van Missing you dat ik 8 x verkocht heb en me daarna realiseerde dat ik dat beeld helemaal niet kan missen. Het is voor mij nl zo de visualisatie van mijn gedachte dat als je iemand maar hard genoeg mist en een kus naar ze toeblaast, dat die ander dat dan ook kan voelen. Het gevoel dat die virtuele zoen afstanden kan overbruggen die voor mij tijdelijk of eeuwig niet haalbaar zijn .Ik heb er zefs een gedicht op gemaakt, geinspireerd op dit gevoel en ook dit gedicht wil ik nog kunnen gebruiken.

Dus zat er niks anders op als de hele zaak maar op te blazen, letterlijk. En nu heb ik Missing You XL. Het is 80cm hoog en staat op een sokkel van 50 cm. Beeld en sokkel samen kost € 2.500,00. Het kan hier natuurlijk op afspraak vrijblijvend bekenen worden, zoals alle beelden in mijn beeldentuin.


Missing You

Voel hoe warme adem mijn lippen verlaat

voortgestuwd door mijn handen

zweeft naar je toe

mijn kus

zelfs over oceanen weet ze jou te vinden

Fri, 14 August

Kan ik wel vliegen zonder Corona op te lopen? Kan ik straks nog wel terug naar huis? Moet ik in quarantaine?

Om maar wat voorbeelden van de toenemene stress te noemen. Je kan ook heerlijk in je eigen land blijven. Mooie fietstochten en wandelingen. En dan 's-avonds met een ijskoud drankje in je eigen mooie tuin lekker chillen, kaarsjes aan....je nieuwe bronzen beeld prachtig uitgelicht met een sfeerspotje. .......... :-)


Mon, 10 August

Het is allemaal wat moeilijker voor mensen zoals ik die in de Kunst en Cultuur sector werkzaam zijn om hun inkomen bij elkaar te krijgen. Het is uiteraard een moeilijke tijd voor iedereen en consumenten blijken volgens de peilingen hun vinger op de knip te houden. Maar ineens zie ik een enorme stip aan de horizon.

Vrijdag verkocht ik zomaar twee bronzen beelden achter elkaar. En bij nummer 2 vertelde de bezoeker- van mijn atelier en beeldentuin- mij dat hij mijn site al langer in de gaten hield. Toen ik vroeg waarom hij dan juist NU in deze Corona periode de knoop doorhakte zei hij :" het lijkt mij beter om dit jaar geen grote buitenlandse reis te maken en dus heb ik nu vakantiegeld dat ik op een andere manier kan besteden"

Wow, wat een goed nieuws. Het vakantiegeld dat zoveel mensen nu gaan ontvangen in combinatie met dat er waarschijnlijk veel mensen zijn voor wie een buitenlandse reis nu teveel van het goede is. Of die helemaal geen overnachtingen op korte terimijn buitenshuis overwegen. De Nederlandse horeca kan daar straks hopelijk van gaan profiteren om de enorme klap van de lockdown te boven te komen. En misschien zijn er nu ook wel meer mensen die een deel van hun vakantie budget gaan uitgeven aan het nog mooier maken van huis en tuin.

Mocht dat laatste ook voor jou gelden en overweeg je een mooie blikvanger in de vorm van een bronzen beeld: Aarzel niet en maak gerust een afspraak om hier rond te komen kijken. Proefplaatsingen bij jou thuis zijn uiteraard ook mogelijk.


Bel of app: 06 51936008Mon, 25 May

Het is niet alleen mooi weer MAAR mijn tuin en atelier zijn nu zodanig aangepast dat ik helemaal kaar ben om jullie hier mijn beelden van alle kanten te laten zien geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Dus : ben je op zoek naar een bronzen beeld om je tuin of dat hoekje in je huis nog net wat mooier te maken? Aarzel dan niet langer en bel me voor een afpraak zodat ik je hier in mijn beeldentuin kan rondleiden en je in mijn atelier aan de hand van wasmodellen en mallen kan laten zien hoe een bronzen beeld tot stand komt.

Wil je je van te voren nog iets meer op afmetingen en prijzen orienteren: klik in het menu op BEELDENGALERIE. Van de meeste beelden is die info daar te vinden. En zoniet, je kan me appen, mailen of bellen en ik reageer z.s.m.

Vind je Rosmalen toch echt te ver weg? Als je interesse hebt in een specifiek beeld dan kan ik een proefplaatsing regelen. Ik rij dan met het beeld naar je toe en dan kan je meteen zien of het op de juiste plek ook de gewenste "wow factor" heeft.

Telefoonnummer: 06 51936008

Lsteenhuisen@yahoo.com


Mon, 18 May

Ik zal op een andere manier moeten proberen te ondernemen nu beurzen niet meer georganiseerd mogen worden en de meeste galerieen de deuren op slot houden.

Ik moest me even herstellen van de klap dat mijn zorgvuldig samengestelde agenda voor 2020 - met echte pareltjes ertussen- in 1 klap leeggeveegd werd. Maar ja ... ook ik begrijp dat er belangrijkere zaken zijn dan geld verdienen. Daarna ben gaan bedenken wat er dan nog WEL mogelijk is. Als je deze blogs leest dan weeet je al dat ik mijn tuin als beeldentuin heb ingericht en anders kun je dat hieronder lezen. Wat ik nu wil melden is dat er altijd hoop blijft: ik heb gisteren weer een beeld verkocht. Het seizoen zou juist nu voor mij losbarsten....zeker, het zal het nu niet meer zo hard gaan. Maar: de kosten tijdens het opgesloten zitten liggen ook een stuk lager .:-) Als ik bedenk wat ik al NIET heb uitgegeven aan uit eten gaan, kado'tjes, op terrasjes zitten enz. EN ik moet zeggen ik begin op mijn dagelijkse wandelingen wel veel bewuster te genieten van de rust, de schoonheid van de natuur, het feit dat ik en de mensen waar ik van hou nog gezond zijn.

Dus lieve mensen, wanhoop niet! ik had er eigenlijk niet op gerekend dat ik uberhaupt nog wat zou verkopen voor september. Maar het weer wordt alleen maar beter en mijn tuin is mooier dan ooit (ik heb nu tijd) dus zoek je nog een bronzen beeld voor binnen of buiten: je bent op afspraak van harte welkom.

06 51936008

Nu of Nooit ga ik zometeen afleveren.

Tue, 28 April

Mooi weer voor een bronzen beeld in je tuin

Nu het weer zo fantastisch is geworden kan ik weer gebruik maken van mijn Liliansbeelden tuintje als exposiitie plek. Dus heb je interesse in een bronzen beeld? Bel me gauw dan maken we een afspraak hoe je het hier van alle kanten kan bekijken. Uiteraard met de Corona voorschriften in gedachten. Dus niet meer dan 2 gezonde bezoekers per keer, dan kunnen we buiten makkelijk op anderhalve meter afstand van elkaar blijven.

Ben je je tuin aan het opknappen en zoek je net Die ENE Blikvanger in dat mooie hoekje, of zoek je iets heel speciaals om je woonkamer te verfraairen, aarzel niet en bel me. 06 51936008

Fri, 10 April

Corona, wat nu?

Naast alle ellende die het corona virus wereldwijd verspreidt, komt er voor mij persoonlijk natuurlijk nog een andere probleem om de hoek. Ik heb als kunstenaar een bedrijf waarbij ik het voor de verkoop moet hebben van Beurzen, beeldentuinen, evenementen, galerieen en verkoop aan huis. Nu alle bijeenkomsten voor grote groepen zijn verboden, de meeste galerieeen dicht zijn gegaan en het thuis ook niet de bedoeling is om visite te ontvangen zijn mijn mogelijkheden tot het behalen van enige omzet tot nul gedaald. Verontrustend maar ik probeer te zoeken naar wat er nog wel mogelijk is.

Mocht je interesse hebben in een beeld: Laat het me weten. Ik kan jou video bellen en met de camera rond het hele beeld lopen zodat je het van alle kanten en alle details kan zien. Met mij erbij krijg je zo ook een redelijk beeld van het formaat, wat ik je natuurlijk ook in centimerters laat weten en de prijs. Mocht je daarna nog steeds interesse hebben om tot aankoop over te gaan maar wil je het toch graag nog eerst zelf zien en aanraken.....Ik kan het beeld contactloos bij jouw of mijn voordeur neerzetten zodat je het zelf kunt bekijken. Als dat bij jouw voordeur moet zijn, dan vraag ik om eerst de reiskosten aan mij over te maken.. Ga je echt tot aankoop over dan worden die kosten uiteraard op het aankoopbedrag in mindering gebracht.

Dus....heb je interesse? Bel me gerust op 06 51936008  
Tue, 31 March

In deze bizarre tijden hebben we alleen nog "Memories" aan de tijden van handenschudden en knuffelen. Dan maar weer de handkus invoeren?

En dan niet die van de man die zich over je hand buigt....brrrrr ik zie het virus al bijna kruipen......

Deze: Je blaast heel voorzichtig een kusje naar je omgeving terwijl je angstvallig op 1 meter afstand blijft. Ben je verkouden? Nee helaas dan valt deze manier van begroeting voor jou ook af 😜

Maar even serieus mensen: doe voorzichtig en blijf gezond.Memories brons

de beelden zijn op afspraak bij mij thuis te bekijken

06 51936008

Fri, 13 March

Hoewel dit al de derde van de serie van 8 van "Dilemma' betreft kan ik em bijna als nieuw beeld presenteren. Dit is nl. de eerste van de serie met een zwembroekje en daarnaast ik heb de houding dramatisch veranderd. Ik vind het geheel erg aandoenlijk en ik ben super blij met het resultaat.

Dilemma is uitgevoerd in Brons op een trapje van ijzer waardoor het geschikt is om em in een vijver of naast een zwembad te paatsen.

Maar een leuk zinken bad waar je het trapje half in zet verhoogt zeker het humoristische aspect van het bronzen beeld.

Volgens mij een mooie blikvanger bij een steiger of in een tuin.

Dilemma kost € 2.500,00 compleet. Proefplaatsing is mogelijk, en als je em eerst aan alle kanten wil bekijken bel of app me dan voor een afspraak :

06 51936008 of stuur een mail naar Lsteenhuisen@yahoo.com

Tue, 10 March

Het lijkt momenteel stil, heel stil op het bronzen beelden front. Maar schijn bedriegt. Ik ben momenteel druk bezig met het maken van nieuwe beelden. Ik rij heel wat keren heen en weer naar de gieterij. Ik ben op zoek naar nieuwe sokkels en plekken om mijn beelden dit jaar te exposeren. Kortom: het is gewoon business as usual....

De kick off voor dit jaar naar een wat meer zichtbare vorm van ondernemen ga ik vormgeven met een een Open Atelier voor iedereen.

Zondag 8 maart a.s. tussen 13.00 en 18.00 uur is iedereen met interesse in mijn bronzen beelden welkom om ze hier eens van alle kanten en bij elkaar te komen bekijken. Ik ga proberen er zoveel mogelijk hier thuis te hebben. Dus wilde je ze altijd al een keer "in het echt" zien: noteer deze datum dan alvast in je agenda.

Het is ook een leuke manier om mijn beelden nu eens niet in een stand te zien maar zoals je ze normaal thuis ook zou presenteren.


Je bent van harte welkom. Aanmelden mag, maar hoeft zeker niet. Ik zorg voor een drankje in de Liliansbeelden bar

Sun, 02 February

Ik werd gebeld door Lida Dijkstra de eigenaresse van Galerie Lida Dijkstra in Bergen. Ze zou het leuk vinden als ik beelden bij haar wilde neerzetten.

Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Bergen is een leuk plaatsje en staat ook bekend als een echt kunst stadje waar veel toeristen komen. Dus ik ging al redelijk positief naar Bergen maar ik werd nog enthousisaster toen ik aankwam. De galerie is heel ruim, heerlijk licht niet alleen door de goeie verlichting maar alles is nieuw en wit en fris. Behalve de maandag is de galerie ook de hele week geopend. De kunstwerken zijn divers van brons tot kermamiek, mixed media en glas. Veel sculpturen en naar verhouding weinig schilderijen. Toch vind je er genoeg als je iets voor aan de muur zoekt.

Ik ben dus blij met deze nieuwe samenwerking. Mijn beelden staan nu in Zierikzee, Oudewater, Zutphen, Ootmarsum, Haarlem en Bergen........en natuurlijk in Rosmalen bij mezelf waar je nog altijd op afspraak kan komen om ze van alle kanten te bezichtigen.


Fri, 03 February

Toen ik met Sleeping Beauty op pad mocht voor een proefplaatsing (met maar liefst zes bronzen beelden) had ik ongeveer een idee van wat de geinteresseerde man voor ogen had. Maar de beschrijving van de plek in zijn tuin had mij toch nog niet voorbereid op wat ik er precies aan zou treffen en hoe perfect de plaats zou blijken voor mijn beeld. Ik zag het al toen ik aankwam en de tuin inkeek maar toen was het nog wel even spannend of zij zou passen op haar beoogde sokkel. En het paste!!! Alsof het bronzen beeld speciaal gemaakt was voor deze constructie. Perfect gewoon. Het was meteen duidelijk bij mij, maar het moeilijke was om mijn enthousiasme nog wat te beteugelen tot ik zeker wist dat de klant het ook zo ervaarde. Stel je voor dat ik ga ronddansen en springen terwijl hij mij wil vertellen dat hij het toch niet het beoogde effekt vond hebben ....:-)

Gelukkig was de man er ook volledig van overtuigd dat mijn slapende schatje thuis was gekomen en hier verder haar roes uit kan slapen. Dus toen kon ik zelf ook helemaal blij worden. Helemaal toen bleek dat ik nog een bronzen beeld van de zes die ik meegenomen had mocht achterlaten. Dat had ik natuurlijk al helemaal niet aan zien komen. Soms is het zooooo fijn om mij te zijn :-)

Tue, 06 December

Onvoorwaardelijk is de titel van dit beeld. En onvoorwaardelijk is onze liefde voor onze kinderen. De liefde die je vleugels geeft en die je doet beseffen dat je tot veel meer in staat bent dan je voor mogelijk had gehouden. Voor je kinderen verleg je je grenzen, er is niets waar je zo blij van wordt, maar er is ook niets waar je zoveel verdriet om kan hebben. En de bron is onuitputtelijk, je verbindt er geen voorwaarden aan........Fri, 02 December

Het is moeilijk kiezen uit mijn bronzen beelden, maar als ik het echt zou moeten doen dan is Missing You toch wel nummer 1 bij mij. Niet voor niets heb ik toen ik het beeld 8x had verkocht een veel grotere versie van hetzelfde beeld gemaakt, zodat ik het langer bij me kan houden. Ik overweeg zelfs om voor het eerst een artist copy te laten gieten voor mezelf. Zodat ik er nooit definitief afscheid van zal hoeven te doen. Waarom dat beeld zo speciaal voor mij is? De tekst die ik erbij heb geschreven zegt al veel. Maar om helemaal duidelijk te zijn: ik heb het gemaakt toen mijn lieve mooie grappige dochter naar Engeland ging emigreren. Inmiddels woont zij getrouwd en met ons super fantastische kleindochtertje in Spanje maar het gevoel blijft. Ik mis haar en ik wil haar virtueel laten weten dat ik in gedachten altijd bij haar ben door een kus naar haar toe te blazen....de kus die haar overal en altijd zal bereiken. Gelukkig is de band tussen ons heel sterk en kunnen we elkaar moeilijk loslaten. Dat maakt het makkelijker toch 1x per maand bij elkaar te zijn. Helaas gaat het ons deze keer niet lukken , want zowel mijn kind als haar kind zijn momenteel te ziek om te reizen.........dan blijft er niks anders over dan maar weer een kus naar ze toe te blazen en ze nog wat langer te missen.......

Missing You

Voel hoe warme adem mijn lippen verlaat

voortgestuwd door mijn handen

zweeft naar je toe

mijn kus

zelfs over oceanen weet ze jou te vinden.

Fri, 18 November

1 van de grote voordelen van ook zelf een verkooppunt te hebben voor mijn bronzen beelden is dat ik de mensen leer kennen die geinteresseerd zijn in een bronzen beeld.

Via een galerie krijg je te horen dat er een beeld verkocht is, je weet niet aan wie, wat hun overweging was, waar ze het beeld neer gaan zetten......

Hier ontvang ik de mensen en hoor ik meteen wat ze heeft aangetrokken in mijn beelden, waar ze het willen plaaten en hoewel ik ze zoveel mogelijk privacy gun tijdens het kijken hoor ik toch al vaak de overwegingen voor welk beeld de grootste voorkeur heeft. Dan ga ik wat met ze drinken aan mijn bar en leer ze een beetje kennen en zij mij. Ik heb al zoveel leuke gesprekken gehad met mensen. Er zijn zoveel redenen waarom mensen voor het 1 of het ander gaan. Een beeld als Missing You heeft meestal een verdrietige oorzaak, waar sommige mensen heel open over vertellen. Niet zelden gebeurt het dat mensen emotioneel worden. Ik hoor over allerlei beroepen, mensen die alles hebben omgegooid, mensen die de boel hebben verkocht. Nieuwe relaties waardoor twee huishoudens samengevoegd worden en dat dat met een beeld van hen samen gevierd gaat worden. Ziektes die overwonnen zijn. Maar zeker ook mensen die een herinnering zoeken aan een geliefde die ze verloren hebben.

Ze zijn vaak hartverwarmend deze ontmoetingen. En ik ben dankbaar dat mensen zich vertrouwd genoeg voelen om persoonliijke zaken met mij te delen.

Heel vaak krijg ik naderhand nog een mooie foto toegestuurd met de opmerking hoe blij ze zijn met hun bronzenbeeld dat een bijzondere plek in hun huis of tuin heeft gekregen.

Dus, een verkoop via 1 van de 5 galerieen is natuurlijk altijd leuk......maar als ik hetzelf doe dan gloei ik erna een beetje en heb ik super veel energie om de rest van de dag op rond te vliegen.Wed, 02 November

Wordt het nog mooier? Als iemand zijn liefste wil verrassen en daarvoor een beeld van mij uitzoekt? Ik vind dat wel zo geweldig. Niet alleen omdat het zo lief is dat iemand de moeite neemt om de hele verrassing te organiseren en plezier heeft in het voorwerk, maar zeker ook omdat ik het een hele eer vind dat het hele plan om mijn beeld wordt uitgedacht. In dit geval betrof het memories.....en misschien nog wel het allermooiste.........ik heb memories met een bepaalde gedachte in mijn hoofd gemaakt en we blijken in hetzelfde schuitje te zitten ..... Nee .....ik denk eigenlijk niet dat het nog mooier wordt..........I love my job

Sat, 29 October

Never a dull moment, ja dat klopt wel. De weken vliegen voorbij en ik realiseer me dat ik eigenlijk geen tijd heb genomen om mijn website actueel te houden.

Zo zag ik dat ik mijn mini Yes helemaal niet in de beeldengalerie had opgenomen. Gelukkig is dat beeld ondanks dat toch al 4x verkocht. Het is net wat kleiner en dus lager geprijsd dan de rest van mijn beelden. Daarmee is het ook bijna altijd wel ergens binnen te plaatsen. Want in dit komende seizoen zal de aandacht zich waarschijnlijk gaan verleggen naar beelden voor binnen. Nu het weer kouder wordt en we voornamelijk binnen zullen leven, willen we het om ons heen gezellig en mooi hebben. Een mooi geplaatst beeld op een hogere sokkel beschenen met een spotje kan heel veel doen voor het aanzien van een ruimte.

Vandaag hebben mensen het beeld Never a Dull moment (B) gekocht. Ik vind het altijd treffend dat partners die zichzelf in dit beeld herkennen, vaak zo liefdevol en sterk op mij overkomen. Het gevoel dat er een connectie tussen hen bestaat die niet gauw verbroken zal worden. Ik denk dat dat ook een voorwaarde is om het "verhaal" bij dit beeld te kunnen waarderen. Je kunt niet zonder hem of haar, maar soms zou je het toch wel even willen proberen.......even maar.....daarna gauw weer goedmaken en verder. Want dit is je liefste, die wil je nooit kwijt..............

Fri, 21 October

Mijn bronzen beelden staan al een tijdje in de kasteeltuinen, om precies te zijn tussen werk van andere kunstenaars in de Water en Beeldentuin van het grote park.

De organisatie heeft voor het weekend van 23 en 24 juli een kunstevenement gepland. In dit weekend werken diverse kunstenaars aan hun kunst. Dat zijn schilders en beeldhouwers die verspreid door het park aan het werk zijn en hun kunst tentoonstellen, die eventueel ook direct gekocht kan worden. Desgewenst geven de kunstenaars uitleg over hun werkwijze.

Ik sta tussen mijn grotere bronzen beelden aan een beeld te werken in het genoemde Water en Beeldenpark, maar ik neem voor dit weekend ook kleinere bronzen beelden mee. Tevens een mal en een beeld in was zodat ook ik uitleg kan geven hoe een bronzen beeld eigenlijk tot stand komt..

Dus hou je van tuinen en van Kunst dan mag je dit evenement eigenlijk niet missen. In het park staat ook nog een mooi kasteel. Je kunt je hier dus op allerlei manieren laten inspireren of gewoon van het mooie weer genieten op de horeca terrassen.

Mon, 18 July

Ik ben best wel trots om te kunnen melden dat Bernard Warnars van Warnars & Warnars Art Dealers in Haarlem en Naarden, mij benaderd heeft met het verzoek of ik wilde samenwerken. Het klikte gelukkig tijdens de kennismaking en nu staan er 4 bronzen .. . beelden van mij in hun galerie in Haarlem.

Openingstijden zijn woensdag tot en met zaterdag.

Mooie galerie in het centrum van Haarlem. Haarlem is natuurlijk altijd al leuk is voor een dagje uit. Neem ook eens een kijkje in de Gierstraat . Op nummer 31 vind je de stijlvolle Galerie met mooie gevel en etalage. Fotografie, fijnschilderwerk, mixed media en bronzenbeelden. Je wordt er hartelijk ontvangen.

Mon, 18 July

Ik ben er weer. Ik was naar Spanje op vakantie. Drie heerlijke weken bij mijn kinderen en kleinkind die daar allemaal wonen. Zon, zee, liefde. Het was heerlijk en ik kon alles los laten en van me af laten glijden. Dat was nog niet zo makkelijk, want ik zat toen ik vertrok nog vol adrenaline over mijn open atelier dagen.......

Ik heb dat weekend nl maar liefst 7 bronzen beelden verkocht !! Haha en DAT nadat ik keihard had gewerkt en ervan overtuigd was dat ik 3 weken de boel de boel kon laten omdat ik voldoende voorraad had aangelegd. Bij thuiskomst verkocht ik er meteen nog twee!! Het is fantastish dat er nog steeds mensen zijn die bronzen beelden kunnen en willen kopen, want de geluiden over "hand op de knip" nemen weer telkens toe. Ik ga weer opstarten, ik zit vol inspiratie en ben blij en dankbaar dat ik dit werk mag doen. Al 16 jaar...........de beste "baan" die ik ooit gehad heb.

En mocht je willen komen kijken of er iets voor jou tussen zit? Maak gerust een afspraak. Mag ook in het weekend of tot 21.00 uur in de avond.

06 51936008


Tue, 07 June

Tja op papier heb je zo n Open Atelier super makkelijk geregeld. Dan is het allemaal nog heel leuk en opwindend, zeker als de laatste keer dat je dat kon doen al meer dan twee jaar geleden is. Maar na je activiteiten als toetsenbord ridder komt er toch onvermijdelijk het moment dat je je atelier binnenstapt, aan de vloer vastplakt en je je realiseert dat je zo niemand kan ontvangen.

Maar gelukkig is het allemaal met wat sop en goede wil op te lossen en nu straalt en glanst de boel me tegemoet. Morgen nog mijn laatste beelden ophalen bij de bronsgieter en dan staat de koffie klaar op 7 en 8 mei tussen 11.00 en 17.00 uur en is iedereen van harte welkom op de Baroniehoeven 33 in Rosmalen.

De schilderijen zijn van Dick Steenhuisen. Die zijn hier dus ook te bekijken en eventueel te koop naast mijn bronzen beelden die verspreid staan door mijn atelier, huis en tuin.Wed, 04 May

In Limburg vind je de Kasteeltuinen van Arcen. Rond een kasteel zijn hier op een enorm perceel diverse tuinen aangelegd waarin je inspiratie op kunt doen en heerlijk kunt wandelen en genieten van al het moois dat je te zien krijgt. In de Water en Beeldentuin hebben een aantal kunstenaars beelden geplaatst die iets met het thema Water te maken hebben. Ook van mij zijn er 5 bronzen beelden te zien gedurende het hele seizoen 2022. De toegang is uiteraard niet gratis, maar je kan je er uren vermaken op een mooie dag en er zijn terrassen en een restaurant. Het is er super mooi.

En natuurlijk niet vergeten: Dit weekend 7 en 8 mei tussen 11.00-17.00 uur zijn mijn Open Atelier Dagen. Je bent van harte welkom om zonder afspraak

binnen te lopen en rond te kijken. Als extra zijn op die dagen ook de schilderijen van Dick Steenhuisen te bekijken.

Mon, 02 May


Eindelijk kan ik jullie weer uitnodiging voor mijn Open Atelier: gedurende twee dagen zal een groot deel van mijn bronzen beelden collectie hier te zien zijn. Om het zo “coronaproof” mogelijk te houden kunnen de bezoekers zich in mijn huis, tuin en atelier verspreiden en zullen de tuindeuren open blijven voor optimale ventilatie.

Ik zie er enorm naar uit om jullie na ruim twee jaar eindelijk weer te kunnen ontvangen. Mijn nieuwe beelden aan jullie te kunnen presenteren en aan degenen die dat willen te demonstreren hoe een bronzen beeld nou eigenlijk tot stand komt.

Als extra’tje zijn er tevens schiderijen te zien van mijn man Dick Steenhuisen

7 en 8 mei

11.00- 17.00 uur

Baroniehoeven 33

5244 HZ Rosmalen

06 51936008

www.liliansbeelden.nl

Het zou leuk zijn jullie op 1 deze dagen te zien.

Lieve groet,

Lilian

Sat, 09 April

Vind je YES XL een mooi beeld, maar is het voor jou een beetje teveel XL? Ik ben dit keer totaal de andere kant opgegaan en nu is er dus ook de "yes mini"

Mijn nieuwe beeldje is 29 cm hoog en staat op een sokkeltje van 15x15x15

Dit bronzen schatje is daarmee het best geschikt om binnen te plaatsen, maar het beeldje mag uiteraard ook buiten gezet worden.

Klein maar fijn en je vindt er altijd wel een plekje voor.

Ook dit beeld is hier op afspraak te bekijen mocht je interesse hebben.

Mon, 14 March

Is het geen giller?? Op de dag dat we eindelijk weer bijna alles mogen moet het hele land in lockdown vanwege de zwaarste storm in 30 jaar!!

Blijf allemaal veilig mensen, feesten kan altijd nog, want onthoud: tomorrow is a Brand New Day

Brand New Day / brons/ inclusief sokkel € 1.900,00 Na vandaag weer bij mij hier in Rosmalen op afspraak te bekijken :-)

Fri, 18 February

Dit advies geef ik niet gauw......ik weet dat mijn beelden heel wat stormen kunnen trotseren want er is er bij mij vanwege de zware sokkels nog nooit 1 omgegaan.....

MAAR .....na wat ik gisteren rond mijn huis hoorde gieren en dat ik vandaag hoorde dat Eunice nog veel heftiger gaat worden morgen:

Als je beelden buiten hebt staan, leg ze dan voor zover dat gaat even plat op de grond met hun sokkels. Dit is niet meer normaal en als er bomen om kunnen dan kunnen de beelden ook om. Dus beter voorkomen dan genezen. Doe het wel voorzichtig.......hier bij mij heb ik al de eerste stormschade.....een gekneusde rib toen ik mijn grote YES in mijn eentje dacht plat te leggen........:-(

Thu, 17 February

Ik heb twee Letting Go beelden gemaakt. Halverwege serie Letting Go (1) ben ik gaan varieren door Letting Go (2) te maken met Flippers en een duikbril.

Die serie is nu volledig verkocht, maar gelukkig is er nog wat over an Letting Go (1) want ik vind haar houding mooi en de boodschap achter het beeld nog mooier.

Je wordt er niet gelukkiger van om overal bovenop te zitten en de controle te willen houden. Dat is doodvermoeiend en geeft enorm veel stress. Het is bovendien de vraag of je omgeving echt gelukkig wordt van deze houding van jou om het beste voor iedereen te willen. Probeer eens wat meer los te laten en niet alles "voor" te zijn. Kijk eens wat dat met je doet en met de reaktie van de mensen om je heen. Misschien stort toch niet alles in, en waarschijnlijk is er wat meer chaos, maar wie weet,,,,,,,,,,,,, is het ook wel een stuk gezelliger.

Tue, 15 February

Vind jij nou een bronzen beeld mooi maar twijfel je of het bij jou net zo mooi uitkomt als hier in mijn tuin, tussen mijn meubels? Dat snap ik: de omgeving doet ook mee en de sfeer in een huis of tuin bepaalt mede jouw gevoel ten opzichte van wat er tentoongesteld wordt. Een beeld kan een ruimte ophalen, spannend maken, karakter geven. Maar als het te vol staat kan het verdwijnen in de ruis, of je krijgt het gevoel dat het beeld op je af komt als de ruimte te klein is t.o.v de grootte van het beeld. Een tuin kan een enorme boost krijgen door op de juiste plek een blikvanger te plaatsen, maar het beeld kan ook onzichtbaar worden vanwege de te hoge struiken, of te groot of te klein zijn ten opzichte van wat er nog meer de aandacht vraagt.

Wat is er dan makkelijker dan dat ik naar je toe kom met het gekozen beeld(en) en we ter plekke ( enventueel als je dat wilt samen) gaan kijken wat het juiste beeld op de juiste plaats is?

En mocht het dan onverhoopt toch totaal niks doen, verdwijnt het aanvankelijke " YES " gevoel dat je had toen je het beeld bij mij zag staan, dan gaat het feest gewoon niet door. Want een FEEST dat moet het zeker weten zijn. Het kopen van een bronzen beeld is als een sieraad dat je met zorg hebt uitgezocht en dat ook op jouw huid, om jouw nek, vinger of pols moet zorgen dat niet alleen dat sieraad maar dat JIJ schittert en straalt!! Een bronzen beeld is niet voor even, dat moet iets zijn waar je met volle overtuiging aan begint, dat moet een aanvulling zijn op wat je al hebt en je moet er gewoon super blij van worden.

Mijn atelier, huis en tuin zijn op afspraak geopend om de bronzen beelden te bekijken, ook in het weekend.

Interesse? Maak dan gauw een afspraak: 06 51936008


Tue, 25 January

Bij mij vroeg of laat in ieder geval wel. De beelden die ik 8 keer heb verkocht en die ik mis groeien zeker groot. Dat is de enige manier om ze nog een tijd bij mij te houden. Het heeft geen zin om hier in mijn atelier en tuin allemaal bronzen beelden de plaatsen die niet te koop zijn. Vandaar dat ik ze terug breng in de " XL vorm"

Dit keer was het de beurt aan Happy, mijn kleine gelukkige vrouwtje dat op haar knieeen zit met haar armen in de lucht, ogen gesloten, hoofd achterover.........het is niet helemaal duidelik of ze alleen maar gelukkig is, of dat er ook een aspect van dankbaarheid in haar houding te bespeuren is......dat mag de kijker zelf invullen.

Ik wilde haar nog niet kwijt dus heb ik haar "opgeblazen" tot mega proporties. Ik denk dat ze zeker 5x zo groot is geworden.

Momenteel is ze hier bij mij te bekijken. Gewoon even een afspraak maken en ik leid je rond. 06 51936008Tue, 18 January

Ik had twee exemplaren van het beeld Leef! op voorraad en die stonden nadat ze op hun sokkels geboord waren toevallig naast elkaar op een tafel. En ineens trof het me hoe die twee daar zo lief bij elkaar stonden, zo aandoenlijk..... daar moest ik natuurlijk wat mee, want het beeld is op zich een fijn positief beeld, maar twee mannen die samen gek aan het doen zijn, heeft een zo andere lading ...... Op advies van een vriend ben ik een andere tweede man gaan maken om niet teveel het gevoel van een tweeling te krijgen, wat juist weer af zou doen. Het heeft een tijd geduurd maar nu is het af en ik ben zo blij dat het precies zo geworden is als ik wilde. De 1 moest net iets onder de ander door dansen en zijn gezicht moest dicht bij dat van nummer 2 komen. Als je ze afzonderlijk van elkaar maakt, is dat een moeilijkeheidsgraad. Ik ben tevreden met het resultaat. Ik moest nog even over de titel nadenken omdat het naar mijn gevoel dich bij LEEF! moest blijven.

Ik heb het gevonden: Leef! dans, lach en bewonder. (met een knipoog naar het lied van Ramses uiteraard)

Voor mij verwijst dit naar dat we onszelf niet te serieus moeten nemen, maar moeten genieten van het leven. Door niet bang te zijn om eens lekker gek te doen, meer te lachen en minder te oordelen.

Sun, 16 January

Wat was ik euphorisch toen ik een maand geleden naar Zupthen reed met 5 bonzen beelden in mijn laadbak. Onderweg naar Arte Nuovo een galerie gevestigd binnen Cilo (de high end design meubel afdeling binnen woonconcern Eyerkamp). Ik was uitgenodigd door Anneke Oostrom om deel uit te gaan maken van de kleine groep kunstenaars die zij vertegenwoordigd middels de galerie. Ik hoefde daar geen moment over na te denken toen ik zag wie er nog meer exposeren.... bekende namen als o.a. Suus Suiker, Frans van Straaten, Frank Boogaard, Anke Birnie . Aangekomen bleek het allemaal nog mooier dan al gedacht. Cilo is gevestigd in een voormalige fabriek en de entree is al spectaculair. Er hangen inderdaad schilderijen tussen de meubels gewoon omdat dat elkaar versterkt, maar de meeste kunst is geplaatst in de galerie die centraal gelegen is. De beelden werden geplaatst, de contracten werden getekend...........en toen.... kwam de regering met de nieuwe Lockdown!! Zo jammer.........maar een geluk bij dit ongeluk ......het betreft geen tijdelijjke expositie. En zodra er weer groen licht komt zijn mijn beelden er bij.Tue, 11 January

YES er is er weer 1 terug van de gieter. Ik had al een In The Eye Of The Storm maar ik vond het idee zo mooi dat ik meteen een XL versie ben gaan maken. Je hebt grote en kleine huizen en tuinen nietwaar?

Dus nu kan ik jullie de grote In The Eye Of The Storm laten zien ......en dan ook nog maar een keer de tekst erbij die ik verzonnen heb om aan te geven welk gevoel ik wilde visualiseren met dit beeld.

In het oog van de storm

voel ik me kwestsbaar, eenzaam....klein

tot ik me realiseer dat ik ook kan dansen

in de armen van mijn kwelgeest De Wind

tot hij genoeg van me heeft

en mij hier achterlaat...

Als hij gaat opent hij de deur

van mijn beschermende cocon

en zie ik nog net

hoe hij zonder genade, zonder pardon

raast en tiert, fundamenten wegslaat....

niets overeind laat

In het oog van de storm

weet ik nu dat mijn tegenwind

niets meer dan een zomers briesje wasSun, 26 September

Een expositie die meer dan de moeite waard is en die je echt zou moeten bezoeken : Expositie Kasteel d'Aspremont-Lynden in Oud Rekem in Belgie. Dat klinkt ver maar het is vlakbij Maastricht. Het is een vervallen kasteel dat juist daardoor zo overweldigend mooi is, afbladderende muren, gietijzeren sier leumingen bij alle trappen, originele hier en daar al gebroken tegeltjes. En tegen het decor van al deze vervlogen glorie staat het mooiste werk van 67 kunstenaars uitgestald.

Je kunt deze expositie nog bezoeken tot en met 12 september, elke vrijdag zaterdag en zondag tussen 11.-18 uur.

Er zijn altijd een deel van de exposerende kunstenaars aanwezig. En je kan hen herkennen aan een badge, je kunt ze vragen stellen over hun werk en over dat van hun op dat moment afwezige collega's. Mocht je interesse hebben om een werk te kopen van iemand die niet daar is, vraag dan naar 1 van de origanisatoren Lied de Haas of Mathy Engelen, zij kunnen jullie verder helpen. Wil je liever gewoon ronddwalen kijk dan op de tafeltjes in de zalen, er liggen prijslijsten van elke kunstenaar.

Oud Rekem is ook nog een keer het mooiste dorp van Vlaanderen - officieel zo benoemd - het is vlakbij Maastricht dus alles bij elkaar ook nog eens de beste ingredienten voor een weekendje weg.

Groenplaats Oud Rekem Belgie

Entree is € 5,00

Tue, 17 August

Open Atelier 2021 bronzen beelden


Nu er zoveel mensen gevaccineerd zijn durf ik zelf ook weer eens wat te organiseren.

Ik ga voor een open atelier week van 31 juli tot en met 6 augustus a.s. Tijdens deze periode zal er een groot deel van mijn collectie beelden te zien zijn. Dit is slechts tijdelijk mogelijk, dus had je altijd al eens willen kijken of er iets voor jou bij zit? Grijp dan nu je kans om een zo groot mogelijk keuze aanbod vrijblijvend te bekijken.

Ik vraag je wel om je via mijn e-mail adres: Lsteenhuisen@yahoo.com aan te melden om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk komen. Het werkt eenvoudig: meld je aan voor je gekozen tijdslot, je krijgt van mij een bevestiging. Iedereen met een bevestiging kan ik hier rondleiden langs mijn beelden en in mijn atelier. Mocht je het leuk vinden, dan kan ik je laten zien hoe een bronzen beeld precies tot stand komt.

Keuze tijdslots:

Zaterdag 31 juli: 10.00- 12.00 /12.00 – 14.00 / 14.00 – 16.00 / 16.00 – 18.00 / 18.00 – 20.00 uur

Zondag 1 augustus:                                                              14.00 – 16.00 / 16.00 -18.00 / 18.00 – 20.00 uur

2 3 4 5 6 augustus:        10.00 -12.00 / 12.00 – 14.00 / 14.00 – 16.00 / 16.00 – 18.00 / 18.00 – 20.00 uur

Kan je niet maar vind je het wel leuk om een keer naar een expositie te komen?

14 en 15 augustus ben ik bij de expositie d’aspremont-lynden in Oud Rekem in België. Vlakbij Maastricht. Het gelijknamige Kasteel is de locatie waar 67 kunstenaars hun mooiste werken gaan presenteren van de zolder tot de gewelven. En het is er prachtig, het kasteel is verlaten en al iets vallen maar dat voegt alleen maar toe. Je kan er ronddwalen en je verbazen over zowel het kasteel als de kunst. In het dorpje Oud-Rekem kun je daarna lekker gaan lunchen of dineren. De expositie loopt langer door, maar gedurende het eerste weekend ben ik aanwezig om jullie te ontvangen. Dus mocht je van plan zijn om te gaan, dan hoop ik natuurlijk dat dat in het eerste weekend zal zijn. Groenplaats 3621 Lanaken Belgie

Mon, 26 July

Voor wie mijn website in de gaten houdt zal het geen nieuws zijn dat ik af en toe bij een beeld inspiratie voel opborrelen en een tekst schrijf. Ik noem dat een tekst omdat gedicht misschien te veel eer is........ Voor mij is het een extra manier om naast het visualiseren van een gevoel dmv een beeld nog duidelijker te maken waar het voor mij om draait. Voor mij!! Want elk beeld mag ieder voor zich op zijn eigen wijze beroeren of onberoerd laten, je kan erin zien of voelen wat je zelf ziet.

Bij het beeld "in the eye of the storm" voelde ik al heel lang dat er iets aan zat te komen en ineens is het er dan, dan schrijf ik wat woorden op en even later ben ik tevreden met het resultaat. In the eye of the storm is relativeren belangrijker dan ooit.......relativeren is volgens mij de sleutel tot een gelukkiger leven. Het is iets dat ik van nature niet beheers, maar wel iets dat ik probeer te leren. Een beeld ervan maken is ook een stap op dat pad.


In het oog van de storm

voel ik me kwetsbaar, eenzaam ...klein

tot ik me realiseer dat ik ook kan dansen

in de armen van mijn kwelgeest De Wind

Tot hij genoeg van mij heeft

en mij hier achterlaat....

Als hij gaaat, opent hij de deur

van mijn beschermende cocon

en zie ik nog net

hoe hij zonder genade, zonder pardon

raast en tiert, fundamenten wegslaat....

niets overeind laat

In het oog van de storm

weet ik nu dat mijn tegenwind

niets meer dan een zomers briesje was


Tue, 20 July

Wat een toeval. Gedurende de vervelendste week wat weer betreft met storm, regen hagel enz ga ik mijn nieuwste beeld ophalen van de gieter:

In the eye of the storm

Maar dat weer is de enige akelige overeenkomst want wat vind ik haar mooi, hoe ze wervelt en danst met de razende wind die op haar afkomt. Ze biedt hem gewoon haar hoofd ipv zich te verstoppen of zich over geven en ze bedenkt dat het er buiten haar cirkel nog veel wilder aan toegaat. Het is een reminder voor mij dat problemen altijd op je af zullen komen.......het gaat erom hoe je ermee om gaat en dat je altijd blijft relativeren.

Wil niet zeggen dat dit me ook lukt....maar hey.....proberen kan geen kwaad toch?


het beeld is hier net als al mijn andere beelden te zien op afspraak: 06 51936008


Thu, 06 May

Mijn nieuwste duiker heet (zoals alle duikers begint de titel met DON'T) Don't forget to have fun.

Herken je je jezelf in gedachtes als : dat ga ik niet meer doen.....daar ben ik nu te oud, te serieus, te volwassen, te dik, te lelijk enz enz voor

Realiseer je dan ook eens wat dat met je doet en wat deze houding jou echt maakt: namelijk....... SAAI

Je zou zoveel meer lol kunnen hebben als je dit stemmentje op mute weet te zetten

Dus: don't forget to have fun......je bent nooit te oud om af en toe het kind in je los te laten


Zoals alle bronzen beelden is ook dit beeld bij mij vrijblijvend te bekijken. Heb je interesse in een bronzen beeld voor in je huis of in je tuin, maak gerust een afspraak, ik leid je graag rond door mijn tuin en atelier: 06 51 936008

Sun, 21 March

De liefste de enige, de ware. Hoe ontzettend belangijk hij of zij ook voor je is, en je je een leven zonder niet voor zou kunnen stellen..........zeg eens eerlijk: ken jij ze ook......die momenten dat je hem het liefst achter het behang zou willen plakken??!! Ach en hoe fijn is het om het daarna weer bij te leggen en goed te maken. Het houdt de zaak ook in evenwicht en spannend: Never a dull moment.


Omdat de eerste never a dull moment op 1 na is uitverkocht en omdat ik dit gevoel wil blijven visualiseren vond ik het nu al een mooi moment om aan een opvolger te beginnen. Vandaar Never a dull moment (B). Mijn nieuwste beeld. Het is hier uiteraard net als alle beelden vrijblijvend te bekijken. Je bent van harte welkom.

Mon, 15 March

Wat je ook wilt bereiken.....fit worden, examens afleggen, rijbewijs halen, je baan opzeggen om zelfstandig te worden, een promotie krijgen enz enz enz....het halve werk zit volgens mij  in "het vertouwen in jezelf". Het visualiseren van je einddoel en geloven dat jij over voldoende kwaliteiten beschikt om daar te kunnen komen. Natuurlijk vereist het dan nog keihard leren, trainen werken en een hele grote dosis geluk, maar het vertrouwen dat jij alles kan doen wat nodig is om je doel te behalen, is een enorme faktor in het daar wel of niet komen.

Dus wil je iets ....ga ervoor.....en Make it Happen!!!

Tue, 09 March

Gek he....dat er alleen maar uitdrukkingen met DUTCH zijn die super negatief zijn, vervelend, gierig of met alcohol misbruik te maken hebben ? Dutch courage, dutch treat, dutch oven, going dutch enz enz.......Ik vind dat raar want er gebeuren hier toch genoeg leuke, liefe en mooie dingen. Ik kan daar helaas niks aan veranderen maar ik ga er gewoon 1 aan toevoegen: DUCTCH LOVE de titel van mijn nieuwste beeld.

Wij toch ook bekend en beroemd omdat we allemaal fietsen? En wie hier heeft DIT nou nog nooit meegemaakt: heerlijk achter - of voor op bij je grote liefde van dat moment. Heerlijk met je armen om hem of haar heen, je hoofd tegen zijn of haar rug. Soms zelfs tegen de elementen. Maar regen of storm,het deert allemaal niet, je was samen, samen en tot over je oren verliefd. Rondfietsen met de mensen waar je het meeste van houdt, klein of groot...........het is OF een mooie herinnering OF je doet het nog steeds, maar iedereen in Nederland snapt waar we het over hebben. Dutch Love, de titel van mijn bronzen beeld.....ik hoefde er niet heel lang over na te denken.


Ook dit beeld is net als alle anderen hier in mijn atelier met bescheiden beeldentuin te bekijken. Wel op afspraak uiteraard i.v.m. de corona maatregelen.

Bel gerust voor een afspraak, je bent van harte welkom: 06 51936008

Mon, 08 March

De coronamaatreglen veranderen telkens, het is niet anders. Maar met de riemen die we per maart krijgen kan ik in ieder geval weer roeien. De laatste weken lag ik wel heel erg aan een anker : want jzeg nou zelf.....als je samenwoont wil je ook samen kijken of je samen verliefd wordt op een beeld, Dat ga je niet in je eentje regelen. Ik was afhankelijk van mensen die nog een enorme verrassing voor de ander wilden regelen en van mensen die alleen wonen.......dat is geen hele grote vijver om in te vissen.  

Dus ik ben helemaal blij dat we nu weer zover zijn dat je samen kan komen kijken. Mocht jij met de naderende lente een mooie blikvanger voor je tuin zoeken.....of krijg je van de lentekriebels zin om je huis te restylen en past daar een statement bij in de vorm van een uitgelicht bronzen beeld? maak dan gauw een afspraak. De cappuccino staat klaar, ik leid je rond door mijn atelier en tuin en kan je alles vertellen en laten zien over hoe een bronzen beeld tot stand komt.

Ik heb er zin in, ik heb nu alle tijd voor jullie, er zijn momenteel door gebrek aan beurzen veel beelden op voorraad en we kunnen er iets gezelligs van maken. Je bent van harte welkom.

Bel nu: 06 51936008

Mon, 01 March

YaY, ik heb weer een nieuw beeld. Het duurt altijd een poos vanaf het moment dat ik een nieuw beeld in was inlever, tot ik het afgewerkte bronzen beeld op zn sokkel kan vasthouden en fotograferen. Soms duurt het zo lang dat het een moment van objectiviteit betreft als ik het weer onder ogen krijg. .....vooral als ik het nog niet verwachtte. Dan zie ik iets staan in de bronsgieterij en 1 tel later realiseer ik me dat dat iets van MIJ is......als mijn hart dan een vreugdesprongetje maakt.....hahaha dat gevoel kan ik niet eens beschrijven......

Dit nieuwste beeld heet In Your Arms, het is zonder sokkel 55 cm lang. Het kan zelfstandig staan of op een sokkel van diverse hoogtes gemonteerd worden.

De prijs van dit beeld is €1.900,00 de oplage is 8 stuks.


In jouw armen,

voel ik me veilig, voel ik me thuis

kan ik mezelf zijn

in jouw armen voel ik me geliefd, voel ik me gesteund

kan ik me laten vallen

in jouw armen voel ik me van alles

maar nooit..... gevangen


Sat, 06 February

Wat ik enorm kan waarderen is als kopers van mijn beelden mij foto's sturen van hoe het beeld terecht is gekomen. En soms zelfs in de loop der tijd hoe het steeds mooier in zijn omgeving past, hoe een spin er een web om heeft geweven, hoe het beeld na de verhuizing een nieuwe hotspot heeft gekregen enz. Ongeacht hoe de foto's zijn genomen word ik er blij van....maar soms zitten er echte pareltjes tussen. Prachtige kunstfoto's met mijn beeld in de hoofd of bijrol. Er is zelfs 1 fotograaf in wiens tuin eekhoorns, allerlei vogeltjes tot sperwers steeds op en bij mijn beeld no guts no glory komen zitten. Ik ben met die foto''s natuurlijk in mijn nopjes omdat ik die foto's genomen met een goeie camera mag gebruiken van hem. Ze fungeren als mijn omslagfoto's voor social media, ik kan ze gebruiken als portfolio foto's.

En hier hebben we er nog 1: genomen tijden de winter van 2021, je weet wel die ene dag dat het tegen de avond ging sneeuwen en het 'de zondagochtend erop allemaal weer weg was........ zo jammer.

Maar ik heb er deze foto aan over gehouden. Blij mee!  

Fri, 22 January

Wat wens je na een jaar als het Corona monster van 2020? Ik wens ons allemaal naast een enorm goed funktionerend afweersysteem dat we vast kunnen houden aan wat we naast alle ellende ook geleerd hebben. Waar het echt om draait in het leven: de nabijheid van de mensen waar je om geeft, het tijd maken voor elkaar, het meer waarderen van wat we allemaal wel hebben. Ik wens dat het vaccin snel zijn werk doet en dat we allemaal weer terug kunnen naar onze levens, onze levens met een extra besef............van dankbaarheid voor kleine dingen en meer zorg voor anderen en de natuur.

Een heel gezond en gelukkig 2021 allemaal

Sun, 03 January

Ik heb dus 3 nieuwe bronzen beelden gemaakt in de afgelopen maanden. En nu realiseer ik me dat 3 echt te weinig is omdat er maar liefst 9 NEGEN!!! beelden op SCHERP staan. Van de oplage van 8 zijn zij allemaal de laatste in hun serie: The art of living, Hold on tight, De schreeuw 1, Never a dull momet, Nu of nooit, Happy,bending over backwards, Plankenkoorts enFfor better and for worse. Als die alle negen verkocht worden, dan is mijn collectie ineens een heel stuk kleiner.

Aan de andere kant heb ik gelukkig de laatste twee maanden zoveel beelden verkocht waarvan ik allemaal een nieuwe uit de serie moet veranderen en een beetje afwijkend van de vorige moet maken...... hahahahha wie had dat gedacht aan het begin van al het Covid 19 nieuws, dat ik nog beelden te kort zou komen voor het einde van het jaar?!! Ik ben daar ongelooflijk dankbaar en blij om.

Maar goed: tijd om mijn 3e nieuwe beeld voor te stellen: You lift me up. Inclusief sokkel 1.800,00 euro en je kan hem hier op afspraak vrijblijvend komen bekijken. Net als al mijn andere beelden. Dus heb je interesse in een bronzen beeld voor in je huis of in je tuin bel me en we spreken wat af: 06 51936008


Sun, 08 November

Standing strond together

Ik voel het trekken voel het schuren

mijn voeten glijden over het verraderlijke gras

het gras dat overal wel ergens groener is

de duivel leurt, de duivel sleurt

maar samen met jou vorm ik voldoende ballast

om aan deze kant van de streep te blijvenIk heb natuurliijk veel tijd gehad vanwege corona om flink door te werken, in principe!!! De werkelijkheid was dat ik in het begin van het jaar behoorlijk lamgeslagen was door het nieuws dat mijn hele zorgvuldig uitgestippelde programma voor 2020 in rook opging......geen exposities meer tot OKTOBER !!!. Daarbij kwam dat ik niet meer naar mijn kinderen kon vliegen die allebei in het buitenland wonen en als kers op de taart kreeg mijn moeder een herseninfarkt en moesten wij 24 uur zorg gaan leveren om te voorkomen dat ze in een verpleeghuis van ons afgesloten zou worden........ Ik ben van de ene op de andere dag gestopt met werken aan mijn beelden. MAAAR gelukkig kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan en toen ik mijn draai een beetje gevonden had in het "nieuwe normaal" voelde ik toch weer het verlangen om terug te gaan naar mijn atelier, naar het urenlang met mijn klauwtjes in de was te zitten, te vormen en te kneden net zo lang tot het warm en levend wordt. Ik ging weer aan het werk en ik had me eerder moeten realiseren hoe heilzaam dit voor mij is. Alle angsten, alle onzekerheden, al het missen.......als ik aan het werk ben zakt alles naar de achtergrond en word ik rustig en relaxed en dan voel ik me ..... vredig.

En dat is de eerste reden dat er dit jaar maar 3 nieuwe beelden zijn ontstaan.. De tweede is : sinds er weer exposities zijn is het helemaal LOS gegaan hier. Ik heb na een schraal jaar qua verkopen nu een TOP kwartaal. Ik ben daar zoooo dankbaar voor. Als ik zie wat er in de economie om me heen voor dramas plaatsvinden....mensen die keihard hebben gewerkt om zaken op te bouwen die nu alles in elkaar zien zakken........mensen die hun banen kwijtraken. De artiesten die AL die tijd nog steeds niks hebben kunnen doen .......mijn hart breekt als ik daar aan denk. Dat ga ik dus ook niet doen!!!!! In plaats daarvan plaats ik deze blog en ga ik snel weer mijn atelier in. Ik hoop dat jullie allemaal iets hebben waar jullie in kunnen "verdwijenen" op momenten dat het te moeilijk voor je wordt.

En ik hoop dat jullie iemand hebben in deze barre tijden die naast je staat en die deze gedeelelijke lockdown een stuk makkelijker voor je maakt. Standing strong together vooral in deze tijd, dat maakt alles toch een stuk makkelijker door te komen. En als je zo gelukkig bent, hou ook een oogje open voor de minder fortuinlijken om je heen .......een beetje aandacht voor hen kan zooooooveel verschil maken. We hebben allemaal liefde nodig.

Mon, 19 October

Tijdens de expositie Ingetogen & gewaagd bij Galerie Kubra in Rosmalen ben ik op 11 en 18 oktober zelf in de galerie om jullie te ontvangen. Tussen 13.00 en 16.00 uur ben ik dan aanwezig om jullie - desgewenst - rond te leiden, of wat meer te vertellen over hoe een bronzen beeld gemaakt wordt. Vanwege het feit dat een feestelije opening ivm corona niet haalbaar is, doen we dit in kleine stukjes. Elk weekend is er koffie voor de bezoekers of een drankje om het toch nog met zoveel mogelijk van jullie te vieren dat Rosmalen nu een mooie echte galerie met wisselende exposities rijk is. Dus kom gezellig langs, dan kunnen we samen proosten en genieten van de super mooie gevarieerde werken die er te zien zijn.

Achter de Driesprong 0 van 13.00 tot 16.00 uur (tegenover de Vershof, naast juwelier Schute)

Thu, 08 October

Ik ben lid van de stichting KuBRA (kunstenaars uit brabant) en deze stichting doet veel goeie dingen voor de leden. Er is sinds kort een nieuwe ontwikkeling: naast het opstarten van een online Gallery heeft de organisatie nu zijn werkterrein van Den Bosch naar Rosmalen verplaatst......my home town!! Eerst werden er al gapend lege winkeletalages opgevrolijkt met mooie kunstwerken, nu is er ook een ruimte gevonden voor een fysieke galerie. Die galerie wordt a.s. zaterdag feestelijk geopend en ik doe mee met de eerste expositie, samen met een aantal collega's

Uiteraard is het feestelijke nu moeiijk in te vullen met alle nieuwe cororna maatregelen. Maar we hopen dat we het voor een deel naar buiten kunnen verplaatsen en er is gekozen voor een "soort van opening" elke zaterdag gedurende de loop van de expositie. De galerie is elke woensdag t/m zondag geopend.

De expositie Ingetogen & gewaagd start a.s. zaterdag 3 oktober en is te bezichtigen tot en met 8 november. Achter de Driesprong nummer 9 (tegenover de Vershof, naast juwelier Schutte)

Wed, 30 September

Yay, zo zit je maanden thuis met je bronzen beelden en zo ga je twee weekenden achter elkaar met je bronzen schatjes op pad.

12 en 13 september vindt- de vanwege Corona uitgestelde beurs- ART EINDHOVEN toch nog plaats. Ik heb een enorme stand samen met

de onnavolgbare Robbert Strüwer,   mijn "parter in art" :- ) Samen richten wij stand nummer 25 in met zijn epoxy schilderijen en mijn bronzen beelden voor binnen en buiten.

Vanwege Covid 19 neemt de organisatie allerlei voorzorgsmaatregelen in acht, zodat we er zowel voor u als voor ons een verantwoord event van kunnen maken

Er geldt eenrichtingsverkeer op de beurs. De tickets worden via de website van Art Eindhoven per timeslots verkocht om te voorkomen dat het onverantwoord druk gaat worden. Aangezien je niet verplicht wordt de beurs op het einde van je timeslot ook stipt te verlaten wordt er op toegezien dat er nooit meer dan 300 mensen tegelijk op de enorme beursvloer zullen vertoeven. Het Klokgebouw is een voormalig industrieel Philips pand, met hoge plafonds. En uiteraard wordt er op toegezien dat bezoekers hun handen desinfecteren en met ziekte/ verkoudsheids verschijnselen het gebouw niet zullen betreden.

Zo kunnen we er veilige mooie kunstbeurs van maken. Eindelijk is het weer mogelijk om de interaktie met het publiek aan te gaan. Dus wil je weten hoe een werk gemaakt is, kom dan vooral nu. Ik denk dat alle kunstenaars staan te trappelen om je er alles over te vertellen. Robbert en ik in ieder geval zeker!!!!

Via deze link kunnen zolang ze er nog zijn tickets besteld worden: https://arteindhoven.nl/

12 en 13 september 11.00 17.30 Klokgebouw Eindhoven (strijp S)

Ik hoop je daar te zien. Ik heb 3 nieuwe werken bij me (waarvan twee die nog niemand gezien heeft).

(uiteraard is bovenstaande foto van Robbert en mij van voor het Corona tijdperk, toen knuffelen nog heel gewoon was)

Tue, 08 September

Nu ik al zo'n 8 a 9 maanden niet meer met mijn beelden "op stap" ben geweest i.v.m. het cancellen van al mijn beurzen vanwege de corona restricties kun je je misschien voorstellen HOE ik sta te springen. Maar er beweegt eindelijk wat aan de horizon en 4 5 6 en 7september mag ik eindelijk weer slepen en sjouwen. Dat is dan meteen het enige voordeel dat ik kan opnoemen in relatie tot dat vreselijke virus: ik kan niet wachten om keihard aan de slag te gaan en mijn hele auto vol zware sokkels en beelden te gooien.

Bij Kasteel Sandenburg in Langbroek gaat nl. op die datum een ART FAIR van start. Het landgoed en het kasteel zijn nog in familie bezit en er wordt (omdat het de eerste keer een enorm succes was) nu voor de tweede keer een kunst feest georganiseerd. In pagodetenten stellen geselecteerde Galerieen hun mooitste kunst werken ten toon. En uiteraard is er de mogleijkheid-- mocht je betoverd raken- om iets te kopen voor jouw huis of tuin.

Mijn bronzen beelden zijn ook te zien en te koop. Met dank aan Kunst Aan De Lek

Je bent van harte welkom. Meer info vind je hier: www.cultureleregio.nl/Wed, 19 August

Als mijn nieuwste beeld jullie bekend voorkomt, dan klopt dat wel. Het is nl de XL uitvoering van Missing you dat ik 8 x verkocht heb en me daarna realiseerde dat ik dat beeld helemaal niet kan missen. Het is voor mij nl zo de visualisatie van mijn gedachte dat als je iemand maar hard genoeg mist en een kus naar ze toeblaast, dat die ander dat dan ook kan voelen. Het gevoel dat die virtuele zoen afstanden kan overbruggen die voor mij tijdelijk of eeuwig niet haalbaar zijn .Ik heb er zefs een gedicht op gemaakt, geinspireerd op dit gevoel en ook dit gedicht wil ik nog kunnen gebruiken.

Dus zat er niks anders op als de hele zaak maar op te blazen, letterlijk. En nu heb ik Missing You XL. Het is 80cm hoog en staat op een sokkel van 50 cm. Beeld en sokkel samen kost € 2.500,00. Het kan hier natuurlijk op afspraak vrijblijvend bekenen worden, zoals alle beelden in mijn beeldentuin.


Missing You

Voel hoe warme adem mijn lippen verlaat

voortgestuwd door mijn handen

zweeft naar je toe

mijn kus

zelfs over oceanen weet ze jou te vinden

Fri, 14 August

Kan ik wel vliegen zonder Corona op te lopen? Kan ik straks nog wel terug naar huis? Moet ik in quarantaine?

Om maar wat voorbeelden van de toenemene stress te noemen. Je kan ook heerlijk in je eigen land blijven. Mooie fietstochten en wandelingen. En dan 's-avonds met een ijskoud drankje in je eigen mooie tuin lekker chillen, kaarsjes aan....je nieuwe bronzen beeld prachtig uitgelicht met een sfeerspotje. .......... :-)


Mon, 10 August

Het is allemaal wat moeilijker voor mensen zoals ik die in de Kunst en Cultuur sector werkzaam zijn om hun inkomen bij elkaar te krijgen. Het is uiteraard een moeilijke tijd voor iedereen en consumenten blijken volgens de peilingen hun vinger op de knip te houden. Maar ineens zie ik een enorme stip aan de horizon.

Vrijdag verkocht ik zomaar twee bronzen beelden achter elkaar. En bij nummer 2 vertelde de bezoeker- van mijn atelier en beeldentuin- mij dat hij mijn site al langer in de gaten hield. Toen ik vroeg waarom hij dan juist NU in deze Corona periode de knoop doorhakte zei hij :" het lijkt mij beter om dit jaar geen grote buitenlandse reis te maken en dus heb ik nu vakantiegeld dat ik op een andere manier kan besteden"

Wow, wat een goed nieuws. Het vakantiegeld dat zoveel mensen nu gaan ontvangen in combinatie met dat er waarschijnlijk veel mensen zijn voor wie een buitenlandse reis nu teveel van het goede is. Of die helemaal geen overnachtingen op korte terimijn buitenshuis overwegen. De Nederlandse horeca kan daar straks hopelijk van gaan profiteren om de enorme klap van de lockdown te boven te komen. En misschien zijn er nu ook wel meer mensen die een deel van hun vakantie budget gaan uitgeven aan het nog mooier maken van huis en tuin.

Mocht dat laatste ook voor jou gelden en overweeg je een mooie blikvanger in de vorm van een bronzen beeld: Aarzel niet en maak gerust een afspraak om hier rond te komen kijken. Proefplaatsingen bij jou thuis zijn uiteraard ook mogelijk.


Bel of app: 06 51936008Mon, 25 May

Het is niet alleen mooi weer MAAR mijn tuin en atelier zijn nu zodanig aangepast dat ik helemaal kaar ben om jullie hier mijn beelden van alle kanten te laten zien geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Dus : ben je op zoek naar een bronzen beeld om je tuin of dat hoekje in je huis nog net wat mooier te maken? Aarzel dan niet langer en bel me voor een afpraak zodat ik je hier in mijn beeldentuin kan rondleiden en je in mijn atelier aan de hand van wasmodellen en mallen kan laten zien hoe een bronzen beeld tot stand komt.

Wil je je van te voren nog iets meer op afmetingen en prijzen orienteren: klik in het menu op BEELDENGALERIE. Van de meeste beelden is die info daar te vinden. En zoniet, je kan me appen, mailen of bellen en ik reageer z.s.m.

Vind je Rosmalen toch echt te ver weg? Als je interesse hebt in een specifiek beeld dan kan ik een proefplaatsing regelen. Ik rij dan met het beeld naar je toe en dan kan je meteen zien of het op de juiste plek ook de gewenste "wow factor" heeft.

Telefoonnummer: 06 51936008

Lsteenhuisen@yahoo.com


Mon, 18 May

Ik zal op een andere manier moeten proberen te ondernemen nu beurzen niet meer georganiseerd mogen worden en de meeste galerieen de deuren op slot houden.

Ik moest me even herstellen van de klap dat mijn zorgvuldig samengestelde agenda voor 2020 - met echte pareltjes ertussen- in 1 klap leeggeveegd werd. Maar ja ... ook ik begrijp dat er belangrijkere zaken zijn dan geld verdienen. Daarna ben gaan bedenken wat er dan nog WEL mogelijk is. Als je deze blogs leest dan weeet je al dat ik mijn tuin als beeldentuin heb ingericht en anders kun je dat hieronder lezen. Wat ik nu wil melden is dat er altijd hoop blijft: ik heb gisteren weer een beeld verkocht. Het seizoen zou juist nu voor mij losbarsten....zeker, het zal het nu niet meer zo hard gaan. Maar: de kosten tijdens het opgesloten zitten liggen ook een stuk lager .:-) Als ik bedenk wat ik al NIET heb uitgegeven aan uit eten gaan, kado'tjes, op terrasjes zitten enz. EN ik moet zeggen ik begin op mijn dagelijkse wandelingen wel veel bewuster te genieten van de rust, de schoonheid van de natuur, het feit dat ik en de mensen waar ik van hou nog gezond zijn.

Dus lieve mensen, wanhoop niet! ik had er eigenlijk niet op gerekend dat ik uberhaupt nog wat zou verkopen voor september. Maar het weer wordt alleen maar beter en mijn tuin is mooier dan ooit (ik heb nu tijd) dus zoek je nog een bronzen beeld voor binnen of buiten: je bent op afspraak van harte welkom.

06 51936008

Nu of Nooit ga ik zometeen afleveren.

Tue, 28 April

Mooi weer voor een bronzen beeld in je tuin

Nu het weer zo fantastisch is geworden kan ik weer gebruik maken van mijn Liliansbeelden tuintje als exposiitie plek. Dus heb je interesse in een bronzen beeld? Bel me gauw dan maken we een afspraak hoe je het hier van alle kanten kan bekijken. Uiteraard met de Corona voorschriften in gedachten. Dus niet meer dan 2 gezonde bezoekers per keer, dan kunnen we buiten makkelijk op anderhalve meter afstand van elkaar blijven.

Ben je je tuin aan het opknappen en zoek je net Die ENE Blikvanger in dat mooie hoekje, of zoek je iets heel speciaals om je woonkamer te verfraairen, aarzel niet en bel me. 06 51936008

Fri, 10 April

Corona, wat nu?

Naast alle ellende die het corona virus wereldwijd verspreidt, komt er voor mij persoonlijk natuurlijk nog een andere probleem om de hoek. Ik heb als kunstenaar een bedrijf waarbij ik het voor de verkoop moet hebben van Beurzen, beeldentuinen, evenementen, galerieen en verkoop aan huis. Nu alle bijeenkomsten voor grote groepen zijn verboden, de meeste galerieeen dicht zijn gegaan en het thuis ook niet de bedoeling is om visite te ontvangen zijn mijn mogelijkheden tot het behalen van enige omzet tot nul gedaald. Verontrustend maar ik probeer te zoeken naar wat er nog wel mogelijk is.

Mocht je interesse hebben in een beeld: Laat het me weten. Ik kan jou video bellen en met de camera rond het hele beeld lopen zodat je het van alle kanten en alle details kan zien. Met mij erbij krijg je zo ook een redelijk beeld van het formaat, wat ik je natuurlijk ook in centimerters laat weten en de prijs. Mocht je daarna nog steeds interesse hebben om tot aankoop over te gaan maar wil je het toch graag nog eerst zelf zien en aanraken.....Ik kan het beeld contactloos bij jouw of mijn voordeur neerzetten zodat je het zelf kunt bekijken. Als dat bij jouw voordeur moet zijn, dan vraag ik om eerst de reiskosten aan mij over te maken.. Ga je echt tot aankoop over dan worden die kosten uiteraard op het aankoopbedrag in mindering gebracht.

Dus....heb je interesse? Bel me gerust op 06 51936008  
Tue, 31 March

In deze bizarre tijden hebben we alleen nog "Memories" aan de tijden van handenschudden en knuffelen. Dan maar weer de handkus invoeren?

En dan niet die van de man die zich over je hand buigt....brrrrr ik zie het virus al bijna kruipen......

Deze: Je blaast heel voorzichtig een kusje naar je omgeving terwijl je angstvallig op 1 meter afstand blijft. Ben je verkouden? Nee helaas dan valt deze manier van begroeting voor jou ook af 😜

Maar even serieus mensen: doe voorzichtig en blijf gezond.Memories brons

de beelden zijn op afspraak bij mij thuis te bekijken

06 51936008

Fri, 13 March

Hoewel dit al de derde van de serie van 8 van "Dilemma' betreft kan ik em bijna als nieuw beeld presenteren. Dit is nl. de eerste van de serie met een zwembroekje en daarnaast ik heb de houding dramatisch veranderd. Ik vind het geheel erg aandoenlijk en ik ben super blij met het resultaat.

Dilemma is uitgevoerd in Brons op een trapje van ijzer waardoor het geschikt is om em in een vijver of naast een zwembad te paatsen.

Maar een leuk zinken bad waar je het trapje half in zet verhoogt zeker het humoristische aspect van het bronzen beeld.

Volgens mij een mooie blikvanger bij een steiger of in een tuin.

Dilemma kost € 2.500,00 compleet. Proefplaatsing is mogelijk, en als je em eerst aan alle kanten wil bekijken bel of app me dan voor een afspraak :

06 51936008 of stuur een mail naar Lsteenhuisen@yahoo.com

Tue, 10 March

Het lijkt momenteel stil, heel stil op het bronzen beelden front. Maar schijn bedriegt. Ik ben momenteel druk bezig met het maken van nieuwe beelden. Ik rij heel wat keren heen en weer naar de gieterij. Ik ben op zoek naar nieuwe sokkels en plekken om mijn beelden dit jaar te exposeren. Kortom: het is gewoon business as usual....

De kick off voor dit jaar naar een wat meer zichtbare vorm van ondernemen ga ik vormgeven met een een Open Atelier voor iedereen.

Zondag 8 maart a.s. tussen 13.00 en 18.00 uur is iedereen met interesse in mijn bronzen beelden welkom om ze hier eens van alle kanten en bij elkaar te komen bekijken. Ik ga proberen er zoveel mogelijk hier thuis te hebben. Dus wilde je ze altijd al een keer "in het echt" zien: noteer deze datum dan alvast in je agenda.

Het is ook een leuke manier om mijn beelden nu eens niet in een stand te zien maar zoals je ze normaal thuis ook zou presenteren.


Je bent van harte welkom. Aanmelden mag, maar hoeft zeker niet. Ik zorg voor een drankje in de Liliansbeelden bar

Sun, 02 February